Şimdi Ara

Vectra C almak mantıklı mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Vectra C (makyajsız) kasayı çok beğeniyorum. Bu aralar internette sürekli kontrol ediyorum 2. el fiyatları artmış gibi. 2008 yılında 23000 tl den bahsedilirken şimdi 26000 lerde.

Bir iki model buldum onları soracağım, görüşlerinizi merak ediyorum.

1. araç: (henüz görmedim, akşam bakacağım)

2003 1.6 ELAGANCE LPG'li
    120000 km.
    sunroof lu.

27000 tl

Tüp 5 ay kadar önce takılmış. Ankara'dan Adana'ya getirilmiş.

2. araç:

2005 1.6 COMFORT lpg yok
    90000 km.
    internette içi - dışı çok temiz görünüyor.

25000 tl

Araç Ankara'da gidip bakmak gerekecek.

1. araç için galeri 27000 teklif etmiş, vermemişler. Ben 25500 dicem :) araç temizse tabi. Değilse lafını etmeyi düşünmüyorum, direk Ankara'ya geçeceğim.

Sizce bu rakam bu model araca verilir mi? 2. el ile hiç ilgilenmediğim için bugüne kadar, pek bi kararsız kaldım. Yedek parçası bizde olduğu için Opel ve büyük olduğu için Vectra düşünüyorum. Ama yedek parçayı her marka için getirtebilirim aslında.

Elegance fiyatı bana yüksek, uygun bulamadım. Comfort ise Ankara'da olduğu için işten izin alıp gidip gelmesi ve hiç bilmediğim bir şehirde kontrolü vs yapılacak, çekiniyorum biraz. Bir de aracın gerçekten çok temiz ve 25000 tl olması normal midir?

Ya da hiç bulaşmayıp kredi çekmesem mi?

• 911GTR3 kullanıcısına yanıt
    link yokmu?
  • 2004 ve üstü olması bi avantajdir ona gore hareket et bide alaboliyorsan elegance al ki donanım yönündende baska araba düşünme ssin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25000 tl lik 2005 comfort ilanı kalkmış. Araç gerçekten temiz görünüyordu, fakat Ankara'ya gidemedim bir türlü.

27000 tl lik aracın içi çok kötü durumdaydı. Koku ve sarkan tavan döşemesiyle beraber diğer pek çok ayrıntıda sıkıntı vardı, içime sinmedi...

Benim de niyetim 150.000 nin altında, 2005 ve üstü. Fakat temiz modellerde fiyatlar 27000 sınırımı aşıyor.

Birkaç ilan çıkıyor (ankara, adana, mersin vs.) onlar da ya çok yıpranmış yada tüplü. Tüplü araçların çoğu ve belki hepsi en az bir kere benzin deposunu sıfırlıyor ki; bu da bütün pisliğin motora gittiğine işarettir. Niyetim hiç tüp takılmamış almak.

Elegance modellerin çok elektronik parçası olması korkutuyor biraz. Aracın parçaları bizde olsa da, koltuklar vs bozulursa iyi masraf çıkartır. Motor vs çok ağır arızası olmazsa umurumda değil.
    Mersinde buldum o da lpg li. Yine de fırsat bulup gidip bakmak istiyorum.

Bir de içi bej olsun diyordum... Bej plastik parçaların ciddi koyulaşma problemi var mış. Birkaç ilanda çok kötü göründü gözüme. :) Sanırım içi koyu alacağım.

Sizin söyleyebileceğiniz, özellikle bakmam gereken bir nokta var mı? Lpg işini çok mu abartıyorum acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: 911GTR3

25000 tl lik 2005 comfort ilanı kalkmış. Araç gerçekten temiz görünüyordu, fakat Ankara'ya gidemedim bir türlü.

27000 tl lik aracın içi çok kötü durumdaydı. Koku ve sarkan tavan döşemesiyle beraber diğer pek çok ayrıntıda sıkıntı vardı, içime sinmedi...

Benim de niyetim 150.000 nin altında, 2005 ve üstü. Fakat temiz modellerde fiyatlar 27000 sınırımı aşıyor.

Birkaç ilan çıkıyor (ankara, adana, mersin vs.) onlar da ya çok yıpranmış yada tüplü. Tüplü araçların çoğu ve belki hepsi en az bir kere benzin deposunu sıfırlıyor ki; bu da bütün pisliğin motora gittiğine işarettir. Niyetim hiç tüp takılmamış almak.

Elegance modellerin çok elektronik parçası olması korkutuyor biraz. Aracın parçaları bizde olsa da, koltuklar vs bozulursa iyi masraf çıkartır. Motor vs çok ağır arızası olmazsa umurumda değil.
    Mersinde buldum o da lpg li. Yine de fırsat bulup gidip bakmak istiyorum.

Bir de içi bej olsun diyordum... Bej plastik parçaların ciddi koyulaşma problemi var mış. Birkaç ilanda çok kötü göründü gözüme. :) Sanırım içi koyu alacağım.

Sizin söyleyebileceğiniz, özellikle bakmam gereken bir nokta var mı? Lpg işini çok mu abartıyorum acaba?

