Şimdi Ara

Vampire: The Masquerade - Bloodlines Türkçe Yama Çalışması (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
19
Favori
15.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hepsini traslate yapmıyorlardır diyalogları çok ağırdır baktım hakketten çeviriliyor
  • Şu an aktif olarak çeviriliyor mu?
  • king22j K kullanıcısına yanıt
    discord baktım çeviriyor bilmiyom yeni mesaj gelmemiş
    Discord
    Discord - Free voice and text chat for gamers
    https://discordapp.com/invite/Mt5PxRz
    discord linki

• Türkçe yamayı her türlü bekliyoruz fakat bu yamaya kısa zamanda kavuşmamız çok zor hatta 1 yıl sonra bile tamamlanacağını sanmıyorum. Altyazı yoğunluğu Ing. konuşma-dil seçenekleri bayağı var gibi duruyor VTM:Bloodlines yaması öyle 3-5 kişiyle yürütülecek bir yamaya benzemiyor illa ki bunun en az 1-2 yılı vardır. (Ah be @Mastertranslator hocam ah senin şu meşhur Fallout 3 Türkçe yamanı hatırlatıyor bu durum neyse anlayan anladı :)

EDIT_: Alttaki mesajda yazmışlar VTM:Bloodlines'ı çeviren arkadaş yamayı büyük ölçüde bitirdim demiş, nasıl yani gerçek mi bu? pek inanasım gelmedi ama haydi hayırlısı.

Neyse işte dayanamadım VTM:Bloodlines kurdum Unofficial Patch v10.2 (ModDB'den) yükledim gayet sağlam temiz çalışıyor oyun. İlk dikkatimi çeken şey zamanına göre (ki 2004 yapımıdır kendisi) hiç fena olmayan grafiklere ortam mekan atmosfere karakterlere sahip daha ilk dakikalarında oyun sizi sarıyor meraklandırıyor, yani şu da bir gerçek ki mutlaka Türkçe oynanmayı hak eden Türkçe olmaya layık bir oyun VTM:Bloodlines kesinlikle böyle. Şu an elimde Fallout 3, System Shock 2 ve The Elder Scrolls Online gibi bir kaç tane daha devam ettiğim oyunlarım varken buna girişemem dursun kenarda :)

Bu arada bahsetmeden geçmeyeyim VTM:Bloodlines için genel çevresel grafikleri(texture) yenileyen bir Mod bulamadım çok garip oldu bu. Bakın mesela Fallout 3'ün şu moduna benzer bir şey olsaydı -->
    Nexus Mods :: Fallout 3
    NMCs_Texture_Pack_for_FO3
    https://www.nexusmods.com/fallout3/mods/12056
    VTM:Bloodlines için ne iyi giderdi ama yok. Nexus ve ModDB'den bulabildiğim tüm REtexture grafik Modları sadece tek tek karakterlere yönelik üstlerini yenileyen vb işime yaramayacak modlar. Anlamıyorum bunca yıllık oynanan sevilen bir saygınlığı olan bu oyun için neden tüm çevresel grafikleri yenileyen bir Mod çıkmamış yapılmamış, 2008'den kalma Fallout 3'e 1998'lerden kalma System Shock 2'ye bile genel grafikleri yenileme Modları var aynı değerde kıymette sevilen VTM:Bloodlines'a grafik Modu yok.

---
    (VTM:Bloodlines, Fallout 3, System Shock 2, MAFIA 1-2 gibi) Böylesi 15-20 yıllık Win.95-98-XP zamanından kalma oyunları günümüz sistemlerine uyumluluğu/çalışması daha garanti diye GoG'dan alıp oynuyorum, aynı şekilde ModDB/Nexus'dan Mod'layarak Fallout 3'ü System Shock 2'yi GoG'da sorunsuzca oynamaktayım. Yılbaşı indirim haftasında bu oyunlar 3-4 Dolar'a satılıyordu tabii Steam fiyatları TL için daha uygun olabiliyor:
    www.gog.com
    Vampire®: The Masquerade - Bloodlines™ on GOG.com
    https://www.gog.com/game/vampire_the_masquerade_bloodlines

www.gog.com
    Fallout 3: Game of the Year Edition on GOG.com
    https://www.gog.com/game/fallout_3_game_of_the_year_edition

www.gog.com
    System Shock™ 2 on GOG.com
    https://www.gog.com/game/system_shock_2

www.gog.com
    Mafia on GOG.com
    https://www.gog.com/game/mafia

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 6 Ocak 2019; 11:44:33 >

• Çıktığı yıl aldım o zaman ing berbat elimde sözlük kitap okur gibi oynayıp bitirmiştim o zamanın en buglu ve hatalı oyunuydu daha sonra gönüllü yayınlanan mod yamaları ile adam ettiler. Keşke zamanında türkçe olsaydı ama yinede bir umut belki bir gün türkçeye kavuşturur birileride denemeyen oyun severler de bu kült oyunu bitirme şerefine ulaşır.

