Şimdi Ara

Varikosel Ameliyatı (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.041
Cevap
55
Favori
371.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: powerlife34

Benim, ağır kaldırmaktan,uzun süre ayakta kalmaktan ve sıcaklarda sarkmadan kaynaklı testisten başlayıp bazen kasığa kadar dayanan bir ağrım oluyor ama siz,belimin sağ tarafı ağrıyor demişsiniz.Ben böyle bir ağrıya rastlamadım.(rastlayan varsa bilmiyorum)Ağrı ise kişiden kişeye göre ve seviyesine göre farklılık gösterebileceği gibi hiç ağrı olmayabilirde.Size, en iyisi varikosel hakkında bi araştırma yapıp şüpheniz varsa doktora görünmenizi arz ederim.Sağlınızı ihmal etmeyin ve doktorunuza ihtimaller üzerinden soru sormaktan çekinmeyin.

Doktorunuz, günlük su tüketimi hakkında birşey söyledi mi size.Az su tüketimi böbrekleri rahatsız edebilir diye biliyorum?

Pek birşey söylemedi ancak testiste ağrı hissetmiyorum. Ağrı bölgesie bastırınca ağri yapıyormu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• testiste dokanınca hafif bir sızı oluyor.kasığa dokununca normal
  • Arkadaslar ben 19.08.2015 çarşamba günü Gebze Anadolu saglık merkezinde oldum bu ameliyatı. doktorum cemil uygur.
    öncelikle şunu söylemeliyim ki ameliyatta korkulacak hiç birşey yok. eşimle gittik ameilayata girdim yarım saat sürdü.
    ameliyat bitince 2 saat sonra eve geldik. hiç zorlanmadım.
    3 gün oldu bu sabah kalkıp fırına gittim. evde de şükür çok rahatım.
    1 ml de sperm sayım 11.000.000 du bakalım ameliyat sonrası ne olacak.
    doktora ameliyat sonrasında neye dikkat etmeliyim dedim. yarayı zorlamayacak her türlü aktivite yapabilirsin dedi.
    72 saat sonra bandajı alıp banyo yapabilirsin. dikişler kendiliğinden eriyecek ayrıca pansumana gitmene gerek yok dedi.
    ptesi günü kontrol muayenesine gideceğim.

Allah herkese sağlık versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstfts

Arkadaslar ben 19.08.2015 çarşamba günü Gebze Anadolu saglık merkezinde oldum bu ameliyatı. doktorum cemil uygur.
    öncelikle şunu söylemeliyim ki ameliyatta korkulacak hiç birşey yok. eşimle gittik ameilayata girdim yarım saat sürdü.
    ameliyat bitince 2 saat sonra eve geldik. hiç zorlanmadım.
    3 gün oldu bu sabah kalkıp fırına gittim. evde de şükür çok rahatım.
    1 ml de sperm sayım 11.000.000 du bakalım ameliyat sonrası ne olacak.
    doktora ameliyat sonrasında neye dikkat etmeliyim dedim. yarayı zorlamayacak her türlü aktivite yapabilirsin dedi.
    72 saat sonra bandajı alıp banyo yapabilirsin. dikişler kendiliğinden eriyecek ayrıca pansumana gitmene gerek yok dedi.
    ptesi günü kontrol muayenesine gideceğim.

Allah herkese sağlık versin.

Ne kadar bi fiyat odediniz eger tek tarafli olduysaniz gittiginizde kontrole cift tarafli olsaydi ne kadar bi ucret farki varsi sorabilir misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim sol testis biraz daha aşağıda sağdakine göre varikosel mi oluyor bu herhangi bir ağrı sızı yok.

Diğer sorum da testisler soğuk havada bazen çok stresli olduğum zamanlarda veya çok tuvaletimin geldiği zamanlarda yukarı çıkıyor sonra tekrar iniyor normal bir durum mudur bu?

