Şimdi Ara

....::::VARTA::::.... KULLANANLAR VE BİLGİ ALMAK İSTEYENLER!!! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
416
Cevap
2
Favori
27.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben de Varta Power Accu 2700 mAh pil kullanıyorum Canon SX110 IS fotoğraf makinesinde. Ancak pek memnun değilim. Geçtiğimiz yaz Konya Teknosa'dan almıştım. Evvela bu pillerin bildiğim kadarıyla yaklaşık 14 saatte şarj olması lazım, benimkilerin şarj olması 24 saati rahat buluyor. Ayrıca 10 gün kadar beklediği zaman (makinenin içinde değil, açıkta beklerken) tamamen boşalıyor. Ayrıca by-amg arkadaşın dediği gibi 2 gün aktif kullanmak benim için hayal. Makinede 10x optik zoom var, bu nedenle özellikle zoom kullandığım zaman piller çok çabuk bitiyor. Kaç fotoğraf çektiğini denemedim ama, dururken boşalması çok canımı sıktı. bipekkan hocama soruyorum: Ne yapmam lazım, acaba pillerde bir sıkıntı mı var, yoksa bu normal halleri mi? Ve bunların daha iyi bir alternatifi var mı? Bir de varta şarj cihazı, piller dolunca devreyi otomatik kapatıyor mu? Yeşil ledler sönüyor ama...
  • @selman.pelit,
    Tesadüf mesajınızı gördüm. Pillerle ilgili sorularınızı ilgili topiğinde sorarsanız daha çabuk cevap alırsınız.
    Gelelim prb' minize, İlk iş elinizdeki o 24 saatte şarj yapan yada yapmaya çalışan makinenizi kullanmayı bırakın. Kullana kullana güzelim pillerinizi TEMBELLEŞTİRMİŞSİNİZ: Büyük ihtimallede o şarj cihazı Ni-Cd piller için.
    Ataba' nın AT-908 veya Varta' nın Power Station veya benzer özelliklere sahip bir cihazını alın ve pillerinizi 2-3 defa şarj deşarj edin. Zaten prb. büyük ölçüde düzeldiğini göreceksiniz.
    Kişisel olarak zoom motorlu makinelerden uzak dururum. Hem özellikle pil kaynağı 2xAA pilliyse sizin makineniz gibi anormal bir PİL CANAVARIDIRLAR. Ancak her halukarda bu makina ile en az 200 poz çekebilmelisiniz. Genellikle iyi ve Ni-MHd piller için üretilmiş şarj cihazları, şarj bittiğinde şarjı kapatmazlar TRICKLE (yavaş) şarjına geçerler ve cihazdan cihaza değişmekle birlikte 10-50 mA ile şarja devam ederek pilleri sürekli dolu tutarlar.

quote:

Orijinalden alıntı: selman.pelit

Ben de Varta Power Accu 2700 mAh pil kullanıyorum Canon SX110 IS fotoğraf makinesinde. Ancak pek memnun değilim. Geçtiğimiz yaz Konya Teknosa'dan almıştım. Evvela bu pillerin bildiğim kadarıyla yaklaşık 14 saatte şarj olması lazım, benimkilerin şarj olması 24 saati rahat buluyor. Ayrıca 10 gün kadar beklediği zaman (makinenin içinde değil, açıkta beklerken) tamamen boşalıyor. Ayrıca by-amg arkadaşın dediği gibi 2 gün aktif kullanmak benim için hayal. Makinede 10x optik zoom var, bu nedenle özellikle zoom kullandığım zaman piller çok çabuk bitiyor. Kaç fotoğraf çektiğini denemedim ama, dururken boşalması çok canımı sıktı. bipekkan hocama soruyorum: Ne yapmam lazım, acaba pillerde bir sıkıntı mı var, yoksa bu normal halleri mi? Ve bunların daha iyi bir alternatifi var mı? Bir de varta şarj cihazı, piller dolunca devreyi otomatik kapatıyor mu? Yeşil ledler sönüyor ama...

