Şimdi Ara

vergi kaçıranı şikayet ettim. Güncelledim (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
2
Favori
17.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ZeroSystem

quote:

Orijinalden alıntı: casual

bu vergi olayı üzerinde çok düşünülmesi gereken bir konudur, sistem her insanı aynı görmektedir.. esasen aynı görmekle AYIRIMCILIK yapmaktadır.. örnek; zengin bir insan yuritçinden bir telefon almalı ve vergisini ödemelidir..

asgari ücretle çalışan bir insan yurtdışından (çinden) telefon getirdiğin de vergi ödememeli ve düşük gelirli insanlara bu yasak olmamalıdır.

bazı arkadaşlar doğru tespitler de bulunmuşlar... bu ülkede fakir vergi vermediğin de veya parası olmadığından gıda çaldığın da ciddi cezalar alır, hapse atılır vs..

zenginler (sıradan insanların emeğini sömürenler) tirilyonlarca lira vergi kaçırırlar ama saygıdeğer işadamı muamelesi görürler. esasen ödeyecekleri vergi kendi kazançları değildir.. ÇALIŞTIRDIKLARI DAR GELİRLİ İNSANLARIN ÜZERİNDEN KAZANDIKLARI PARANIN BİR KISMINI DEVLETE VERMELERİ GEREKMEKTEDİR. yani ödeyecekleri vergi esasen çalıştırdıkları insanların emeğidir.

hem çalıştırdıkları insanların üzerinden ciddi paralar kazanırlar , hemde çalıştırdıkları insanlar üzerinden kazandıkları ciddi paralardan devlete ödemeleri gereken vergileri ödemezler.

ülkemiz de ve ortadoğu ülkelerin de dar gelirli insanlar akıl almaz şekilde devlet ve kapipatilst sistemin oyuncuları tarafından inanılmaz şekilde sömürülmektedir..

daha vahim birşey söyleyeyim; bu ülkede asgari ücretle eşiyle birlikte çalışıp konut birikimi yapan insanların (o zaman uzun vadeki konut kredileri yoktu) devlet iç borçlanma senetlerinde 30 yıllık konut birikimleri devlet tarafından gasp edildi.

yani olaya şöyle bakın; hem her konuda en sömürülen kesin sizsiniz. en düşük ücretle çalıştırılıyorsunuz, böyle olunca aile de 2 yada daha fazla kişi çalışıyorsunuz. kirada oturmamak için yemeyip/içmeyip konut birikimi yapıyorsunuz ve devlet bunu gasp ediyor..

esnafın vs yerlerin vergi kaçırması tabi verdiğim örnekte ciddi bir lux teşkil ediyor. benim anlattığım olaya göre vergi vermeyen yardım kuruluşu bile suç işlemiş olur..

ANLATSAM DAR GELİRLİ İNSANLARIN SİSTEM TARAFINDAN NASIL YARATILDIĞI VE NASIL EMEKLERİNİN SÖMÜRÜLDÜĞÜ HATTA KONUT BİRİKİMLERİNİN GASP EDİLDİĞİNİ İNSANLIĞINIZDAN UTANIRSINIZ..

Güzel saçmalamışsın.

sen önce okulunu bitir sonra belki saçmaladığıma yada saçmalamadığıma karar verme muhakeme gücüne ve bilgisine sahip olabilirsin..

güzel saçmalamışsın.. cümlesini 10 yaşında çocukta yazar buraya ee so what? bu kadarmısın?

• quote:

quote:

quote:

bu vergi olayı üzerinde çok düşünülmesi gereken bir konudur, sistem her insanı aynı görmektedir.. esasen aynı görmekle AYIRIMCILIK yapmaktadır.. örnek; zengin bir insan yuritçinden bir telefon almalı ve vergisini ödemelidir..

asgari ücretle çalışan bir insan yurtdışından (çinden) telefon getirdiğin de vergi ödememeli ve düşük gelirli insanlara bu yasak olmamalıdır.

bazı arkadaşlar doğru tespitler de bulunmuşlar... bu ülkede fakir vergi vermediğin de veya parası olmadığından gıda çaldığın da ciddi cezalar alır, hapse atılır vs..

zenginler (sıradan insanların emeğini sömürenler) tirilyonlarca lira vergi kaçırırlar ama saygıdeğer işadamı muamelesi görürler. esasen ödeyecekleri vergi kendi kazançları değildir.. ÇALIŞTIRDIKLARI DAR GELİRLİ İNSANLARIN ÜZERİNDEN KAZANDIKLARI PARANIN BİR KISMINI DEVLETE VERMELERİ GEREKMEKTEDİR. yani ödeyecekleri vergi esasen çalıştırdıkları insanların emeğidir.

hem çalıştırdıkları insanların üzerinden ciddi paralar kazanırlar , hemde çalıştırdıkları insanlar üzerinden kazandıkları ciddi paralardan devlete ödemeleri gereken vergileri ödemezler.

