Şimdi Ara

Valley Bencmark, Tüm Ekran Kartları F/P Ürün Karşılaştırma Test ! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
400
Cevap
16
Favori
18.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle kırmayıp 1080p testi yaptığınız için teşekkür ederim.
    Hocam mesele zaten birincilik ikincilik değil, bu puan farkının kaynağını bulmaktı yoksa puanların bir önemi yok. Aslında sebebi belli, işlemci.
    Siz alakası yok dediniz ama işlemci düşük çözünürlükte çok büyük etken.
    Şu an aradaki o uçurum fark yok mesela sizinle aynı değerlerdeyken kartım. Hatta bir miktar daha yüksek almış benim kart şu an.
    Dediğim gibi sistemdeki herhangi bir sorun yok sadece işlemci farkı düşük çözünürlükte çok belli.

O yüzden buraya 720p eklenen skorların çok da bir geçerliliği yoktur aslında kart performanslarını değerlendirmede.

Sizin kartın değerlerindeki extreme hd sonucu:

Valley Bencmark, Tüm Ekran Kartları F/P Ürün Karşılaştırma Test !

• quote:

Orijinalden alıntı: Pusu47

Öncelikle kırmayıp 1080p testi yaptığınız için teşekkür ederim.
    Hocam mesele zaten birincilik ikincilik değil, bu puan farkının kaynağını bulmaktı yoksa puanların bir önemi yok. Aslında sebebi belli, işlemci.
    Siz alakası yok dediniz ama işlemci düşük çözünürlükte çok büyük etken.
    Şu an aradaki o uçurum fark yok mesela sizinle aynı değerlerdeyken kartım. Hatta bir miktar daha yüksek almış benim kart şu an.
    Dediğim gibi sistemdeki herhangi bir sorun yok sadece işlemci farkı düşük çözünürlükte çok belli.

O yüzden buraya 720p eklenen skorların çok da bir geçerliliği yoktur aslında kart performanslarını değerlendirmede.

Sizin kartın değerlerindeki extreme hd sonucu:

uygulama hatalı o zaman güven vermiyor. benchmark uygulaması darboğaz yaparsa ne anladım o zaman puanlardan benchmarkta limit olmaması lazım 5ghz le 3.9ghz arasında fark olmalı ister 720p ister 1080p işlemciyi frenliyor o zaman valley

• quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

uygulama hatalı o zaman güven vermiyor. benchmark uygulaması darboğaz yaparsa ne anladım o zaman puanlardan benchmarkta limit olmaması lazım 5ghz le 3.9ghz arasında fark olmalı ister 720p ister 1080p işlemciyi frenliyor o zaman valley

Yok hocam sizin işlemciyle benimki bir değil ki, bendeki i5 3570k. Sizdeki i7 4770.
    Arasında çok fark var performans olarak. Çözünürlük düştükçe işlemciye binen yük artıyor. Burda da işlemcinin performansı etken oluyor.
  • Arkadaşlar trollük olsun diye değil düşük kartı olanlar karşılaştırsın diye ekledim yaklaşık 10 kat fark var :) 4 yıl once bin liraya toplamıştım sistemi bu kadar oluyor ancak :)

9800gt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pusu47

quote:

Yok hocam sizin işlemciyle benimki bir değil ki, bendeki i5 3570k. Sizdeki i7 4770.
    Arasında çok fark var performans olarak. Çözünürlük düştükçe işlemciye binen yük artıyor. Burda da işlemcinin performansı etken oluyor.

1080p bench alırken işlemci frekansı kaçtı sizin
  • quote:

1080p bench alırken işlemci frekansı kaçtı sizin

1080p alırken 4.8ghz'de idi işlemci, normalde günlük olarak bu değerde kullanıyorum zaten. 720p test ederken işlemcinin etkisine bakmak için 5.0ghz yapmıştım.
    İşlemci değerlerim tamamen stabil, o konuda sorun yok

4770k ile arasında şöyle bir fark var 3570k'nın: cinebench r15 işlemci render testinde 4.4ghz'deki 4770k 822 puan alırken 3570k 5.0ghz'de 705 puan alıyor.
  • 2. Testte biraz ekran kartına OC uyguladım .