• JKetch kullanıcısına yanıt
    4 bin küsürdü ameliyat ücreti. ama iş yerim hastane ile anlaşmalı olduğu için daha az bir miktar ödedim.
    hastaneyi arayıp direk fiyat alabilirsiniz. tüm hastaneler için geçerli. gidip muayene olmanız illa gerekmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstfts

4 bin küsürdü ameliyat ücreti. ama iş yerim hastane ile anlaşmalı olduğu için daha az bir miktar ödedim.
    hastaneyi arayıp direk fiyat alabilirsiniz. tüm hastaneler için geçerli. gidip muayene olmanız illa gerekmez.

4 bin kusur mu sgksiz fiyatiydi heralde bende oldum 1 ay kadar once 900 tlye sadece cift trafli fiyatini merak ediyodum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,genel anestezi ile mikrocerrahi varikosel ameliyatı oldum.Allah'ın izniyle,doktorum" başarlı geçtiğini,slip klot giymemi ve bunun hafif sıkması ve testisleri rahatsız etmeyecek ve sarkmasını engellemesi gerektiğini" söyledi.Kesi yeri ise 5.5-6 cm.
    Ameliyat sonrası yaşadıklarım;
    Sabah ameliyat oldum,akşama taburcu oldum ve kısmen yürüyebiliyordum ama doktorum yemek ve tuvalet hariç ayağa kalkmayacağımı söylemişti.
    Yarın için doktorum antibiyotik ile ağrı kesici vermişti onları kullanmaya başladım.
    İlk 3 gün dikişli bölgede oturup kalkarken zorlanmalar, kasılmalar oldu.Allah'a hamd olsun,şimdilik bir sıkıntım yok. 8.günde,dikişlerim alındı. 9'uncu gün bandajı atabileceğimi ve banyo yapabileceğimi söyledi...Kesi yeri ise 5.5-6 cm.
    3 senedir ameliyatı düşünmüyor ve korkuyordum.fakat bu durum varikoselimin(grade 3'ten 4'e gidebileciğini) ileri dereceye geldiğini,yorucu işlerde ağrının artmasına ve hafif de olsa yumurtalığın yumuşamasına sebep olduğunu belirtmek isterim.
    Herkese geçmiş olsun,Bayramınız mubarek olsun.

• quote:

Benim, ağır kaldırmaktan,uzun süre ayakta kalmaktan ve sıcaklarda sarkmadan kaynaklı testisten başlayıp bazen kasığa kadar dayanan bir ağrım oluyor ama siz,belimin sağ tarafı ağrıyor demişsiniz.Ben böyle bir ağrıya rastlamadım.(rastlayan varsa bilmiyorum)Ağrı ise kişiden kişeye göre ve seviyesine göre farklılık gösterebileceği gibi hiç ağrı olmayabilirde.Size, en iyisi varikosel hakkında bi araştırma yapıp şüpheniz varsa doktora görünmenizi arz ederim.Sağlınızı ihmal etmeyin ve doktorunuza ihtimaller üzerinden soru sormaktan çekinmeyin.

Doktorunuz, günlük su tüketimi hakkında birşey söyledi mi size.Az su tüketimi böbrekleri rahatsız edebilir diye biliyorum?

Arkadaşın yazdığı sıkıntıları yaşadığım için ve sperm kalitem iyice düştüğü için(kruger) dün sabah Ege üni ameliyat oldum. Şuan en sıkıntılı dönemdeyim, büyük abdestimi yapamıyorum kabızlık var. Önerisi olan var mı bu konuda

• quote:

Orijinalden alıntı: hotel california

quote:

Arkadaşın yazdığı sıkıntıları yaşadığım için ve sperm kalitem iyice düştüğü için(kruger) dün sabah Ege üni ameliyat oldum. Şuan en sıkıntılı dönemdeyim, büyük abdestimi yapamıyorum kabızlık var. Önerisi olan var mı bu konuda

Ben,narkozun yan etkisini en aza indirebilmek ve kabizlik yaşamamak için 1 hafta bol su,ilk 2-3 gün sıvı ve yeşil posalı yiyeceklerle beslenmiştim. Bir de ekmek yememeye özen gösterdim. Rahat etmiştim.
    Geçmiş olsun...

