Bildirim
Valley Bencmark, Tüm Ekran Kartları F/P Ürün Karşılaştırma Test ! (6. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
-
Evet zaten amacımız da o. Fiyatları kısmen ekledim, dahada düzenlemeler yapılacak. Farklı Önerileriniz varsa beklerim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: FIREWALL
quote:
Orijinalden alıntı: B.M.W
quote:
Orijinalden alıntı: er36po
Yarın Güncellerim hocam.
Bu arada FIREWALL'ın Skorunu nasıl buldunuz hocam?
skor baya iyi ama o skorda win8 in emeği çok büyük , çünkü 1470mhz deki 780 ti bile yaklaşamıyor, kaldı ki aralarında 20mhz var ve ti nin +%25 shader farkı var. Buradan win8 in bu tip düşük çözünürlüklü testlerde win7 ye ciddi fark attığını görebiliriz. Ama çözünürlük yükseldikçe iş değişecektir, mesela arşivimden bir test paylaşayım, forumda bu skoru geçebilecek tek gpu lu kart var mı bilmiyorum :
Belki o skora yaklaşan bir GTX 780 vardır
Bak dediğim gibi win8 720p de karta ciddi destek sağlıyor, 1080p de fark tersine dönüyor
Bu arada Evga Classified ile alamadığım skoru Matrix ile aldım, 1443Mhz :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.M.W -- 14 Eylül 2014; 12:05:43 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: coax47
quote:
Orijinalden alıntı: emhhre
Sonuçlar çok düşük çıktı vapor x r9 290 kullanıyorum puan 3089 1195/1595 e oc li niye böyle oldu ki acaba? heaven da normal çıkıyor sonuçlar.
1280 çözünürlük'te 1 çok oyun'da ve testler'de olduğu gibi bu testte'de işlemgücü gerekiyo, çünkü bu çözünürlük'te GPU'lar çok rahatladıkları için işlemciye saldırıyolar (ver diye,) işlemgücü düşük 1 CPU, bu gibi durumlar'da haliyle GPU'ya yeteri hızda/sürede cevap veremiyo ve bu durum performansı aşağı çekiyo, snn işlemci hızında'ki 1 fx 6300 üzerin'de, gtx 770 testi var mesela, eski nesil i7 860 işlemci üzerin'deki gtx 760'tan düşük sonucu ve i5 4670 üzerin'de, r9 280x testi var mesela oda senin skorundan baya yüksek.
hocam kısaca diyorsun ki darboğaz var işlemciyi 4.4 e oc yaptığımda da hiç bir değişiklik yok 4.3 de aynı stok hızlarda da aynı zaten işlemci kullanımları %50 nin üzerine çıkmıyor dediğin gibi bir durum olsa işlemci kullanımı en az 1-2 çekirdekte 90 ları görmesi gerekir. i5 4670 salt işlem gücü olarak özellikle tekil çekirdek performansında üstündür fx 8350 den ama bununda bu kadar fark edeceğini düşünmüyorum. sonuçta bana göre fx 8350- r9 290 lı bir sistem oyun performansı olarak i5 4670- r9 280x li bir sistemden biraz daha önde olmalı çünkü ekran kartını kısıtlayan bir durum yok ortada.
-
quote:
Sonuçlar çok düşük çıktı vapor x r9 290 kullanıyorum puan 3089 1195/1595 e oc li niye böyle oldu ki acaba? heaven da normal çıkıyor sonuçlar.
Düşük çözünürlükte CPU gücü ön plana çıkıyor, 720p'de iyi sonuç alabilmek için 6 çekirdekli Intel işlemci lazım. Unigine benchmarklarda zaten NVIDIA'nın üstünlüğü var.
Benzer kartla 1100 mhz / 1400 mhz'de aldığım sonuçlar.
1080p
720p
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 14 Eylül 2014; 12:13:04 >
-
Hocam sizin puaniniz biraz dusuk degilmi ben de eve gidince yaparim testi bu arada direk paintten ss alsak olmaz mi?
GPU kullanımları açısından 1080p çözünürlük seçilmeliydi zira 720p yeryer %50 nin altında kalmakta buda teste katılan kartlarda ki performans skalasını dolayısı ile f/p ı olumsuz etkilemektedir. Özelliklede 780SLI gibi testler fail olmakta. -
quote:
Orijinalden alıntı: scutaro
quote:
Düşük çözünürlükte CPU gücü ön plana çıkıyor, 720p'de iyi sonuç alabilmek için 6 çekirdekli Intel işlemci lazım. Unigine benchmarklarda zaten NVIDIA'nın üstünlüğü var.
Benzer kartla 1100 mhz / 1400 mhz'de aldığım sonuçlar.