Sapphire R9 290 Trix-Oc 1150/1450

• Bu skorda benden fena kart degilmiş 700 800 tl kartlara göre

SAPPHIRE HD7850 O.C. 2GB 256BIT

anti-aliasing açık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi has_başkan -- 15 Eylül 2014; 5:53:50 >

• Mümkünse EVGA GTX 780 Classfield herhangi overclocksuz skoru paylaşabilecek varmı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

2. Testte biraz ekran kartına OC uyguladım .

Sapphire R9 290 Trix-Oc 1150/1450

Hocam bir de 1080p'deki sonucu paylaşırmısınız ? İşlemcinin etkisi 720p'de çok büyük, yüksek çözünürlükde ne kadar fark yaratıyor, onu da görmüş oluruz. 14 nm Broadwell - Skylake'i beklemesem, i7 4790K'ya geçerdim performansı güzel olan bir işlemci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 15 Eylül 2014; 8:31:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

Hocam bir de 1080p'deki sonucu paylaşırmısınız ? İşlemcinin etkisi 720p'de çok büyük, yüksek çözünürlükde ne kadar fark yaratıyor, onu da görmüş oluruz. 14 nm Broadwell - Skylake'i beklemesem, i7 4790K'ya geçerdim performansı güzel olan bir işlemci.

Hocam üst mesajlarda benim ve NuKe_MaNia nickli arkadaşın değerlerine bakabilirsiniz. İşlemci düşük çözünürlükte büyük ölçüde etkiliyor.
    R9 290 aynı frekans değerlerindeyken 720p testinde NuKe_MaNia skor olarak fark atmasına rağmen 1080p testinde çok yakın değerler aldık.
    Benim kart birkaç puan fazla aldı.

Konu çok yanlış açılmış. eğer amaç ekran kartlarının F/P değerlerini belirlemekse 720p test yapmanın hiçbir anlamı yok.

• Pusu47 kullanıcısına yanıt
    Zaten skorlar'ın coğunda 1080p'de de paylaşılmış.
    İstiyorsanız konuyu 1080p'ye dönüştüre biliriz.

Edit: 1080p'de Skorları değişeceğini hiç sanmıyorum. Kendim denediğim için söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er36po -- 15 Eylül 2014; 12:40:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: er36po

Zaten skorlar'ın coğunda 1080p de paylaşılmın.
    İstiyorsanız konuyu 1080p ye dönüştüre bilirim.

Hocam "Böylelikle hangi Marka, Model Ekrat Kartları F/P ürünüdür diye hep bereber göreceğiz" ifadesi var ilk mesajınızda.
    Bu amaca yönelik en uygun test 1080p testi olduğundan konuyu 1080p olarak değiştirmeniz daha doğru olacaktır kanımca.

Çünkü bilmeyen arkadaşların bu konuda daha fazla kafası karışır. Aynı kart biri 5000 puan almış biri 4000. Anlam veremeyecektir.
    1080p işlemciyi olabildiğince geri plana atıp ekran kartını ön plana çıkardığından daha faydalı olacaktır.
  • Pusu47 kullanıcısına yanıt
    Anladım.
    1080p de eklemeyen arkadaşlardan rica eder öyle yaparız sıkıntı olmaz sanırım.
    Fakat, sanki düşük veya yüksek skorlar daha çok sistem ve BIOS Update'nin de katkısı büyük gibi..

Mesela aynı OC değerlerinde @TeknoMNST arkadaş benden fazla Skor aldığı görülüyor.

• Asus GTX 670 DCU2 4GB SLI

720p
    FPS: 136.7 / SCORE: 5721

1080p Extreme HD
    FPS: 91.5 / SCORE: 3830

670 ler döktürüyor halen bakalım gerçekten değişime iticek bir kart çıkartacak mı Nvidia :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 15 Eylül 2014; 16:32:51 >

• evohan kullanıcısına yanıt
    670 gerçekten de döktürmüş.
    Ayrıntılı paylaşımınız için teşekkürler.

Birde 1080p'de Skor ekleyebilir misiniz?
    720p'de kartların gerçek Skor almadığı idda ediliyor.

Diğer 1080p'de Skor eklemeyen arkadaşlardan da rica edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er36po -- 15 Eylül 2014; 16:18:36 >
  • @er36po

ekliyorum , ben genelde Extreme HD de alırım skorları zaten burda 720p paylaşılıyor diye onuda aldım ama illa da 1080p gerektiğini düşünmüyorum şahsen emeğinize sağlık sizinde bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 15 Eylül 2014; 16:33:07 >
  • MSİ GTX 780 Lightning 1080 p
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

İki şekilk(720p, 1080p) Skor ekleyeceğim. Neme lazım diğeri çıkar 720p daha doğru olur der

• Skor'unuzu 1080p olarak akşam güncelleyeceğim.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.