• Teşekkür ederim. Yalnız şarj makinesi zaten varta'nın orjinal makinesi. Bu yaz 4 adet pil ve şarj makinesini paket halinde teknosadan 69 liraya aldım, yani bu kadar sürede böyle bir problem vermesi tuhaf. Zaten sürekli fotoğraf çeken birisi değilim. Özel zamanlarda ve lazım olduğu diğer durumlarda bazen kullanıyorum. Yine de makineyi değiştirmem gerekiyor mu? Makinenin tam adı: Varta Easy Energy Pocket Charger, Type 57062. Ayrıca, eğer makinemden daha iyi verim alabileceğim başka pil ve şarj makinesi varsa, tavsiye ederseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selman.pelit -- 20 Kasım 2009; 17:42:18 >
  • İyi günler pil ve sarj cihazlar içeren konuları devamlı takip ediyorum. Benim Fujifilm S1500 makinem var. Kaliteli ileriye dönük sağlam beni yorı yolda bırakmayacak sarj cihazi aleti ariyorum. uzun zamandır araştırıyorum ama kafam çok karışık.GP alacaktım yazılan yorumlardan sonra vazgeçtim. hizlial com da kullanıcı yorumları fevkalede olumlu. Virta zaten bilenen bir marka.. Bana sarj aleti ve pil almak için ne tavsiye edebilirisiniz? En önemli ozellik olarak hızlı sarj olması ve durduğu yerde pillerin bitmemesi..

birde;

Kalem Pil ile Mah Pil arasındaki fark nedir? biri sarj edilebilir diğeri tek kullanımlıkmıdır:?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperen Murat -- 21 Mart 2010; 18:38:11 >
  • Arkadaşlar bende Varta Type 57062 tipi şarj edilebilir pil var, 4 adet 2 si kayboldu, diğer 2 pili şarj ediyorum fakat fotoğraf makinesini 1 sn. bile çalıştırmıyor, problem nedir sizce? Teşekkürler.
  • dijital makinem için Varta Prof 2700 nereden temine debilirim.? (istanbul)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Basri Mutaf

dijital makinem için Varta Prof 2700 nereden temine debilirim.? (istanbul)

sakın alma :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

quote:

tamamda

ne alıcaz kalmadı hiç bişi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

quote:

tamamda

ne alıcaz kalmadı hiç bişi.

Bu yeni nesil enerjilerini koruyan piller var onlardan satın al, bunu 2700 dahil Varta'nın çeşitli pillerini kullanan biri olarak söylüyorum.

Örneğin yeni nesil gp leri 1 yıldan uzun süredir sorunsuz kullanıyorum

• bendede gp 2700 3 ayda yalan olunca soğudum.
    önereceğin marka model nedir? saygılar..
  • quote:

bendede gp 2700 3 ayda yalan olunca soğudum.
    önereceğin marka model nedir? saygılar..

marka önemli değil eski nesil pillerin hepsiyle kısa zamanda aynı sorunu yaşarsın... Hatta aenim 2700'lerden birisi tamamıyla ölmüştü...

Varta'nın yeni nesilleri UseReady olarak geçiyor yanılmıyorsam...
  • GP'den uzak durun bence. Alırken de şüpheliydim ama o kadar güzel yorumlar vardı ki , bir de piyasada çok bulununca aldım 4 tane 2700 GP. 6 ayda tamamen perte çıktı. 50 kere bile doldurmamışımdır daha.

Fotoğrafçılık yapıyorum mecburen alıcam yeniden 4 tane pil.

Valla Varta düşünüyorum kullananlar ne der bilmiyorum ?

Varta pahalı gelirse Duracell'i tercih edebilirim.

Bu arada "Varta Ready2Use" var mı piyasada orjinal.
  • @HIGH BASS

Benim Gp Recyko'larım 1,5 yaşında ve hala performansı çok iyi. Ama eski nesil Gp olsun Varta olsun dediğine benzer bir durum yaşamak kaçınılmaz. Bunu durumu yaşamış biri olarak söylüyorum.

Demem o ki gücünün düşüklüğüne aldanıp yeni nesil pillerden vazgeçmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikkonular -- 4 Ekim 2011; 16:45:31 >
  • Arkadaşlar bugün fotoğraf makinesi için 2 adet varta 2700 power accu kalem pil aldım..Aldığım yerdeki adam bana 2100 lük olan vartadan almamı önerdi..2100 lük olanlar alman malıdır..diğerleri kadar performans verir dedi..2500 - 2700 çin malıdır dedi..tabi ben yinede gittim 2700 lük aldım.. Adam haklı mı acaba bu konuda..

Ayrıca aldığım yer izmir-çankayada..2 tane pile 12 lira verdim..2100 lük olanlarda tanesi 4 liraymış..Fiyatlar diğer yerlere göre aşırı ucuz..Çünkü toptancı gibi bir yer burası sadece pil satıyor..İzmirde oturan arkadaşlara tavsiye ederim fiyatlar piyasanın yarısı..Adresini isteyen olursa verebilirim..
  • Piller hakkında buradan çok daha hızlı cevap alabilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.