1080p
720p
cevabına istinaden birde 1920x1080 çözünürlükte testi yaptım ve benzer bir sonuç almışız bu arada sizin kartınız da r9 290 mı ? ama şu düşük çözünürlükte farkın bu kadar olması gerçekten çok ilginç bir şey ben buradan şunu anlıyorum ki bu testin çok sağlıklı sonuçlar çıkarmadığını intel ve nvidia optimizasyonlu bir test olduğunu. kaldıki işlemciyi tam kullanmıyor ve işlemciyi 4.4 de oc ettiğimde de stok 4.0 da da kullandığımda da 1 fps artış bile sağlamadı bana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emhhre -- 14 Eylül 2014; 12:33:21 >
-
-
-
Akşam eve geçince eklerim hocam.
Windows 7 de 1280 gibi bi çözünürlükte 780ti 290cf 780sli direk çöpe dönüyor.Kullanımları %50-55 civarında testi bitiriyor.
1080p de hakkını veriyor ve gücü %98 gibi bi civarda kullanıyor.Hatta cf ve sli için çözünürlüğü dahada artırmakta fayda var.
Sonuç olarak düşük çözünürlükte kullanılcak en lüks kart 760 7870 gibi bi kart.
1080pde 780ti 290x 290 780 gibi kartlar tek başına yetiyor.
Daha üstü çözünürlükte sli ve cf daha iyi iş yapıyor verimleri yükseliyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: EMRES754
720p ana test ayarı
Testin hakkı olan extreme hd
Donanımsal olarak sendeki kartlar çok daha güçlü olmasına rağmen pratikde bu farkı AMD kartlar ortaya koyamıyor sanırım, mesela sende toplam
5120 shader birimi,
1024bit bellek arayüzü ve 860GB/S bellek band genişliği
128 rop ünitesi
vs
2880 shader birimi,
384bit bellek arayüzü ve 412GB/S bellek band genişliği
48 rop ünitesi
valleyde 1080p ultra benchmarkda yaklaşık fark %13 , bu kas gücüne göre bu fark sencede çok az değil mi?
-
Benchlerde amd kartları seçmece gibi davranıyor.295x2 oyunlarda titan z gibi davranıyor benche gelince zortluyor.Amd kartlar benchleri pek sevmiyor.
1215 mhz çekirdek 1700mhz ramlerle bunu alabiliyor.Daha yukarda daha iyilerini alabilir.780 ti teste göre 1653mhz çekirdek 4300mhz ram yani 2150mhz ram haliyle 780ti oc ye iyi tepki veren bi kart altında 6 çekirdekli işlemci olması nedeniyle 1215mhz çekirdek 1680mhz ramli cf 290 a yaklaşıyor.Aynı saat değerlerine 290nın çıkması mümkün değil alt yapısıda uygun değil.
Aynı değerlerle metro 2033 testi yaparsan bende sonuçları koyduğumda ne demek istediğim çok bariz gözükçek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 14 Eylül 2014; 16:34:17 > -
Emre, dun 1500mhz'de aldigim skordan sonra bakiyorum karta vermeye basladin elektrigi, kıymaya başladın Kartim Ti Lightning olsaydi gecerdim, hadi yine iyisin kardes Skor cok iyi ve kart suan Ti'lerin en stabili ve hizlisi gorunuyor. Kingpin biryerden sonra psu'nun iliklerine kadar sömürüyordu ve o degerlere cikabilmesi icin sadece bi AX1500i yi karta ayirman gerek :) anlicagimiz fos çıktı, Matrix gerçekten mükemmel bir kart. Sivi sogutma kullanip Kingpin alacaklar Classfied alsinlar daha iyi.
Sen işlemci hızıyla, işlemgünü karıştırıyosun, 2'si yanı şey değiller, yani işlemciyi kullanmıyo olması, işlemgücünü kullanmıyo olması anlamına gelmiyo, işlemcinin yapabilicek 1 şeyi yok ise, doğal olarak işlemci kullanım'da artamaz.
Aşağıda'ki örnekte, intel ve nvidia yok, intel/amd ve r9 290X var.
,
Farkedicein üzre 2.50ghz. 'de 1 intel 17, 4.5ghz. deki fx 8350 ile aynı işlemgücününü sergilemiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 14 Eylül 2014; 19:55:01 >
-
Evet benim kart biraz düşük puan verdi. Bir iki defa daha deneyeceğim. İstediğiniz şekilde (programla) SS ekleye bilirsiniz, Yanlız Ayrıntı (OC ayarlarınız vs.) eklerseniz makbule geçer. -
Bu saydıklarınız tüm kartlar için geçerli.
Benim kartım 1080p'de daha yüksek puan verirdi diyen olursa, Eklesin. -
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X