selamun aleyküm abilerim kardeşlerim ben Meslek lisesi 3.sınıf elektrik elektronik öğrencisiyim endüstriyel bakım onrm dalı nı okuyorum elektronik sistemler dersi diye bir ders var öğretmenimiz bize ödev verdi ama bir türlü anlayamadım yardımcı olrsanız sevinirim Ödev: Ve Değil (NAND) Kapısı ile DC motor sürmek şema var ancak bir türlü yapamadım yardımcı olursanız abilerim kardeşlerim sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: Kawastr TR
selamun aleyküm abilerim kardeşlerim ben Meslek lisesi 3.sınıf elektrik elektronik öğrencisiyim endüstriyel bakım onrm dalı nı okuyorum elektronik sistemler dersi diye bir ders var öğretmenimiz bize ödev verdi ama bir türlü anlayamadım yardımcı olrsanız sevinirim Ödev: Ve Değil (NAND) Kapısı ile DC motor sürmek şema var ancak bir türlü yapamadım yardımcı olursanız abilerim kardeşlerim sevinirim
Şemayı görelim ?
mrkabaca
kullanıcısına yanıt
Abi şemayı bir türlü yüklemiyor ne yapmam gerekiyor ki
Kawastr TR
kullanıcısına yanıt
Şema jpg veya png gibi resim formatında w w w.hizliresim.com adresine yükle ordan doğrudan linki buraya at
abi pazartesiye yetşirtirmem lazım öğretmenimden zaman istedim
quote:
Orijinalden alıntı: Kawastr TR
abi pazartesiye yetşirtirmem lazım öğretmenimden zaman istedim
Gidiyosun elektornikçiye 1 adet 74hc00 alıyosun sonra 1 adet bd 135 2 adet buton ve 1 adet motor alıyosun yapıyosun yani eğer bu şemaya bakarak devreyi yapamıyorsan boşuna 11. sınıftasın.
Ve değil kapısının çıkışını F=AxB nin değilini alarak buluruz. yani girişe 1 1 verirsen çıkış 0 olur 0 0 verirsen 1 olur 0 1 verirsen 1 olur 1 0 verirsen 1 olur. Bu mantıkla motoru açıp kapatacaksın.Çıkış 1 olunca motor çalışacak çıkış 0 olunca motor duracak. eğer sağa ve sola çevirmek istersen motoru basit bir H köprüsü kur.
çok teşşkür edrm abi butonu kablolardan yapamzmıyım geçen sene led yakıyoduk kablolardon buton yapıyoduk
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme