Şimdi Ara

Vatan Monitör Ölü Piksel Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. dün vatandan bir monitör aldım (linki burda asus vs228) ve teşhir ürünüydü(tamam küfretmeyin biliyorum teşhir ürünü almakla aptallık ettim). o sırada açık olan video açık renkli değildi o yüzden bir sıkıntı göremedim. bugün açtım monitörü ve ne göreyim. tam ortada 1 piksel ve yanındaki pikselin yarısı ölü. acaba iade alırlar mı veya ürün değişimi yaparlar mı ? eğer değişim yaparlarsa bunun yerine ne almamı önerirsiniz. ürünün fiyatı şu anda indirimde 337 TL ve indirim yarın devam edecek.

• belli bir sayıya kadar değişmiyorlar diye biliyorum
  • Ben vatandan monitör aldığımda özellikle sormuştum 1 ölü piksele bile bire bir değişim yaptıklarını söylemişti çok şükür alalı 3 ay oldu hiç bir sorunum olmadı ayrıca monitörü alırken ölü piksel testi yaptırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmre129 -- 24 Ağustos 2013; 22:39:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emmre129

Ben vatandan monitör aldığımda özellikle sormuştum 1 ölü piksele bile bire bir değişim yaptıklarını söylemişti çok şükür alalı 3 ay oldu hiç bir sorunum olmadı ayrıca monitörü alırken ölü piksel testi yaptırdım
    vatandan ilk yorumdan alıntı "Benim gibi pinpirikli biri iseniz, başka modellere bakın. Bu modelde bozuk piksel garantisi yok. Satıyorken belirtmiyorlar, sonra "bu modelde yok, en az üç tane ve dağınık olması gerekiyor.muş." diyorlar. Ürünü almadan önce üreten firmaya sorun, "bu ürünün bozuk piksel garantisi varmı"."
  • sa kardeş merhaba bende youtubeden ölü piksel testi yazdım ve önüme gelen videoyu açtım acaba piksel testi öylemi yapılıyor ? Ayrıca nasıl seçiyorsunuz kaç bin piksel içinden 1 tanesini yani gözün seçememe gibi bir durumu varmı çünkü benim gözüme ölü bir piksel takılmadı şöyle ki laptop 5 yıllık içime bir kaygı düştüde. not: monitör alacağım)
  • yasin.25 kullanıcısına yanıt
    2 piksel ölü sayılır . kaç diye biliyorsun ?
  • marsium M kullanıcısına yanıt
    üründen ürüne değişir
  • emmre129 kullanıcısına yanıt
    umarım değişirler. çünkü tam ortada gözüm sürekli ona takılıyor
  • cagan1234 C kullanıcısına yanıt
    yok kardeş test falan yapmadım. internet sayfası açtım chromedan. sayfa beyaz zaten. 2 metre uzaktan rahat görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marsium

2 piksel ölü sayılır . kaç diye biliyorsun ?
    Vatan da ilk bir ay ölü piksel garantisi var, bir ay içinde ölü piksel çıkarsa değişim yapıyorlar (Topkapı vatanda bana öyle söylendi). Ölü piksel garanti süresi içinde çıkarsa (tarihi yanlış hatırlamıyorsam) 2010 yılında çıkan yasaya göre servisin monitörünüzü değiştirmesi lazım değişmezse tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz. Artık öyle yanyana peşpeşe bilmem kaç ölü piksel devri kapandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagan1234

sa kardeş merhaba bende youtubeden ölü piksel testi yazdım ve önüme gelen videoyu açtım acaba piksel testi öylemi yapılıyor ? Ayrıca nasıl seçiyorsunuz kaç bin piksel içinden 1 tanesini yani gözün seçememe gibi bir durumu varmı çünkü benim gözüme ölü bir piksel takılmadı şöyle ki laptop 5 yıllık içime bir kaygı düştüde. not: monitör alacağım)

bu siteden tıklayarak renkler arasında geçiş yapabilirsin. f11 e basıp tam ekran yapmayı unutma http://www.checkpixels.com/