ülkemiz de ve ortadoğu ülkelerin de dar gelirli insanlar akıl almaz şekilde devlet ve kapipatilst sistemin oyuncuları tarafından inanılmaz şekilde sömürülmektedir..

daha vahim birşey söyleyeyim; bu ülkede asgari ücretle eşiyle birlikte çalışıp konut birikimi yapan insanların (o zaman uzun vadeki konut kredileri yoktu) devlet iç borçlanma senetlerinde 30 yıllık konut birikimleri devlet tarafından gasp edildi.

yani olaya şöyle bakın; hem her konuda en sömürülen kesin sizsiniz. en düşük ücretle çalıştırılıyorsunuz, böyle olunca aile de 2 yada daha fazla kişi çalışıyorsunuz. kirada oturmamak için yemeyip/içmeyip konut birikimi yapıyorsunuz ve devlet bunu gasp ediyor..

esnafın vs yerlerin vergi kaçırması tabi verdiğim örnekte ciddi bir lux teşkil ediyor. benim anlattığım olaya göre vergi vermeyen yardım kuruluşu bile suç işlemiş olur..

ANLATSAM DAR GELİRLİ İNSANLARIN SİSTEM TARAFINDAN NASIL YARATILDIĞI VE NASIL EMEKLERİNİN SÖMÜRÜLDÜĞÜ HATTA KONUT BİRİKİMLERİNİN GASP EDİLDİĞİNİ İNSANLIĞINIZDAN UTANIRSINIZ..

Güzel saçmalamışsın.

sen önce okulunu bitir sonra belki saçmaladığıma yada saçmalamadığıma karar verme muhakeme gücüne ve bilgisine sahip olabilirsin..

güzel saçmalamışsın.. cümlesini 10 yaşında çocukta yazar buraya ee so what? bu kadarmısın?

asgari ücretle çalışan bir insan yurtdışından (çinden) telefon getirdiğin de vergi ödememeli

Ama bunu 10 yaşındaki çocuk bile yazmaz...

Vergi yasaları zengin olma isteğini teşvik etmelidir, insanları zenginlikleri yüzünden cezalandırmaya çalışan bir sistemde kim neden başarıyı kovalasın?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Güzel saçmalamışsın.

asgari ücretle çalışan bir insan yurtdışından (çinden) telefon getirdiğin de vergi ödememeli

Vergi yasaları zengin olma isteğini teşvik etmelidir, insanları zenginlikleri yüzünden cezalandırmaya çalışan bir sistemde kim neden başarıyı kovalasın?

yaşın genç olduğu için anlaman gerekeni değil, anlamaman gerekeni görüyosun. biz bunu ilköğretim dönemin de yapıyorduk.

seni incitmek için söylemiyorum, hoca karmaşık bir matematik problemi çözerdi 2 rakamını Z gibi yazardı biz tüm teneffüs boyunca kahkaha atardık.

esasen hoca hiç bir hata yapmamıştı.. BEN BURDA İNSAN AKLININ NE DERECE ADALETSİZ, HAKSIZ İŞLER YAPTIĞINI VE/VEYA YAPMAK ZORUNDA KALDIĞINI İZAH EDİYORUM.. KASITLI YADA KASITSIZ..

ilk bakışta senin söyledğin gibi asgari ücretli insana cep telefonu serbest, zengin insana yasak olması söz konusu olamaz gibi geliyor.. ve zaten öyle..

ama bu akıl almaz adaletsizliği, haksızlığı ortadan kaldırmıyor.. sanırım yaşın genç olduğu için cep telefonu getirme derdindesin :) ben o yaşları geçtim...

olayı cep telefonu özelinde düşünmemeni tavsiye ediyorum... bu gelir adaletsizliği konusudur esasen.. yani çözüm cep telefonunun asgari ücretlere serbest bırakılması değil.. gelir adaletsizliğini çözüp, herkesin vergi ödeyerek telefon almasını sağlamaktır.

öncelikle sen akıl almaz bencil davranıyosun.. devlet iç borçlanma senetleri devlet tarafından gasp edilen asgari ücretli insanlar hiç ilgini çekmemiş ... cep telefonu getirmek serbest olsa da köşeyi dönsem filan diye düşünen birisin sanırım..

