Şimdi Ara

Varikosel Ameliyatı (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.041
Cevap
55
Favori
371.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese geçmiş olsun. İstanbul ve civatı doktor tavsiyesi ve fiyat bilgisi verebilecek olan var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mozdil10

Geçmiş olsun hocam öncelikle, benim de ilk başta sağ bacagıma vuruyordu ağrısı aynı senin gibi, benden sana tavsiye askerde falan olma sakın, verikosel ameliyatı küçümsenecek bir ameliyat değil, askerden sonra mikrocerrahi yöntemiyle yapan iyi bir doktora ol, sonra tekrarlama olasılıgı, hidrosel olasıgı falan var. Bir kere iyi bir şekilde ol kafan rahat olsun bence.
    Mikrocerrahi olmazsa sıkıntı oluyormu cidden o kadar hocam?

• Zamanında bende kasık ağrısı sebebiyle üroloğa gittim. Varikosel var dedi.
    Ultrasona yönlendirdi. Sonucu ameliyatı yapacak cerraha götürdüm.
    Baktı, beni muayene etti.
    Git 20 gün dinlen bir şeyin kalmayacak dedi.
    Neyim varmış dedim; spor yaptın mı geçmişte diye sordu, evet yaptım.
    Yarım santimlik fıtık varmış karnımda, onun ağrısı kasığa vuruyor dedi. 20 gün dinlen bir ağrı kalmayacak. Cidden öyle oldu.
    Yaklaşık 4 sene geçti üzerinden ve bir sıkıntı yaşamadım.
    Varikosel olduğu doğru ama ağrının sebebi değil.

• dumluc4 kullanıcısına yanıt
    Hocam o bölge hassas bölge, açık ameliyatta olabilirsin ama 10 sene sonra tekrarlar varikoselin, agrın hemen gecmez, testisler hidrosel olur su toplar, bunların riskini mikrocerrahi yöntemde %2 lere indiriyorsun. Ayrıca bazı doktorlar mikrocerrahinin yanına ek olarak testisi besleyen atardamarı bulan cihazlar kullanıyor, bu sayede toplardamarla beraber atardamarın da bağlanmasının önüne geçilmiş oluyor. Ama yine de tercih senin tabi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mozdil10

Hocam o bölge hassas bölge, açık ameliyatta olabilirsin ama 10 sene sonra tekrarlar varikoselin, agrın hemen gecmez, testisler hidrosel olur su toplar, bunların riskini mikrocerrahi yöntemde %2 lere indiriyorsun. Ayrıca bazı doktorlar mikrocerrahinin yanına ek olarak testisi besleyen atardamarı bulan cihazlar kullanıyor, bu sayede toplardamarla beraber atardamarın da bağlanmasının önüne geçilmiş oluyor. Ama yine de tercih senin tabi.
    Ne yapacağımı şaşırdım. Ara sıra ağrı yapıyor.

• dumluc4 kullanıcısına yanıt
    Doktor Videolarıyoutube
    Op.Dr. Murad Çeltik - Varikosel Ameliyatı Sonrası Ne Tür Komplikasyonlar Ortaya Çıkabilir
    https://www.youtube.com/watch?v=on8dVvTeJEk&feature=youtu.be

• Beyler S. A. Buradan bilgi alıp, netice alınca gelip paylaşmamak olmaz. Varikosel problemim geçmiş yıllardan vardı, evlendikten sonra eşim bir kaç ay gebe kalmayınca bu mesele tekrar gündeme eldi. Sperm testleri vs vs netice itibariyle ameliyat olmaya karar verdim. 31 ocakta medical park gop İstanbul da prof dr adem fazlıoğlu hocamız ameliyatı gerçekleştirdi. Acayip kolay bir ameliyat. Ameliyat cuma günü sabah 9 da gerçekleşti ve ben pazartesi 8.30 itibari ile mesaimin başındaydım. Kesinlikle korkulacak bir şey yok. Mikrocerrahi ile inanılmaz rahat oluyor. Sakın başka bir yöntemi aklınızdan geçirmeyin. Neticeyi üç ile 6 ay arası görebilirsiniz demişti doktorum ancak buna bile gerek kalmadı. Gün itibariyle eşim 5 haftalık gebe. Hamilelik devam eder mi sağlıklı olur mu bunlar Allahın bileceği işler ancak en azından olabileceğini gördük

