Şimdi Ara

Varikosel Ameliyatı (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.041
Cevap
55
Favori
371.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar,Allah nasip ederse;mikrocerrahi ameliyat olmayı düşünüyorum.Bu konuda İstanbul için tavsiye edebileceğiniz bir hastane ve doktor var mı? Emsey Hospital ya da Safa Hastanesi bu konuda nasıl? bir de amelyat sonrası testisteki fazlalık hissi veren damarlar düzeliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun16n

quote:

Orijinalden alıntı: deletix

Arkadaşlar dün sabah 11'de çift taraflı varikosel ameliyatı oldum.
    Ameliyat Bursa'da Özel Bahar hastanesin de mikrocerrahi yöntemiyle yapıldı testisler de herhangi bir şişme yahut ağrı yok sadece kesik yerleri oturup, kalkarken yürürken falan sancı yapıyor.
    Bir arkadaş kesik yerlerinden 5cm altına kadar olan bölgede his kaybı ve şişme olması normal demiş benim kesik yerinin altında penisin kökünden başlayıp ortasına kadar hafif bir şişme var üzerine bastırınca hafiften his kaybı olduğunu hissettim acaba normal mi bu durum yazıları okudum da hiç kimse penisin kök kısmına yakın bökge üstünde şişme ve his kaybından bahsetmemiş.

Öncelikle Allah, şifa versin. Şimdiki durumunuz hakkında bilgi verebilir misiniz? His kaybı olduğunu daha önce ki forum sitelerinden ameliyat olunlardan geçici olduğunu,dokular kendini yenileyince his kaybının gittiğini okumuştum ama peniste şişmeyi bilmiyorum.

Penis üzerinde ki şişme düzeldi hiç kalmadı sayılır ayrıca his kaybıda düzeldi şuan çok daha iyi.
    Bugün 6. gün fakat sol testiste sarkan damarlar hala gözüküyor sanırım eriyip yok olmaları 1,5-2 ay sürecek.
    İşin ilginç tarafı benim sol testiste 4. derece varikosel olduğu halde hiç ağrım olmadı ben hastaneye yürürken rahatsızlık verdiği için gitmiştim haliyle sol testis sağ testisin 3 katı kadar büyüyüp sarktığı için yürürken sıkıntı yaratıyordu :)
    Varikosel olduğumu da gidince öğrenmiştim doktor bile hayret etti sen böyle nasıl duruyosun ağrı olmuyor mu demişti.
    Şimdi ameliyat olduğum halde testisleri elimle yoklayınca hatta avuçlayınca yine bir ağrı olmuyor sadece sol tarafta çoook hafif bir sızı oluyor oysa yorumlar da çoğu kişi testislere dokunamadığını hatta şiştiğini yazmış.
    Acaba bende mi bir anormallik var niye ağrı,sızı yahut şişme yok yoksa ameliyat başarısız mı oldu diye işkilleniyorum bazen :(
    Bu arada sol kesiğin alt tarafında hafif bir şişik ve sertleşme var bu da 15-20 gün sürüyormuş sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Test Sonuçlarıma göre değerlendirme yapabilir misiniz arkadaşlar?
  • Bugün 9. gün traş olayım dedim çok zor oldum sanki o bölge derisinde yag tabakası varmış gibi zor kesiliyor kıllar yani normalde jiletle kırt, kırt giden kıllar bu sefer ıslaklık varmış gibi zor kesildi.
    Bu arada kesik yerlerinin alt kısımları hala şişik ve sert umarım bu sertlik geçicidir.

• Askerde kavğa sonucu sol yumurtama müthiş bir tekme yedim. Sol yumurtM 4 kat büyümüştü hemen beni doktora göndediler tedavi oldum normal haline geldi ama varkosel kaldı. Yıllarca sıkıntı olmadı sonra biraz ağrımaya başladı bir doktora gittim eliyle baktı içinde hala iltahap var dedi ilaç verdi büyük ölçüde düzeldi.
    varkoselden dolayı 2. Çocuk olmaz dedim korunmadım 2. De oldu

• Modern hayatın getirdiği rahatsızlıklar ve daha niceleri...

