Şimdi Ara

VAIO svs1513m1e windows8 den windows 7 ye geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben bu işlemi yapabilmek için 10 gündür sürekli biseyler okudum ama aradığım cevapları bulamadim. Az önce işlemi gerçekleştirip driverlari ve vaio uygulamalarını kurdum tecrübelerini paylaşacağım.

Öncelikle vaio care kullanarak recovery dvdlerini oluşturmanizi tavsiye ederim. Çünkü win7 kurarken hdd deki recovery bölümü silinecek. Dvdlerle yeniden win8 kurulumu gerceklesirmi net bilgi edinemedim ama vaio yardım hattında telefonla konuşurken laf arasında sorduğumda eleman evet dvdlerle geri dönüş sağlanır demişti.

Dvd leri oluşturup sakladiktan sonra pc kapalı iken assist tuşuna basıp bios ayarlarina giriyoruz ve secureboot ayarını kapatıyoruz daha sonra yine bios ayarlarindan uefi modunuda kapatıyoruz ve biosu kaydedip çıkıyoruz. Bu işlemlerden sonra win8 acilmayacaktir ve windows operating system falan gibi bir hata verecek gücü keserek pc yi kapatıyoruz ve yeniden açıyoruz daha önceden takmış olduğumuz win7 dvdsi on yükleme yapmak isteyecek bir tuşa basıp on yüklemeyi başlatıyoruz sonrası bildiğiniz format işlemi.

Asıl mesele hdd bicimlendirme noktasinda. Bu kısmageldigimizde hdd de dört ya da beş bölüm olduğunu göreceğiz hepsini silip -recovery dahil- ham hdd elde ediyoruz ve yeniden bolumlendirme yapıyoruz . Daha sonra istediğiniz bölüme windowsu kurup ilerliyor windows kurulumunu yapıyoruz.

Sony destek sitesinden driverlari ve vaio uygulamalarını indirebilirsiniz driverlari ve vaio uygulamalarini kurunca win8 deki gibi her donanımı sıkıntısız kullanabiliyoruz

Şunları özellikle ben aradım fakat bulamadim tecrübe edip bunları da yazayım da arayan insanlar faydalansin. Arkadaşlar windows7 de ışık sensoru klavye aydınlatma ayarları hdd koruma batarya koruma speed-stamina tuşu touchpadin dokunmatik özelliği vs her şey sorunsuz çalışıyor hiç bir problem yok.

ayrıca xloud clear phase ve dolby home da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eemmree -- 29 Ekim 2013; 1:50:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd ye windows 7 kurma
    13 yıl önce açıldı
    M2 Ssd ye Windows Kuramıyorum
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.