Şimdi Ara

VECTRA 2008 COMFORT 1.6 ALINIR MI? ALDIM BİLE...RESİMLERİNİ DE EKLEDİM... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
27.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2007 comfort var. 38.500e almıstık o yuzden fiyat cok iyi.+esp yoktu o zmn donanımda.
    sehir ici 9.5 civarında yakar(istanbul trafiginden bahsediyorum). eger cok acayip sabah is saatinde kopru trafigi gibi yerlere girerseniz 11-11.5u gorursunuz..
    450 550 yakar diyenlere buradan..
    sehir disi 100kmde 7 civari yakar(120 civari bir hızla).. kasayı gayet guzel ceker.200e yaklasır son hız olarak(denemedim sadece fabrika verisi 195 oradan biliorm)..0-100 hızlanması ole 15-16 saniye degildir herkesin performansını begendigi astra 1.6ya yakındır..(tam rakamları bilmiorm ama bu forumda okumustum bunu) teknik ozelliklerden bakabilirsiniz..
    donanımı zengindir guzel aractır yani.. konfor olarak cok cok iyi konumdadır. ozellikle sehir disi yolculuk yaparken anlayacaksınız dedigimi 160-170 civari bir hızda bile aracin icinde ciddi bir yol sesi ruzgar sesi girmiyor cok rahat devam ediyorsunuz yolunuza..
    aynı ozelliklerde bir passata 50-55 civari vermek yerine bu aracı almak bence daha mantıklıdır(passat sınıfının lideri oldugu icin yazdım yoksa kotu araba filan deil cok ii bir arac ama fiyat performans oranına bakarsak sugunlerde vectra bence daha karlı)..
    alternatif olarak avensis vardir. onuda inceleyin derim. tabi su gercekte varbu iki aracta yakında kasa degistiricek o zman hem ikinci elde deger kaybı yasıyacaksınız hemde yenilere bakıp ic geciriceksiniz.. eger kasa degisiminitakmam diorsaniz iyi secim yok kasam cok guncel olsun diyorsanız mondeoya bakın bence..

• quote:

Orjinalden alıntı: sixers3

2007 comfort var. 38.500e almıstık o yuzden fiyat cok iyi.+esp yoktu o zmn donanımda.
    sehir ici 9.5 civarında yakar(istanbul trafiginden bahsediyorum). eger cok acayip sabah is saatinde kopru trafigi gibi yerlere girerseniz 11-11.5u gorursunuz..
    450 550 yakar diyenlere buradan..
    sehir disi 100kmde 7 civari yakar(120 civari bir hızla).. kasayı gayet guzel ceker.200e yaklasır son hız olarak(denemedim sadece fabrika verisi 195 oradan biliorm)..0-100 hızlanması ole 15-16 saniye degildir herkesin performansını begendigi astra 1.6ya yakındır..(tam rakamları bilmiorm ama bu forumda okumustum bunu) teknik ozelliklerden bakabilirsiniz..
    donanımı zengindir guzel aractır yani.. konfor olarak cok cok iyi konumdadır. ozellikle sehir disi yolculuk yaparken anlayacaksınız dedigimi 160-170 civari bir hızda bile aracin icinde ciddi bir yol sesi ruzgar sesi girmiyor cok rahat devam ediyorsunuz yolunuza..
    aynı ozelliklerde bir passata 50-55 civari vermek yerine bu aracı almak bence daha mantıklıdır(passat sınıfının lideri oldugu icin yazdım yoksa kotu araba filan deil cok ii bir arac ama fiyat performans oranına bakarsak sugunlerde vectra bence daha karlı)..
    alternatif olarak avensis vardir. onuda inceleyin derim. tabi su gercekte varbu iki aracta yakında kasa degistiricek o zman hem ikinci elde deger kaybı yasıyacaksınız hemde yenilere bakıp ic geciriceksiniz.. eger kasa degisiminitakmam diorsaniz iyi secim yok kasam cok guncel olsun diyorsanız mondeoya bakın bence..

doğrudur vectra bende 1 ay kaldı 1 ayda 300 ytl benzin koydum araca sonunda buna bineceğime eşeğe binerim daha iyi dedim hem trafikte çok hantal yada benim beklediğim performansı vermedi hemde benzin çok yakıyor sorduklarımda evet çok yakıyor dediler demekki sizin vectralar bereketliymiş

• Arkadaşlar D seğment araçların kasaları minimum 1,3 tondan başlıyor, bu kasayıda en az 130 beygir üreten motorlar zorlanmadan kaldırabiliyor. bakın passat 1,6 yada avensis yada vectra kullananlara ; çoğuda makul olmayan yakıt tüketiminden ve yetersiz performanstan şikayatçi. En akıllısını pug yapmış. D segment araca yani 407'e 1.6 HDİ motor koymuş beygir gücü passat yada vectrayla aynı ama dizel farkı; düşük devirde yüksek tork üretiyor!
  • quote:

