Herkese Hayırlı Forumlar, Öncelikle herkese merhaba. Son umudum buraya yazmak. Çünkü her bir çözümü denedim. Monster Abra A5 V13.2.1 kullanıcısıyım. Özellikler şu şekilde ;
Sezon 1 den beri bu oyunu oynuyorum profesyonel değilim elbette ama en başlarda 150nin üstünde fps alırken şuan sabit 60fps bile oynamak zor. 40lara 50lere kadar birden düşüyor. Ben yapmış olduğum çözümleri size anlatayım. Güç seçenekleri yüksek performansta. Nvidia denetim masasındanki klasik ayarlarda aynı şekilde yapıldı.3 farklı virüs programı ile pcyi tarattım. Oyun sırasında görev yöneticisini açıp cpu 0 da kapatıyorum. masaüstüm bomboş arka plan siyah arkada çalışan uyguluma yok. benchmark testi yaptım ssd ve hdd yi tarattım herhangi bir hasarım da yok. Kablolu bağlantı yapıyorum 50 mb alıyorum . Son 2 yama sonra bu sorun oldu aslında ya da ben öyle inanmak istiyorum. Yazılımsal mı donanımsal mı bilmiyorum ama bir fikriniz varsa denemeye hazırım. Son çare bir format atıp tekrar denemek kalıyor. oyunu 3 kere kaldırıp kurdum bu arada sorun yine devam etti hani daha ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum. Monster yetkili servisi ile görüştüm onlarda bağlanıp aynı işlemleri yaptılar. Riot games mesaj attım geri dönüş almadım. Özellikle fightlarda 40 lara çekiyor kendini 60 hz monitör oluyor sana 20 hz resmen bir bilen eden varsa lütfen yardımcı olsun. Teşekkürler şimdiden. Bugün format attım denedim girdim fps daha da düştü :D ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabenabdus -- 27 Nisan 2021; 3:2:49 > |
Valorant FPS Drop Sorunu: Sorunu Giderme ve En İyi Performansı Alma
Valorant oynarken düşen FPS, oyuncuların karşılaştığı yaygın bir sorundur. Bu sorun, oyun deneyimini önemli ölçüde engelleyebilir ve kazancınızı etkileyebilir. FPS drop sorununu yaşayan Valorant oyuncuları, performanslarını iyileştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilir:
-
Sistem Gereksinimlerini Kontrol Edin: Valorant'ın önerilen sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığınızı kontrol edin. Bilgisayarınızın oyunu sorunsuz bir şekilde çalıştıracak kadar güçlü olduğundan emin olun.
-
Grafik Ayarlarını Optimize Edin: Valorant'ın grafik ayarlarını düşük veya orta seviyeye düşürmeyi deneyin. Özellikle "Gölgeleme Kalitesi" ve "Dokuların Detaylılığı" gibi ayarları düşürün.
-
Arka Plan Uygulamalarını Kapatın: Valorant çalışırken diğer programları ve uygulamaları kapatın. Arka planda çalışan uygulamalar bilgisayarınızın kaynaklarını tüketebilir ve FPS'yi düşürebilir.
-
Sürücüleri Güncelleyin: En son grafik kartı sürücülerini ve Windows güncellemelerini yüklediğinizden emin olun. Güncel olmayan sürücüler, oyun performansını olumsuz etkileyebilir.
-
Oyun Dosyalarını Doğrulayın: Valorant oyun dosyalarınızın bozuk veya eksik olup olmadığını kontrol edin. Valorant'ı başlatın, "Ayarlar" menüsüne gidin ve "Oyunu Onar" seçeneğini tıklayın.
-
DirectX'i Yeniden Yükleyin: DirectX, Valorant'ın düzgün çalışması için gerekli bir bileşendir. DirectX'i yeniden yükleyerek bozuk veya eksik dosyaları onarabilirsiniz.
-
Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın: Bazen basit bir yeniden başlatma, FPS drop sorununu çözebilir. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve ardından Valorant'ı yeniden açın.
Yukarıdaki adımları izleyerek Valorant'taki FPS drop sorununu giderebilir ve en iyi oyun performansını elde edebilirsin. Bu sorun devam ederse, Valorant destek ekibiyle iletişime geçerek daha fazla yardım alman gerekebilir.