Şimdi Ara

v (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
149
Favori
48.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam emekleriniz için tesekkurler sagolun çok yardımınız dokundu ınsanlara yine guzel bir kaynak sıte buldugunuzda paylasırsınız ınsallah...
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bir kitap var Charles Dickens' a ait "Great Expectations" adında . Penguin yayınlarına ait kalınca bir kitap (450 sayfa) ama ben bunun seviyesini göremedim nasıl anlayabilirm?
  • sen zaman ayır ayrıymasına ama internet türkiyede kısıtlanıyor bakalım onumuzdekı aylarda nabacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Bu arada @okaaaaaan adlı üyeye teşekkürü borç bilirim. Bana gönderdiği her seviyeden çok değerli e-bookları heryeri arasam tarasam bulamazdım. Çoğu kitabın audio halide var. Çok sağolun.

Kardeşim çok teşekkür ederim bende sana..iyi çalışmalar saygılar..

audio bookları banada gönderebilir misiniz?
  • Hocam şuan ekrem uzbayın sitesinden defterime not alarak başladım. Ekrem hocanın dediği gibi tek başına dil bilgisi öğrenmek biraz sıkıcı oluyor :) ve ara sıra lit2go sitesindende seviyeme uygun dinlemeler yapıyorum bunlara ek olarak önerebileceğiniz başka bir kaynak varmı. Cevaplarsanız sevinirim tekrardan teşekkürler.
  • Ekrem Uzbay'ın sitesinde konu içlerinde verilen örneklerin başlangıç seviyesi için zorlanmış olduğunu okumuştum sanırım konu içinde.Kitabını almak istiyorum ama sitedeki bilgileri yeter kitaba pek gerek yok der misiniz?Bilgi sahibi olanlar acele cevaplarsa sevinirim.
  • Konuyu değiştiğim günden bu yana her hafta 5-6 pm alıyorum.Konuyu tekrar açmamı istedi arkadaşlar.
    Ana konuya İngilizce çalışma yöntemi ekledim.İleri ki zamanlarda vaktim olursa konuyu geliştiririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Konuyu değiştiğim günden bu yana her hafta 5-6 pm alıyorum.Konuyu tekrar açmamı istedi arkadaşlar.
    Ana konuya İngilizce çalışma yöntemi ekledim.İleri ki zamanlarda vaktim olursa konuyu geliştiririm.

Hocam öncelikle teşekkürler
    Benimde seviyem düşük sayılır 10 üzerinden 3/4 ancadır. Şimdi sediğiniz gibi Ekrem uzbay dan çalışmalar yapıp verdiğiniz sitelerden dinleme yapsam eksiğim kalma değil mi öyle çok fazla siteyle uğraşmayı sevmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

Öneriler için teşekkürler.

Ekrem Uzbay'ın kitabı sitesinden 2 kat daha kapsamlı ve güzel onu da belirteyim, gramer kitabı satın almak isteyenler elimin altında kitap olsun diyenler rahatlıkla alabilirler.

Hocam baya önce yazmışınız mesajı ama sorayım dedim
    Bahsettiğiniz kitap proficiency di mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayhan.

quote:

Konuyu değiştiğim günden bu yana her hafta 5-6 pm alıyorum.Konuyu tekrar açmamı istedi arkadaşlar.

Hocam öncelikle teşekkürler
    Benimde seviyem düşük sayılır 10 üzerinden 3/4 ancadır. Şimdi sediğiniz gibi Ekrem uzbay dan çalışmalar yapıp verdiğiniz sitelerden dinleme yapsam eksiğim kalma değil mi öyle çok fazla siteyle uğraşmayı sevmiyorum.

