Şimdi Ara

vaio...sana aşık oldum.ama sorularım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: antoffensive Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle şunu söyleyeyim vaio ları öncedende biliyodum ama bu zamana kadar bu kadar detaylı bir şekilde araştırmamıştım.yani resmen vaio ya aşık oldum.vaio dan başkası yalan seni seviyorum vaiom

1. bu soruyu 4. soru ile bağlantılı olarak soruyorum.şimdi araştırmalarıma göre fw serisi şu an muhteşem!hem laptop görselliği hem estetik hem karizma olarak insanın içinde bi mutluluk hissi oluşturuyo.benim istediğim laptopun 512 mb ekran kartı olması lazım ve fw serisinde sadece VGN-FW285J/H (4 GB) modeli 512 mb ekran kartlı ve ati.

2. aw serisinide inceledim ve tek kelimeyle muhteşem!bu serilerde istediğim tüm özelikler mevcut fakat aw ve fw serisi resimlerine baktığım zaman aw serisinde fw serisi gibi laptopun dış görselliğine fazla önem vermemişler gibi geldi bana,yanılıyorda olabilirim.aw serisi resimlerinde hep siyah renkler var gri-beyaz renkleride var mı fw serisi gibi.dış görselliği nasıl aw serisinin.burda sony shop olmadığı için gidip bakamıyorum.baktığım resimler temsili resimlerde olabilir.(modellere ve resimlere ist.bilişimin sitesinden bakıyorum)

3. aw ve fw serisini görmüş arkadaşlar için aw serisinin dış görselliği,estetiği,karizması fw serisine oranla nasıl.dış görsellikte aw mi fw mi?

4. ATI Mobility Radeon™ HD 3650 Chipset 512 mb mı NVIDIA® GeForce® 9600M GS 512 mb mı

5. ATI Radeon HD 3470 256 mb mı NVIDIA® GeForce® 9300M GS 256 mb mı

6. aw serisinin %70 inde NVIDIA® GeForce® 9600M GS 512 MB ekran kartı kullanmışlar.geri kalan %30 unda ise NVIDIA® GeForce® 9300M GS 256 MB ekran kartı kullanmışlar.aw sersinde ati ye şans tanımamışlar sizce neden?

7. yeni nesil intel montevina 1066 mhz - penryn 800 mhz – santa rosa 800 mhz işlemci eşleştirmesini yapabilirmisiniz.montevina daha ağır basıyo gibi ama laptopda bu konuyu tam bilmiyorum.

8. işlemci serisi için t serisi mi olmalı p serisi mi olmalı.hangisi daha performanslı aralarında ki farklar nelerdir?

9. aw serilerinde fw serilerindeki gibi x-brite çift lamba özelliği varmı?çift lamba tek lamba teknolojisini açıklayabilirmisiniz.hangisi daha iyidir?

aklıma gelenler şimdilik bunlar arkadaşlar.yine sorularım olursa yine rahatsız ederim alacağım laptopun fiyatı 5000 ytl ye kadar olabilir arkadaşlar yeter ki içime sinsin.ama 6-7 ay sonra falan alabilirm.

değerli cevaplarınızı numaralara göre verirsek hem karışıklık vermemiş oluruz hem de başka bilmeyen arkadaşlar daha verimli şekilde yararlanmış olur.cevaplarınızın başka arkadaşlar içinde gayet aydınlatıcı olacağı düşüncesindeyim. hepiniz için…savaşsız bir dünya için…iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ^karizma^ -- 30 Kasım 2008; 14:47:52 >

• Merhaba

1-ekran kartı seçiminde etmenin ram değil bit olması gerekir eğer önemliyse oyun-program kullanımı ram'de çünkü artık arttırılabilir hafıza sunuluyor

2- AW serisi FW serisinin büyütülmüş hali gibi geldi bana,tasarımı ben ce çok hoş,ama sınıfları farklı,bu kullanım amacınıza bağlı yani ... Renk olarak VIDEO edition olan siyah,PHOTO edition diye geçen ise gri renkli diye biliyorum,beyazı yok

4-ATI MOBILITY RADEON 3650 modelini öneriririm,çoğu özelliği benzer,sadece bunda Shader 4.1 desteği varken nVidia Shader 3.0 desteği var Ama 2 ekran kartı da üzmez seni

5-Yine ATI

6-ATI olan modelleri görmüştüm sanki 3800 serisi vardı 2 modelde ama onlar getirilmiyor galiba bilmiyorum,yadabaktığınız yerde yoktu...

