Şimdi Ara

VDSL - İnternet Işığı Yanmıyor (Biraz Daha Farklı Bir Sorun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    VDSL kullanıyorum.
    2 kere modem değiştirdim. İkisinde de aynı problem kendini gösterdi. "xxx@turk.net" ve "*****" PPPoE bilgilerim ile girişi bir kere yaptıktan sonra internet geldi. Sonra modemin adaptörünü prizden çektim ve tekrar taktım. Bir daha bağlanmak ölüm artık. Yok, bağlanmıyor. DSL yanıyor, internet yanmıyor. Sorun modemde değil zira ASUS DSL-N16 ile denediğimde "herhalde modemde sorun var" deyip geri yollamıştım. Sonra ikinci el Airties Air 5650 aldım. Taktım fişleri falan, internet geldi, dedim şükürler olsun. Ama prizden çıkar-tak yapınca yine aynı illet etrafımı sardı. İmkanı yok yanmıyor o İnternet ışığı daha. Kullanıcı adı-şifremi kaç kere kontrol ettim, sayısını unuttum artık.
    Turknet'e destek kaydı açtım, ekip yolladılar. Ekip geldi bağlantıda sorun yok dedi. Yani artık kafayı yiyeceğim.
    Sorun kabloda mı acaba diyeceğim ama internet varken tabiri caizse fişek gibiydi internet, 50 mbps alıyordum. Kablodan olacağını düşünmüyorum.

Ha bir de, "xxx@turk.net" değil de saçma sapan bir şey yazınca (qwefwdasfw@turk.net mesela), internet ışığı yanıyor, fakat tabi internet olmuyor. Acaba modem bu girişleri hafızasında mı tutuyor? Yani hardware reset gibi bir şey mi yapmam lazım unutturmak için. Bilmiyorum...

Yani çok saçma bir sorunla karşı karşıyayım, hiçbir ipucu yok elimde. Kurcalamadığım ayar kalmadı. Lütfen bir yardım edin.

EDİT: Sorunu bir şekilde çözdüm. Modem arayüzünden ayarları aşağıdaki gibi yaptım:
    VDSL - İnternet Işığı Yanmıyor (Biraz Daha Farklı Bir Sorun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furko3455 -- 20 Ekim 2018; 23:29:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Değişik bi sorun. Sinyal yok
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.