Şimdi Ara

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (204. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.521
Cevap
51
Favori
198.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Olabilir. Tanımlama hatası gibi. Hiç normal değil.

• Dyatlov-Legasov kullanıcısına yanıt

Yada eskiden sistemde o saha dolabı kayıtlıdı sonrasında yeni saha dolabına taşındı ise aboneler oda olabilir. Netspeed ile tekrar goruşun olmasa. Türktelekom müdürlüğüne gidip altyapı sorgulama sonucunu birde hat değerlerini gösterin doğrulama amaçlı ama modeme 130+ hız geldiğini gözüküyor ama 102mbps'e kadar en fazla sabitleme mümkün. Sonrasında mesela fixnet firmasını arayın 100mbps pakete geçebileceğini sor. 100mbps pakete tamam ders büyük ihtimale 102 sabitlenir. Ama 35 diyip 100 e geçemesin derse netspeed gibi olur biraz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Modem değiştirip düzelir demiyorum tabiki.

Sadece snr düşürüp farkı görme açısından bahsettim. 👍

• Dediginizi anladım zaten :)

Modemdeki bilgilerin yanlış olma ihtimali var mı peki, airties 5650tt, belki de 10 yıl olmuştur kullanmaya başlayalı.

Hocam bence normal hat değerlerin gibi oyle unmaktayım. Altyapı sorgulama sistemi güncel değil gibi bence.

Aynı sorunu yaşadım konu bile açtım, sistemden sorgulama yapınca hızım 50mbit çıkıyordu, ama iç tesisatı komple yenilediğim gün modem arayüzünde ulaşılabilir hızım 160 mbpsye kasar çıkmıştı. Daha sonra 100mbpslik tarifeye geçmek istediğimde Türk Telekomun bana dediği şey sistemde hızınız 50mbit gözüktüğü için 100mbit geçişinize onay veremiyoruz vs. Çok uğraştım twitterden yusuf kıraç beye anlattım durumu. Yetmedi türk telekom bölge müdürlüğüyle konuştum ettim. Sistemde gözüken hızı değişemeyiz dediler falan ama bir kaç gün sonra sistemde gözüken hızım 50mbps den 75e çıkmıştı. Direkt 100mbpslik tarifeye geçiş yapabilmiştim. Otomatik mi yükseldi yoksa kendi mi güncelledi o değerleri bilmiyorum neye göre alıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LBRTN kullanıcısına yanıt

Hocam türktelekom netspeed turknet millenicom gibi firmalar altyapı sorgulama sistemine bakar. Hat değerlerine göre paket sunmuyor. Bazı firmalar var hat değerlerine göre hız veren işte anca firma değişikliği kesin çözüm olur.

• modeme gelen 35 mbps ama speedtest 32 mbps alıyorum hat değerleri normal nasıl düzelir şu bitswap ayarıyla filan mi

• enesemin28 kullanıcısına yanıt
    35e 32 gayet normal 35e 35 alman zor

• merhaba arkadaşlar bu değerlerle en yüksek kaç mbit hız alabilirim? yardımcı olursanız sevinirim.

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]
  • eonest E kullanıcısına yanıt
    Merhaba 100mbıt tarife kalabilirsiniz

• teşekkür ederim o zaman hız ve kopma sorunları yaşamamak için 80 mbit sabitletsem yeter

• eonest E kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle

• https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/152437591

merhabalar bu linkte geçen yıl internet bağlantım ilk yapıldığındaki hat değerler var.

Bir hafta önce akşam 21 sularında bir anda internetim gidip gelmeye başladı tekrar 100 mbps hızlarına tekrar çıkamadım.

Şu anki değerlerim ise

=============================================================================

xDSLFwVersion:   FwVer:5.12.23.0_B_A60901 HwVer:T14.F7_0.0

Line State:   Up

Modulation:   ITU G.993.2(VDSL2)

Annex Mode:   ANNEX_B

=============================================================================

INP downstream: 0

INP upstream: 0

shineGINPdownstream: 0

shineGINPupstream: 0

reinGINPdownstream: 0

reinGINPupstream: 0

TPSTC type: 64/65B PTM TC

near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps

near-end fast channel bit rate: 51199 kbps

far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps

far-end fast channel bit rate: 8192 kbps

near-end FEC error fast: 0

near-end FEC error interleaved: 0

near-end CRC error fast: 4

near-end CRC error interleaved: 0

near-end HEC error fast: 0

near-end HEC error interleaved: 0

far-end FEC error fast: 0

far-end FEC error interleaved: 0

far-end CRC error fast: 0

far-end CRC error interleaved: 0

far-end HEC error fast: 0

far-end HEC error interleaved: 0

DSL uptime :5 min, 23 secs

DSL activetime :0 min, 21 secs

Downstream:

relative capacity occupation: 100% 

noise margin downstream: 8.4 dB

output power upstream: 7.1 dbm

attenuation downstream: 19.1 dB

Upstream:

relative capacity occupation: 100% 

noise margin upstream: 22.3 dB

output power downstream: 11.3 dbm

attenuation upstream: 16.6 dB

Bit table:

carrier load: number of bits per tone

tone  0- 31: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 

tone 32- 63: 00 22 23 33 34 44 54 55 44 43 33 23 22 22 11 01 

tone 64- 95: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 

tone 96-127: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 

tone 128-159: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 

tone 160-191: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 

tone 192-223: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 

tone 224-255: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 

türknet kullanıyorum ve kendilerinde arıza kaydım var .

