Şimdi Ara

*VAİLLANT ECO TEC İNTRO*Kullanıcıları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
7
Favori
36.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1 ay evvel yeni taşındığım evde müteahhitin takmış olduğu Vaillant EcoTEC Intro 24 modeli mevcut. Eve taşınırken beraberimde hali hazırda kullandığım Honeywell CM727 kablosuz oda termostatımı getirdim. Viallant servisi başka marka termostatlarda garanti problemi çıkarttığı için termostatın montajını kendım yaptım. Bugün ilk defa evi ısıtmak için kombiyi yakma ihtiyacı duydum. Fakat ufak bir problem yaşıyorum.

Önceki evimde kullandığım kombide oda termostatı ne zaman sinyal gönderse kombi direkt ateşleme yapıyordu. Haliyle belirlenen oda sıcaklığı çok stabil bir şekilde korunuyordu. Bu Viallant kombide ise ilk sinyalde direkt çalışıyor fakat termostatın sonraki ısıtma ihtiyaç sinyallerinde (bu esnada kombi sinyali alıyor, petek ışığı yanıp sönüyor) kombi uzun süre herhangi bir ateşleme yapmıyor ve bekletiyor. Termostatın da öğrenme modu iyice sapıtıyor gibime geliyor bu durumda. Bu kombinin fabrikasyon ayarı olarak 1 saat içerisindeki maksimum yanma sirkülasyon sayısına dair bir bilginiz var mı ve bu ayarı kendimiz kombi üzerinden değiştirebiliyor muyuz? Kombinin teknik klavuzunda bu konuya dair bir bilgiye rastlayamadım.

Kombinin fabrikasyon ayarındaki sayıyı bilsem, oda termostatının ayar menüsünden de aynı döngüyü ayarlayacağım ki birbirlerini bekletip durmasınlar.

Şu anki durumda termostat üzerinde belirlediğim 23 dereceye ulaşılamıyor. 22-22.5 derecede seyrediyor.

• arutharen kullanıcısına yanıt

Brülör kapatma süresi

Brülörün çok sık açılıp kapanmasını ve bunun sonucunda

enerji kaybını önlemek için, brülör her kapanışından sonra,

belirli bir süre çalışmaması için, elektronik olarak kilitlenir.

Brülör bekleme süresi sadece ısıtma konumu için etkindir.

Brülör bekleme süresinde kullanım suyu konumunun dev-

reye alınması hiçbir etkiye neden olmaz.

d.02 teşhis kodu üzerinden maksimum brülör bekleme süre-

sini ayarlayabilirsiniz (Fabrika ayarı: 20 dak).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black26 -- 20 Ekim 2022; 23:34:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • black26 kullanıcısına yanıt

Bilgiler için çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgilerden yola çıkarak ilgili bilgiyi döküman üzerinde ben de buldum. Demek ki kombinin fabrikasyon ayarı saatte 3 defa ateşlemede. Sanıyorum daha iyi performans alabilmek için ya termostatı da aynı ayara getireceğim (şu anda termostat saatte 6 ateşleme sayısına ayarlı), ya da belirttiğiniz gibi kombinin 20 dk'lık ayarını 10 dk'ya çekeceğim. Hangisi daha mantıklı bilmiyorum tabi şu an.

Kombinin servis kodlarına nasıl erişim sağlanıyor bu arada? d.02 koduna müdahale etmek için ye yapmak lazım?

menu tuşundan en son menuye gelin anahtar sembolu 17 yapın giriş sağlarsınız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • black26 kullanıcısına yanıt

ayarı kombiden 20 dakikadan 10 dakikaya çektim. bakalım sorunumu çözecek mi.

bi de kombiyi 20 dk da tutup, termostatı saatte 3'e çekerim bir süre sonra denemek için.

teşekkür ediyorum tekrardan.

rica ederim kolay gelsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • servis ayarlarına nasıl giriyoruz pompa kademesini yükseltmek için

@disintegration

• Merhaba

3 ay önce eve doğalgaz bağladım. müstakil ev. yalıtım vb kaplama falan yok. sorunum evin ısınmasıyla ilgili değil kombi ve peteklerle.

kombin eco tech intro 24/28

başka kombiler 45 derecede açıkken petekler tatmin ediici derecede sıcakken benim kombiyi 50-55-60 gibi derecelerde açmadığım sürece peteklerin sıcaklığı tatmin edici değil. servis her geldiğinde farklı bişyler uydurup gidiyor ama sonuç aynı. peteğe dokununca sıcaklık çok az. baymak kombide baktım 45de peteğe dokununca gayet memnun ediyor.

ve 3 4 gündür sıcak su açıkken makinenin peteğe geçmesi sorunu olmaya başladı. duş almak eziyet oldu su tamamen soğuyor sonra gene ısınmaya başlıyor. bunuda geç yapıyor.

bunun sorunu ne olabilir? bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

• Benzer sorunu ben de yaşıyorum. 2021'de taktırdığım ecotec intro kombi şu son birkaç gündür petek modu kapalı olmasına rağmen sıcak su kullanımında petekleri de ısıtıyor. Sıcak suda düşüş olmuyor ama peteklere bakıyoruz onlar da sanki açıkmış gibi yanmış üst kısımları. Bu nede olur?