Sadece gramer çalışıp dinleme yaparsanız öğrenme süreniz uzayıp gider.Normal çalışmayla 7-8 ay süren öğrenme süreci 2-3 uzayabilir.
    Gramer çalışıp ilk sayfadaki gibi egzersizleri çözerseniz ve roman,deneme,hikaye okuyup kelime eksiklerinizi giderip sürekli alıştırma yaparsanız rahatlıkla öğrenirsiniz.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Tekrar hoşgeldiniz hocam yeni tavsiyelerinizi dört gözle bekliyorum
  • Ana konuya İtalyanca,İspanyolca,Portekizce öğrenmeye yardımcı kaynaklar eklendi.Daha önce hiçbir forumda,konuda bu kaynaklar paylaşılmadı.Hepsi çok kaliteli kaynaklar.Dizilerini bile izleyebiliyorsunuz.Ce altyazılı izleme seçeneği de var.Podcast yayınlar da mevcut.Ve tamamen ücretsiz ve yasal.
  • Hocam,
    Ben de sizin metodlarınızla çalıştım ekrem uzbay gramerden başladım lit2go ile devam ettim 10 konuya kadar geldim gramerde 10 konuya gelene kadar gerçekten boguldum gramerle en sonunda yöntemi degistirdim gramer konularını bitirmek çok zor. Artik podcastlerin çıktısını alıp önce bilinmeyen kelimeleri çıkarıp sesli bir şekilde 10 defa ggözümle takip ederek dinliyorum daha sonra 10 defa da bakmadan dinliyorum.Günde 5 haber newsinlevels siteden haber okuyorum.Ve BBC radyo extra gerçekten çok güzel tavsiye tesekkur ederim yavaş yavaş anlıyorum radyo dinlerken,bu podcast sistemiyle iyi bir seviye İngilizce ogrenecegimi düşünüyorum bunları da söylemek istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mitchu99

Hocam,
    Ben de sizin metodlarınızla çalıştım ekrem uzbay gramerden başladım lit2go ile devam ettim 10 konuya kadar geldim gramerde 10 konuya gelene kadar gerçekten boguldum gramerle en sonunda yöntemi degistirdim gramer konularını bitirmek çok zor. Artik podcastlerin çıktısını alıp önce bilinmeyen kelimeleri çıkarıp sesli bir şekilde 10 defa ggözümle takip ederek dinliyorum daha sonra 10 defa da bakmadan dinliyorum.Günde 5 haber newsinlevels siteden haber okuyorum.Ve BBC radyo extra gerçekten çok güzel tavsiye tesekkur ederim yavaş yavaş anlıyorum radyo dinlerken,bu podcast sistemiyle iyi bir seviye İngilizce ogrenecegimi düşünüyorum bunları da söylemek istedim.

Daha önce de sanırım bu İngilizce gramer çalışmanın sıkıcı olduğu konusunda konuşmuştuk.Mesela siz başka bir dil öğrenmeye başladığınızda grameri yine sıkıcı bulacaksınız.Bunun her zaman en temel sebebi yeterli düzeyde Türkçe dil bilgisi kurallarını bilmemektir.Mesela kendi dilinizde gereklilik kipinin ''-meli,-malı'' olduğunu ve bunun yapılması gereken şeyleri ifade ederken söylendiğini tam olarak bilmeden İngilizce'de bu konuya geldiğinizde sıkılırsınız.Bu kaçınılmazdır.O nedenle daha önce de belirttiğim gibi eğer İngilizce bir cümleyi dilinize çevirmek istiyorsanız,bilimsel bir eser okuyup anlamak istiyorsanız,kitap okuyup anlamak istiyorsanız Türkçe dil bilgisi kurallarını iyi bilmeniz gerekiyor.Aksi takdirde üstün körü bir İngilizce edinirsiniz.Böyle bir İngilizce ile derdinizi anlatırsınız.Yurt dışında seyahat edebilirsiniz.Hatta başkalarının ne dediğini anlayabilirsiniz.Ama asla üstte saydığım gibi İngilizce evrenine tam olarak giremezsiniz.Bir şeyler eksik kalır.Özellikle romanlarda bu durumdan dolayı sıkıntı çekersiniz.Türkçe dil bilgisi çalışın dediğimde insanlar zannediyor ki 300-400 sayfa Türkçe dil bilgisi çalışacağım.Detaylı değil,20-30 sayfalık anlatımlar bir sürü sitede var.Genel olarak öğrenirseniz büyük oranda eksiklerinizi kapatırsınız.

• Hocam valla çok denedim vazgecmemek için ama gramerde kayboldum gıttım çok agır geldi.Hocam dilbilgisine ıyı sevıyede hakimim hatta sızın forumda paylastıgınız dılbılgısı kurallarını da ındırıp çalıstım hala bılgısarımda duruyor sılmedim.

Hocam şuandaki çalısma metoduyla çok memnunum podcast sıstemi muhtesem bunu da sızın sayenızde ogrendım.İngilizce gramer için butun konuları ıcınde ozet halınde hazırlanmış bır kaynak bılıyorsanız eger soyleyın gene gramere devam ederım, ya da oncelıkle bılınmesı gerekenler varsa onuda calısırım.

