Şimdi Ara

Vatandaşın Mecbur Olduğu Manasız Zamlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilmiyorum halkımız bu orantısız artışın farkında mı ama her fırsatta kur artışını bahane eden gözaçık esnafımızın yaptığı zamlar iyice rayından çıkmaya başladı. Kurda nerdeyse değişimin yaşanmadığı, asgari ücretin artmadığı dönemde bile nasılsa bize muhtaçlar diye aralıklarla zamlar geçiriliyor.

Güncel lastik değişimine 4 lastik değişimi ve balansa 400 , berbere 300 lira ödedim. Lastik değişimi maksimum 15-20 dakika, nerdeyse sıfır maliyet lastiği janttan sökebilsem kendim değiştireceğim. Bu aç gözlülüğe kim dur diyecek merak ediyorum artık iş çığrından çıkmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky1905 -- 10 Nisan 2024; 1:45:24 >

• Lastiği değiştirmeyi öğren

bir tane de tıraş makinesi al

konu kilit

• Geçen hafta yıkamasız 100 TL’ ye saç traşı oldum.
    Berberlerle uğraşmak puan kazandırmaz…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Benim berber still yaptırıyorum diye mi 200 TL alıyor 😳

• Evde 2 numaraya kesip geçiyorum pandemi döneminde 200 liraya aldığım moser ile.

Tavsiye ederim paranız cebinizde kalsın.

• zamlara ses etme, kendin çare üret, isimli ekonomik krizi inkar etme yarışması başlamış. ses çıkarmak yerine, başka şeyler tavsiye ediliyor , yine. sonra da "vay efendim, niye bu haldeyiz"

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik değiştirme fiyatları uçtu gitti hiç bir masrafı yok 15 dakika da. dün arçelik servis çağırdım 350 liraya geliyor benzin yakıyor 15 dakika arıza tespiti yapıyor falan aynı fiyat neredeyse. Fiyatlar acayip dengesiz artık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 400TL nerede lastik değişiyorsunuz yahu ?

Ben Ataşehir'de 550'den aşağı fiyat bulamadım. 750-800 TL isteyen bile var.

• Bayramdan sonrası, scooterin arka lastik değişecek, usta 300 istedi, fiyat normal gibi geldi. yine sizin 4 lastik, balans, bizimkinde egzosu söküp 1 vidayla lastiği sökecek, mecbur yaptıracaz, anahtar, takım ve uğraşacak keyif , enerjiiii yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 günde bir berebre giderdim artık 1.5 ay :)

Kadın kuaförleri gene epten uçtu karısı çalışmayan yandı.Vatandaşın Mecbur Olduğu Manasız Zamlar 

• onur1301 kullanıcısına yanıt

Geçen ay özel beyaz eşya servisine 300 TL ve Vestel Yetkili Servisine 400 TL ödedim.

Sadece gelip arıza tespiti için...

• Berber yıl başından önce 100 gibiydi, 150 oldu bi ara en son 200 istediydi. Öyle aman aman bir berberde değil, diğerleri 300 falan olmuştur. Eski berberim 400*500 olmuştur, her gittiğimde zamlanıyordu Vatandaşın Mecbur Olduğu Manasız Zamlar 

• Mugetsuga kullanıcısına yanıt

Ben de aynısını yaptım, 4 senedir berbere para vermedim; o zamanki makineye verdiğim paraya 15 dakikada saç sakal kesiyorlar şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 10 Nisan 2024; 13:48:23 >
  • Manasız değil de "fırsatçı" zamları bunlar.

"O artırmış, ben de geçireyim" denilen zamlar bunlar.

Partizan kesim memnun musunuz eserinizden :)

• Çocukluk arkadaşım, kendimi bildim bileli saç+sakal+yıkama+yüz bakımı yapar.

Nereye domalıyoruz dedim, 200₺ ödedim.

Kanka 6 dolar ödedin diye maytap geçti.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OverClocKing kullanıcısına yanıt

Hacı senin eski nickinin anlamı neydi... nereden geliyordu.

• Cem kullanıcısına yanıt
    Hız aşırtma ;)

• OverClocKing kullanıcısına yanıt

Yahu eski nick, şimdiki değil. DH de olup over clock, hele eskilerden olup bilmeyen varmı Vatandaşın Mecbur Olduğu Manasız Zamlar 

Agababangıda dan bahsediyom. Emekli olunca sana bi haller oldu, yaşlılık emareleri mi başladı ne.

• Cem kullanıcısına yanıt
    KILIÇDAROĞLU piromun sayesinde genç (43) yaşta emekliliğin tadını çıkartıyorum valla ;)

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Peki dümdüz değil de yanlar kısa üstler ara makas ve sakal traşı konularını çözebildiniz mi hocam? Ben de kendim traş olmak istiyorum berberim diğerlerine göre uygun ancak 15 günde bir orman kaçkınına dönebilen biriyim yediğim içtiğim direkt saç sakal oluyor heralde. Şekilli kesmeyi çözebilirsem bi moser veya wahl alıp halledicem ama nasıl beceririm hiç bilmiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.