• 17 gün geçti sarkık damarlar hala duruyor ama biraz daha iyi gibi sanki.

Özellikle testisler sarkık vaziyetteyken sol testiste hafif bir sizi oluyor elleyince fazla sancı olmuyor ama.

5 gün önce doktora kontrole gittim sarkan damarlar yavaş,yavaş toparlicak dedi 4 ay sonra sperm testi yaptır sitede ekledi.

Şunu eklemek istiyorum bende özellikle son 1 yıldır sertlesme sorunu oluyordu bu sorun ilişkiye engel olacak boyutta değildi ama eskiden taş gibi olan penis daha yumuşak vaziyetteydi ve bazen boşalmadan once tamamen iniyordu bu durum ameliyattan sonra baya duzeldi suan cok daha iyi.

O yuzden varikosel ile sertlesme sorunu arasinda bir baglanti yok diyenlere sakın inanmayın eger testislerde gozle gorulur derecede varikosel varsa bu sertlesme ve erken bosalma sorunu yaratabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: deletix

17 gün geçti sarkık damarlar hala duruyor ama biraz daha iyi gibi sanki.

Özellikle testisler sarkık vaziyetteyken sol testiste hafif bir sizi oluyor elleyince fazla sancı olmuyor ama.

5 gün önce doktora kontrole gittim sarkan damarlar yavaş,yavaş toparlicak dedi 4 ay sonra sperm testi yaptır sitede ekledi.

Şunu eklemek istiyorum bende özellikle son 1 yıldır sertlesme sorunu oluyordu bu sorun ilişkiye engel olacak boyutta değildi ama eskiden taş gibi olan penis daha yumuşak vaziyetteydi ve bazen boşalmadan once tamamen iniyordu bu durum ameliyattan sonra baya duzeldi suan cok daha iyi.

O yuzden varikosel ile sertlesme sorunu arasinda bir baglanti yok diyenlere sakın inanmayın eger testislerde gozle gorulur derecede varikosel varsa bu sertlesme ve erken bosalma sorunu yaratabiliyor.

Hocam sertleşme testosteron ile alakalı bir durum.

Ama nihayetinde kanın peniste toplanması ile sertleşiyor penis.

Varikoselde de olaylar kanın pompalanması ile gerçekleşiyor.

Dediğiniz bir nebze doğru yani.

• Bende tam 1 ay önce sol varikosel ameliyatı oldum korkulacak hiç bir şey yokmuş yaşım 18 ( profesyonel olarak bisiklet sporu ile uğraşıyorum doktorun dediğine göre bu sebepten dolayı oldu )

Ameliyat sonrası yaşadıklarım;

Ameliyat yarasının kapatıldığı bölge(dikiş yok yapıştırma) hariç hiç bir yerimde ağrı yoktu, 1 gün hastanede kaldıktan sonra sabah 10:30 gibi taburcu oldum kısmen yürüyebiliyordum ve ağrım biraz daha artmıştı...
    Akşama doğru doktorumun verdiği ilacı kullanmaya başladım 3 günün sonunda hiç bir şekilde ağrı hissetmiyordum ama oturup kalkarken zorlanmalar, kasılmalar oldu...
    2 hafta sonra ise normal hayatıma geri döndüm bugün bisiklet sürmeyi deneyeceğim (1 ay sonunda doktor sürebileceğimi söylemişti )

Sorusu olan varsa sorabilir bu konuda ameliyat öncesi ve sonrası yaptığım araştırmalardan dolayı profesyonel oldum

• Arkadaşlar, tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Ben de uzun zamandan beri ameliyat olmayı düşünüyordum fakat biraz çekincelerim vardı ve bu paylaşımlarınız beynimdeki soru işaretlerini gerçekten giderdi.