• powerlife34 P kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam. Maalesef klasik Türk insanıyım ekmek yemeden doymuyorum. Malum ıkınma hareketi ile Ağrı giriyor sancılar başlıyor. Dün itibari ile sinameki içip hurma yemeye başladım. Faydası oldu gibi bu sabah büyük abdestimi yapabildim en büyük sıkıntı büyük abdest onun dışında önemli bir sorunum yok

• çift taraflı varikosel çıktı bende sol en geniş 2.3 mm sağ 2.1mm çok pis ağrı yapıyordu uzunsüre ayakta kalınca veya oturunca testis ağrıyor karnın sağ tarafına ve kasıklara ağrı vuruyordu sperm sonuçları normal çıktı ama ağrıdan dolayı 19 ekimde ameliyat oldum mikro cerrahi eskişehir yunus emre devlet hastanesinde oldum devlet hastaneleri micro cerrahi yapmıyor diye biliyordum özellikle doktora sordum mikro cerrahi olacak dedi ve kağıttada ameliyat şekli varikoselektomi (mikrocerrahi ) yazıyordu. hiç para ödemedim ama olayım para değildi sağlık sonuçta söz konusu gerekirse özele parada ödenir ama doktora güveniyordum varikosel konusunda eli iyi başarılı bir doktor araştırarak gitmiştim zaten. genel anestezi istedim gözümü kapattım açtım herşey bitmişti :) ameliyat sonrası hiç bir ağrım sızım olmadım 6 gün içinde testislerdeki şişlik indi herşey normale döndü ama bir kaç mastımasyon sıkıntı olmadıda daha 13. gün tamam artık iyileştim diye umursamadan yaptım ve çok pis bir ağrı girdi sigara basılıyormuş gibi şukür geçti 2 3 gün sıkıntı yarattı kendi saflığıma. şuan 21 gün oldu amleiyat olalı ağrı sızı yok ama ara ara sol yumurtalığımda bir hassasiyet oluşuyor ve dokununca sızlıyor böyle bir sıkıntısı olan oldu mu şuan için bayağı düzeldi gerçi ama yinede ara arada olsa hassasiyet kafama takılıyor sert şekilde mastırmasyonda sonra olmaya başladı bu hassaiyet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzt -- 19 Kasım 2015; 2:03:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sararkaya

Arkadaslar bende dikis yerleri sertligi devan ediyor..1-2 doktora gittim.normal dediler.
    Agri sizi yok.ancak dikis yeri uzerine bastirinca biraz aciyor. Sag testisde hassasiyet devam ediyor..dokununca aciyor..bu da zamanla gececekmis..

bu hassasiyet tam olarak ne zaman geçti çift taraflı oldum 19 ekimde yarın tam bir ay olacak ara ara solda çok hafif hassasiyet oluyor gün içinde anlık hassasiyetler uzun sürmüyor tam olarak ne kadar da geçiyor o hassasiyet aynen dediğin gibi ilk zamanlar dokununca damarların oraya acıyordu şimdi dokununca acımıyor ama hafif basınca az bir sızı oluyor hiç ameliyat olmamış gibi olması için ne kadar zaman geçiyor
  • Hocam merhaba bende eskişehirdeyim daha muayene olmadım fakat belirtilere göre bende de varikosel var yunusemrede olmuşsun sanırım ameliyatı nasıldı durum doktordan vs den memnunmusun şuanda bir sorun varmı,ücret vs alıyorlarmı birde kaç gün yatman gerekiyor bilgi verebilirmisin bana
  • Arkadaşlar Merhaba;

