Şimdi Ara

VBScript Kodları Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam VBScript Kodları Nedir? Bugün VBScript kodları nedir? anlatacağım. VBScript aslında, bir mesaj kutucuğudur. Hani bilgisayarınızda bazen Windows size bir soru sorar. Ve alt kısımda "Evet" "Hayır" veya "Tamam" butonu bulunur. İşte bunlar VBScript mesaj kutucuklarıdır.

VBScript Kodları Nedir?

Pekii... Bizde bu mesaj kutucuklarından kendimizde üretebilirmiyiz? Tabiiki mümkün. Ama bunun için bir takım kodlar lazımdır. İhtiyacımız olan şeyler;

1-) Notepad

2-) VBScript kodları

Öncelikle size kodları göstereyim;

VBScript kodları 

1-) Mesaj kodu 

X=MsgBox("mesaj yazılır",0+16,"isim yazılır") 

2-) Butonlar 

0 = Tamam 

1 = Tamam & İptal 

2 = Durdur & Yeniden Dene & Yoksay 

3 = Evet & Hayır & İptal 

4 = Evet & Hayır 

5 = Yeniden Dene & İptal 

4-) İfade Sembolleri 

16 = Hata "( x )

48 = Ünlem "/!\

64 = Bilgilendirme "( İ )

32 = Soru "( ? )

(By Seri Katiller) 

Kodlarımız bunlar. Peki bu kodları nasıl kullanacağız? Heepsi alt kısımda yazdım. Ama size şöyle yaptıgım bir VBScript mesaj kutucuğunu anlatmak istiyorum.

Ama nasıl mesaj kutucuğu bee :D Ürettiğim bu mesaj kodunun CD-rom acma özelliği vardı. Şöyle bir şey; mesela ben onu Google Chrome kısayol kılığına sokmuştum. o Chrome ögesine çift tıkladığınızda size bir adet sahte virüs uyarısı ve birde "Bu virüsü silmek için bir kod yazın" diye bir metin yazma bölümü vardı. Buraya herhangi bir şey yazınca yarşınıza "PÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜ" yazan bir VBScript mesaj kutucuğu çıkıyordu. Alt kısımda "Tamam" tıklatınca "Hacklanmaya hazır ol! HAHAHAHAHA" mesaj kutucuğu geliyordu. Ona da Tamam deyince CD-rom açıyodu ve bir daha CD-rom kapağını kapatamıyordun. İşte ben bu ürettiğim mesaj kutucuğunu virüs şakası için kullanıyordum. bu şakayı flaş bellek yardımıyla arkadaşımın bilgisayarına masaüstü bölümüne aktardım. Ve arkadaşım PC'nin başına geçince duvardan onu gizlice izlemeye başladım. Arkadaşım, PC'sini açınca internete girmek için Chrome açtı. ama o benim yaptığım bir virüs şakasıydı. Arkadaşım, virüs uyarısını görünce metin bölümüne Delete komutu yazmak istedi. Yazdı. Veee... Oda ne?! resmen ekrandaki mesaj kutusunda "PÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜ..." yazıyordu. Zavallı. Korkudan PC'sini kıracaktı VBScript Kodları Nedir? VBScript Kodları Nedir? VBScript Kodları Nedir? "Vee... CD-rom neden açıldı?" asdasdasd CD-rom kapağını kapatamayınca korktu xd Gülmekten kendimi alamadım XD XD XD. Ve o zaman ortaya çıktım herşeyi anlattım. Arkadaşım, "Vay bee" dedi. "Ne şakaymış wow" dedi :D

Eğer bu virüs şakasını indirmek istiyorsan, bu linkten indirebilirsin:

https://dosya.co/p9wxyuig2ogz/vir%c3%bcs_%c5%9fakas%c4%b1.rar.html

Lafı uzatmayalım :D Haydi VBScript mesaj kutucuğu nasıl yapılır? size adım adım göstereyim;

1-) Kod ile mesaj oluşturalım

Eveet. İlk olarak X=MsgBox("mesaj yazılır",0+16,"isim yazılır") kodunu not defterimize kopyalayalım. mesaj yazılır ve isim yazılır bölümlerine istediğimiz şeyi yazıyoruz.

VBScript Kodları Nedir?

2-) "Farklı Kaydet" diyoruz ve ismini (*.vbs) kaydediyoruz

Peki nasıl kaydedeceğiz? anlatıyorum. sol üst köşede "Dosya" diye bir bölüm olacaktır. Ve orada "Farklı Kaydet" butonu var. Kaydederken istediğimiz konumu seçiyoruz ve dikkat etmemiz gereken önemli bir yer var. Aşağıdaki resme dikkatli bakın.

VBScript Kodları Nedir?

Bu resimde ok işareti ile size dosyanın sonunu (.vbs) ile kaydetmenizi gösterdim. Eğer sonu (.vbs) olmazsa yaptığınız kod da bir işe yaramaz. Birde "Dosya adı:" bölümünün altında "Kayıt türü:" diye yer var. orasıda "Metin Belgeleri (*.txt)" değil, "Tüm Dosyalar" olacak. Sizin için özellikle vurguladım.

3-) VBScript Mesaj kutucuğumuz çalışıyor!

