Şimdi Ara

Valley Bencmark, Tüm Ekran Kartları F/P Ürün Karşılaştırma Test ! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
400
Cevap
16
Favori
18.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değişik bişey yaptım kartların yanına vantilatör koydum.17-18 parçadan oluşan testin son 4 kısmında acayip artifacat aldım.Öyle ip koptu kopacak testi bitirdi.+200 voltaj 1245 çekirdek 1611mhz ram ayırca testin sıcaklığıda sapıttı.Min fps zaten 16.testte çaktı dedim şimdi test donar donmadı.Neyse tam anlamıyla adam gibi bi test olmasada puanı almayı başardım

Puanı 2 aşamalı kaydettim test tekrardan devam ederken bariz artificat vermeye başladı :

Valley Bencmark, Tüm Ekran Kartları F/P Ürün Karşılaştırma Test !

Burdan artifcati bariz şekilde görebilirsiniz ama fps cidden yüksek

Buda ssaa kapalı bonus  Valley Bencmark, Tüm Ekran Kartları F/P Ürün Karşılaştırma Test !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 15 Eylül 2014; 19:07:09 >

• Spphire hd 6970 dual fan 2gb

testlerde sıcaklık max 70 derece
  • Selam ,

1080P verileri .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 15 Eylül 2014; 20:09:42 >

• valleyi yaptığım hızın çok daha düşüğü olan 1392Mhz de test yaptım ama fark yine açılmamış :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.M.W -- 15 Eylül 2014; 20:30:09 >
  • Bende pc alirsam 280x alicam onuda crossfire yapsam heralde super bir sonuc cikar ortaya 1 780 ti ye yetisir 280x x2 heralde :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkanenes

Bende pc alirsam 280x alicam onuda crossfire yapsam heralde super bir sonuc cikar ortaya 1 780 ti ye yetisir 280x x2 heralde :D

r9 290 CF ile aralarında %5-10 fark kalıyorsa 280x CF nin, 780 ti ye yetişmesi pek mümkün görünmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

quote:

Bende pc alirsam 280x alicam onuda crossfire yapsam heralde super bir sonuc cikar ortaya 1 780 ti ye yetisir 280x x2 heralde :D

r9 290 CF ile aralarında %5-10 fark kalıyorsa 280x CF nin, 780 ti ye yetişmesi pek mümkün görünmüyor.

Olsun genede iyi bir deger verir 280x cf

• quote:

quote:

Önemli olan valley skoru değil ki, oyunlarda verdiği sonuç önemli.

Bu sonuçlar o kadar da ciddiye alınacak sonuçlar değil. Yoksa r9 290 cf değerleri oyunlarda gtx780ti' yi geride bırakacaktır.
  • er36po kullanıcısına yanıt
    Zotac GTX 760 AMP! default 1080p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 15 Mart 2015; 17:56:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pusu47

quote:

quote:

Bu sonuçlar o kadar da ciddiye alınacak sonuçlar değil. Yoksa r9 290 cf değerleri oyunlarda gtx780ti' yi geride bırakacaktır.

yukarıda 290 CF kullanan bir arkadaş metro last light testi yapmış aynı ayarlarda 780 Ti nin de test sonucuna bakarsanız 290 CF 110fps alırken 780 Ti 103 almış yani aralarında yaklaşık %7 fark kalıyor.Bende bu test sonucunu baz alarak böyle bir yorum yaptım.

• B.M.W kullanıcısına yanıt
    Testlerde böyle sonuçlar olabilir, fakat iş pratikte yüksek çözünürlüklü oyun oynamaya gelince aradaki fark yüzdeye vurulduğunda uçurum seviyelerde olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeknoMNST

Testlerde böyle sonuçlar olabilir, fakat iş pratikte yüksek çözünürlüklü oyun oynamaya gelince aradaki fark yüzdeye vurulduğunda uçurum seviyelerde olacaktır.

Full HD nin üstündeki çözünürlüklerde dediğiniz olabilir ama Full HD de 295x2 ile 780 Ti arasındaki fark bile ortalama olarak %25 e düşüyor (TPU Tablolarına göre) . Bu fark her iki kartda default da iken bu şekilde birde 780 Ti nin daha yüksek olan OC başarımını da eklerseniz bu fark en azından Full HD de kapanıyor, 295x2 de kapanıyorsa 290 CF de de kapanacaktır demek istediğim bu yani.
  • quote:

quote:

Full HD nin üstündeki çözünürlüklerde dediğiniz olabilir ama Full HD de 295x2 ile 780 Ti arasındaki fark bile ortalama olarak %25 e düşüyor (TPU Tablolarına göre) . Bu fark her iki kartda default da iken bu şekilde birde 780 Ti nin daha yüksek olan OC başarımını da eklerseniz bu fark en azından Full HD de kapanıyor, 295x2 de kapanıyorsa 290 CF de de kapanacaktır demek istediğim bu yani.