@disintegration

• Arkadaşlar merhaba, bende bir süredir basınç problemi yaşıyorum.

1.9 bar a çıkartıp bırakıyorum. 2 hafta olmadan bar 1.1 lere filan düşüyor tekrar su basma işlemi gerçekleştirmek zorunda kalıyorum.

Bunun sebebi nedir acaba?

• seegoo kullanıcısına yanıt

Tesisatta kaçak olabilir

Bir diğer düşük olasılık genleşme tankının havası bitmiş olabilir

• disintegration kullanıcısına yanıt

En korktuğumda tesisat hocam ya, mutfağın seramiklerini yeni yaptırmıştım.

4 senelik kombi garantimde bitti, biraz önce vaillantı aradım garanti uzatmak için 6000 TL gibi bi rakam teklif ettiler 4 senelik.

Servis çağırmak isek 475 TL, ne yapacağımı şaşırdım.

• selamlar
    önceden yazdığım gibi ecotech 24/28 vaillant kombiyi kullanmaya devam etmekteyim
    performansı ilk günki gibi gerçi daha 2. senesi , 3. senesinde bakım yaptıracağız. Sıcak su da eve gelen sistem basıncı aşırı düşük olmasına rağmen (musluğu açıp önüne elimi koyup suyu durdurabiliyorum, kombiye max 1.4 bar su doldurabiliyorum düşük tazyikten dolayı) herhangi bir dalgalanma vs birşey yok. Kalorifer performansı geçen seneyle aynı, zaten bu kış adam akıllı kış da yapmadı. Saygılar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Akrabamdan 105 M2 eve bağlantı ücreti ve proje dahil 21 bin tl ye eco tec intro almayı düşünüyorum, sizce bu fiyatlara başka ne önerirsiniz? Kendisinden çok daha uyguna airfel kombi alma seçeneğim de var fakat vaillant önerdi.

-Bakım ve tamir masrafı olarak düşününce Demirdöküm Nitfomix veya Baymak Duo Tec almak için yola koyulmuştum sizce vailant markası tamir ve bakım masrafı çok fark eder mi diğer yerli markalara göre?

• filtre temizliği yapıp deneme amaçlı 45 derece de çalıştırdım 1 saat, herhangi bir sorun yaşamadım
    sıcak su 42 derecede stabil bir şekilde çalışıyor hala.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merhaba evimde boilerle kullandığım VUW 296/5-5 kombim var, muhtemelen kireçten dolayı 2. kez boilerim patladı. bu kombiyi boiler olmadan kullanmam mümkün müdür?

• Vaillant eco tec intro = Protherm puma condens = DD Vintomix = DD Ademix

aynı kombi

Ankara Kombi Pazarıyoutube
    Ankarada kombi tesisat proje gibi işlerinizde yardıma ihtiyaciniz var ise arayarak yada videolarimizin altına yorum ekleyebilirsiniz. ankara ici ücretsiz kesifimiz vardır vatsap telegram gibi kanallardan resim video gibi iletiler göndererek fiyat ve teklif alabilirsiniz 05077304829 05077304829 youtube kanalimiza lutfen abone olmayi unutmayiniz. hangi kombi alınır? en iyi yoğuşmalı kombi markaları 2021 kombi tavsiyesi. en iyi kombi hangisi en iyi kombi markası. en az yakan kombi Ankara'da tutulan kombiler. parçası ucuz az yakan kombi tesisat proje peteğim ısınmıyor. Kombi fiyatları. kombi seçimi. kombi önerileri kombi tavsiyeleri. en ucuz kombi fiyatlari. en uzun ömürlü kombiler. kombi resetleme kombim su eksiltiyor kombiye su basma kombi bakımı temizlemesi kombi filitre temizlemesi ankara dogalgaz KOMBİ en az yakan tasarruflu kombiler kombi fiyatlari kombi ömrü hangi kombiyi almaliyim kombi tavsiyeleri kombide olması gereken özellikler iyi bir kombi seçimi nasil yapilir en çok garantili kombiler ek garantili kombiler dikey baca kombiler bacali kombiler hermetik kombi en ideal kombi fiyatlari Tüm sorunlarınızda kombi ihtiyacınızda kombi almak degistirmek istediğinizde lutfen bizimle iletişime geçiniz 05077304829
    https://www.youtube.com/watch?v=W8gnQtG4ieE
  • disintegration kullanıcısına yanıt

Selamlar ecotech intro ile puma condens vintomix aynı ürün demişsiniz, bir kaç videolar izledim internette gerçekten iç kompozit aksam ve fiziki konumlandırmaları aynı ama en pahalısı vaillant kombinin içindeki kompozit aksamın kalitesi ile demirdöküm'ün içindeki kompozit kalitesi bire bir aynı mıdır bilginiz var mi ?

• MyCoDeR kullanıcısına yanıt

Bu kombiler %100 aynı. Kompozit kalitesi dahil

Kombinin üstünde Vaillant yazınca daha pahalı oluyor

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.