Şimdi Ara

....::::VARTA::::.... KULLANANLAR VE BİLGİ ALMAK İSTEYENLER!!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
416
Cevap
2
Favori
27.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam bende type 57063 makineli 2100mmAh pilli sistemim var yarın (sonunda) fuji s6500fd alıyorum ve daha yüksek güçlü bir pil almak istiyorum şarz makinam sadece 2100mAh piller içinmi yoksa daha yüksek pilleri kaldırırmı??
  • quote:

Orjinalden alıntı: berkerx

hocam bende type 57063 makineli 2100mmAh pilli sistemim var yarın (sonunda) fuji s6500fd alıyorum ve daha yüksek güçlü bir pil almak istiyorum şarz makinam sadece 2100mAh piller içinmi yoksa daha yüksek pilleri kaldırırmı??

Daha büyük pilleride kaldırır
  • Arkadaşlar tebrik ediyorum, bu başlıkta çok yararlı bilgiler yer alıyor.

Fotoğraf makinasını aldığımda biraz da acele edip araştırmadan GP marka 2700'lük pilleriyle birlikte (kısa sürede dolum yapanlardan) şarj aleti aldım. Ardından burada yazılanları okuyup deneme amaçlı olarak varta power accu 2700'lüklerden de 2 adet edindim. Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum, varta gözle görülür biçimde gp'den 2- 3 kat uzun ömürlü. Yalnız bazı arkadaşların dediği gibi vartada 800 adetlik çekim sayısına ulaşamıyorum. 500- 550 ancak... makinam canon a540. sizce makinam mı daha çok güç harcıyor, yoksa şarj aletinden kaynaklanan bir sorun mu bu?
  • 550 normal,digic III olsa 600 olurdu o kadar.şarj altinden kaynaklı değil yani
  • Ben bu pilleri ve şarj cihazını iki ay kadar önce migrosun indiriminde 9.90 YTL.ye aldım. devamlı kullanıyorum. muhteşem piller. keşke iki tane alsaymışım. benimkiler 2500 lük.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yetki

Ben bu pilleri ve şarj cihazını iki ay kadar önce migrosun indiriminde 9.90 YTL.ye aldım. devamlı kullanıyorum. muhteşem piller. keşke iki tane alsaymışım. benimkiler 2500 lük.

evet bende o kapaklı modeli ve beraberinde 2100 lük pilleri 9,90 ytl ye almıştım...iki modeli vardı birinde 4x1400mah diyerinde 4x2100mah lık piller vardı...Valla aç gözlülük yapıp iki tane almıştım, sonradan birini amcama verdim...İlk sayfadaki sarı olan alettende var, o da iyi fakat biraz uzun sürüyor şarjı...
  • Zaten O kadardır. 800 adet gibi çekimler zoom'u motorlu değil elle yapaılan objektife sahip makinelerde mümkündür. Yaptığınız çekimlere Flaş ta girince bu sayı daha aşağılara düşer. 2-3 kat Ömürlü sözünüz biraz abartılı olmuş bende kullanıyorum bu GP'leri ama aradaki fark taş çatlasa 50 fotograf ama derseniz ki GP'ler , pili bekletirseniz çabuk boşalıyor, o na katılırım ama şu aralar GP'leri de kullandıkça boşta bekleme süreleri de uzamaya başladı. Vartalar oldukça uzun bir süre bekleyebiliyor ama sonuçta her pilin bir iç direnci olduğu sürece hepsi boşalacaktır.
    quote:

Orjinalden alıntı: semb

Arkadaşlar tebrik ediyorum, bu başlıkta çok yararlı bilgiler yer alıyor.

Fotoğraf makinasını aldığımda biraz da acele edip araştırmadan GP marka 2700'lük pilleriyle birlikte (kısa sürede dolum yapanlardan) şarj aleti aldım. Ardından burada yazılanları okuyup deneme amaçlı olarak varta power accu 2700'lüklerden de 2 adet edindim. Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum, varta gözle görülür biçimde gp'den 2- 3 kat uzun ömürlü. Yalnız bazı arkadaşların dediği gibi vartada 800 adetlik çekim sayısına ulaşamıyorum. 500- 550 ancak... makinam canon a540. sizce makinam mı daha çok güç harcıyor, yoksa şarj aletinden kaynaklanan bir sorun mu bu?

• o arkadaş benim arkadaşlar...

TÜm fotolar motorlu zoom ve flaş ile cekildi... ama nerdeyse hepsi pes pese cekildi... yani toplamında 3 gün içersinde 4 saatlik bir kullanım süresinde okdr foto sayısına ulaştım... (868)

Bekleye bekleye, menülerde dolasarak, resimlere bakıp zaman gecirerek 868 sayısına ulasmanın imkanı yok tabiki... ancak dediğiniz gibi 500 fln olur en fazla... Buda fazlasıyla yeterli, yanında yedek pil oldumu 1000 foto demektir...
  • Valla fuji 6500 makinamda vizör ile 1000 tane çekmişimdir istanbulda
  • quote:

Orjinalden alıntı: Razorback

o arkadaş benim arkadaşlar...