attenuation downstream: 19.1 dB

attenuation upstream: 16.6 dB

sanırım bu değerler 10 un altında olması gerekiyormuş. İlk bağlantım sağlandığında bu değer 8-12 arasındaymış. Bir de ilk bağlattığımda port 150 metrede iken şu an 122 metrede tahmini görünüyor.

Kullanıcı sayısı artmış mıdır çok emin değilim çünkü burası genelde emekli ilçesi , Kullanıcı sayısının artması ihtimali bu tabloyu açıklar mı ? Site içinde bir dolap bu yani maksimum 8 port var diye biliyorum.Türk telekom ekibi türknete son olarak sorunun kullanıcı kaynaklı olduğunu bildirmiş ama buradaki yerel türk telekom ekibine hiç güvenmiyorum bir kişi hariç . Babamın yıllardır internet sorununu çözmeden sorun kullanıcı deyip hep başlarından savdıklarını biliyorum. Bu çektirdiğim hattı bile bin bir rica ile bir tane bu işi severek yapan türk telekom çalışanı ile yapabilmiştik.

Türknet anlaşmalı olarak yerel firmalardan biri ile iç tesisat dış tesisat ankastre kutusu vs bunlara bakacak bir hizmetlerinin olduğunu ve 300 tl ücreti olduğunu söylediler. Eğer sorun kablo kaynaklı ise 12 tl karşılığında kaç metre hat yenilenmesi gerekiyorsa yapacaklarını , sıva altı vs kablolarda sorun çıkarsa onlara müdahale edemediklerini söylediler ki ben oralarda bir şey olacağını sanmıyorum . Benim şüphem yeni bir bağlantı yapılırken büyük olasılık benim portumun değiştiği yönünde ya da montaj sırasında saha dolabında sök tak yaparken birşey olduğu yönünde. Lakin tabi ki türk telekom bunu kabul etmeyecektir.

Bir kaç kere kontrol ettiklerini türknete bildirmişler ama işte nafile. Saha dolabının 100 mbps hızı desteklemediğini falan söylemişler ki bir hafta öncesine kadar hiç bir sorunum vs yoktu. Tamamen baştan savma bir geri dönüş yani .

Hattımı tekrar 100 mbps hızına getirebilmem için tavsiyeniz olur mu ? bu arada süreç devam ediyor.

@TurkNet Destek 2023072100107880883 arıza iş emri , 300 tl karşılığında gelen ekibiniz ankastre kutuya gelen hızı görebiliyor mu acaba ? ankastre kutudan daireme gelen kablo bir senelik kalın siyah türk telekom kablosu , yani bir senede o kablolarda bir hasar oluşması pek mümkün değil .

Türk telekom ekibinden port değişimi talep edebiliyor musunuz ?

Bir hafta önce ödediğimiz para ile bundan sonraki ödeyeceğimiz para aynı olmasına rağmen hızın ve sinyal kalitesinin yarı yarıya düşmesini kabullenemiyorum. Sorun kesinlikle türk telekom müdahalesinde de bakalım nasıl sonuçlanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 26 Temmuz 2023; 12:29:15 >

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Merhaba, iş emri numarasından kontrol edemiyorum ama destek kaydı numaranızı gönderir misiniz?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    65700971

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Kontrol ettiğimde talebiniz doğrultusunda yerinde destek ekiplerine bilgi verilmiş. Ekip sizinle iletişime geçerek randevu oluşturacak ve adreste kontrol sağlayacaklar.
    Ankastre sete gelen hız değerlerini görebiliyor musunuz ? Bir hafta önce 100 mbps ten hız alırken şu an 50 den alıyorum ve neredeyse hat kopacak şekilde sinyal kalitesi yani onu bile desteklemeyecek halde ? Türk Telekom saha ekibi sorunun iç tesisat kaynaklı olduğunu söylemiş , benim bunda şüphelerim var saha ekibi geldiğinde ankastreye gelen hızı görebiliyor mu ?

Ben modeme gelen hızı görebiliyorum ama gelen ekip kontrol sağlayacaktır.
    Port değişimi talep edebiliyor musunuz peki saha ekibinden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 27 Temmuz 2023; 9:11:55 >
  • 
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.