Vajinismus Nedir? (Vaginusmus nedir? ) Vajinismusu, vajinanın girişindeki kasların istemsiz, anlık kasılması olarak tanımlamaktayız. Pelvik taban kaslarında istemsiz kasılmalar cinsel birleşmenin acılı veya imkansız olarak algılanmasına yol açar. Bu istem dışı vajina refleksi, cinsel ilişki esnasında, tamponla, doktor muayenesi ve kendi parmağı ile bile olabilir. Oluşan kasılma, vajina girişini kapatarak cinsel ilişkiyi imkansız hale getirir. İlişkiye devam edilmesi halinde büyük bir acı ve ağrıya neden olur.
Vajinismus, istemsiz kasılmalar sonucu cinsel ilişkinin gerçekleşmemesidir. Vajinismusun altındaki patolojinin, vajinanın dış üçte birindeki kaslarda tekrarlayan ya da sürekli, istem dışı kas spazmları olduğu kanıtlanmıştır. Olayın bitmesiyle ile birlikte kaslar gevşeyerek eski normal duruma geri döner. Kadınlarda vajinismus değişik formlarda görülebilir.
Bazıları sadece cinsel ilişki esnasında oluşur; ancak doktor muayenesi ve tampon koyma esnasında sorun yaşamazlar. Bazıları hiçbir nesnenin girişine izin vermezler. Bazıları ise kısmen penis girişine izin verir; ancak ilişki ağrılı olur.
kadınsal problerle malesef utanıp sıkılan bir toplumuz ve sürekli bazı şeyler ayıplandığı için sorunlarımızı rahatlıkla paylaşamıyoruz. vajinismus da o sorunlardan biri malesef. tedavisi de elbetteki var araştırın alanında bir doktora danışın mutlaka çözülemeyecek bir durum değil. benim doktorumda Ankara da tamamen tesadüfi tanıştım ve sonuç da aldım vajinismus tedavisinde.www.evakadinsagligi.com/vajinismus.html
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme