Hat zayıflaması genelde kabloyu işaret eder. Priz veya splitter varsa kontrol et, ankastreden eve gelen kablolara bak ezilme bükülme var mı, ankastre bağlantısı yeniden yap, bantla ek yapılmışsa sök yakla birleştir. (paslanma korozyonda olabilir). Modemi aç kapa yapınca değişim oluyor mu? |
VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (202. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Merhaba, destek kaydı numaranızı gönderir misiniz? -
-
Değerlere göre 70-75 alırsında teoride, altyapı kaç destekliyor ona da bakmak lazım.
-
Online işlemlerden 75mbps pakete geçtim maksimum 61 mbps gördüm.
Edit: Göknette port olmadığı için çıkmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StarveOfMurder -- 17 Haziran 2023; 11:16:44 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Demekki altyapın tahmini 66-68 civarı. 61 de ondan çıkmıştır. Bende 100 lük tarifede 83-86 civarı alıyorum kablosuzda.
-
-
Tahmin ettiğim gibi 68 tanımlanmış. Snr de sınırda. Sorun yoksa böyle devam et. Hız testini wifiman ve openspeedtestte yaparsan daha stabil sonuç alırsın.
Hız ve ping vdsl de test yaptığın sunucuya ve yoğunluğa göre değişir. 68 değeri 68 e kadar. 60-68 hız alırsın. İyi kullanımlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam modemi resledigim de sonuç yine aynı çıkıyor, splitter yok prizi kontrol ettim orada da sıkıntı görünmüyor. Simdi soyle bir şey var apartmanın içinde zemin katta bütün kabloların birleştiği bir kutu var benim hat ondan geliyor ve bant ile bağlanmış. Daha sonra daireye girmeden önce bir ek daha var oda bant ile bağlanmış. Ben bu bağlantıları söktüm alkol ile iyice kabloların silip yeniden bağladım sonuç gene aynı.
Ancak birde apartmanın dışında yan tarafta bir kutu var. Oradan 3 4 kisi direkt olarak siyah 2 uclu bakir telefon kablosu ile bağlanmış. Gecen günlerde apartmana yeni taşınanlar , hat baglatanlar oldu ondan sonra değerlerim bozulduğu fark ettim. Acaba yanlışlıkla benim hatta bağlantı atmış olabilirler mi? Böyle bir durumda benim hat degerlerim etkilenir mi ?
Eskiden 5 yıldır aynı kablolar ile 5-6 hat zayıflaması alırken birden neden 27 lere fırlamış olduğu kafamı karıştırıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PehliOne- -- 17 Haziran 2023; 16:27:47 >
Kullanıcı sayısı artığından hat kalitesi değişmiş olabilir. Geçen bir arkadaşda benzer sorun olmuştu, bakmışlar sorun prizde çıkmıştı. Telekomun bakması lazım,iss den destek kaydı aç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 17 Haziran 2023; 18:38:4 > -
Destek kaydı açıldı dagitim kutusunda devre değişikliği yapip sorun çözüldü demişler ancak yine değişen bir şey olmadı. 2.defa kontrol talep edildi. Buradan bir sonuç çıkmaz ise bina içindeki kutuyu pas geçip diğer insanlar gibi elektrikçi çağırıp direkt ana girişten bir hat çektirmeyi düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PehliOne- -- 17 Haziran 2023; 17:0:3 >
Bende onu diyecektim eve kadar tek hat çekip denemek lazım. En azından senden kaynaklanmadığını anlarız.
-
-
Zte 168a modem galiba, bende de aynısı var. Modem kaynaklı aç-kapa yap veya modem arayüzünden yeniden başlat düzelir.Down snr kendiliğinden düşüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 17 Haziran 2023; 18:40:5 > -
Crc hataları çok yüksek 😏 tahaddüt yaptığın hız senin alabileceğin Max hız ile neredeyse aynı buda bağlantı kopukluğuna sebeb oluyor müşteri hizmetleri ile görüşün onların yorumu ne olacak bakalım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Konuştum güncelleme yapalım 30dk. kullanmayın dediler sonuç yine aynı devam ediyor…
Burda aldığın hız senin alt yapı hızının maximumu neredeyse buda çakışmaya sebeb oluyor hızını füşürürsen sorun çözülebilir benim kanaatim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar,
ttnet VDSL, hat değerleri aşağıdaki gibidir. Farklı bir tavsiyeniz vb bir ayar var mıdır ?
35 mbit e kadar tarife aboneliği, hız olarak bana uygun ve fiyat olarak daha fazla ödemenin gereksiz olduğu için 35 mb yeterli gözkükmetedir.
Lütfen hat değerlerini yorumlayabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekirtanis -- 21 Haziran 2023; 11:13:21 >
-
Snr iyi, hat zayıflaması normal. Sorun yaşamıyorsan böyle devam.
Acaba daha seri hale getirmek için
Bir kopma sorunu vs oluşmuyor farkedebildiğim.
Annex te bir değişim ya da bitswap vb seçeneklerde bir değişim yapılabilir mi?
Teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X