7-Tabiki Montevina;kısaca daha az ısınma( bu uzun işlemci ömrü demektir),daha yüksek performans,ve daha hızlı veriyolu,bunlar bile yeterli bence ki daha teknik detayları var

8- işlemcide t mi p mi takılmayın onlara,pek bilmiyorum neye göre ayrılıyorlar ama p olanlar montevina platformu onu biliyorum,t olanlar ise veriyolu hızlı olanlar fln olmalıydı ama bıraktım o işleri yalnış bilgi vermek istemem.

9-AW'de çift lamba var tabiki olayın basitçe mantığı şu ki;ekrana görüntüyü veren 2 adet lamba oluyor çift lambada,bu sayede daha geniş ürün gamı ve görüş açısı sağlanıyor...

Sor tabi cevaplamak için burdayız

• Bende Vaio almak için araştırıyorum.. Sorularından bence en önemşisi olan 8.ye cevap vereyim

8. işlemci serisi için t serisi mi olmalı p serisi mi olmalı.hangisi daha performanslı aralarında ki farklar nelerdir?

P serisi bir önce ki seri.. Farkları P serisinden daha az güç tüketmesi T serisinin.. Ayrıca T serisinin veriyolu daha geniş..
  • quote:

Orjinalden alıntı: TriNeO

Bende Vaio almak için araştırıyorum.. Sorularından bence en önemşisi olan 8.ye cevap vereyim

P serisi bir önce ki seri.. Farkları P serisinden daha az güç tüketmesi T serisinin.. Ayrıca T serisinin veriyolu daha geniş..

bence biras yanlisin var p(portable) oldugu icin %30a varan miktarlarda daha az enerji tuketir t serisine göre
  • quote:

Orjinalden alıntı: yasinaslan

quote:

Orjinalden alıntı: TriNeO

Bende Vaio almak için araştırıyorum.. Sorularından bence en önemşisi olan 8.ye cevap vereyim

bence biras yanlisin var p(portable) oldugu icin %30a varan miktarlarda daha az enerji tuketir t serisine göre

Ben de öyle biliyordum

• quote:

Orjinalden alıntı: serhat_katliam

Merhaba

1-ekran kartı seçiminde etmenin ram değil bit olması gerekir eğer önemliyse oyun-program kullanımı ram'de çünkü artık arttırılabilir hafıza sunuluyor

cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.özellikle serhat_katliam kardeşim çok detaylı açıklamışsın teşekkür ederim.ama şu 1 i tam anlayamadım ya.tekrar açıklayabilirmisin zahmet olmazsa.farklı yorumlar varsa onlarıda yazabilirsiniz arkadaşlar.sağolun

• yani 64 bit yada 128 bit (hatta bazo modellerde 256) olması kac mb oldugundan daha onemlidir!
    ornek olarak 64 bit 512 bir ekran kartındansa 128 bit 256 mb bir ekran kartını tercih ederim cunku ztn mb olayı ramden de alarak artıyor calısırken ama serahtın dedigi gibi onemli olan kaç bit olduğu
    notebook ekran kartlari ile detayli bilgiye sıralamaya ve en onemlisi kac bit olduklarina buradan bakabilirsin...

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

quote:

Orjinalden alıntı: ^karizma^

quote:

Merhaba

cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.özellikle serhat_katliam kardeşim çok detaylı açıklamışsın teşekkür ederim.ama şu 1 i tam anlayamadım ya.tekrar açıklayabilirmisin zahmet olmazsa.farklı yorumlar varsa onlarıda yazabilirsiniz arkadaşlar.sağolun

• quote:

Orjinalden alıntı: yasinaslan

yani 64 bit yada 128 bit (hatta bazo modellerde 256) olması kac mb oldugundan daha onemlidir!
    ornek olarak 64 bit 512 bir ekran kartındansa 128 bit 256 mb bir ekran kartını tercih ederim cunku ztn mb olayı ramden de alarak artıyor calısırken ama serahtın dedigi gibi onemli olan kaç bit olduğu
    notebook ekran kartlari ile detayli bilgiye sıralamaya ve en onemlisi kac bit olduklarina buradan bakabilirsin...

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

quote:

Orjinalden alıntı: ^karizma^

quote:

Merhaba

Bire-bir katılıyorum,ram eskide kalan değer,artık ağır oyun-programlarda ekran kartının bit'ine bakmalısın,128den aşağı almamaya çalış derim 256 alırsan uzu nvadeli olur ama 128'de şu andaki herşeye yetebilcek kapasitededir , ram olayı ise normal ram'den çalarak artıyor artık,sorun etmeyin ekran kartı ram'ini yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ectilase -- 1 Aralık 2008; 18:42:41 >

• çok sağolun arkadaşlar başka yorumları olan var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.