Şimdi Ara

Vaillant kombi arızaları cevaplanır (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
20
Favori
132.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

trimpot değişecek

• ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

Teşekkürler Hocam, ben elektronikçiyim değiştireyim haftaya. sonucu iletirim.

• Merhaba. Kombi F20 arızası veriyor. Kapatıp soğumasını denedim, çarpı alev tuşuna basmayı denedim ama açılınca kombi kırmızı ışık yanıp F.20 hatası veriyor.

3 petek var, kombiye yakın olan tam kapalı, birisi yarım açık diğeri tam açık.

• Max Damage M kullanıcısına yanıt

ASLA güvenmeyin derim, ben çağırdım akış sensörü değiştirdiler 500 lira alıp gittiler. Parçaya baktım netten 50 lira ! Şikayet oluşturdum ama nafile, su için deyip geçtiler. Bir daha yetkili servis çağıracağıma atarım cihazı çöpe daha iyi...

• Merhaba Bosch Condes 2500w var bizde daha bir yıl yeni olacak su damlatamya başladı ve bar basıncı düşüyor zaman geçtikçe servis çağırdık açtılar ana kazanın oradan su sızıntısını gördüm baktı ettiler ana eşanjör parçasının değişmesi lazım diyip gittiler bir yıl olmadan bu parçanın patlama olasılığı nedir?

• Merhaba,

Turbotec pro kombimiz var, geçenlerde f.20 arızası verdi, resetledim 2-3 gün sonra yine verdi. Kalorifer modunda sorun yok gibi, ancak lavabo, banyo vb musluklardan sıcak su kullanmak istediğimizde, sıcaklık değerleri atıyorum 1-2 saniye içerisinde 30-45-60 diye atlayarak gidiyor ve f.20 hatası veriyor.

Kullanma kılavuzunda f.20 için ntc temassızlık, ntc arızalı kaçak var vs diyor. Yetkili servis çağırdık, bakım yapıldı, garanti uzattık falan filan, gelen arkadaş diyor ki bu hatayı pompadan verir ama pompa sağlam görünüyor dedi. Resetleyerek pompa arıza verene kadar kullanın şimdilik bir şey yapmaya gerek yok dedi ama 2-3 günde bir kombi mi resetleyeceğim böyle bir arıza yokken?

Gösterdiği sıcaklığın 1-2snde anında 30-45-65 diye yükselmesi bozuk bi sensörü falan işaret etmez mi? Su sıcaklığı öyle yükselmez çünkü 😃 gelen arkadaşa da böyle sordum ama yok dedi, hadi dedim bi bildiği vardır ama teşhis yanlış gibi sanki, yanılıyor muyum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ariston aco ya oda termostatı nasıl baglanır resim var hocam bir türlü yapamadım

Vaillant kombi arızaları cevaplanır
  • Merhaba arkadaşlar resimdeki hata ile karşı karşıy kalıyorum. Peteklerde sorun yok ama sıcak su sürekli ısınıp soğuyor ekranın sol altındaki semboller çıktığı an ateşleme kesiliyor sonra tekrardan devreye giriyor. Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim
     Vaillant kombi arızaları cevaplanır

Not: havalandırma fanının artısı kopmuş lrhim yaptım düzeldi. Bilgi amaçlı belki yardımcı olur benzer sorun yaşayan arkadaşlara. İyi akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem> -- 3 Şubat 2022; 20:45:34 >

• vaillant f31 hatası verdi kombi.servis orjinali değişti.bugün yine aynı hstay verdi neden olabilir acabs ?

• tncygms08 T kullanıcısına yanıt

hocam aynısı başımıza geldi Elektrik geldi gitti Ben 28 hatası başladı nereye nasıl tokmaklıyoruz acaba😰😰😰

• Merhaba,

Vaillant wilo rsl 15/5-3 kup (Pompa arızalı) çok ses çıkartıyor.

Onarımını kimse önermiyor.

Wilo 84w orijinalini bulamadığım için 75w aynı modele uygun sıfır kendim (Salyongoz plastik aksamı hariç) kendim değiştim. 4 yıl hiç bakım dahi yapmadım.

Yeni Pompa satın alacağım.

Kombi parçası satan bayiler Viko markayı hem kalite hemde fiyat açısından önermiyorlar.
    Vaillant Wilo (82w) yerine muadil Duca (82w) veya Totaline (82w) marka önerdiler.