Cocuk isteyenler ve varikosel problemi olanlar mutlak surette 2. Kez düşünmeye gerek bile yok ameliyat olsunlar.
    Burada şöyle bir durum var tabi ameliyat kararını mutlaka bir kaç yerden teyit ettirsinler. İstanbulda olanlar için çapa tıp bu işin piridir

• tatangaburak T kullanıcısına yanıt
    Ne kadar ödediniz ameliyata hocam

• BarvaArtena kullanıcısına yanıt
    Hastane yönetimi 6500 demişti ama hoca ile konuşun belki indirim yapar hocaların opsiyonu oluyor dediler. 5bin e anlaştık ama eminim bastırsaydık daha da ucuza olabilirdi. Prof dr tabi hocamız dolayısıyla pahalı olması normal. Tavsiye ederim

• ergünşallı07 E kullanıcısına yanıt
    Hocam denemeye devam. Bu işin neticesi 3 ile 6 ay arası.
    Benim hareketlilik ameliyat önces
    yüzde 60 toplam
    Sperm sayısı 15milyon
    Morfolojisi 1di.
    Doktorum bu neticelerle olabilir de olmayabilir de dedi. Sonuçta sperm var hareketlilik var sağlıklı sperm de var. Bunlar az da olsa var ama biz ameliyatı tavsiye ediyoruz dedi. Ben de oldum
    Ameliyattan hemen sonraki ayda eşim gebe kaldı çok şükür.

• ben agrı ıcın ameliyat olmustum mikrocerrahi ile cift taraflı 20 gun oldu ancak sol testisimin direk uzerınde agrı devam edıyor cok hassas el degınce bile cok acıyor damarlarda sıkıntı yok epididimitten suphelemıyorum var mı aynı problemı yasayan
  • valerio V kullanıcısına yanıt
    Batmalar 1 aya yakın devam eder. Normal hale gelmesi en az 3 aydır kardeşim.
  • tatangaburak T kullanıcısına yanıt
    Microvasküler doppler cihazı kullanıldı mı ? Bu ameliyat için cidden şart mı bu cihaz ?

• arkadaslar bende basımdan gecenlerı anlatıyorum arkadaslar cocuk denemelerınde bi türlü istenileni alamaynca yani bi türlü çocuk olmayınca devlet hastanesıne gıttım doktor test ıstedı ve muayne yaptı elle sonra ultrasona gonderdı benım tek taraflı sol taraflı varıkosel cıktı sperm testım ıse 0 cıktı canlı sperm hucresı sadece 1-2 adet canlı sperme rastlandı falan yazıyordu şok oldum yemin ederim vücüd kimyam bozuldu insan resmen olesi geliyor devlet hastanesindekı doktor klasık yontemle yparıs dedı ve gecer olumlu sonuclanır vs vs dedi ben tabiki tmm dedim çıktım çünkü güvenmıyordum sonra özel can hastanesine gittim orda muayne oldum yenıden ultrason falan cekdırdım 2 taraflı çıktı tam hatırlamıyorum şuan mm lerini benden yeniden test istedi izmirde biolaba git dedi urolojı uzmanı gittim kalite saten kendını dısardan bellı edıyor testımı verdım 11 mılyon cıktı ıste az bozukluk falan vardı ordan doktor olursam duzelecegını söledi ben fiyatta anlasamadım cunku ortalama 9000 bın tl fiyat istendi benden çok tuzlu geldı elımdekı evraklarla beraber medıfame özel hastanesıne gittim doktor onur kizere muayane oldum sagolsun yapalım dedı ve benı amelıyat yaptı amelıyatım 2150 tl tuttu cıft taraflı gece 12 de hastaneden çıktım ortalama 2.0 saat surmuş ve amelıyatım mıkro cerrahıle yapıldı amelıyattan 3 ay sonra teste gittim sayım 3 katı çıktı ve 1 hafta sonrası eşimin hamile oldugunu ögrendım yani ortalama 3.5 ayda eşim hamile kaldi şükürler olsun şuan 4 ayımızdayız ALLAH isteyen herkese nasip etsin inşallah arkadaşlar sakın ola umutsuzluga kabılmayın ve ne olursa olsun arkadaşlar 1-2 yere muayene olun yoksa benım gibi yanlış teshis koyabilirler. soru olan varsa cevaplayabilirim

dipnot:3 ay boyunca proxeed plus vitamın kullandım doktorumun önerisi dolayısıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spawn_ -- 4 Nisan 2020; 14:14:34 >