Roman okumayı kıtap okumayı daha once de soylemıstım azmedip okuyacagım gerekırse 5 ay surse bıle anlaya anlaya okuyacagım.Hocam dil ögrenmek siz mi soylemıstınız yoksa forumda bı konuda mı okumustum hatırlamıyorum dil ögrenmenin sınırı yok ıcıne daldıkca daha da derinleşiyor gibi bırsey okumustum sanki, o yuzden şuanda kendi seviyemdeki hıkayelerı okuyup anlayabılıyorum 5 6 ay sonra daha ust sevıye konularını okuyup anlamak hedefımdir.

Hocam, şunu da soylemek ısterım ki dil ögrenmek gerçekten guzel bır hobi, uğraş, egelnce vb. ve şuanda aynı zamanda İşaret dılini ögrenme hakkındaki arastırmalara basladım işaret dili de herkes tarafından ögrenilmesi gereken bir dil diye dusunuyorum...

• Konu çalışma sıralamasını yazmışsınız ancak sizin sıraladıklarınız dışında sitede sürüyle gramer konusu mevcut. Ne yapmamız gerekiyor?
  • quote:

Hocam valla çok denedim vazgecmemek için ama gramerde kayboldum gıttım çok agır geldi.Hocam dilbilgisine ıyı sevıyede hakimim hatta sızın forumda paylastıgınız dılbılgısı kurallarını da ındırıp çalıstım hala bılgısarımda duruyor sılmedim.

Hocam şuandaki çalısma metoduyla çok memnunum podcast sıstemi muhtesem bunu da sızın sayenızde ogrendım.İngilizce gramer için butun konuları ıcınde ozet halınde hazırlanmış bır kaynak bılıyorsanız eger soyleyın gene gramere devam ederım, ya da oncelıkle bılınmesı gerekenler varsa onuda calısırım.

Roman okumayı kıtap okumayı daha once de soylemıstım azmedip okuyacagım gerekırse 5 ay surse bıle anlaya anlaya okuyacagım.Hocam dil ögrenmek siz mi soylemıstınız yoksa forumda bı konuda mı okumustum hatırlamıyorum dil ögrenmenin sınırı yok ıcıne daldıkca daha da derinleşiyor gibi bırsey okumustum sanki, o yuzden şuanda kendi seviyemdeki hıkayelerı okuyup anlayabılıyorum 5 6 ay sonra daha ust sevıye konularını okuyup anlamak hedefımdir.

Hocam, şunu da soylemek ısterım ki dil ögrenmek gerçekten guzel bır hobi, uğraş, egelnce vb. ve şuanda aynı zamanda İşaret dılini ögrenme hakkındaki arastırmalara basladım işaret dili de herkes tarafından ögrenilmesi gereken bir dil diye dusunuyorum...

Çalışma metodunuzdan memnunsanız ve ilerlediğinizi düşünüyorsanız sisteminizi değiştirmeyin.
    En çok karıştırılan konular şunlar:
    http://www.turkcede.org/yeni-ogrenenlere-turkce-ogretimi/dilbilgisi-anlatimlari.html

• quote:

Orijinalden alıntı: xLordRealx

Konu çalışma sıralamasını yazmışsınız ancak sizin sıraladıklarınız dışında sitede sürüyle gramer konusu mevcut. Ne yapmamız gerekiyor?

Ana sayfaya eklediğim konular neredeyse tüm gramer konularında sırasıyla anlatılan konulardır.En temel konular onlar.Hocanın sitesindeki ek konular is yardımcı konular olarak düşünebilirsin.Onlar da çok önemli.Zaten birçok gramer kitabında olmayan konular o sitede var olduğu için o siteyi öneriyorum.Ana konuları bitirdikten sonra onlara çalışmanız daha mantıklı olur.
  • quote:

quote:

Hocam valla çok denedim vazgecmemek için ama gramerde kayboldum gıttım çok agır geldi.Hocam dilbilgisine ıyı sevıyede hakimim hatta sızın forumda paylastıgınız dılbılgısı kurallarını da ındırıp çalıstım hala bılgısarımda duruyor sılmedim.

Çalışma metodunuzdan memnunsanız ve ilerlediğinizi düşünüyorsanız sisteminizi değiştirmeyin.
    En çok karıştırılan konular şunlar:
    http://www.turkcede.org/yeni-ogrenenlere-turkce-ogretimi/dilbilgisi-anlatimlari.html

Çok teşekkür ederim hocam sagolun.

• quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Hocam bende bir kitap var Charles Dickens' a ait "Great Expectations" adında . Penguin yayınlarına ait kalınca bir kitap (450 sayfa) ama ben bunun seviyesini göremedim nasıl anlayabilirm?

Hocam o orijinal metindir, yazarın yazdığı gibi.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.