Şimdi Ara

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (201. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.523
Cevap
52
Favori
198.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

telnet'i nasıl açabilirim?

karşılaştırmak amaçlı hat değerlerinizi atabilir misiniz rica etsem? bu modemde kablosuz 85mbps görebilmek mucize olsa gerek herhalde. benimki ne kablolu ne kablosuz iki türlü de 35'den yukarısını vermiyor

• modemin kendi kablosuzu ile gördüğüm hız çok kötü yarısını anca veriyor. ben kablosuz için başka bir alet kullanıyorum.

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]

router ile gördüğüm hız bu şekilde oluyor. router olarak huawei ax3 kullanıyorum alt katta bile hız 30un pek altına düşmüyor. bahçede bile internet çekiyor.

telnet şuradan açılabiliyor

hat değerleri ise şu şekilde

• Ben senin modemi kullanırken 80 üstü hız alıyordum bilgisayardan. Sen 5ghz destekli üzerinden snr- hız ayarı yapılan modem alman lazım Asus veya keenetic. Hız ayarını kendin yaparak en stabil olduğu hıza sabitlersin. Sen kablolarını birde kablo ucu jakları kontrol et belki faydası olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 20 Mayıs 2023; 10:15:18 >
  • arslan5888 A kullanıcısına yanıt

Hocam büyük ihtimal modemde sorun var gibi yazılımsal olabilir, arkadaşın dediği gibi uyumsuzlukta olabilir. İlk resimde download snr 11.4 şimdiki resimde 8.9 çıkmış tuhaf, hız 79 iken ve diğer değerler birbiriyle tutarlıyken.

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt
    Snr17 yaptım, modemin yanındaki telsiz telefonu kaldırdım sorun düzeldi. Ama hopper aldım çoktan 😊 HERO satılık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arslan5888 A kullanıcısına yanıt

Doğrudur, bir arkadaş da led şeritin neden olduğunu anlamış kaldırınca düzeldi demişti. Geçmiş olsun. VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] 

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt
    500 liralık bir limit ayırdım ve daha fazla harcamak istemiyorum açıkçası, bu fiyat bandında alınabilecek en iyi modem Omni dsl gibi görünüyor. Dslam çipsetimin Broadcom olduğunu öğrendim; buna ve bütçeye uygun farklı bir öneriniz varsa alabilirim.

Şimdi aklımda şu soru var: Eğer kablomu yenilediğimde hat değerlerim 17 Nisan 2022'deki seviyeye gelirse Omni dsl ile kablosuz bağlantıda 75mbit'i hakkıyla kullanabilir miyim?

• Omni 2.4, sen 5 ghz destekli modem alman daha iyi olur. Hangi modemde Broadcom çip var bilmiyorum, yanlış bilgi vermeyeyim. Hız konusunun garantisi yok deneyip bakacaksın.

• başıma bir bela aldım yardımcı olabilecek varmı ? internet hızım kendi kendini yavaşlatıyor özellikle upload 15'den 8e kadar düşürüyor stabil bir şekilde kullandırtmıyor. normalde böyle değildi stabil şekilde kullanıyordum hattıma güncelleme tarzı bişey yaptılar sonra bozuldu artık hızı kademeli olarak düşürüyor. modem değiştirip denedim yinede değişmiyor sonuç. upload mesela 14le başlıyor 8e iniyor downloadda biraz iniyor

• *GameOver* kullanıcısına yanıt

Hat değerlerinde bir sıkıntı yok modemi biraz kapatıp tekrar açıp kontrol edin eğer gene bi çözüm olmazsa telekom kaynaklı sorun.

• AMC kullanıcısına yanıt
    Hocam modemi sıfırdan kurdum başka modemde denedim olmadı Türk Telekom biz 8mbit veriyoruz diyor böyle değildi bugün öğlen başladı sorun. Zaten 8 veriyoruz diyip sorun görmüyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 23 Mayıs 2023; 17:55:24 >

Twitterda ttdestek var onlara yazın ekran görüntüleriyle eskiden bi hız testi kaydettiyseniz onuda yükleyip atın bakalım telekoma dert anlatmak evdeki duvara dert anlatmakla aynı.

• AMC kullanıcısına yanıt

yazdım hocam simdi dediğiniz üzere, açıkcası sorunu anlayamadım arkaplanda bir bant daraltması yapacak bir donanımlarımı var acaba teorik olarak hız ekranda ztn yazıyor ve o hızı alıyor ama saniyeler geçtikçe 8e kadar düşürüyor hızı.

youtube'a video atıyorum simdi upload yaptırıyorum 8mbitmiş gibi sabitliyor uploadı. cok garip. şimdi fark ettim normalde böyle değildi saniyede 2 megabayt yüklüyordu 1e sabitlendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 23 Mayıs 2023; 18:38:29 >
    Test yaptığınız site veya server sebebiyle de öyle görünebilir. Google Drive'a büyük boyutlu bir dosta yüklemesi yapın ve görev yöneticisi üzerinden ağ trafiğini izleyin. Bu sırada modeme bağlı olan tek cihaz bilgisayarınız olsun ve interneti kullanabilecek başka bir işlem olmamasına da dikkat edin