Cerrahpaşa ve Marmara Tıp Fakültesi bu ameliyatı mikrocerrahi yapıyormuş bunlardan CTP'de iyi bir Doç,Oper.Prof. olursa buarada olmayı düşünüyorum. Olmassada özel de olucam,Allah nasip ederse.
  • 19 yaşındayım. 10 gün önce bilateral varikosel ameliyatı oldum. En başta varikosel olduğumu kendim teşhis etmiştim. Solda 2 sağda seviye 1 varikosel dendi bana. Sperm sonuçlarım çok iyi çıktı ancak ben illaki ameliyat olacağım zaten en azından erkenden olayım diyerek ameliyat olmaya karar verdim. Klasik yöntemle ameliyat oldum çok pişmanım. Kasıklarımın üzerinden 5er cmlik kesiler ile operasyon yapıldı. Doktora göre başarılı geçmiş. Zaten en başta da doktor basit bir ameliyat demişti ama hiç de öyle değil arkadaşlar. Ameliyat sonrası bir sürü komplikasyon gerçekleşti bende. Testislerimde şişlik, testis torbasında genel bir şişlik, sürekli devam eden sızlama, ameliyat kesi yerimde de sert bir şişlik oluştu. Sonda sonrası idrar yolu iltihabı geçirdim hala atlatamadım. Ayrıca sürekli yatmaya bağlı olarak inanılmaz mide ağrıları çekiyorum ve bu ağrılar da geçmeyecek bütün hayatım boyunca çekmek zorunda kalacağım gibi. Bel ağrıları da çekiyorum.

Oysaki 1 ay önce sapasağlam bir insandım.İnsandım ama şu an hem vücud hem de kafa olarak bitik vaziyetteyim. Hayatımin en büyük hatasını yaptım. Çok kalıcı hasar bırakacak gibi bu ameliyat bende. Şimdi sol tarafta ameliyat sonrası fıtık oluşumu var. Bir operasyon daha geçirebilirim. Bir tanesini zor atlattım baş ağrılarıyla ama ikinci bir ameliyat yazı bana zehir edecek gibi. Çok yoruldum artık bu hastane işlerinden. İnsan sağlığın yürümenin koşmanın değerini böyle zamanlarda anlıyor. Psikolojim çok bozuk her gün saatleece ağlıyorum. Annem de üzülüyor bir yandan bu halime. Sürekli bir sorun çıkıyor ameliyatla ilgili. Daha nüks edip etmeyeceği bile belli değil. Tıp okuyorum sene içinde hep dinlenebileceğim huzurlu bir yaz tatili hayalleri kurdum çok yoruldum sene icinde ders çalışmaktan çok bunaldım. Sonra? Yaz tatilimi salon televizyonun karşısında ağrilar içinde kıvranarak geçiriyorum. Tuvalete kalkıp tek başıma gidemeyecek kadar acizim. Kız arkadaşıma fıtık ameliyatı oldum dedim. Onunla da sorunlar yaşamaya başladım ayrılma sürecindeyim.

1 ay içinde insanin hayatı çok değişebiliyormuş gerçekten. Bunu okuyan var mı bilmiyorum ama son aşamalara gelmeden sakın ameliyat OLMAYİN. Psikilojik olarak çok kötü durumdayım.

Önceden ameliyat olan ve bu tarz sorunlar yaşayanlar bilgilendirirse bizi çok sevinirim. Yardıma ihtiyacım var. Dertleşecek birisini arıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çekoslovakyalı335 -- 22 Temmuz 2015; 8:03:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Çekoslovakyalı335

