Şimdi Ara

Vekaletle araç satışı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım için bir alıcıyla fiyatta anlaştık adam al sat yapıyor, vekaletle satış işlemini halledelim diyor boşa masraf olmasın diye ben pek bu işin taraftarı değilim ama bildiğim kadarıyla 30 güne üzerine almazsa ya da satamazsa aracı araç onun üzerine geçiyor diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin lütfen, sözün özü bu durumda ne yapmalıyım önerileriniz nelerdir?

• Aracin satis hakki vekaletini verin. Orda surede belirtebilirsiniz. Vekalet verdiginiz kisinin uzerine gecme gibi bir durum sozkonusu degil ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Peki ben 30 gün için araç satış vekaletini adama verdim adam aldı arabayı Tekirdağ' dan Hatay'a gitti 30 gün geçti satamadı, araca herhangi bir ceza yazıldığında, ya da mtv vergisi yine benim adıma çıkacak vs. sıkıntılı durumlar değil mi?
  • O tarz borclar sizi baglar.

• Böyle işlerde hiç riske girmeye gerek yok al kardeşim 100 lira noter masrafın benden olsun dersin kafan rahat olur

• quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

Böyle işlerde hiç riske girmeye gerek yok al kardeşim 100 lira noter masrafın benden olsun dersin kafan rahat olur

Aynen öyle yapacağım teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
  • Araç onun üzerine geçmez. Vekalet 70-80tl civarı olması lazım. Noter satışı 110 tl civarı olması lazım. Adama vekalet alacağına, noter satışı yapsın. 30tl yaptığı ticarette ona zarar ettiriyorsa da bu işi bıraksın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vekalet ile araç satışı
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3 4 bin kar etmeden satmazlar 100 lira pazarlığı yaparlar

• zgn61 kullanıcısına yanıt
    Adam ruhsat parasından kaçıyor kendince, garip bu al satcılar
  • koşanadammuro kullanıcısına yanıt
    Ruhsat parasından ziyade üzerine artık araba alamiyordur.

• zgn61 kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen neyse zaten vazgeçtim vekalet işinden alıyorsa noter satışıyla alsın.

Teşekkür ederim yardımlarınız için
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgn61

Ruhsat parasından ziyade üzerine artık araba alamiyordur.

Aynen durum budur. Yılda 3 kez araç al sat yapabilir kendi adına. Yoksa vergi vermek zorunda bu yüzden bu yöntem kullanılıyor.

• ben o şekilde iki kere araba sattım 2 aylık vekalet veriyordum bi sıkıntı yaşamadım,kargoyla yada fax ile noter satışını gönderdiler ama satış yapmadan sigortayı iptal edemiyorsun, bence tanıdık değilse vekaletle verme riskli iş .

• Satın maliyeye şikayet edin adamı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vekaletle bidaha araç vermem. Aracını alıp terör eyleminde kullanmayacağını, trafik cezası yemiyecegi, kaza yapmayacağı, km yı dusurmeyecegi ne malum?

Km düşürüp satsa direk sana patlar ihale !!!

Ayrıca vekalet ile al sat yapanlar vergi kaçırıyor , yoksa adam aradaki 30 lira farkini yaptığından degil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.