VBScript Kodları Nedir?

İşte çalışıyor!

4-) Sol taraftaki ifade sembollerini nasıl düzenleyeceğiz?

Şimdii... evet? nasıl düzenleyeceğiz? bu aşağıdaki görsel ile size anlatıyorum.

VBScript Kodları Nedir?

İşte bahsettiğim ifade simgesi bu. bunu istediğimiz şekilde düzenlemek mümkün. Haydi! Yukarıdaki kodlarımızı bir hatırlayalım!

16 = Hata "( x )

48 = Ünlem "/!\

64 = Bilgilendirme "( İ )

32 = Soru "( ? )

Burada yazdığım rakamlar nedir? size gösteriyorum.

VBScript Kodları Nedir?

Burada da özellikle belirttiğim bu "16" rakamının bulunduğu bölmeye işte yukarıdaki size gösterdiğim rakamları yazacağız. mesela... 64 yazıyoruz ve direkt "Kaydet" diyoruz. O zaman ifade simgesi bu şekil olur;

VBScript Kodları Nedir?

Ve işte simgemizde değişti.

5-) Butonları düzenlemek?

Butonlar için de bir kod var. yukarıdaki kodları hatırlayın;

0 = Tamam 

1 = Tamam & İptal 

2 = Durdur & Yeniden Dene & Yoksay 

3 = Evet & Hayır & İptal 

4 = Evet & Hayır 

5 = Yeniden Dene & İptal 

Bu kodlar için de bir bir bölme var. Bu bölme aşağıdaki gösterdiğim bölmedir.

VBScript Kodları Nedir?

0 = Tamam anlamına geliyor. Peki oraya "3" yazalım ve "Kaydet" butonuna tıklayalım. Bu sonucu alırsınız;

VBScript Kodları Nedir?

Ve işte bu kadardı

Bu yazıyı yazmak için emek harcadım. Parmaklarım yoruldu :D. Umarım faydalı bir yazı oluştur. Okuduğunuz için teşekkür ederim. <3

• Yapay Zekanın Yanıtı

VBS Kodları Nedir?

VBScript kodları (veya .vbs kodları), Microsoft Windows işletim sistemleri için tasarlanmış, metin tabanlı bir betik dilidir. VBScript, Visual Basic komutlarının bir alt kümesidir ve VBScript komutları kullanarak görevleri otomatikleştirebilir, sistem ayarlarını değiştirebilir ve kullanıcılarla etkileşime girebilirsin.

VBScript, yeni başlayanlar için öğrenmesi ve kullanması kolay bir dildir, bu nedenle sistem yöneticileri ve kullanıcılar arasında yaygındır. Toplu görevleri yürütmek, dosyaları yönetmek ve hatta oyunlar oluşturmak için kullanılabilir.

VBScript kodlarını bir metin düzenleyiciye yazarak (.vbs uzantısıyla kaydederek) veya Windows Komut İstemi'nde çalıştırarak kullanabilirsin. VBScript'i kullanmak için herhangi bir ek yazılım yüklemene gerek yoktur, çünkü Windows işletim sisteminin bir parçası olarak gelir.

VBScript kodları, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli görevleri gerçekleştirmek için kullanılabilir:

• Dosya ve klasörleri yönetmek
    • Sistem ayarlarını değiştirmek
    • Kullanıcılara bilgi görüntülemek
    • Olayları işlemek

Temel VBScript komutları şunları içerir:

• MsgBox: Bir mesaj kutusu görüntüler.
    • InputBox: Kullanıcıdan girdi ister.
    • CreateObject: COM nesneleri oluşturur.
    • WScript.Echo: Betikten metin çıktısı verir.

Daha karmaşık VBScript kodları, döngüler, koşullu ifadeler ve fonksiyonlar kullanabilir. VBScript'i kullanmakla ilgileniyorsan, çevrimiçi olarak birçok kaynak ve öğretici bulabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık.

• Zamanında bunlarla deli gibi uğraşıp şimdi'de aynı işi linux'ta yapmama ne demeli VBScript Kodları Nedir? 

VBScript Kodları Nedir?
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt

emek verdim. teşekkürlerVBScript Kodları Nedir? 

• Hayatımda hiç linux kullanmadım. Onlarda vbs böylemi gözüküyor? mesajın için teşekkür ederim 😊

• quote:

Orijinalden alıntı: Seri Katiller

Hayatımda hiç linux kullanmadım. Onlarda vbs böylemi gözüküyor? mesajın için teşekkür ederim 😊

Vbs'nin bir farklı modeli diyebiliriz VBScript Kodları Nedir? 

Bir gün linux kullanmaya karar verip üstüne bunun gibi bir şey ararsanız Zenity ve Kdialog yazarak bulabilirsiniz :)

• Benim bilgisayarım eski bir sistem. Hatta bir keresinde linux yüklemeye çalıştım. Ama desteklemiyordu. yükleyemedi. o yüzden linux işletim sistemlerinden haberim yok 😂 Windows tan daral geldi o gün :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Keşke 0,1,2,3,4,5,16,32,48,64'te olsaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bıyıklısakal -- 4 Aralık 2022; 18:52:1 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.