Şimdi Ara

Varikosel Ameliyatı (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.041
Cevap
55
Favori
371.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tabi sakal bıyık genetikle ve hormonlarla alakalı ben 25 yaşındayım sarışınım mesela babam geç jilet vurmuş babamın 24 25 yaşlarında sakalı çıkmasına rağmen benim 16 17 yaşlarında tüy şeklinde çıktı jileti vurunca sakala dönüşmüştü yani 18 yaşına geldiğimde yüzümde sakal bıyık vardı. ama ergenken 14 15 yaşlarında jilet vurmuştum sakal bıyık çıksın diye bunun varikosel ile uzaktan yakından alakası yok yaşın kaç bilmiyorum ama küçükse yaşın jilet vurduğunda 18 19 yaşlarında sakalın olur yaşın büyükse hala çıkmıyorsa horman testi falan yaptır bir sıkıntı varsa çıkar meydana ama çok kafana takma sakal konusunu gentiğe bağlı birşey bu 25 yaşında olupta hala sakalı bıyığı çok seyrek çıkan arkadaşlarında var
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzt

tabi sakal bıyık genetikle ve hormonlarla alakalı ben 25 yaşındayım sarışınım mesela babam geç jilet vurmuş babamın 24 25 yaşlarında sakalı çıkmasına rağmen benim 16 17 yaşlarında tüy şeklinde çıktı jileti vurunca sakala dönüşmüştü yani 18 yaşına geldiğimde yüzümde sakal bıyık vardı. ama ergenken 14 15 yaşlarında jilet vurmuştum sakal bıyık çıksın diye bunun varikosel ile uzaktan yakından alakası yok yaşın kaç bilmiyorum ama küçükse yaşın jilet vurduğunda 18 19 yaşlarında sakalın olur yaşın büyükse hala çıkmıyorsa horman testi falan yaptır bir sıkıntı varsa çıkar meydana ama çok kafana takma sakal konusunu gentiğe bağlı birşey bu 25 yaşında olupta hala sakalı bıyığı çok seyrek çıkan arkadaşlarında var

Ben 20 yaşındayım favorilerimde var az az. Babamın 23 yaşında çıkmış ve babamda da varikosel varmış, bende de var varikosel.

• straptezlo S kullanıcısına yanıt
    varikosel ile sakalın hiç bir alakası yok diye biliyorom zaten öyle olsa bendede etkisi olurdu. sakal bıyık babanda da geç çıkmış genetikdir o ama sana bir tavsiyem sakal çıkmasını istediğin yere soğan sür bir kaç günde bir soğan sür jilet vur 1 2 aya fark görürsün sakal çıkmayan arkadaşlarımda yapanlar vardı onu harbiden sakallanma olmuştu onlarda soğan ne alaka ama oluyor dene istersen doğal birşey sonuçta. nette araştır belki yapanlar vardır sakal çıkması için soğan sürenler varsa oku yorumlarını 18 19 yaşındayken süren arkadaşlarım vardı
  • quote:

varikosel ile sakalın hiç bir alakası yok diye biliyorom zaten öyle olsa bendede etkisi olurdu. sakal bıyık babanda da geç çıkmış genetikdir o ama sana bir tavsiyem sakal çıkmasını istediğin yere soğan sür bir kaç günde bir soğan sür jilet vur 1 2 aya fark görürsün sakal çıkmayan arkadaşlarımda yapanlar vardı onu harbiden sakallanma olmuştu onlarda soğan ne alaka ama oluyor dene istersen doğal birşey sonuçta. nette araştır belki yapanlar vardır sakal çıkması için soğan sürenler varsa oku yorumlarını 18 19 yaşındayken süren arkadaşlarım vardı

Soğan değil de sarımsak deniyorum. Sarımsak yağı, badem yağı ve eeose deniyorum daha sonucunu göremedim.
  • Çoğu devlet hastanesinde olmuyor dediler. Üniversite hastanelerinde falan da asistanlar giriyormuş ogrensinler falan diye. Acaba devlet hastanesinde bu ameliyatı olan var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuzt K kullanıcısına yanıt
    Çoğu devlet hastanesinde olmuyor dediler. Üniversite hastanelerinde falan da asistanlar giriyormuş ogrensinler falan diye. Acaba devlet hastanesinde bu ameliyatı olan var mi?

