İyi akşamlar. Bundan 2.5 sene önce asker arkadaşım tarafından telefonum çalınmıştı. Mobil bankacılık şifremi bulmuş. Yapı Kredi Bankası’ndan 3 ay ertelemeli 60 bin TL ihtiyaç kredisi çekmiş. Mahkemeye verdim çocuğu ve bankayı. Banka kendisini bir şekilde akladı. Çocuk ceza aldı fakat 1 mahkemem daha var Ocak ayında. Süreç çok uzamıştı. Krediyi bugüne kadar hiç ödemedim ama maaş bankamda Yapı Kredi olduğu için yatan maaştan parayı belirli kısımlarda kesintili bir şekilde alıyordu. 60 bin TL borç varlık yönetim şirketine devredilmiş. ERL Danışmanlık diye bir şirket ne internet siteleri var sadece belli aralıklarla SMS atıyorlardı. Borcu ödemeye karar verdim. Almadığın bir parayı ödeme zorunda kalmak çok kötü bir his. Merak ettiğim şu. Geçenlerde bu şirketi aradım borcumu sordum. 60 bin 300 TL dendi ödeme sözü veriyor musunuz krediniz 210 gün gecikmede icraya verilebilirsiniz dendi. 37 bin TL kalan bölümü de 2-3 taksit yapabileceklerini söylediler. Hesap numarası veriyorlarmış o hesaba atıyormuşuz parayı güvenemedim. Bana bir ödeme planı çıkartamazlar mı acaba nasıl güveneceğim o kadar parayı gönderdikten sonra bunlara ? Hiç varlık şirketine ödeme yapan var mıdır ? Nasıl bir yol izlemeliyim ? Sicilim düzelir mi borcu kapattıktan sonra kredi çekemiyorum şuan hiç bir bankadan. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakTirpanli -- 15 Ekim 2024; 12:4:1 > |
Varlık Yönetim Şirketine Ödeme Yapmak
-
-
Bence bir avukata danis hocam en sagliklisi -
Merhaba
"Banka kendisini bir şekilde akladı" demişsiniz. Tam olarak nasıl oldu bu hocam? Keşke detaylı anlatsanız süreci adım adım paylaşırsanız sizin durumunuza benzer durumlar yaşayanlar için bilgilendirici bir konu olur
-
Şifremi telefonumdan girdiği için bilirkişiye gönderdik ama 2 kere bankayı haklı buldular sebebi de bankanın krediyi verdiği kişiyi bilememesiydi. Aslında güvenlik sorusu sorulsa mobil bankacılıkta krediyi çekemeyecekti. İşin garibi krediyi çekiyor kendi hesabına dakikalar içinde göndermiş. Ne provizyona düşmüş ne de banka arayıp soru sormuş. 60 bin TL'yi şak diye kendi hesabına geçirmiş.
-
Alıntı
metni:krediniz 210 gün gecikmede icraya verilebilirsiniz Borcun varlık yönetime devredilmişse zaten çoktan icralık olmuş olman lazım. İcra dosyan açılmamışsa demek ki seni arayanlar bankanın kendi yetkilendirdiği bir hukuk bürosu. Eğer öyleyse bankayla görüşüp direk borcu bankaya da ödeyebilirsin.
-
Bankayı arayınca tahsilat servisine bağlanıyor. Mahkemeden dolayı veremediler icraya. Ya da dediğiniz gibi dosya açılmadı. Parayı vadesiz hesabın içine atsam oradan düşer mi acaba borcu ?
-
Uyap üzerinden borcunuzun icralık olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca icralık olduysanız uyap üzerinden borcunuzun varlık yönetime devredilip devredilmediğini de görüntüleyebilirsiniz. Eğer borç icralık olmamışsa bir an önce bankayla görüşüp borcu ödeyin çünkü normalde yasal olarak 90 günlük gecikme olunca borç icralık oluyor. Siz bu süreyi aştığınız için icralık olmadıysanız bile borcu ödemezseniz her an icralık olabilirsiniz. Normalde icralık olmayan gecikmedeki ödemelerde hesapta para varsa banka otomatik borcu tahsil eder ama siz yine de işi şansa bırakmayın direk şubeye gidip borcu ödeyin.
-
Teşekkürler cevabınız için. Bir an önce ödeyip kurtulmam lazım bu borçtan. Sicilim de olumsuz etkilendi bu olaylardan.
-
Geçmiş olsun hocam.
Konuda da bahsedildiği üzere Uyap Vatandaş portalı üzerinden dava dosyanızı sorgulayabilirsiniz yani o ekrandan icraya verilip verilmediğinizi görebilirsiniz.
-
İcraya verilmedim ama varlık yönetimin bu borcu ucuza satın aldığına eminim. Pazarlığa da pek yanaşmıyorlar. Allah bunların eline düşürmesin kimseyi. -
Bugün görüştüm ama 3 gün önce dedikleri rakamı söylemediler. Bu sefer borcun faiziyle beraber 110 bin TL olduğunu söylüyorlar. Sinir oldum. 3 gün önce 60 bin TL istiyordunuz dedim önceki ses kayıtlarına bakalım geri dönüş yaparız dendi. E-Devlet’te gözükmez borcunuz diyor. Herhangi bir mal varlığım yok. İcraya da vermiyorlar alamazsınız o zaman bu parayı dedim kapattım. İcraya verebilirler mi acaba ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakTirpanli -- 15 Ekim 2024; 15:16:45 > -
-
Teşekkür ederim arayacağım yarın.
-
Aradınız mı hocam? Ne sekilde bilgi paylastılar?
-
Bir hukuk bürosu ile görüşeceğim henüz şikayet etmedim.
-
Tamamdır hocam gelismeleri de burada paylasırsanız herkes bilgilenir hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X