Şimdi Ara

Vatan Bilgisayar Cayma Hakkımı İhlal Ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğimiz üzere 2024'e kadar internet üzerinden satın alınan ürünlerde 14 gün içerisinde koşulsuz cayma hakkımız bulunuyor. Ben de bu hakkıma güvenerek Vatan'dan 21.09.2023 tarihinde Asus rog strix g16 laptop aldım ve laptoptan pek de hoşnut kalmadım. Benchmark testinde parçaların puanlarının olması gerekene göre çok düşük çıkmasından dolayı iade etmek istiyorum. İade için müşteri hizmetlerini aradığımda bana laptopta kurulum yapıldığından dolayı iade alamayız diyorlar. Saçmalık. Bu açık şekilde koşulsuz cayma hakkını ihlal etmektir. Vatandan alışveriş yapacaksanız eğer bu tutumlarını bilin dostlar... Ben yandım siz yanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes0093 -- 26 Eylül 2023; 5:15:25 >

• yasa'ya göre haklı olabilirsin (ki araştırılırsa kurulum yapılmış vs. belki haksızda olabilirsin.) ancak etik olarak hiç ahlaklı durum değil. youtube'da milyarlarca inceleme var almadan önce 10 yere bakarım sonra yakından görür öyle alırım.

şansıma dediğin gibi bir durum çıkarsa kabullenmek zorunda kalırım buna etik denir.

• @Nat Alianovna flood konu çoklu açılmış

• Hakem heyetiyle 4-5 aya alırsınız paranızı geri, 4-5 ayda döviz olarak yüksek ihtimalle zarar eder, zamanınız ve paranızla da rezil olursunuz.

Hedef 2023

• K3L3B0SS K kullanıcısına yanıt

Ürünün performans problemleri var. İncelemelerdeki gibi değil. Servisin bunu arıza olarak değerlendireceğini düşünmüyorum. O yüzden tek yolum cayma hakkı. Zaten firmalar bizlere daha önceden kullanılmış ürünü tekrar paketleyip 0 ürün gibi satmaktan pek gocunmuyorlar. Belki bana satılan ürün de daha önceden iade edilen bir üründü. Firmalar devasa kârlar ederken müşterinin güvencesi olan haklarını da onlara teslim etmeleri ne kadar mantıklı... Vatan bilgisayarın böyle durumu çevirmesi ne kadar etik peki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes0093 -- 26 Eylül 2023; 3:22:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K3L3B0SS K kullanıcısına yanıt

Siteyi çok kullanmıyorum. Diğerini kazayla konusuz şekilde açtım. Admin arkadaşlar onu kaldırabilirse sevinirim. Ne başlığı değiştirebildim ne de direlt silebildim. Sadece "hesaptan kaldır" seçeneğini bulabildim.

Edit. Düzenleme + adminler kaldırmış halihazırda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes0093 -- 26 Eylül 2023; 3:34:25 >
  • Enes0093 E kullanıcısına yanıt
    Hakem heyetine verin. Başka bir internet sitesinden ben aldım laptop, iade kabul etmediler freedos olmadığı için. 2024 e kadar içerisinde işletim sistemi yüklü olsa dahi almak zorundalar. Normalde iadesi kabul olmayan işletim sistemi muamelesi çekmeye çalışıyorlar yersen. Sizin aldığınız ürün dizüstü bilgisayar. Firma size dizüstü bilgisayar sattı, işletim sistemi değil. İçerisinde işletim sistemi olması firmayı değil üreticiyi(asus) alakadar eder. Asus un böyle bir derdi ya da talimatı yok iken nasıl almazlarmış.

Hakem heyeti ile 3 ayda iadem kabul oldu. Siz de başvurun.

Bunu hepsiburada(satıcısı hepsiburada), amazon(satıcısı amazon) gibi firmalar hiç dert etmiyorken sorgusuz iade alıyorken ülkemiz bayilikleri olan bu firmalar neden yan çiziyor anlamıyorum. Bunu hep yaptılar.

Şu iade hakkını kullananlara laf eden cenah umarım bir gün bitersiniz. 2024 ocakdan sonra telefon, pc iadr olmayacak. Sanki mağazalarımız çok mükemmel, çok ürün(teşhirdeki) yelpazesi genişmiş gibi her almak istediğimizi gidip görebiliyoruz sanki. Ya da bu ülkede herkes İstanbul da oturuyor sanki. İnternet incelemesi deme bana. Aldığım laptop fanları uçakdan hallice. Sistem boşta(boşuda geçtim bios ekranında. Yani o derece boşta) uçak gibi fan sesi çıkarıyor, boşta 60 derece işlemci. Dandik mal almışın deme msi ge77hx laptop. Daha ne olsun.
    Git 100 inceleme izke ki bulursan birinde sıcaklık ve fan sesi probleminden bahsedilmemiş hakkıyla. Türkçe incelemeler zaten satılmış medya kim ürün verirse onu över.

2024 demişmiydim. İnşallah o inceleme videosunu izleyerek aldığınız ürünlerden hiç memnun kalmazsınız da elinizde gıcık ala ala kullanırsınız mecbur. Şu ülkede işleyen bir bu haklar vardı. Bunlarda gidiyor peyderpey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 26 Eylül 2023; 4:44:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de THH'ye verdim. Sizin başarılı olmanıza sevindim. Umarım ben de iade edebilirim. Nedense diğer ülkelerde ezelden beri olan şeyi yapmayı bizimkiler etik dışı sayıyor. Bir bilgisayarın sağlamlığını kullanmadan sadece inceleme videoları izleyerek asla anlayamazsın. Özellikle söz konusu ekran kalitesi olduğunda asla. Kendi laptobumda da beğenmediğim şeylerden biri de görüntü kalitesi tabi. 2024'te cayma hakkımızın kalkacak olması çok üzücü. Muhtemelen bundan sonraki alacağım laptop THH'nin 4-5 ay bekletmesi sebebiyle 2024 yılına denk gelecek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.