• seladam1 S kullanıcısına yanıt
    evet ünv hastanelerinde asistanlar yapıyor tavsiye etmem yukarıda ki yazıları mı oku oralarda bahsettim ben devlette oldum micro cerrahi oldu doktora özellikle sordum micro olacak dedi kağıttada yazıyordu devlet hastanesine gidersen sor doktora micro cerrahimi yapacaksın diye hayır derse büyüteç yardımı yakınlaştırıcı gözlükler var aynı şey oda mikroskop görevini görüyor o şekilde yapanlarda var hiç bir fark yok mikroskop kullanmıyacaksa sorarsın çıplak göz ile mi yapılacak yoksa özel bir büyüteç yardımı alınacak mı çıplak gözle yapmadıktan sonra sıkıntı olmaz illa mikroskop kullanmak zorunda değil mikroskop görevini gören yakınlaştırıcılı özel mikrobik gözlük kullanan doktorlarda var kendileri şahsen satın alıyorlar o gözlükleri ameliyatları onlarla yapıyorlar. ama şunuda belirteyim micro cerrahi varikosel ameliyatı demek robotik ameliyat değildir yani kıl gibi bir şeyle oraya inip damarların bağlandığı bir ameliyat değil çoğu kişi öyle sanıyor. yapılış şekli şudur kasıklarda 3-5 cm kesik açılır kordon kasıklara çıkartılır damalar mikroskop ile bakılarak bağlanır açık ameliyat yapılır yani micro cerrahi olmayanda da işlem aynıdır tek fark mikroskop ile bakmadığı için gözden damar kaçırabilir. korkup tiksinmez isen googleye yaz varikosel amleiyatı diye videoları seç görsellerin oradan izle ameliyatın yapılışını yalınız belirteyim amelyat olmadan önce izlersen o videoları tiksinebilirsin hatta korkabilirsinde ben izlemiştim ameliyat öncesi neredeyse vaz geçecektim. bugün ameliyat olalı tam 41 gün oldu ve hiç bir sıkıntım kalmadı sadece gün içerisinde anlık ara ara 10 20 sn lik hassasiyetler oluyor okadar yaşantımı etkilemiyor onlarda bir kaç haftaya geçer herhalde her ameliyat sonrası zaten bir kaç ay sıkıntısını az çok çekersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzt -- 29 Kasım 2015; 19:11:30 >

kısacası senin doktorlara soracağın şu olsun çıplak gözle bakarak mı yapıyor ameliyatı yoksa büyüteç yardı mı ilemiyapıyor ( mikroskop, gözlük vb ) googleye yaz görsellerden bak : mikroskobik ameliyat gözlükleri . bu gözlükleri kullanarak yapan doktorlarda var aynı şey mikroskop ile. tanıdık bir üroloji hemşiresine sormuştum micro cerrahi denilen şey varikoselde ameliyatın büyüteç yardı mı ile yapımasıdır. büyüteç kullanmadan o ameliyatı yapan doktor kaldı mı bu devirde falan demişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzt -- 29 Kasım 2015; 19:46:24 >
  • quote:

kısacası senin doktorlara soracağın şu olsun çıplak gözle bakarak mı yapıyor ameliyatı yoksa büyüteç yardı mı ilemiyapıyor ( mikroskop, gözlük vb ) googleye yaz görsellerden bak : mikroskobik ameliyat gözlükleri . bu gözlükleri kullanarak yapan doktorlarda var aynı şey mikroskop ile. tanıdık bir üroloji hemşiresine sormuştum micro cerrahi denilen şey varikoselde ameliyatın büyüteç yardı mı ile yapımasıdır. büyüteç kullanmadan o ameliyatı yapan doktor kaldı mı bu devirde falan demişti

Yardım, deneyimleriniz ve verdiğiniz bilgiler için sağolun

Hangi devlet hastanesinde oldunuz acaba. Bi kac tanesine gittim devlet hastanesinde mıkrocerrahi yontemıyle amelıyat yapılmıyor dedıler. Sizin bahsettiginiz gözlük veya mıkroskop hastanede yok demek kı şimdi bütün hastanelerden randevu alıp gezip soracak mıyım ögrenme şansımız yok mu nerde var nerde yok diye? Amelıyat ile ilgili çoku bilgiye sahibim baya araştırdım detayları bılıyorum özele yönlendırıyolar devlette mıkrocerrahi yontemıyle olmadıgı ıcın eger varsa bıle hangı devlet hastanesınde var bılmıyorum benım gıttıklerımde yok dedıler
    ben eskişehir yunus emre devlet hastanesinde oldum ömer faruk inan yaptı ameliyatımı. istanbulda var mı micro cerrahi yapan bilmiyorum ünv hastanelerinde kesin vardır ama asistan yapar asistanında eli nasıl işin ehlimi işte orası sıkıntı olur. ama şunu deneye bilirsin ünv hastanesine git micro cerrahi yapan bir hastaneye ameliyatı kimin yapacağını sor asistan yapacaksa hocası ile görüş hocanın yapmasını iste belki ekstra 100 200 tl para verip hocaya yaptırabiliyorsundur. mesela eskişehir osmangazide asistanı istemez isen hoca baksın deme hakkın var ama o zaman cüzi miktarda bir para talep ediyor hoca bakıyor istanbulda da vardır belki öyle ünv hasteneleri. eskişehirde olsan kesinlikle tavsiye ederdim benim ameliyatı yapan doktoru
    Anladım ilginiz için teşekkür ederim. İstanbul'da o ımkanlar bıraz zor gibi genelde direk özele yönlendırıyo doktorlar. Yani o ihtimal biraz zayıf gibi gerçekten istanbul'da yaşamak zor her anlamda. Artık bi çaresine bakıcaz özel mözel bi şekilde olucaz.
  • Arkadaşlar Merhaba,
    19.08.2015 günü varikosel ameliyatı olmuştum. Çocuğum olmadığı için doktora gittim ve ultrason sonucu solda grade 3 varikosel çıktığı için ameliyat olmuştum.
    ameliyat öncesi yaptırdığım sperm testinde

1 ml.de 11.000.000 . Total: 44.000.000 du.