Siz iki adaş test yapabilirseniz daha gerçekçi sonuçlar ortaya çıkar.
    Birinizde 290CF, diğerinizde gtx780ti mevcut. Yeni bir konu açarak oyun testlerini paylaşırsınız hem default hızlarda hem de oc'li hızlarda.

Bu iddialar laftan öteye gitmiş olur hem. Çünkü şu yazdıkların pek de inandırıcı gelmiyor açıkçası.

• saasc S kullanıcısına yanıt
    Bu çözünürlükte o ekran kartıyla yaptığınız testin aldığı skorun çoğunu işlemcininde rolü var, işlemciniz düşük seviye ve 3Ghz'de çalışıyor.
  • berkanenes kullanıcısına yanıt
    Yüksek stabil o.c ile çalışan bir 780 e bile yetişirse iyidir. Bu arada çekeceği elektriği düşünüyormusunuz hiç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pusu47

quote:

quote:

Sizde hangi oyun yüklü(var)? Eğer mümkünse buraya bir oyun testi eklermisiniz?

• quote:

quote:

Emre abartma sende 290cf ye yaklaşır o.c ile yukarı seviyelere tabiki yaklaşçaksın işin doğası.Fakat Titan z gibi hatta bazı yerlerde geçen bi kartla 780ti karşılaştırması olmaz.Tamam 780ti çok iyi bir kart kimse laf edemez ama 295x2 nin yanında ve klansmanında değil.Ha tekrardan yazıyorum tekrardan belirtiyorum.Bu çözünürlükler bu kartları test yapmada uygun testler değil.2k ya kadar 1440 da yapmamız lazım ama elimizde imkan yok yani monitör yok :)

Niye özellikle belirtiyorum ben almışım 110 sen almışın 103 zaten oyananabilirliğin 50 fps üzerindeyiz.Bi anlam ifade etmemeside ondan.1080p için en iyi çözüm 780ti.Ta ilk çıktığında söylemiştim.Öyle 770sli 280xcf yapıp 780ti seviyesine getirceğine al bi tane 780ti bak keyfine.Ayrıca nvidiada sevdiğim tek kart olduğu için 780ti ı kendi kartım gibi benimsemişim pek laf söylemiyorum :))

Testlerde çıkan sonuca bakarsak tekrar yazmak gerekirse ;

1)1080p için 780 780 ti 290 290x yeterli olcaktır.Çok extreme ssaa gibi bazı ayarlar dışında bu dört kart isteneni vercektir.
    2)720p için 7870 760 gibi bi kart yeterli olcaktır.Maximum 770 alınabilir hatta o bile fazla gelcektir.
    3)144hz için 2k için tabiki artık sli cf düşünülmeli.Tabi şimdiki kartlarla bu şekilde belki 390x 980ti gibi kartlarla aynı 108op tek kart gibi rahat oynanabilcek onu şimdiden bilemeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 16 Eylül 2014; 11:24:48 >

• Test1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 16 Eylül 2014; 12:04:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Bide extradan emre bişey istiycem yurtdışından getirtebiliyosun şu üründen 2 adet lazımhttp://www.gelidsolutions.com/products/index.php?lid=1&cid=13&id=108

http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=40787

Bu site direkt TR ye gönderi yapıyor , buradan kendin getirtebilirsen daha hesaplı olur, 2 adet alsan bile gümrüğe takılmaz fiyatı düşük olduğundan.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Bide extradan emre bişey istiycem yurtdışından getirtebiliyosun şu üründen 2 adet lazımhttp://www.gelidsolutions.com/products/index.php?lid=1&cid=13&id=108

http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=40787

Bu site direkt TR ye gönderi yapıyor , buradan kendin getirtebilirsen daha hesaplı olur, 2 adet alsan bile gümrüğe takılmaz fiyatı düşük olduğundan.

Tşkler amazon almanyadan 109 liraya toplam geliyor yanlız uzun sürer gibi geç teslimatı seçtim.Verdiğin sitede 76 dolar + 20 dolara geliyordu

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.