Pompayıda acil değiştirmek için en hesaplı ve kaliteli satın alabileceğim değerli fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Saygılarımla.  Vaillant kombi arızaları cevaplanır  Vaillant kombi arızaları cevaplanır  Vaillant kombi arızaları cevaplanır  Vaillant kombi arızaları cevaplanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttcengiz -- 8 Ekim 2022; 0:7:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Arkadaşlar evimde vailant turbotec pro wuv tr 202 3-3 r2 20 kw kombi var. Benim sorun şu. Petek ısısını örneğin 40 derece ayarlıyorum. +5 yani 45 dereceye bir türlü gelmiyor. Çok uzun süre çalışıyor kombi. Bu da gaz sarfiyatını artırıyor. Günlük 10-12 metretül harcıyor. 45 falan yapsam daha da artıyor. 50 yapınca 55 e bir türlü çıkmıyor. 50-49 arasında gidip geliyor ve sürekli çalışıyor kombi. 55e baya çalıştıktan sonra geliyor. Daha önceki kombimde 50 de çalıştırsam bile günlük 12 metretül gaz yakıyordu. Şimdi bunu 50 de çalışırsam günlük 25-30 metretül gaz yakacak. Şu dönemde ocağıma incir ağacı dikecek bu durum. Servis geldi gaz ayarına baktı gücü 20 kw yaptı başka bişey yok dedi. Eve göre gücü düşük dedi. Havlupan ile birlikte 8 Petek var evde. Havlupan ve mutfak pasifte. Ama bu durum bile çözüm olmuyor. Bu geç ısıtma yüzünden gaz parası çok gelecek. Çözüm nedir. Eşanjör kireçlenmiş olabilir mi. Borudaki filtreler temiz.

• Merhaba valiant turbotech pro kombi taktırdım 20 gün önce ardından petek temizliği yaptırdım sonra 15 gündür sıcak suyu açıp kapatıyorum 5 saniye sonra su sesi gelmeye başlıyor 15 saniye sürüyor fokur fokur su sesi peteklerin havasını aldı. Herşeyi yaptım düzelmedi o ses gitmiyor tek şekilde gidiyor barometreyi 2,6 ve üzeri yapınca o ses gidiyor yokmu bunun tedavisi

• Cevap için lütfen cnrsngl1903@gmail.com yada 0-553-870-17-43 wp

• Arkadaşlar Vaillant kombi almak isteyenlere uyarımdır...Uzak durun :)

Vaillant marka kombiyi 5-6 ay önce servisinden bakımını yaptırdım. Sonra sürekli gelen f28 hatası vardı. Normalde kombi 3-5 gün çalışmadığında ve ilk açtığımızda veriyordu bu hatayı ama son günlerde sürekli bu hatayı vermeye başlayınca servis çağırdım. Sorunun gaz valfinden olduğunu söyleyerek benden servis ücreti dahil bir miktar para alındı (4000 TL ). Sonunda kurtulduk derken 1 hafta sonra ara ara yine aynı hatayı vermeye başladı, sonrasında sık sık...

Şimdi tekrar servisi aradım. Tekniker arkadaş, başka bir yerden sorun olduğunu tespit edersek yine bir servis ücreti yazmamız gerekiyor dedi...

İlk geldiklerinde deseydiler gaz valfi ve xx parçasında sorun var. Ben zaten değiştirmem gider yeni kombi alırdım. Deneme tahtası mı bu.Ne güzel sistem kurmuşlar.Her geldiklerinde bir parça değiştirirler üstüne birde servis ücreti sonrasında hesap yaparsın 2 kombi parası gitmiş...Ne güzel memleket...

• tncygms08 T kullanıcısına yanıt

bize ulaşsaydın çözerdik uyguna cihazı

• c a g a t a y kullanıcısına yanıt

Cagatay bey,kart degistikten sonra o yuvarlak gulen yuz ve tik tak sesler bitti mi?

• Merhaba. Vaillant 24kw olan kombilerden pure ile pro arasında tercih yapma aşamasındayız. Bunlardan pro olan 2bin 5 yüz ila 3bin lira arası daha pahalı. Fiyat farkına değer mi diye sormak istiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ali Frt Paşa A kullanıcısına yanıt

Bi yanlışın olmasın. Çünkü plus modeller daha donanımlı ve kalitelidir. Senin söylediğin model olarak bişey diyemem ama plus modellerde genelde pirinç blok olur, plakalı eşanjör büyüktür, pompası daha üst sınıf(kalite, güç, değişken devir) vs olur. Şunuda söylemek gerekirki vaillant çok değişik kombiler üretir, pro(düşük) modeli eski üretim olup wilo varken plus(yüksek) modeli sonraki üretim olup duca(ucuz) model takılmış olabilir. Proteus kombi güzel diye yönlendirdik içinden duca çıktı keza vaillant duca kullanmaya başlamış duca 5-10 yıl. Forumda alanlar oldu içinden duca çıkmış vs vs. Bu konuda fikir vermek iyi olmaz

• kombiustası kullanıcısına yanıt

Merhaba aynı sorun bizde de var aqua kit nedir

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.