Şimdi Ara

Vefat eden babamın hattını kendi üzerime almak istiyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mavi Buz -- 22 Ekim 2017; 18:49:33 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Babamın Üzerine Olan Hatı Kendi Üzerine Alma

Vefat eden yakınınızın üzerine olan telefon hattını kendi üzerinize almak için gerekli adımları atmanız gerekir. Bu süreç, genellikle iki aşamadan oluşur:

1. Vefat Devir Dilekçesi Doldurma

• Türk Telekom'un ilgili şubesine giderek "Vefat Devir Dilekçesi" örneğini temin edin.
    • Dilekçede, vefat eden kişinin bilgileri (adı, soyadı, TC kimlik numarası, vefat tarihi), hattın numarası ve kendi bilgilerinizi doldurun.
    • Dilekçeye, vefat eden kişinin ölüm belgesi ve kendi kimlik kartınızın fotokopisini ekleyin.

2. Feragatname İmzalatma

• Vefat eden kişinin hayattaki mirasçıları varsa, hat devri işleminin gerçekleşmesi için hepsinin "Feragatname" imzalaması gerekir.
    • Feragatname, hattın devrini kabul etmediklerini ve haklarından feragat ettiklerini belirtir.

Dilekçe ve Feragatname Teslimi

Doldurduğunuz dilekçe ve feragatnameyi, gerekli belgelerle birlikte Türk Telekom şubesine teslim edin. İşlemin tamamlanması genellikle birkaç iş günü sürer.

Ücretler

Vefat eden kişinin hattını kendi üzerinize alırken ödenmesi gereken ücretler şunlardır:

• Vefat devir ücreti (Türk Telekom tarafından belirlenir)
    • Feragatname ücreti (her mirasçı için ayrı olarak alınır)

Hat Kullanımı

Hat devri işlemi tamamlandıktan sonra, söz konusu telefon hattını kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak, vefat eden kişinin borçları varsa, bu borçlar hattın devredilmesiyle birlikte size geçer.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kendi üzerine almadan kullansan hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Juniormyw0rld kullanıcısına yanıt
    Hocam hat faturalı ve kıytırık bir paket ve uçuk bir fiyat neden kullanayım bu şekilde sadece 500dk internet yok sms yok ayda 35TL ödüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mavi Buz

Hocam hat faturalı ve kıytırık bir paket ve uçuk bir fiyat neden kullanayım bu şekilde sadece 500dk internet yok sms yok ayda 35TL ödüyorum

Anladım hocam umarım duzeltirsin

• hocam öncelikle başınız sağolsun, daha önce söyledikleri varislerin tümü imza verirse hat devir işlemi yapılır diyorlardı.
  • KARACABEYY K kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam hatta turkcellin sitesinde böyle bir makale de varhttp://www.turkcell.com.tr/yardim/hattiniz/abonelik-islemleri/kullandigim-hattin-yasal-sahibi-vefat-etti-hatti-uzerime-nasil-alabilirim

Ama uğraşmak istemiyorlar heralde yeni hat satmaya çalışıyorlar müşteri hizmetleri de aynı şeyi söyledi sadece kapatabilirsiniz dedi ama sitede neden böyle birşey yazıyor peki ? benim bu şubede çalışanlardan daha üst mevkide olanlara ulaşmam lazım yoksa bu iş halledilemeyecek onlara da nasıl ulaşırım hiç bilmiyorum.

• Öncelikle başınız sağ olsun. Yapacağınız şey çok basit. Babanızın tüm varislerinden imzalı dilekçe alın, ben size örnek dilekçeyi yazayım.

quote:

TURKCELL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

Sahibi vefat etmiş olan 0532XXXXX numaralı hattın xxxxx TC numaralı yasal varisiyim. 0532xxxxx hat üzerindeki tüm haklarımdan feragat ediyorum ve hattın xxxx TC numaralı varise devir edilmesini koşulsuz ve şartsız olarak onaylıyorum. Bu devir işleminden ötürü Turkcell'e hiçbir nam altında dava açamayacağımı ve tazminat talep edemeyeceğimi biliyor ve onaylıyorum.

İSİM SOYİSİM
    TELEFON
    İMZA

Varislerin her birine bu belgeyi imzalatın, imzalatmadan önce ilgili yerleri doldurun. Vefat belgesi veya veraset ilamı ile bir Turkcell iletişim merkezine (TİM) gidin. Vefat eden babanızın hattını üzerinize almak istediğini söyleyin ve elinizdeki imzalı dilekçeleri gösterin.

Eğer üzerinize almak istediğiniz hat faturalı ise üzerinize olan sabit bir faturada götürmeniz gerekiyor. Elektrik olur, su olur, sabit telefon olur. Bunlar yoksa kredi kartı ekstresi de olur.

Bu belgelerle birlikte TİM hepsini tarayıp Turkcell'e gönderecek. Sizinle de yeni abonelik sözleşmesi imzalanacak, ayrıca 50-60 lira civarında bir ücreti olacak. Eğer İstanbul Anadolu yakasındaysanız Kadıköy merkezdeki rıhtımda yer alan Turkcell iletişim merkezinde işlemleri sorunsuz şekilde yaptırabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • airtime kullanıcısına yanıt

Selamünaleyküm hayırlı ramazanlar konu biraz eski Ama bu bilgi doğru mu acaba

• Yasal olarak doğru gibi hocam dilekçede bir eksik görünmüyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ahmetmelihztrk kullanıcısına yanıt

Hocam dilekçeler ayrı ayrı mı herkesin

• Kendi isminize vs göre düzenleyin

• İsmi vs herkese göre ayrı düzenlenecek

• ahmetmelihztrk kullanıcısına yanıt
    Acaba onlar adına doldursak onlardan imza atsak olmaz mı Çünkü uzakta oturuyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektronik imza da olur

• O dediğiniz evrakta sahtecilik olur. Kanunda cezası var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.