Orjinalden alıntı: nerki

Arkadaşlar D seğment araçların kasaları minimum 1,3 tondan başlıyor, bu kasayıda en az 130 beygir üreten motorlar zorlanmadan kaldırabiliyor. bakın passat 1,6 yada avensis yada vectra kullananlara ; çoğuda makul olmayan yakıt tüketiminden ve yetersiz performanstan şikayatçi. En akıllısını pug yapmış. D segment araca yani 407'e 1.6 HDİ motor koymuş beygir gücü passat yada vectrayla aynı ama dizel farkı; düşük devirde yüksek tork üretiyor!

Haklısın motor yetmediği için hem performans zayıf hemde yakıt tüketimi 2.0 arabalar gibi oluyor.

Peugeot 407 1.6 ekonomi için güzel fakat iç malzemesi gerçekten çok zayıf ve kötü duruyor.Kalite ne opeldeki gibi nede vw deki gibi.Ayrıca 407 yi ederken araç daha 10000 olmasına rağmen bariz tıkırtı ve gıcırtı sesler vardı.

• 1.6 nin performansinin 2 gibi olmasini tabiki beklemezsiniz. bu avensis, passat tada boyle. Ben sadece 1.6 nin cok haksiz elestiriliyor diye dusunuyorum. sonucta trafikte surat yarisi yapmiyoruz. Bu motor bu arabayi bence yeterince tasiyor. Tabriben 13 sn 100 km hizlanmasi. Diger taraftan 2 motorlar gibi yaktigi kabul etmek mumkun degil, 1.6 benzinlilirin icinde benim bildigim en az honda civic yakiyor, honda 8 yakiyorsa bu 9 yakar. Arkadasin dedigi gibi devamli kopru trafiginde dur kalkta giderseniz 11-12 lt oda gene 350-360 ytl eder. Yukarida istatistiki bilgiyi verdim. Ort. 40 km hizda 4500 km icin 8,2 lt / 100 km.

hem aracin performansini sadece kalkis hizi ile degerlendiremeyiz. 1.6 accentler hafif olmalari da cabasi acaip seri ama bu onu vectradan iyi yapmiyor.

yol tutus, yuksek hizda stabilite, oturaklilik
    guvenlik ekipmanlari: disk frenler, 8 hava yastigi, abs...
    kaporta
    konfor

hepsi bir butun.
  • bence 1.6 almaaraç güzel kasa güzel fiyat iyi ama 1.6 motor alma derim
  • ya bilader herkes sanki yarış pistinde gider gibi konuşuyor.bende 2004 ü var sıralı lpg taktırdım.şu an 150 ykrş yakıyor.şehir içi 45 lşt ile 350,şehirler arası ise 480 km yol aldı.şehirler arası yolda da 90 la gitdilmez bu arabayla.herkes birşeyler yazıyor.her arabanın mutlaka iyi ve kötü yönü var.ama bana kalırsa güzel araba.sen bilirsin.eğer kasaya göre yetersiz olsa almanlar bunu 3 sene neden üretsin ki
  • 2006 vectra kullanıyorum çok konforlu bir araç ama eğer çok gezeceğim trafikte var diyorsan hiç yaklaşma benzinden batarsın bunu iyi düşün
  • Merhabalar ,

3 Yıllık bi vectra kullanıcısı ve araba konusunda bilgili biri olarak sana şöyle bi cevap vereyim.

2003 - 2005 Vectralar 100 Hp 1.6 Lt Ecotec motora sahiptir.

Ortalama yakıt tüketimi 10 Lt.

Benim aracımda şuan sıralı Lpg var benim kullanım tarzıma göre 20 ykr yakıyor km de . Benzinde yaklaşık 34 ykr.

Benim aracım 2004 Lpg li aksesuarlı 29.500 verdiler vericektim nakit akışında problem oldugundan dolayı kaldı ( 1 hafta önce oldu bu olay ). Şuan için aracı satmıyorum .

Bende gittim 0 2008 vectra baktım.

Yeni kasa geliceği için fiyatları dedigin gibi çok uygun , özellikleride fazlasıyla iyi.

Gösteriş konfor donanım açısından bu fiyata 0 başka herhangi bi araç alman mümkün değil.

2006 üstü vectralar 105 hp , bunların 5 bg den ziyade motor teknolojiside biraz farklı . Makyajsız kasaya nazaran %10 %15 gibi daha az yakıyor .