19 yaşındayım. 10 gün önce bilateral varikosel ameliyatı oldum. En başta varikosel olduğumu kendim teşhis etmiştim. Solda 2 sağda seviye 1 varikosel dendi bana. Sperm sonuçlarım çok iyi çıktı ancak ben illaki ameliyat olacağım zaten en azından erkenden olayım diyerek ameliyat olmaya karar verdim. Klasik yöntemle ameliyat oldum çok pişmanım. Kasıklarımın üzerinden 5er cmlik kesiler ile operasyon yapıldı. Doktora göre başarılı geçmiş. Zaten en başta da doktor basit bir ameliyat demişti ama hiç de öyle değil arkadaşlar. Ameliyat sonrası bir sürü komplikasyon gerçekleşti bende. Testislerimde şişlik, testis torbasında genel bir şişlik, sürekli devam eden sızlama, ameliyat kesi yerimde de sert bir şişlik oluştu. Sonda sonrası idrar yolu iltihabı geçirdim hala atlatamadım. Ayrıca sürekli yatmaya bağlı olarak inanılmaz mide ağrıları çekiyorum ve bu ağrılar da geçmeyecek bütün hayatım boyunca çekmek zorunda kalacağım gibi. Bel ağrıları da çekiyorum.

Oysaki 1 ay önce sapasağlam bir insandım.İnsandım ama şu an hem vücud hem de kafa olarak bitik vaziyetteyim. Hayatımin en büyük hatasını yaptım. Çok kalıcı hasar bırakacak gibi bu ameliyat bende. Şimdi sol tarafta ameliyat sonrası fıtık oluşumu var. Bir operasyon daha geçirebilirim. Bir tanesini zor atlattım baş ağrılarıyla ama ikinci bir ameliyat yazı bana zehir edecek gibi. Çok yoruldum artık bu hastane işlerinden. İnsan sağlığın yürümenin koşmanın değerini böyle zamanlarda anlıyor. Psikolojim çok bozuk her gün saatleece ağlıyorum. Annem de üzülüyor bir yandan bu halime. Sürekli bir sorun çıkıyor ameliyatla ilgili. Daha nüks edip etmeyeceği bile belli değil. Tıp okuyorum sene içinde hep dinlenebileceğim huzurlu bir yaz tatili hayalleri kurdum çok yoruldum sene icinde ders çalışmaktan çok bunaldım. Sonra? Yaz tatilimi salon televizyonun karşısında ağrilar içinde kıvranarak geçiriyorum. Tuvalete kalkıp tek başıma gidemeyecek kadar acizim. Kız arkadaşıma fıtık ameliyatı oldum dedim. Onunla da sorunlar yaşamaya başladım ayrılma sürecindeyim.

1 ay içinde insanin hayatı çok değişebiliyormuş gerçekten. Bunu okuyan var mı bilmiyorum ama son aşamalara gelmeden sakın ameliyat OLMAYİN. Psikilojik olarak çok kötü durumdayım.

Önceden ameliyat olan ve bu tarz sorunlar yaşayanlar bilgilendirirse bizi çok sevinirim. Yardıma ihtiyacım var. Dertleşecek birisini arıyorum.

Dostum bu ne hal yoksa mikrocerrahi yöntemi ile olmadın mı.?

Bir ameliyat olmuşun hem fıtık,hem idrar yolu enfeksiyonu hem testiste komplikasyon bu nasıl iş

Eğer mikrocerahi olmadıysan hayatının hatasını yapmışın.

Bel ağrısı demişin ben ameliyat olalı 21 gün oldu son 3 gündür ameliyattan önce iğne olduğum yer eğilip kalkarken kasılıp hafiften ağrıyor ben lokal anestezi olduğum için iğneyi omurilikten vurdular çok sakat bir durum iğneyi yanlış yere soksa felç bile olabilirsin iğne vurulan yeri elimle yokladığım zaman acıyor benim annemin omuriliğinden su almışlardı 3 ay önce onun bile bazen ağrısı oluyor normalmiş.

Fakat son iki gündür özellikle sol bacağım bacak kökünden başlayıp kaval kemiğine kadar ağrıyor sanki kas ağrısı gibi aynısı sağda da var ama soldakine nazaran çok daha hafif geçen gün üst üste mastırbasyon yaptım acaba ondan mı kaynaklanıyor sol testiste elleyince hafif sızlamaya devam ediyor.

