Şimdi Ara

Vega 8 de olan 2 gb vrami normal ramime aktarabilirmiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle laptop kullanıyorum nfs heat ve diğer oyunları oynarken 5.9gb ram yetersiz kalıyor ryzen 5 3550H gtx 1650 8 gb ram var sistemde ayriyeten apu olarak vega 8 var ne yazıkki 8gb ramin 2 gb kadarı vega 8 e gidiyor bu vramin belli bı kısmını normal ramime nasıl aktarırım , fps artışı olurmu , garantiyi bozarmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Apu işlemci olduğu içinden ram belleğinden belli bir kısmı kullanmak zorunda. Ram bellek hızı ne kadar yüksek olursa gpu için o kadar iyi olur. Ram kapasitini arttırıp mesela 16 olarak laptop en fazla kaç mhz hız destekliyorsa o kadar hızlı bellek takmanız. Ama ne kadar mantıklı bir yatırım olur ve laptop mobo ne kadar bellek ayırmanıza izin verir bilemiyorum.
    Eğer harici ekran kartı olduğundan kesin eminseniz bios ayarlarından ayarlayabilmeniz gerekli. Belki direkt olarak apu içindeki dahili grafik birimini kapatıp tüm ram belleğini kullanabilirsiniz. Ama bu durumda bile ram belleğini 16 ya çıkarmanızda fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 15 Eylül 2020; 16:22:25 >
  • Cevabınız için teşekkür ederim apudaki 2gb vrami 512 ye ddüşürmek istiyorum bu masaüstünde gözle görülür bir performans düşüşü yaşatırmı veya oyunlarda performans düşüşü olurmu

• AloneWorld kullanıcısına yanıt
    Olur. Ek 8 gb ram alırsanız hem çift kanal çalışacağı için dahili gpu'nun performansı artar hemde sistem ram'i yetmeye başlayacağı için genel performansınız artar.
  • Notebookunuzun marka modeli nedir? Bakalım RAM slotu var mı yok mu...
  • Acer nitro 5 AN515-43 120hz R5 3550H 4core 8 thread 8gb ram (ek slot mevcut) GTX 1650 4gb GGDR5 apu olarak Vega 8 2gb ram bulunmaktadır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.