• Teşhiste en önemli yöntem tecrübeli bir üroloji uzmanının yapacağı muayenedir. Muayene mutlaka ayakta yapılmalıdır. Fizik muayene en değerli yöntemdir. Muayeneye göre
    varikosel 3 dereceye (grade) ayrılır:

1. Grade I (derece I): En hafif derece olup ayakta muayenede ancak öksürük/ıkınma gibi manevralarla ele gelen
    2. Grade II (derece II): Ayakta muayenede karın içi basıncını artırmaya gerek olmadan el ile muayenede anlaşılan
    3. Grade III (derece III): En ağır tip olup, ayakta gözle görülebilen varisli damarlar söz konusudur
    Karın içi basıncını artıran durumlarda el ile varisli damarları hissetmekle ortaya konur. Tanıda ikinci basamak, fizik muayeneyi güçleştiren durumların varlığında skrotal renkli doppler ultrasonografi tetkikidir. Bu tetkikle hasta damarların çapları, bu damarlara kirli kanın geri dönüp dönmediğini, testiste hacim kaybı olup olmadığını ortaya koyar.

• Ameliyat sonrası çok ağrı ve acı oluyor mu ? Bir de ameliyat öncesi hastalık belirtileri nedir ve kaç yaşındasın ?

• Yıllardır DH forumundan birçok konuda bilgi sahibi oldum. Benimde katkim olsun diyerek yaziyorum.
    4 gün önce ameliyat oldum.
    Mikrocerrahi yontemi ile
    Mikrovaskuler doppler cihazi illaki olmazsa olmaz bir cihaz degil.
    Mikrocerrahi yontemi olmazsa olmaz bir yontem
    Ameliyati yapan doktor onemli
    Ben ameliyat olduktan 2 saat sonra araba kullanabilir seviyedeydim
    Hidrosel
    Agri
    Sizi
    Hicbirsey sey yok
    Sanki ameliyat olmamiş gibiyim.
    Estetik dikiş attı.
    Çok sorunsuz bir ameliyattı.Doktor çok önemli
    Turkiyede akademik oladak en fazla makale yazan üroloji doktoruna ameliyat oldum. Google onunuze cikan ilk doktora ameliyat olmayin.Araştırın
    BENİM DOKTORUM KESINLIKLE AYNI ANDA ÇİFT TARAFLIYI ÖNERMİYOR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarvaArtena -- 26 Nisan 2020; 23:41:2 >
  • arkadaşlar boşalma sırasında sağ testiste ağrı başladı ve geçmiyor varikosel miyi msizce
  • Arkadaşlar merhaba, çok faydalı bilgiler edindiğim için ben de buraya güncel ve ayrıntılı bilgiler vermeye çalışacağım. 4 gün önce sol varikosel ameliyatı oldum mikrocerrahi yöntemi ile. Genel anestezi yaptılar bana ve çok da iyi yapmışlar çünkü ameliyat sırasındaki tedirginliği yaşamadan oldu bittiye geldi. Yaklaşık 40 dakika sürdü diye biliyorum ve odaya çıkardılar. Ağrım vardı o yüzden serumla bir şeyler verdiler. Kısa zamanda kendime geldim ve 4-5 saat içinde de hastaneden yürüyerek çıktım. Çişimi yaptım hastanede ve bir sorun yaşamadım. Çok iyi geçtiğini söyledi doktor bu yüzden sadece istirahat etmemi ve kontrole bile gelmeme gerek olmadığını belirtti. Şimdi benim en çok kafama takılan ve araştırdığım noktalara gelicem ve bunlarla ilgili de bilgileri güncellemeye çalışacağım zaman içinde. Sol testisimde şişlik var. Ara sıra ağrı da oluyor ama çok olduğunu söyleyemem. Ayrıca testiste sarkma da var. Yani estetik anlamda bir sıkıntı yaşıyorum şu an sadece. Benim için şu an önemli olan şişliğin ve sarkmanın ne olacağı? Ayrıca ameliyattan önce belirgin olan damar bölgesi yine bir küçük yumru şeklinde orda duruyor. Zaman içinde düzelme olacak mı? Bu sorulara cevap verebilecek olan var mıdır?

• Selamlar, geçmiş olsun herkese..

İstanbul için güncel fiyat bilgisi paylaşabilecek var mıdır? Doktor tavsiyenize de açığım.

Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.