Sen fıtık deyince şimdi kafama takıldı ama yürürken herhangi bir zorlanma olmuyor.

Ayrıca cinsel istek son 3-4 gündür acayip arttı bu iyiye mi işaret acaba.?

• Benim damarlar 3 sene önce doktora gittigimde 3.5 mm idi,şimdi kaç mm bilmiyorum ama sanki gün geçtikçe ilerliyor ve daha fazla rahatsız etmeye başladı.Bu sorun ben de 5-6 senedir var.Yeni doktora gittiğimde ise doktor ağrı için ameliyat etmiyoruz diyor.Ağrısı olupta ameliyat sonrası geçen var mı? 3.5 mm seviye kaç oluyor?Bunu doktoruma sormayı unuttuğum için buraya yazıyorum. Teşekkürler.
  • Ben agri sikayetiyle gittim testislerim dehset agriyordu yururken aglicaktim nerdeyse ama ilacla gecti.. daha sonra ameliyat oldum 0 sıkıntı
  • varis tedavisinde ameliyat son tercih olmalı , oda doktor tavsiyesi ile , bitkisel çözümler her zaman vardır , zaten estetiksel açıdan daha çok sıkıntı çıkaran varis rahatsızlığının bitkisel tedavisi olmaması gülünç olurdu :)
  • 3 sene önce teşhis konuldu artık agrılar artmaya başladı bu ay içinde olmayı düşünüyorum ama ameliyat fobisi oluşmaya başladı
  • Herkese geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bir sorum olacak sizlere.
    Geçtiğimiz haftalarda sağ kasığım ve belimin sağ tarafı ağrı yaptığı için ürolojiye gittim. Ancak doktor muayene etti ve böbrek ağrısına benziyor dedi. Sonra dahiliyede baktık böbreklerde hiçbirşey çıkmadı. Doktora gittikten sonra kasık agrım büyük ölçüde geçti. Size sorum şu varikosel ağrısını tarif edebilirmisiniz. Testiste mi yoksa kasıkta mı oluyor ve nasıl bi ağrı oluşturuyor acaba.

• her varikosel ameliyat gerektirmez. eger varikosel reflülü yani kan kaçağı olan türdense testislerde ufalmaya neden olabiliyor. Bu durumlarda ameliyat şart. Son olarak ameliyatı önemli. deneyimli hekim yapmalı. aksi taktirde varikoselden kurtuldum derken hidrosel olabilirsiniz. hidroselde testisin su toplamasıdır.

• teyzen nevfik T kullanıcısına yanıt
    Kardeş,ben 5 hastaneyi fiyat için aramıştım ve hepsinde sgk'nın geçtiğini söylediler.Yalnız, bu aradığım hastaneler hakkında kendi edindiğim bilgiler ışında iyi diyorlar ama ne kadar doğru bilemiyorum!Sgk'sız ise 1 tanesi hariç çok fiyat çıkartmadı.
  • Benim, ağır kaldırmaktan,uzun süre ayakta kalmaktan ve sıcaklarda sarkmadan kaynaklı testisten başlayıp bazen kasığa kadar dayanan bir ağrım oluyor ama siz,belimin sağ tarafı ağrıyor demişsiniz.Ben böyle bir ağrıya rastlamadım.(rastlayan varsa bilmiyorum)Ağrı ise kişiden kişeye göre ve seviyesine göre farklılık gösterebileceği gibi hiç ağrı olmayabilirde.Size, en iyisi varikosel hakkında bi araştırma yapıp şüpheniz varsa doktora görünmenizi arz ederim.Sağlınızı ihmal etmeyin ve doktorunuza ihtimaller üzerinden soru sormaktan çekinmeyin.

Doktorunuz, günlük su tüketimi hakkında birşey söyledi mi size.Az su tüketimi böbrekleri rahatsız edebilir diye biliyorum?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.