TÜm fotolar motorlu zoom ve flaş ile cekildi... ama nerdeyse hepsi pes pese cekildi... yani toplamında 3 gün içersinde 4 saatlik bir kullanım süresinde okdr foto sayısına ulaştım... (868)

Bekleye bekleye, menülerde dolasarak, resimlere bakıp zaman gecirerek 868 sayısına ulasmanın imkanı yok tabiki... ancak dediğiniz gibi 500 fln olur en fazla... Buda fazlasıyla yeterli, yanında yedek pil oldumu 1000 foto demektir...

Zaten çoğumuzun bir günde 868 fotoğraf çekeceğide yok 500 foto bile çok süper bir rakam

• Ancak piyasaya bakıyorumda Vartalar gereksiz yere pahalı.Ben 4 adet 2700'lğk Duracelleri 15 YTL'ye aldım ama Varta'nın 2 adeti o paraya satılıyor Teknosalarda.O Kadar farka değermi bilemem
  • Duracell Konusunda bilgiğim yok ama 4 tane 2700'lük 15ytl çok uygun fiyat...O kadar uygun ki vartaya yaklaşamayıcığını düşünüyorum.NE kadar ekmak o kadar köfte:) tabi kullanmadan da anlaşılmaz:).Denemek lazım,
    Varta bana fazlasıyla yetiyor, 550 foto neyime yetmez,ben 15 ayda 900fotoğraf çekmiş adamınım 1 kere pil değişsem tamam işte:)
    Vartayı alalı 2 ayda 700tane çektim:)
  • Neyse bende dayanamdım dün Teknosa'dan 4 tane 2700'lük vartayı 30,50 YTL'ye aldım.Yorumlarımı buraya yazarım.Bendeki makina A620
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erulmo

Duracell Konusunda bilgiğim yok ama 4 tane 2700'lük 15ytl çok uygun fiyat...O kadar uygun ki vartaya yaklaşamayıcığını düşünüyorum.NE kadar ekmak o kadar köfte:) tabi kullanmadan da anlaşılmaz:).Denemek lazım,
    Varta bana fazlasıyla yetiyor, 550 foto neyime yetmez,ben 15 ayda 900fotoğraf çekmiş adamınım 1 kere pil değişsem tamam işte:)

+1 pil bikere alınan bişe haftada bir pil değiştirmiyoruzya 2 katı para veripte daha dayanıklı birşey almak bence daha mantıklı arkadaş 30 ytl ye almış ki bence Varta ya sonuna kadar değer zaten 30 ytl bu devirde artık fazla pahalı değil bi t-shirt 20 ytl zaten

• quote:

Orjinalden alıntı: Erulmo

Duracell Konusunda bilgiğim yok ama 4 tane 2700'lük 15ytl çok uygun fiyat...O kadar uygun ki vartaya yaklaşamayıcığını düşünüyorum.NE kadar ekmak o kadar köfte:) tabi kullanmadan da anlaşılmaz:).Denemek lazım,

Az fotoğraf çekmişsin hocam 15 ayda ben istanbulda 2 hafta kaldım 1000 i geçik fotoğraf çektim
  • 9,0 Ytl ye iki adet Panasonic 2100mAh lik pil aldım.Bildiğim kadarıyla Ni-Mh bataryaların mucidi de matsushita yani panasonic.Kullanan yada fikir vermek isteyen arkadaşlar varsa sevinirim.
  • Biz Varta diyoruz siz panasonic aldık diyorsunuz..Hayırlı olsun..İnsallah iyi çıkar.Varta gp'de 2-3kat daha dayanklı onu biliyoruz ama pnasonic ne kadar başarılı olur onu bilmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan
    Yaptığınız çekimlere Flaş ta girince bu sayı daha aşağılara düşer. 2-3 kat Ömürlü sözünüz biraz abartılı olmuş bende kullanıyorum bu GP'leri ama aradaki fark taş çatlasa 50 fotograf ama derseniz ki GP'ler , pili bekletirseniz çabuk boşalıyor, o na katılırım ama şu aralar GP'leri de kullandıkça boşta bekleme süreleri de uzamaya başladı. Vartalar oldukça uzun bir süre bekleyebiliyor ama sonuçta her pilin bir iç direnci olduğu sürece hepsi boşalacaktır.

evet bekleme süresinden kaynaklanıyor olabilir. gp yine de soğuttu kendinden beni...
  • Valla Panasonic i bilmemde piyasada Varta varken ve birçok kişi bu ürünü övüyorken bana göre Panasonic almak maceradan öteye geçemez...
  • Beyler ben Ni-Mh yi icad eden panasonic diye falan belirttim ama nedense siz bana pionsonic almışım gibi cevaplar yazmışsınız.Paylaşımınız için teşekkürler.Ama varta yı sanki karını siz paylaşıyormuşcasına savunmanız üstelik sadece bir rakibini denemişken bence çok saçma.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.