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

quote:

sa kardeş merhaba bende youtubeden ölü piksel testi yazdım ve önüme gelen videoyu açtım acaba piksel testi öylemi yapılıyor ? Ayrıca nasıl seçiyorsunuz kaç bin piksel içinden 1 tanesini yani gözün seçememe gibi bir durumu varmı çünkü benim gözüme ölü bir piksel takılmadı şöyle ki laptop 5 yıllık içime bir kaygı düştüde. not: monitör alacağım)

bu siteden tıklayarak renkler arasında geçiş yapabilirsin. f11 e basıp tam ekran yapmayı unutma http://www.checkpixels.com/

Alıntıları Göster
    3 yıldır yürürlükte olan kanuna göre televizyon lcd plazma gibi ürünlerde 1 tane bile ölü piksel olması durumunda ürünün birebir değişimi yapılmaktadır teknoseyirin 5-6 hafta önceki haftalık gündem değerlendirmelerini bulun orada tüketici kanunun kaçıncı maddesi olduğu falanda yazıyordu

buldum:

http://www.teknoseyir.com/100924/haftalik-gundem-degerlendirmesi-1-6-temmuz-2013/

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23622410.asp?yazarid=18&hid=23622967

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaraŞövalye -- 24 Ağustos 2013; 22:53:33 >

• quote:

kardeş bu arada ölü pikseli nasıl farkediyorsunuz yeni monitör alacağım yani mavi ekranın ortasında siyah v.b başka bir renk mi beliriyor acaba? Ayrıca 1.5 ve 2 ölü piksel muhabbeti nedir? Ve yarım pikseli nasıl ayırt ediyorsunuz teşekkürler.
  • quote:

quote:

kardeş bu arada ölü pikseli nasıl farkediyorsunuz yeni monitör alacağım yani mavi ekranın ortasında siyah v.b başka bir renk mi beliriyor acaba? Ayrıca 1.5 ve 2 ölü piksel muhabbeti nedir? Ve yarım pikseli nasıl ayırt ediyorsunuz teşekkürler.

ya arkadaşım yukarıda link verdim ya okumuyor musun yorumları
  • quote:

quote:

quote:

Pardon şimdi gördüm linki. Ayıp olmazsa 1 soru daha sormak istiyorum yanda sayfayı yukarı aşağı çekmek için bir çubuk kalıyor f11 e bastığımda. O çubuğun ordaki ölü pikselleri nasıl farkedeceğim. Çubuğu kaldıramadım :S

• quote:

quote:

quote:

quote:

Pardon şimdi gördüm linki. Ayıp olmazsa 1 soru daha sormak istiyorum yanda sayfayı yukarı aşağı çekmek için bir çubuk kalıyor f11 e bastığımda. O çubuğun ordaki ölü pikselleri nasıl farkedeceğim. Çubuğu kaldıramadım :S

sanki başka site yok al bitane daha buldum http://www.doihaveadeadpixel.com/

bi tane dahahttp://deadpixeltest.net/ daha lazım mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin.25 -- 24 Ağustos 2013; 23:08:06 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sanki başka site yok al bitane daha buldum http://www.doihaveadeadpixel.com/

bi tane dahahttp://deadpixeltest.net/ daha lazım mı

yok saol oldukça yeterli oldu. gece gece saatinden biraz çaldım ama kusura bakmazsın saol yardımların için:)

• cagan1234 C kullanıcısına yanıt
    önemli değil yardımcı olmayacaksam, zaten forumda bulunmazdım.
  • herr zaman telefon alacağımda kamerayı açar negatifini açıp kameranın önünü kapatır, ekranın bembeyaz olmasını sağlarım ekranı öyle incelerim. monitör/laptopta da paintten boş sayfa açıp kaydeder sonra slayt modunda açarım 
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Time Lord

herr zaman telefon alacağımda kamerayı açar negatifini açıp kameranın önünü kapatır, ekranın bembeyaz olmasını sağlarım ekranı öyle incelerim. monitör/laptopta da paintten boş sayfa açıp kaydeder sonra slayt modunda açarım 
    arkadaşlar yardımınız için teşekkür ederim. bugün götürdüm monitörü direk iade çeki verdiler. aman diyeyim teşhir ürünü alırken piksel testi yaptırmayı unutmayın. derseniz yapıyorlar zaten orda. piksel testi nasıl yapılıyor falan denmiş. siyah , beyaz , kırmızı , mavi , yeşil farklı farklı renkleri tam ekran yaparak test edin. zaten ölü piksel varsa bariz bir şekilde görünür. gözünüzden kaçması imkansız. kaçmışsa emin olun gözünüz bozuk demektir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.