şuan 1 ml.de 40.000.000 . Total: 320.000.000
    ileri hızlı hareketli 25 ileri hareketli 50

herşey yolunda görünse de Allah'ın dediği olur. hiç korkulacak bir ameliyat değil. çok kolay ve zahmetsiz bir ameliyat sayesinde hücre sayılarım düzeldi. İsteyen herkese nasip olur inşallah. varsa sorusu/endişesi olan yanıtlayabilirim.
  • bugün kontrole gittim doktor birşeyin kalmamış düzelmişin dedi ağrım sızım kalmadı yaklaşık 1.5 ay oldu ameliyat olalı şuan sıkıntım yok doktor ara ara hafif ağrılar veya hassasiyetler olabilir normaldir zamanla onlarda tamamen geçicek dedi. şuan halısahaya gitsem top oynarım ama yinede bir kaç ay daha zorlamıycam kendimi garinti olsun :)
  • Selamunaleykum arkadaslar bendede varikosel yaklasik 3 yildir var(yasim 18) .cok ileri derecede cift tarafli varikoselim konuyu en basindan beri usenmeden okudum ameliyat olmam gerekiyo 3 yildir erteliyodum korktugum icin ankarada mikrocerrahi yapan iyi bir hastane biliyo musunuz cesaretimi topladim insallah 1 ay icinde ameliyati olcam
    Burda bilgi paylasan arkadaslara da cok tesekkur ederim

• Arkadaşlar merhaba;

Geçen hafta operasyon geçirdim şu an için sıkıntı yok hafif batmalar oluyor herhalde zamanla geçer diye düşünüyorum.

Ameliyat sonrası dikkat edeceğimiz hususlar nelerdır acaba mesela boxer konusu normal yanı testislerin sarkık şekilde durduğu boxerlar mı yoksa slip boxer dedıklerı testıslerı daha toplu tutan boxerlarımı tercıh etmemız gerekiyor. Bu konuda tecrubelerinizi aktarırsanız sevinirim.
    kardeş kimileri slip giyiyor ama ben çift taraflı oldum boxer giydim hatta ilk 1 hafta iç çamaşırı giymedim sıkıştırıyordu rahat ettirmiyordum ondan ilk 1 hafta giymedim bile çok önemli değil sorun olmaz o sarkıklık bir kaç hafta içerisinde düzelecek normale döner ne giyersen giy farketmez. batmalarda normaldir zamanla geçiyor hatta o batmalar bazen gün geçtikce biraz daha hisettircek kendini damarların uçları kuruyıp sertleştiği için sonra tamamen geçecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzt -- 23 Aralık 2015; 21:06:26 >
    İlk hafta bende rahat testisler sarkacak şekilde olan boxerları giydim şimdi de onları giyiyorum ama bi doktor slip olanları giymen lazım testisleri toplu tutsun falan dedi, diğeri farketmez dedi çok fazla sıkmasın rahat giyebilirsin dedi ona takıldım ben. Ameliyat sonrası hanı normal giyersek sarkar sonra tekrarlar falan durumu var mı veya tam tersı sıkarsa falan dıye kafa karıştırıyo net bişeyde yok yanı. Ameliyat bölgesinde testislerde ve çevresinde baya batma oluyo yanı ınşallah geçer bekliyoruz bakalım 2 hafta olcak benımde.
    Teşekkür ederim bilgiler için.
  • Dokrum bana 2-4 hafta falan çok sıkmayan slip klot giymemi soylemisti,sarkmayi engellemesi icin.

Boxerlar bazen dizle testis arasinda toplaniyor ya ondan dolayi sıkıntı yaşatabilir diye dusunuyorum.

Biz erkekler iç camasiri konusunda biraz daha dikkatli olmamiz gerektigine inaniyorum ve bunun varikoselin ilerlemesinede sebep oldugunu dusunuyorum.

• quote:

kardeş kimileri slip giyiyor ama ben çift taraflı oldum boxer giydim hatta ilk 1 hafta iç çamaşırı giymedim sıkıştırıyordu rahat ettirmiyordum ondan ilk 1 hafta giymedim bile çok önemli değil sorun olmaz o sarkıklık bir kaç hafta içerisinde düzelecek normale döner ne giyersen giy farketmez. batmalarda normaldir zamanla geçiyor hatta o batmalar bazen gün geçtikce biraz daha hisettircek kendini damarların uçları kuruyıp sertleştiği için sonra tamamen geçecek

Dostum sizde ağrı şiddetli miydi? Bide yanma falan varmıydı. Bende ağrı çok az fakat yanma fazla. Valla doktora gitmeye korkar oldum.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.