Öncelikle şu sorunuzu cevaplayım lpg işini gercektenn abartiyorsunuz 185000km de 2006 model aracimda ne yag yakma ne herhangi bir motor arızası yasamadim elhamdulillah alırken motora iyi baktirin sağlam olsun yeter yarimsa bile almayın başka araç bulun

Acele etmek size kötü araclara yonlendirir yavaş yavaş bakın dekgelene yapisin hemen

Opellerde çift kat boya yalanı cok oluyor ona dikkat edin boya kalın çift kat bile olsa her tarafının eşit olması lazım boya makinesinden anlarsınız yani

Aracın orjinal olmasina dikkat edin ama bu su demekk degil degisen olmayacak diye her Taraf boyalı araç almayın

Lpg yi soyle düşünün lpgsiz araci kaça alırsanız alın lpg taktiracaginiz icin ekstra maliyet

• Teşekkür ederim yorumlarınız için.

İki gün önce 2004 model bir araca baktım, direksiyonu, debriyajı, vites kolu ağırlaşmış, motoru da hırıltılı çalışıyordu. İyi halli tofaş kıvamındaydı sanki. :) 25 bin e inmedi, ısrar etmedim, düşününce de vazgeçtim zaten.

Motor testi illaki yaptıracağım ama önce birini beğenmem lazım. Bir buçuk aydır bakıyorum, hiç içime sinen olmadı. Uzak şehirdekilere de bakmaya fırsatım olmadı.

Ayda birkaç yüz kilometre için lpg taktırmam ama lpgli araç beğenirsem de almamazlık etmem. Arıyorum hala.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 911GTR3

Teşekkür ederim yorumlarınız için.

İki gün önce 2004 model bir araca baktım, direksiyonu, debriyajı, vites kolu ağırlaşmış, motoru da hırıltılı çalışıyordu. İyi halli tofaş kıvamındaydı sanki. :) 25 bin e inmedi, ısrar etmedim, düşününce de vazgeçtim zaten.

Motor testi illaki yaptıracağım ama önce birini beğenmem lazım. Bir buçuk aydır bakıyorum, hiç içime sinen olmadı. Uzak şehirdekilere de bakmaya fırsatım olmadı.

Ayda birkaç yüz kilometre için lpg taktırmam ama lpgli araç beğenirsem de almamazlık etmem. Arıyorum hala.

Yilda 10bin bineceksen taktirmana gerek yok zaten az yakar benzindede aracın motoruna elektroniği ne iyi baktir hava yastiklarina ve pertlik durumuna kesin baktir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam vectra c benim ilk aracım dı onun bende ayrı bir yeri var. onun için size elimden geldiğince yardımcı olacağım :) 2010 ocak ayında değişensiz, serviste expertiz yaptırarak 27.000 km de 23000 liraya vectra c comfort modelini aldım daha sonra brc lpg taktırdımm yıldan dolayı trgierini falan değiştirdim. 2 yıl bindim ve geçtiğimiz nisan ayında arkadaşıma 55.000 km de iken 27.000 liraya sattımm. iki yıl boyunca beni hiç üzmedi yıllık bakım haricinde hiç masraf çıkarmadı. bu aracı eğer şehir içinde çok fazla kullanacaksan almanı tavsiye etmem. ancak araç konforu ile genişliği ile yol tutuşuyla olsun tam bir uzun yol aracı 1.6 motoru şehirde kullanmak için pek uygun değil ama uzun yolda 110 dan sonra 3000 deviri geçtiği için 1.6 motordan beklenmeyecek bir performans gösteriyor ben 195 yaptım bu araçla o derece düşün yani... yüksek kmde almanı tavsiye etmiyorum alırken bir fazla ver düşük km de bulmaya bak lpgli olsun mümkünse de brc marka :D netten okuduğum kadarıyla 2006 dan sonraki ler tWinport 115 hp lik motor olduğundan lpg ye uyumsuzmuş motor subapları alüminyumdan olduğundan dolayı lpgnin yüksek ısısına dayanmadığından 50.000 kmden sonra sorun çıkarıyormuş. (tabi tekrar belirteyim bunu bu forumda okudum). temizine bak acele etme pek piyasası yok çünkü... biraz beklersen uygun fiyata temizini bulabilirsin... sormak istediğin birşey olursa cevap veririm...

• Teşekkür ederim bilgi ve yorumlar için.

Henüz bir araç bulamadığım için fikrim de değişiyor. 2-3 sene idare edecek bir araç alıp, kredisi bitince tekrar kredi çekip, satıştan gelen miktarı da ekleyip araç yenilerim diye düşünüyorum.
    Hem daha fazla araçsız kalmamış olurum. Hem de daha az kredi çekip kendimi birden büyük yükün altına atmamış olurum. 10-13.000 civarında Corsa - Astra bakıyorum. Aylarca vectra arayacağıma, iki sene sonra 2008-2009 model 28-29000 tl ye rahat bulurum diye düşünüyorum. Belki bütçeyi de arttırabilirim.

Corsa 1.4, 00-01 model, 13.500 civarı.

Astra sedan 1.6, 135 bg, 97 model, 11.500 civarında.

İkisinde de klima, hava yastığı, abs var.

2 yıl sonra hangisini daha kolay satabilirim sorusu var kafamda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.