Hiç kurcalama < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (203. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
35'lik pakete 41 mbps vermişler hocam size?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
Sorun yoksa hiç kurcalama böyle kullanmaya devam et.
-
Yeni vdsl tip-23 kabin çalışması yapıldı, 5 gündür internet yoktu şimdi geldi. Hat değerleri bu şekilde ,adsl 16mbit paket kullanıyorum normalde. altyapı sorgulamada max 46 mbit vdsl alabileceğim yazıyor ama ben daha fazla olacağını düşünüyorum. buradaki verilere göre de bir hiz tahmini yapmak mümkün mü? VDSL aktif olduğu zaman otomatikmen hat modu vdsl olarak güncelleniyor mu yoksa paket değişikliği mi yapmam gerekiyor?
-
İss ne adsl den vdsl e dönüşüm başvurusu yaparsın. Bu değerler adsl, vdsl e geçince değişir. Sorgulamada 46 çıkıyorsa 50 lik pakete geçersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 19 Temmuz 2023; 22:25:40 > -
Netspeed kullanıyorum hocam, aradım değişiklik yaptım. Sistemde 46 mbit alabileceğim gözüktüğü için maksimum 35 mbit vereceklerini söyledi. O pakete geçtim anlık paket hat kayıpları durumu aşağıdaki gibi. 139 mbite kadar destek alabileceğimi görüyorum. Kayıp durumlarının etkisi nedir bilmiyorum ancak sistemde 46 mbit yazdıkları için 100mbitlik pakete de geçiş sağlayamıyorlar anlayamadığım şekilde.
-
Göknette sorgulama fotosunu atarmısın
-
-
Modeme göre değerlerin iyi daha yüksek hız alman lazım, altyapı sorgulamaya ise max 50. Modemi resetleyip modem değerlerine bak?
-
3 sefer resetledim, modem değerlerinde bir farklılık yok 138-140 mbit arası değişiyor download. Sıkıntım sistemde maks 47 destekliyor diye girip paket olarak 35 mbiti ile sınırlamaları.
-
Modem değerlerinin fotosunu at. 100 lüğe geçsen hızını 50 ye sabitlemiyorlar mı?
-
Çözemedim bende. Kendisi de sistemden 139 mbite kadar desteklediğini görebiliyor ama sistemde maks 46 mbit yazdığı için üstü hızlardaki paketleri tanımlama yapamıyor.
-
Merhaba hocam rica etsem fixnet altyapı sorgulama yaparmısın. Fttb sistemi harici olarak. Bazı firmalar altyapı sorgulama sonucuna göre paket sağlamaktadır. Firmaya ne kadar belirtsenizde firma hat değerlerine göre paket sunmuyor. Bazı firmalar var hat değerlerine göre fakat şimdi saha mesafene bakıyorum birde hat değerlerine bakıyorum çok garip. Sonrasında snr değerine bakıyorum max hızına bakıyorum gine çok garip. Bir gariplik mi var hat değerlerinde hocam? Sanki saha dolabı dibinde ve fttb sistem gibi duruyor. Keenetic veya asus modem alırsan aslında snr değerlerini 8-15 arası yapsan max hızın dahada artar bence.
Firmaların demeki sistemleri boyle o zaman üst paket sağlayamıyor ise. Farklı sağlıyıcı geçebilirsin veya iptal edip farklı firma geçebilirsin hocam. 102 Mbps'e sabitleme yapılır bu değerlerde.
Hocam saha dolabı ile aramda maksimum 50 metre var, hadi kablolar vs max 75 metre olur sistemde zaten başlı başınca sıkıntı var. 400 metre gözüküyor imkanı yok. Onun haricinde bu hafta kurulum yapıldığı için daha sonra bir değişiklik olur mu bilmiyorum. Hat değerlerine göre paket sağlayan bildiğiniz bir firma var mıdır?
-
Yeni zam yapmış olarak www.fixnet.com.tr firması vardı. Hat değerlerine göre tanımlama yapan fakat 1 arkadaşa da ilk başta netspeedeki gibi tanımlamışlardı belirttiğinde artmış fakat halla oyle mi bilmiyorum müşteri hizmetlerine danışman lazım. Netspeede zam yapacak elbet zaten.
Fttc sisteme göre çok garip ya valla çözemedim. Yani ilk defa bunu sende gördüm.
Hocam modem alma veya farklı modem deneme durumun var mı? Özellikle asus veya Keenetic. Dsl modem
Şu an deneyebilme gibi bir durumum yok ancak sorunun çözümü modem değiştirmekte biterse tabii ki değiştiririm. Yarın tekrardan bir müşteri hizmetleriyle konuşmayı deneyeceğim, olmazsa tt müdürlüğünden bilgi almayı düşünüyorum, sisteme yanlış tanımlama yapma olma ihtimalleri de yüksek. Dediğim gibi kutu zaten 50 metre mesafede, 400 metrede gözükmesi bir yanlışlık olduğunu gösteriyor ama bakalım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X