Doktor banada Varikosel ameliyatı olmamı önerdi. Ancak devlet hastanelerinde mıkrocerrahi ameliyatı olmuyormuş dogru mudur? Acaba istanbul'da mıkrocerrahi yöntemiyle amelıyat yapan devlet hastanesi var mı_? Veya mıkrocerrahi yöntemiyle özel hastanelerde ameliyat olanlar hangi hastanelerde oldu önerebileceğiniz hastane var mı ve fiyat olarak aşağı yukarı ne kadara oldular bilgilendirirseniz sevinirim. Forumda dolaştım ama acıkcası cok net cevaplar yok bu konuda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzt

quote:

Orijinalden alıntı: sararkaya

Arkadaslar bende dikis yerleri sertligi devan ediyor..1-2 doktora gittim.normal dediler.
    Agri sizi yok.ancak dikis yeri uzerine bastirinca biraz aciyor. Sag testisde hassasiyet devam ediyor..dokununca aciyor..bu da zamanla gececekmis..

bu hassasiyet tam olarak ne zaman geçti çift taraflı oldum 19 ekimde yarın tam bir ay olacak ara ara solda çok hafif hassasiyet oluyor gün içinde anlık hassasiyetler uzun sürmüyor tam olarak ne kadar da geçiyor o hassasiyet aynen dediğin gibi ilk zamanlar dokununca damarların oraya acıyordu şimdi dokununca acımıyor ama hafif basınca az bir sızı oluyor hiç ameliyat olmamış gibi olması için ne kadar zaman geçiyor

Hocam en az 7-8 ay sürer.

• bf B kullanıcısına yanıt
    yunus emrede ömer faruk inana oldum ameliyatı eli çok iyi çok menunum. kısaca anlatayım ilk el ile kontrol edecek birşey var mı diye sonra ultrason istiyecek orada kesin belli oluyor zaten renkli dopler vb tektiklerle. hiçbir şekilde para ödemiyorsun ne ameliyat öncesi nede sonrası ameliyatı micro cerrahi yöntem ile yapıyor ameliyatdan sonra 1 gün yatıyorsun hastanede kontrol amaçlı sonra çıkıyorsun ameliyat oldum genel aneztezi istedim gözümü kapattım açtım herşey bitmişti testiste şişlik vardı herkeste oluyor bu. penistede hafif bir şişlik vardı 5 6 gün içinde hiç bir şişlik kalmadı indi ameliyattan sonra ağrım sızım yoktu hiçbir komplikasyonda gelişmedi iltaphapmış yada hıdoresel sıvı birikmesi vb hiçbir sorun olmadı 5 6 gün sonra yumurtalıklar hiç ameliyat olmamış gibi eski sağlıklı görünümüne kavuştu sonrası birçok kişide yaşanan genel sıkıntılar işte ameliyattan 2 hafta sonra falan şiddetli bir ağrı o geçiyor hassasiyet falan oluyor zamanla geçecekmiş onlarda ameliyattan sonra bir hafta 10 güne kendini toparlıyorsun ama eziyeti biraz uzun sürüyor ara ara rahatsız ediyor illaki pazartesi 1.5 ay olucak ama arada sırada hala rahatsız ettiği olur. maddi durumun iyi değil ise varikosel teşhisi konulursa için rahat olsun ömer faruk inana ameliyat olabilirsin eli iyi adamın sıkıntı yaşamazsın ameliyat sonrasının genel herkes tarafından yaşanan sıkıntılarını yaşarsın sadece oda zaten nerde olursan ol yaşayacaksın o sıkıntıları sormak istediğin birşey olursa aklına takılan birşey varsa sorabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzt -- 27 Kasım 2015; 21:15:43 >