Bu oyunun ostleri bile uzun süre en çok dinlediğim parçalara sahipti hala öyledir. Kötü yanı oyun firmayı batırdı oda mal gibi bitmeden ve sorunlu sunmaları ile alakalı birde Half Life 2 ile aynı gün çıktı süzme mal olmak bu olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balthier -- 5 Ocak 2019; 12:31:16 >

• artık çıksın şu yama yada iptal edildi diyin insanların boşa ümidini çalıyorsunuz
  • Yamaya yardımcı olabilirim yamayı yapan arkadaşlar ulaşırsa sevinirim.
  • AbdullahD A kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi yamayı bıraktı gitti şu an sahipsiz durumda çeviri ama discord sunucusunda herkes. Yani muhabbet orada sürüyor. Lütfen gerçekten İngilizce biliyorsan hallet hocam şunu valla şuradaki 1000 kişi senin için dua eder. Yama hala %17 bi tane yapan adam yok. Cidden bunca insanı sevindirirsin eğer yaparsan. Ne zaman bitirirsen bitir, yeter ki yapan biri olduğunu bilelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz programı telefonuma yükleyip girdim. Ancak orası dahi güncel değil. Bu işe başlamayı gerçekten düşünüyorum ancak tek başıma kaldırabileceğim bir yük de değil. Oyunu oynadıkça daha iyi anlıyorum bu durumu... :) dosyalara bir ara bakmıştım %17 dendiği zamanlar. Ancak söylemeliyim ki %17 değil, %10 bile değildir o dosyalar. Yine de güncel dosyalar şayet oysa ve şayet bana güncel dosyaları gönderebilen birisi olursa, yavaş yavaş da olsa bu dosyaları tek tek çevirmeye çalışırım. Ancak her ne kadar bilgisayar ile haşır neşir olsam da dili oyuna gömme konusunda bir bilgi sahibi değilim bu yüzden yine söylüyorum bir başka arkadaşın da yardımına ihtiyacım var :)
  • Şu oyunu çevirecek esaslı şöyle efendime söyleyim koca billurlu bir çevirmen çıkmadı.
  • cozepud C kullanıcısına yanıt
    Aslında benim asıl anlamadığım, yıllar geçmiş olmasına rağmen konunun bu kadar sağlam olduğu bir oyunun devamının gelmemesi. Çevirmen kitlesinin çoğu oyun eski ve oynanmıyor diye ilgilenmiyorlar.
    Çünkü yapımcı firma battı o yüzden de çıkmadı ve çıkmayacakta :(
  • Suçlu bizleriz. Bu yamayı bekleyene kadar günde 30 dakika İngilizce çalışsaydık bu çevirilere umut bağlamamıza gerek kalmazdı.
    Hocam discorddaki konuya çevirmek istediğini yaz orada yardımcı olurlar. Çevirirsen binlerce dua alırsın. Oyun öyle bir oyun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbulls1926

Hocam discorddaki konuya çevirmek istediğini yaz orada yardımcı olurlar. Çevirirsen binlerce dua alırsın. Oyun öyle bir oyun :)
    Oyunun dosyaları çok karışık geldi. Text dosyaları az gözüküyor. Diyaloglar mesela nerede biliyor musunuz?
  • W kullanıcısına yanıt
    Valla text dosyası falan gördüm ama tam vakıf değilim konuya malesef. Bi oraya sorarsan yardımcı olacaklardır hocam

• devam ediyor dostum ama ben beklemedeyim hala
  • oha çeviri bitti mi ? abi başka birisini bulalım ya
  • bu işi parayla yapabilecek bir yer yok mu acaba bağış toplayıp yaptırabiliriz öyle bir durum varsa

• Yamadan sorumlu arkadaş iletişime geçebilirmi, tek başıma çevirmem gereksede çeviririm bolca boş vaktim var.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.