Şimdi Ara

Başkasının kullanacağı aracı benim üzerime almamı istemesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu başlıkta belirttiğim gibi arkadaşlar. Güvendiğim kuzenim bir kuzenim üzerine mal edinemediğinden sebep aracı kendi kullanacak ancak noter üzerinden benim üzerime almamı istiyor. Bir yamuğu olacağını sanmıyorum ancak ne gibi bir riskin altına imza atıyorum bu hareketle. Aracın karışacağı her şeyde ben de bir nevi suçlu olacağım ancak bu konunun başlıkları neler? Ayrıca maddi olarak ne gibi olumsuzluklar ile karşılaşabilirim? Yani en kötü senaryoda başıma ne gelebilir? Teşekkürler.

• Plakaya yazılan bütün trafik cezaları.
  • Bence Kabul etme kuzenin falan ama yani her bir sorunda araç senin üstüne kayıtlı olduğundan senin ilgilenmen gerekebilir ve diyelim yarın öbür gün araç bi kazaya karıştı bişey oldu ilk olarak gelir seni bulurlar bide ona buna dert anlatması var bu işin radardan falan yüksek süratle geçse araç mesela cezası direk sana gelir kuzenin ödeme yaparmı böle bir durum olursa bide bu yönlerden düşün..
  • ödemelerde sorun olmaz. zaten misal biriktirdi borcunu aracın iyi rakamı var. sonuçta böyle bir durumda aracı satabilirim zaten. ben de araştırdım biraz ölümlü kaza dışında ve tabi vergi borcu ve cezalar dışında bir sorun görünmüyot.
  • Yapılan kazanın maddi sorumluluğu araç sahibini de ilgilendirir.

Buraları copy paste...

İşleten: Araç sahibi olan veya mülkiyeti muhafaza kaydıyla satışta alıcı sıfatıyla sicilde kayıtlı görülen veya aracın uzun süreli kiralama, ariyet veya rehni gibi hallerde kiracı, ariyet veya rehin alan kişidir. Ancak ilgili tarafından başka bir kişinin aracı kendi hesabına ve tehlikesi kendisine ait olmak üzere işlettiği ve araç üzerinde fiili tasarrufu bulunduğu ispat edilirse, bu kimse işleten sayılır. (KTK. Madde 3)

Gerçek işleten;
    - Araç sahibi olan kişi; gerçek işleten aracın trafik kaydında malik olarak görülen kişidir. Uygulamada genellikle aracın işleteni ile aracın sahibi aynı kişidir. KTK 85. maddesine göre aracın işletenini tespit etmek için öncelikle aracın trafik kaydına bakmalıyız. Genel olarak trafik sicilinde araç sahibi olarak görünen kişi işletendir. Bu husus yasal karinedir. Ancak kayıtta araç sahibi olarak görünen kişi, aracının noterde satmamış olsa dahi, adi satışla satın alan aracı fiili ve ekonomik hâkimiyetine almış ise (aracın vergisini, sigortasını ödüyorsa, aracın trafiğe çıkartılıp çıkartılmamasına karar veriyorsa) bu kişi aracı noter satışıyla satın almamasına rağmen aracın işleteni sayılmaktadır. Bu nedenle zarar gören kişi aracın tescil kaydında görünen kişiye değil de başkasına ait olduğunu her türlü delille ispat edebilir.
    - Aracın mülkiyeti muhafaza kaydıyla satılması halinde noter tarafından tutulan sicilde alıcı sıfatıyla üzerine kayıtlı olan kişi de işleten sayılır.

• Bilmiyorum böyle bir uygulama var mı fakat kendinizi garanti altına almak için bence noterde bir belge imzalatın kuzeninize. şu şu plakalı aracımı şu adama (kuzeniniz) kiraladım her türlü mesuliyet kendisine aittir gibi. yada araç kiralama şirketlerindeki sözleşmeyi bulup kuzeninize imzalatıp noterden onaylatırsanız sizi bağlayan bir şey olmaz. Banka da soysa, ölümlü kazaya da karışsa, ceza da yese uğraşmazsınız gibi görünüyor.

Ayrıca ben olsam; öz kardeşim, eşim, annem ve babam dışında kimsenin kullandığı aracı KESİNLİKLE üzerime almazdım. Alırsam da yukarıdaki şekilde alırdım
  • Bu olay sattığınız aracın halen sizin üzerinize olması gibi bir şey. Bu durumdan ağzım yandığı için, benim üzerime olan aracı kullanması için kardeşlerime,anneme, babama bile vermem. Siz de böyle bir hata yapmayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Riske girmemek için yaptırmadım üzerime. Herkese teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gekren

Riske girmemek için yaptırmadım üzerime. Herkese teşekkürler.

En güzelini yapmışsın hocam, boşyere başına iş almaya gerek yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.