• bf B kullanıcısına yanıt
    bu arda şunuda bilirteyim benim sperm değerlerimde cocuk olmasına engel birşey yoktu benim şikayetim ağrıydı sürekli ağrı yapıyordu yada hassasiyet bazan 1 kaç hafatda bir bazende ayda bir, ağrı nedeni ile oldum ben bir ömür bu ağrıyı çekeceğime ameliyat olurum birkaç ay ameliyat ağrısı çekerim kurtulurum dedim ameliyat oldum. ameliyat sonrası dediğim gibi pek bir ağrı olmuyor bende hiç olmadı 2 hafta sonra oldu sadece birdaha hiç olmadı birtek hassasiye oluşuyor böyle ara ara rahatsızlık veriyor yada o kesilen bağlanan damarların orada sızı oluyor şuan gayet iyiyim kalkıp gezmemde dışarı çıkmamda falan bir sıkıntı yok sadece kendimi zorlamıyorum henüz. ameliyat olacaksan spor yapmak dağbayır gezmek koşmak falan 2 ay unut tam olarak toparlanman uzun sürüyor ben birtek bende mi öyle oldu diye çok yorum okudum pm falan attım bir çok kişi dedi 1.5 2 ay eziyeti sürüyor diye.doktorun ameliyat şeklide iyi damarları bağlayıp ortadan kesip bırakmıyor bağlıyor sağdan ve soladan kesip ortadaki genişlemiş kısmı alıyor, ameliyat sonrası artık o ele gelen genişlemiş damarlar olmuyor, şuan testisler sarktığında görünen genişlemiş damarlar varsa ameliyat sonrası olmıyacak eski sağlıklı durumunda ki gibi görünecek birçok kişi ameliyat oldum damalar duruyor diyorda ameliyat eden doktorların kesmesine göre değişiyor sanırım bende testsiler sarktığında kontrol ediyorum gitmiş o damarlar

• seladam1 S kullanıcısına yanıt
    kardeş devlettede micro cerrahi oluyor altıüstü bir microskop yani olay :) sen ona takılma iyi doktor araştır adamın eli iyi ise sorn yaşamazsın doktorada sorarsın micro cerrahi mi olacak ameliyat diye ameliyat şekli varikoselektomi yazar micro cerrahi ameliyatlarda ama dediğim gibi doktor araştır adamın eli kötüdür micro cerrahi yapar ama sorun yaşarsın iyi bir doktordur ne şekilde yaparsa yapsın hiç bir sıkıntı yaşamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzt -- 27 Kasım 2015; 21:19:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzt

bu arda şunuda bilirteyim benim sperm değerlerimde cocuk olmasına engel birşey yoktu benim şikayetim ağrıydı sürekli ağrı yapıyordu yada hassasiyet bazan 1 kaç hafatda bir bazende ayda bir, ağrı nedeni ile oldum ben bir ömür bu ağrıyı çekeceğime ameliyat olurum birkaç ay ameliyat ağrısı çekerim kurtulurum dedim ameliyat oldum. ameliyat sonrası dediğim gibi pek bir ağrı olmuyor bende hiç olmadı 2 hafta sonra oldu sadece birdaha hiç olmadı birtek hassasiye oluşuyor böyle ara ara rahatsızlık veriyor yada o kesilen bağlanan damarların orada sızı oluyor şuan gayet iyiyim kalkıp gezmemde dışarı çıkmamda falan bir sıkıntı yok sadece kendimi zorlamıyorum henüz. ameliyat olacaksan spor yapmak dağbayır gezmek koşmak falan 2 ay unut tam olarak toparlanman uzun sürüyor ben birtek bende mi öyle oldu diye çok yorum okudum pm falan attım bir çok kişi dedi 1.5 2 ay eziyeti sürüyor diye.doktorun ameliyat şeklide iyi damarları bağlayıp ortadan kesip bırakmıyor bağlıyor sağdan ve soladan kesip ortadaki genişlemiş kısmı alıyor, ameliyat sonrası artık o ele gelen genişlemiş damarlar olmuyor, şuan testisler sarktığında görünen genişlemiş damarlar varsa ameliyat sonrası olmıyacak eski sağlıklı durumunda ki gibi görünecek birçok kişi ameliyat oldum damalar duruyor diyorda ameliyat eden doktorların kesmesine göre değişiyor sanırım bende testsiler sarktığında kontrol ediyorum gitmiş o damarlar

Sakalınız bıyığınız var mı peki?

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.