• hocam tek cihaz bağlı oda sadece kablolu masaüstü pc, dediğinizi yaptım video yüklüyorum büyük boyutlu. çok dalgalanıyor 1900kb/s başlıyor 1000e kadar hakikaten hızı kısıtlıyor sebebini anlayamadım sonra 1200 1000 arasında oynuyor arada tekrar 1900kb/s oluyor bazen anlık 200 300kb/s'e düşüyor sadece bugün meydana çıkan bir sorun oldu hatta güncelleme tarzı bişey yaptılar bu sorunu gerçekten karşımdaki insana anlatmakta zor şimdi türk telekom saha ekibiyle konuştum sizin almanız gereken hız 50/8 diyor zaten olması gerektiği gibi diyor arıza olarak görmüyorlar. elim kolum bağlandı santralden bişey yaptılar hattıma tekrar 8192'e düşürdüler sonra tekrar bu hıza alındım yine aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 23 Mayıs 2023; 18:52:11 >

Paket bilgilerinize göre almanız gereken upload hızı kaç? Bildiğim kadarıyla pandemi zamanında yükseltilen upload'lar düşürülmeye başlanmış onunla ilgili bir konu da olabilir. Başka bir fikir benim de aklıma gelmedi

Türk telekom tarafında DSL bağlantı hızları 15 MBite yükseltildi, ama sunucu tarafında abonelere verilmiş olan hız 8 Mbit. Bu yüzden test 15ten başlıyor ama sunucu hızı 8e limitliyor. Buna yapabileceğiniz pek bir şey, bunu Türk Telekom'a anlatmanız bile zor. Önümüzdeki aylarda sunuculardaki limitler de 15e yükseltilir ve hızlar 15e tam olarak çıkar.

• @endogenous paket kapsamında 50/8 paket kullanıyorum hocam galiba bişeyler yapılmış olabilir yakında anlaşılır ama işte bugün benim hatta bişey yaptılar ondan sonra bu olduğu için kestiremiyorum sorunun kimde oldugunu.

@miskindvd hocam bilmiyorum benim hızı kendi kendilerine 2 3 ay önce yükseltmişlerdi şimdi de bu hale geldi ve evet kimseyede bişey anlatılmıyor. açıkcası geçen sene binanın tam önüne kadar fiber çekmişti turkcell superonline onlara ulaşmaya çalıştım gerçekten ben yoruldum bari oraya geçeyim diyorumda aradım henüz kurulum yok binada kutu yok vs. diyorlar 1 yıldır bekliyor böyle fiber çekileli çok oldu onuda kime bağlatacağız bilemiyorum telefonlada ulaşılmıyor

yinede saolun.

• arkadaşlar selamlar. keenetic extra dsl kullanıyorum modemden çok memnunum, turknet kullanıyorum ondan da memnunum. ancak yeni taşındığım evde yaşadığım bir sorun var. bulunduğum adres 100 mbps destekliyor ancak taşındıktan sonra adreste kurulum yaptıklarında snr değerlerinin o kadar da iyi olmadığını bu yüzden hızı daha düşük kısımda sabitlemek gerekeceğini belirttiler. işim gereği ne kadar hızlı internet o kadar iyi olacağı için bu sınırı kaldırıp kendim modemden sınırlamak istediğimi belirttim ve sınırı kaldırdılar. modemde snr değerimi oto'da bırakınca hızım 102 mbps oluyor ancak snr değerim 6-8 aralığında geziyor ki bu hiç sağlıklı değil. o yüzden snr değerimi 14'e sabitliyorum bu bana 11-12 db aralığında bir snr değeri sağlıyor ve hızım 84 mbps. hızım ülke ortalamasına göre gayet iyi görünse de dediğim gibi işim gereği ne kadar internet o kadar iyi yaklaşımına sahibim. normalde önceki adresimde bu değerlerde hiçbir kopma olmadan 80 civarında bir hızla mutlu mesut kullanıyordum interneti. ancak şu anda periyodik olarak kopma yaşıyorum. hat değerlerimi aşağıya ekliyorum.

snr değerini hızdan daha fazla feda etmeden artırabilir miyim? şimdiye kadar oturduğum evlerde hat dışarıdan geldiği için sorunsuz bir şekilde daireye kadar kabloları yenilerdim, böyle işler elimden gelir. ama burada kablolar duvarın içinden geliyor, iki odaya paralel hat ile dağılıyorlar. kullanmadığım odadaki paralel hattı kapatırsam değerin iyileşebileceğinden bahsediyorlar böyle bir işlemi nasıl yapabilirim? kabloları tamamen yenilemek istesem nasıl bir yol izlemem lazım. tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. iyi forumlar.

• Arkadaslar, eskiden 8 SNR ile 80mbps alabildiğim, hat zayıflaması 5db lerde olan İnternetime bir şeyler oldu. Şuanda hat zayıflamam 27 lere çıktı ve upload snr 25 lerden 8 e kadar düştü.

Bunun sebebi ne olabilir? Turknet durumu bildirdim onlar tt ye bildirdi devre değişikliği falan yapmışlar ama sonuç gene aynı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.