Şimdi Ara

Ve ATi Radeon HD 5870 gün ışığına çıktı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
14.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

5850 4870X2 DEN HIZLI OLURSA ZATEN GTX295 TEN HIZLI OLMAZ MI?????????????????????

GTX295e yakın hatta eşit olur ;)
  • 5850'nin nasıl geliceği belli değil bant genişliği daha düşük olucaktır rop veya paralel işlemciler kısılmış olarakda gelebilir. Bu yüzden şimdiden GTX295'e eşit demek biraz gülünç olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 10 Eylül 2009; 10:59:00 >
  • Teknik bilgileri yarın sabahmı öğrenebilecez arkadaşlar ve işin kompetanları bu yeni kartlar için ne gibi bir rota çizmemi önerirsiniz?

Kasım-aralığa kadar bekleyip nvidia nın atağını görüp ona göremi almak ,yoksa 5870x2 mi almak,yoksa sadece 5870 mi almalı,önümüzdeki 2-3 sene sıkıntı çekmemek için hangi yol izlenmeli?Üstadlar yorumlarınızı bekliyorum...
  • 2.1 Milyar transistör çok iyi bi değer bence. HD 5850'nin ek güç girişi yok

Dağıtıcı firmalar mı koyuyor ek güç girişini?
  • @cluberrr
    Acıkcası beklemeni, Nvidia atağını görmeni ve atinin fiyat kırıp karsılıgını vermesini önemsemelisin. sabır güzeldir.
  • Nvidianın 5870x2 'yi geçecek bir kart çıkaracağına inanmıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cluberrr

Teknik bilgileri yarın sabahmı öğrenebilecez arkadaşlar ve işin kompetanları bu yeni kartlar için ne gibi bir rota çizmemi önerirsiniz?

Kasım-aralığa kadar bekleyip nvidia nın atağını görüp ona göremi almak ,yoksa 5870x2 mi almak,yoksa sadece 5870 mi almalı,önümüzdeki 2-3 sene sıkıntı çekmemek için hangi yol izlenmeli?Üstadlar yorumlarınızı bekliyorum...

1gb bellekli HD 4850 bile alsan 2-3 sene idare edecektir ... Bence şu dönem acele kararlar verilip gereksiz harcama yapılmamalı, bekle gör taktiği en mantıklı yol olur, tabii bir aciliyet yada zaruret yok ise...

• Fiyat 399$'dan pahalı olmaz, abartmaya gerek yok; yok 450$dan aşşa olmaz da bilmemne de... ATI'den bahsediyoru sonuçta Nvidia değil.

Bu arada haber yine magazin tadında bir haber olmuş, gerçek 5870 haberi için hala bekliyoruz...
  • Kartın görünümü hoşuma gitti açıkçası.
    Bakalım performans nasıl olacak? Nvidia nın GT300 ünüde bekleyeceğim, hangisi üstün olursa onu satın alacağım.
    Hayırlısı.
  • GTX300 ler ile yarışmasını beklemıyor kımse yazılanlara bakılırsa, bakalım artık,henuz erken...

Birde tasarım kotu derken? (neye gore kafanızdakı ledli fanlara goremı )
  • GT300 ile yarışmasını beklemiyoruz tabiki, adamlar 5870'in 2 GPU'sunun toplamı büyüklüğünde GPU yapıyorlar... Şimdilik önemli olan bu adamların yeni nesil kartlarını erken çıkarmış olmaları ve f/p.
  • sonunda crysis i tek kartla full+full ayarlarda oynatacak kartlar geliyor yani.
    tabi oynayan bulursak
  • bence 5850 gtx285 ten hızlı 5870 ise gtx295 ile eşit
    ati bu kartlarla liderliği eline sadece gt300 ler çıkana kadar alıcak
    gt300ler çıktığı zaman sonuç
    atiden 4870x2 ile nvidiadan gtx295 gibi olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThE LoSt -- 10 Eylül 2009; 11:24:19 >
  • 5870 26W-190W arası guc harcaması beklenıyormus, X2 ne olur acaba?

Birde 3 LDC muhabbeti saglam olursa , iyi olur, 2 lcd de bırıne tıklayınca masa ustune dusme gibi can sıkıcı durumlar kalkarsa...

Bkz:
    http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=304447
  • quote:

GT300 ile yarışmasını beklemiyoruz tabiki, adamlar 5870'in 2 GPU'sunun toplamı büyüklüğünde GPU yapıyorlar... Şimdilik önemli olan bu adamların yeni nesil kartlarını erken çıkarmış olmaları ve f/p.

