Şimdi Ara

vb sql uptade hatası yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm herkese burda yardımcı olursanız sevinirim kodlar aşağıda
    burda ıd kullnamadan güncelleme yapmak istiyorum ama başaramdım yardımlarınız bekliyorum saygılarımla,

verdiği hata kodu : Index was out of range. Must be non-negative and less than the size of the collection. Parameter name: index
    türkçesi :Dizin aralık dışında oldu. Negatif olmayan ve koleksiyonun boyutundan daha az olmalıdır. Parametre adı: index

rivate Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
    If Me.TextBox1.Text = "" Then
    MsgBox("Lütfen Kayıt Seçiniz.", MsgBoxStyle.Exclamation, "DİKKAT")
    Else
    Dim sql As New String("UPDATE VERI SET ADI='{0}',SOYADI='{1}',TELEFON='{2}',TELEFON1='{3} WHERE ADI='{4}' AND SOYADI='{5}' AND TELEFON={6}' AND TELEFON1={7}")
    sql = String.Format(sql, TextBox1.Text, TextBox2.Text, TextBox3.Text, TextBox4.Text, DataGridView1.CurrentRow.Cells(0).Value, DataGridView1.CurrentRow.Cells(1).Value, DataGridView1.CurrentRow.Cells(2).Value, DataGridView1.CurrentRow.Cells(3).Value, DataGridView1.CurrentRow.Cells(4).Value)
    Dim baglanti As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='VERITABANI.mdb'")
    Dim komutnesnesi As New OleDb.OleDbCommand(sql, baglanti)
    Dim sonuc As Integer
    baglanti.Open()
    sonuc = komutnesnesi.ExecuteNonQuery()
    If sonuc = 1 Then
    MsgBox("Değiştirmiş Olduğunuz Veriler Doğrultusunda Kayıtlar Güncellenmiştir.", MsgBoxStyle.Exclamation, "Değişiklik Uyarısı")
    End If
    Listele("SELECT * FROM VERI'")
    baglanti.Close()
    Temizle()
    End If
    End Sub

• İlk gördüğüm şeyleri yazayım :
    TELEFON1='{3} ' Burada tek tırnağı kapatmamışsın. TELEFON1='{3}' olmalı
    TELEFON={6}' ' Benzer şekilde burada da tek tırnak açılmamış. TELEFON='{6}' olacak
    TELEFON1={7} ' Burada hiç tek tırnak yok. TELEFON1='{7}' olmalı.

Tabii ki yukarıdaki gözüme çarpanlar bu alanların SQL Database'înde veri tipinin string (veya nchar) olduğunu var sayarak yapman gerekenler.

Bu arada aldığın index hatası bana kalırsa "DataGridView1.CurrentRow.Cells(1).Value, DataGridView1.CurrentRow.Cells(2).Value, DataGridView1.CurrentRow.Cells(3).Value, DataGridView1.CurrentRow.Cells(4).Value)" satırı ile ilgili.

Sanırım 3 tane hücre var fakat sen 4 tane hücre kullanmaya çalışıyorsun. Ya da böyle bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartcard -- 13 Temmuz 2012; 13:26:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hata lütfen yardım
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.