Benzinini dert etmiyorsan ve en azından bi 4 sene elinden çıkarmayı düşünmüyorsan en mantıklı seçim o olur.

Ama satma veya yakıt sıkıntın olucaksa farklı alternatifleride değerlendirmeni tavsiye ederim .

Saygılar ...

• bu da benim araba niye az yaktigini acikliyor. 2007 model makyajli kasa kullaniyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: capt

bu da benim araba niye az yaktigini acikliyor. 2007 model makyajli kasa kullaniyorum.

Ortalama Şehir İçi ve Dışı Yalıt Değerlerinizi öğrenebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zad1986 -- 10 Aralık 2007; 22:03:55 >
  • Yapı Kredide bir arkadaşım aldı bu aracı. 3 y sonra sattı Alfa Romeo 159 aldı. Opel Vectra 1.6 araç için bana söylediği "kaçabildiğin kadar uzağa kaç" olmuştu. Hantal arabayı satabilmek için bir dünya özellik eklemişler... O özellikler için alınır ancak arabayı götüren motorudur. 1.5 tonluk arabayı malesef o motor taşımıyor... Araç hantal kalıyor. Yok ben ağırkanlıyım diyorsan o başka. Speedy Gonzalesim diyorsan tercih etme derim sıkılırsın.
  • daha once degerlerimi yazmistim.

'ortalama 8.2 lt/100 km, ortalama hiz 40 km/ saat buyuk cogunluk istanbul sehir ici kullandim sadece arada uzun yol olarak bir kere toplam 900 km izmir ist gidis donus var.'

sehir disi 7-7,5 civari olur sanirim.
  • araç konforlu gerçekten çok keyif veriyor kullanan arkadaşlarda bilir özellikle uzun yolculuğa çıktıktan sonra süspansiyon sistemi kendini ayarlıyor yani şehir içinde ve şehir dışında farkı süspansiyon ayarı var ben 2006 vectra kullanıyorum çok memnunum hiç arıza çıkarmadı ama son günlerde satmayı düşünüyorum çünkü benzinle başa çıkmak zor arkadaşında dediği gibi 2006 dan sonra motor küçük bir değişime uğradı performansı 2004 modellere göre daha iyi daha atik yakıt konusunda ise motor değişime ugradığı için biraz az yakıyor 2004 model vardı ilk olarak elimde daha sonra sattım 2006 da makyajlı olan modelini aldım o yüzden fakı iyi biliyorum ayrıca gkhn arkadaşımızda gerçekten çok güzel şekilde yeterli ve doğru bilgileri vermiş şunuda söylemek isterim eğer alabiliyosan dizel almanı tavsiye ederim başka bir markada olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fastdriver. -- 12 Aralık 2007; 14:23:56 >
  • ben 2007 kullanıyorum
    1.6 comfort
    gayet rahat ve konforlu
    şahsen ban lüks bile geliyor sanki
  • bence 2008 yerine daha düşük modeli al bana sorarsan çünkü içlerinde gözle görülür hiç bi değişiklik yok bizde aldık 2 3 gün önce 2004 vectra

baktık 100km de 7,7lt yakmış(şehirdışı) aldığımızdada ort 9,2 lt yazıodu yol bilgisayarında

arkadaşlar şu yol bilgisayarını anlatır mısınız biraz neler görebilirm orda ben baktım ama göremediklerim var mı die bi soriim dedim
  • yol bilgisayarinda

menzil, ortalama hiz, anlik ve ortalama yakit tuketimi, iki ayri sayac: ne kadar yol gidildigini gosterir, ne kadar benzin harcandigini gosteriyor. Atrica molali ve molasiz sureyi gosteren sayac. Dis hava sicakligi...

Benzin falan az kaldiginda uyari mesaji, sicaklik 3 derecenin altina indiginde kayma tehlikesi uyari mesaji, radyo, cd vs. ile ilgili bilgiler, ayarlar vs...

benim bildiklerim bunlar daha da cikan olabilir, bilen arkadaslar uyarsin.
  • ben molalı ve molasız gidilen süreyi bulamadım o nerdedir acaba

bide bu navigasyon olayı 2008 modellere falan koydular mı yoksa daha gelmicek mi
  • yaa uyduruk arabalara 25-30 milyar verileceğine vectra aracı her zaman tercih ederim.
  • Vectra Omega ve Astranın birleşimin den doğmuş bir araçtır.
    Opel omega üretimini durdurarak daha kompak ama bir okadarda omega standartlarında bir araç üretmek için isim değişikliği yapmadan yeni vectrayı üretti.

Benim tavsiyem
    alınacak bir araçtır çoğu özellik standart.
    ama piyasası biraz yok gibi

bu fiyata bukadar üst donanım artı konfor kaçmaz..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.