Eğer 5870 GTX 295'i rahatça geçerse ATI bu roundu kazanabilir...
  • YENI CIKACAK KARTLARIN FIYATLARI COK YUKSEK DEMEK OLUYO YAW

4850 ILK CIKTIGINDA 199USD IDI 5850 299USD OLACAK

YANI 5850 BILE PARASI OLAN KESIME HITAP EDECEK

BIZIM GIBI ORTA HALLI VATANDASLAR GENE INDIRIMI BEKLEYECEK

BU FIYATLAR GTX295-285-280-275 ILE 4870X2-4890 FIYATLARINI ETKILER BU KARTLARIN DISINDAKILER ZATEN BU FIYATLARDAN DAHA UCUZ

DEMEKKI BEKLEYIN DX11 CIKSIN DIYENLER ICIN HAYAL KIRIKLIGI OLDU...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

Fiyat 399$'dan pahalı olmaz, abartmaya gerek yok; yok 450$dan aşşa olmaz da bilmemne de... ATI'den bahsediyoru sonuçta Nvidia değil.

Bu arada haber yine magazin tadında bir haber olmuş, gerçek 5870 haberi için hala bekliyoruz...

Ati veya Nvidia ne farkeder 2.1 milyar transistörlü diyoruz daha ötesi varmı biraz matematiksel orantı kurun. RV770 956 milyon transistör'e sahip hepsinin bir üretim maliyeti var ben 450$ burada olur dedim ortada gerçekler ama neye inanmak istiyorsan ona inanabilirsin tabi.

quote:

GT300 ile yarışmasını beklemiyoruz tabiki, adamlar 5870'in 2 GPU'sunun toplamı büyüklüğünde GPU yapıyorlar... Şimdilik önemli olan bu adamların yeni nesil kartlarını erken çıkarmış olmaları ve f/p.

Nvidia'nın daha büyük gpu yaptığı doğru çünkü eski serilerinde Ati'ninkilere göre daha fazla çekirdek, doku birimi ve rop var yanlız bu sefer Ati'de çekirdek adedi yine daha az olsada bunlar SIMD yapısında toplam birimleri eskiye göre daha fazla GT300'lerde ise mimarisel değişikliğe gidiliyor MIMD çekirdek yapısı daha ufak ve gpu'ya daha fazla çekirdek sığıyor 5870'in 2 gpu'su kadar falan olmayacak 2.4 milyar transistör'e sahip olucağı beliritiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 11 Eylül 2009; 8:54:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cestvrai

Nvidianın 5870x2 'yi geçecek bir kart çıkaracağına inanmıyorum...

NVIDIA OLSUN ATI OLSUN HER DONEM CIKARDIGI KARTLARLA RAKIBININ EN ILERI SEVIYE KARTLARINI GECMISLERDIR

SU ANDA KART CIKARMA SIRASI ATIDE ATI 58XX SERISI KARTLARLA NVIDIANIN GT200 SERISINI GECECEK

SONRA NVIDIA GT300 LERLE ATI 58XX I GECECEK SONRA ATI 68XX SERISI ILE GT300 LERI GECECEK

BU DÖNGÜ BOYLE SÜRÜP GİDECEK

OLAN BIZIM CEPTEKI PARALARA OLACAK

• Arkadaşım nasıl 399'dan pahalı olmaz diyorsunuz, 399'dan TR'ye gelse bile KDV'yi koyunca zaten 472 dolar yapıyor (399*1,18) -ki arkadaşın dediği 450$ tahmini bile bu durumda iyimser görünüyor.
    Nvidia karşı atak yapmadıkça ATI fiyat indirmez, adam piyasada tek olunca seni beni mi düşünecek, güldürmeyin adamı.
    x1900'lerin fiyatlarını unuttunuz galiba
  • Fudzilla aşağıdaki bilgileri vermiş;

quote:

İşlemcisi 825MHz hızında çalışıyor ve 1600 shader birimiyle geliyor. 2,1 milyar transistöre sahip (HD 4870 956 milyon). Kart 1.3GHz hızında (Quad mode olarak 5.2GHz) GDDR5 belleklere sahip ve 150GB/saniye dolaylarında bir bant genişliğine sahip. Ayrıca yük altında 180W tükenten kart, beklemede 27W güç tüketim değerine sahip (ki 90W tüketen HD 4870'e kıyasla neredeyse üçte birlik bir tüketim).

Teoride HD 4870'e göre 2 kat hızlı olması beklense de gerçekte biraz karamsar olup %60 daha yüksek başarım göstereceğini düşünmek gerek...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.