|
Bildirim
|
Abd de yaşamayanlar orada nasıl bir sistemin olduğunu anlamakta zorlananilirler. Bence dünya üzerinde hiçbir yerde %100 adalet yok. Ama abd de %80 varsa örneğin, bizde bu oran %50 nin epey altındadır diye düşünüyorum. Ve bu oranın son zamanlarda aşağıya doğru ilerlediği de çok açık ortada.
|
Bence ironi yapıyor
Memlekete bak |
Adalet olmadığı için mi ayaklandı zenciler? Ayaklanmış olmaları adalet olmadığının kanıtı mıdır?
Ayrıca kusurları olmadığını iddia etmedim ben, neticede ülkemizden fazla adalet olduğu ve sistemin bizden iyi işlediği izahtan vareste. İnanmıyorsanız bir gün adliyeleri dolaşın, bakın yargılama nasıl yapılıyor, hakimler günde kaç davaya ve hangi şartlarda bakıyor. Yargıtay birebir aynı sebebe dayanan iki farklı davada(iki ayrı işçi aynı işyeri aynı sebep) tamamen zıt karar veriyor mesela bizde. Neyse tartışmaya gerek yok zaten. |
tamam gitmeyelim de
biz gitmeyince gözümüzü kapatınca bu sorun yok mu oluyor? tarikte kornaya basarsın adam iner iki üç sıkar gider vale gelir sıkar gider ne olacak bu böyle? geçen gün bulvara çıkışta kırmızıda bekliyorum yeşil yandı tam geçerken aracın biri ara sokaktan çıkmak için burnunu uzattı kornaya bastım döndüm bulvara çıktım o da arkamdan çıktı. sonra aracımı yalayarak sağdan hızla geçti yol ayrımında yavaşladı sağa girdi sola dönmeyecek olsam aracın önünü kesip durduracak belli sonra taş sopa silah ne varsa saldıracak peki bu adam bu cesareti nereden alıyor? adalet yok da ondan yani asıl sorun gidip gitmemek değil adalet ceza olmayışı |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeyKalDa -- 7 Ocak 2018; 11:34:19 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|