Şimdi Ara

Ve Değil Kapısı ile Dc motor sürmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamun aleyküm abilerim kardeşlerim ben Meslek lisesi 3.sınıf elektrik elektronik öğrencisiyim endüstriyel bakım onrm dalı nı okuyorum elektronik sistemler dersi diye bir ders var öğretmenimiz bize ödev verdi ama bir türlü anlayamadım yardımcı olrsanız sevinirim Ödev: Ve Değil (NAND) Kapısı ile DC motor sürmek şema var ancak bir türlü yapamadım yardımcı olursanız abilerim kardeşlerim sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Kawastr TR

selamun aleyküm abilerim kardeşlerim ben Meslek lisesi 3.sınıf elektrik elektronik öğrencisiyim endüstriyel bakım onrm dalı nı okuyorum elektronik sistemler dersi diye bir ders var öğretmenimiz bize ödev verdi ama bir türlü anlayamadım yardımcı olrsanız sevinirim Ödev: Ve Değil (NAND) Kapısı ile DC motor sürmek şema var ancak bir türlü yapamadım yardımcı olursanız abilerim kardeşlerim sevinirim

Şemayı görelim ?
  • mrkabaca kullanıcısına yanıt
    Abi şemayı bir türlü yüklemiyor ne yapmam gerekiyor ki
  • Kawastr TR kullanıcısına yanıt
    Şema jpg veya png gibi resim formatında w w w.hizliresim.com adresine yükle ordan doğrudan linki buraya at
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    tmm abi işe yaradı buyur abi şema http://i.hizliresim.com/xElZLv.jpg
  • Kawastr TR kullanıcısına yanıt
    abi pazartesiye yetşirtirmem lazım öğretmenimden zaman istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kawastr TR

abi pazartesiye yetşirtirmem lazım öğretmenimden zaman istedim

Gidiyosun elektornikçiye 1 adet 74hc00 alıyosun sonra 1 adet bd 135 2 adet buton ve 1 adet motor alıyosun yapıyosun yani eğer bu şemaya bakarak devreyi yapamıyorsan boşuna 11. sınıftasın.
  • Ve değil kapısının çıkışını F=AxB nin değilini alarak buluruz. yani girişe 1 1 verirsen çıkış 0 olur 0 0 verirsen 1 olur 0 1 verirsen 1 olur 1 0 verirsen 1 olur. Bu mantıkla motoru açıp kapatacaksın.Çıkış 1 olunca motor çalışacak çıkış 0 olunca motor duracak. eğer sağa ve sola çevirmek istersen motoru basit bir H köprüsü kur.
  • çok teşşkür edrm abi butonu kablolardan yapamzmıyım geçen sene led yakıyoduk kablolardon buton yapıyoduk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.