• casual kullanıcısına yanıt
    yazdıklarının maalesef mantığı yok arkadaş
    sistem niye her insanı aynı görsünki
    benim maaşım brütte 5000 tl kesilince 3500 kalıyor
    asgari ücretli bürütü 2030 tl kesilince 1600 kalıyor aynı vergimi kesilmiş oluyor
    zengin iphone alıyor kdvsi 5000 tl üzerinen %18
    orta gelirli samsung alıyor 2000 tl üzerinden %18
    dar gelirli 700 tl lik telefon alıyor kdv si %18
    herkes ödeme gücü üzerinden vergi veriyor
  • uykuadam U kullanıcısına yanıt
    ben biliyorum aslanım ne sorcam sen daha memurun ne iş yaptığını bilmiyorsun gitmişsin memur gibi milleti şikayet ediyorsun...

para söylede para versinler bedava çalışma... bedava çalışana iyi şey demezler...
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    memura memurun ne iş yaptığını bilmiyorsun demek??!! allah akıl fikir versin
    devlet yeterli para veriyor
    allah devlete zeval vermesin
    yaptığım ihbardan beklentim yok daha önce çok yazdım

amacım farkındalık yaratmak binlerce kişiye ulaştım buraya yazarak
    bu ülkede parasını kazanıpta vergisini vermeye yanaşmayan hırsızlara

benim gibi bir tokatta benden diyecek adam çoktur evvelallah
  • ben olsam bende vergi vermemeye çalışırdım . yanlış yapmışsın. emin ol zaten vergi kaçırsan bile başka yerden kaçıramıyorsun. mutlaka verdigimiz vergi yinede dünya ülkelerinden daha fazla, bizde toplanan vergileri iyi harcasalar lafım yok benim düşüncelerimin tam tersine harcıyorlar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Güzel saçmalamışsın.

yaşın genç olduğu için anlaman gerekeni değil, anlamaman gerekeni görüyosun. biz bunu ilköğretim dönemin de yapıyorduk.

seni incitmek için söylemiyorum, hoca karmaşık bir matematik problemi çözerdi 2 rakamını Z gibi yazardı biz tüm teneffüs boyunca kahkaha atardık.

esasen hoca hiç bir hata yapmamıştı.. BEN BURDA İNSAN AKLININ NE DERECE ADALETSİZ, HAKSIZ İŞLER YAPTIĞINI VE/VEYA YAPMAK ZORUNDA KALDIĞINI İZAH EDİYORUM.. KASITLI YADA KASITSIZ..

ilk bakışta senin söyledğin gibi asgari ücretli insana cep telefonu serbest, zengin insana yasak olması söz konusu olamaz gibi geliyor.. ve zaten öyle..

ama bu akıl almaz adaletsizliği, haksızlığı ortadan kaldırmıyor.. sanırım yaşın genç olduğu için cep telefonu getirme derdindesin :) ben o yaşları geçtim...

olayı cep telefonu özelinde düşünmemeni tavsiye ediyorum... bu gelir adaletsizliği konusudur esasen.. yani çözüm cep telefonunun asgari ücretlere serbest bırakılması değil.. gelir adaletsizliğini çözüp, herkesin vergi ödeyerek telefon almasını sağlamaktır.

öncelikle sen akıl almaz bencil davranıyosun.. devlet iç borçlanma senetleri devlet tarafından gasp edilen asgari ücretli insanlar hiç ilgini çekmemiş ... cep telefonu getirmek serbest olsa da köşeyi dönsem filan diye düşünen birisin sanırım..

yaşın genç olduğu için

sanırım yaşın genç olduğu

ben o yaşları geçtim

Ad hominem, argümana karşı söyleyeceğin bir şey olmadığı için karşındaki kişiye saldırmaya çalışıyorsun.

zenginler (sıradan insanların emeğini sömürenler)

ÇALIŞTIRDIKLARI DAR GELİRLİ İNSANLARIN ÜZERİNDEN KAZANDIKLARI PARANIN BİR KISMINI DEVLETE VERMELERİ GEREKMEKTEDİR.

yani ödeyecekleri vergi esasen çalıştırdıkları insanların emeğidir.

Sen işvereni çalıştırdığı insanlar dar gelirli diye cezalandırırsan özel sektör ya makineleşmeye gider ya da ülkeyi terk eder.

Ülkenin zenginlere ihtiyacı var ama zenginlerin Türkiye'ye ihtiyacı yok.

Bize lazım olan yabancı yatırımcıyı çekmek ve yerli girişimciyi desteklemek adına vergi politikalarını yumuşatmaktır...

• Avm lerin tek sevdiğim yönü müşteriler istemeden kdv fişini vermeleriydi.

Maalesef mado buna uymamış.

Hınca hınç dolu olan bir cumartesi gününde saat 16:00 kadar 21 kişimi gelmiş olabilirmi?

Müşteri İçeride en az 30 kişi var

Hiç sanmıyorum.

vergi kaçıranı şikayet ettim. Güncelledim
  • 3 tllik fişimi bile aldım. Kendi adıma
  • ZeroSystem kullanıcısına yanıt
    ülkenin zengine falan ihtiyacı yok ,zaten yeterince zenginimiz var
    yatırımcıya demek istiyorsan evet doğrudur ama sömürmeye gelen hiç gelmese daha iyi (gerçi yabancı firmalar zaten kendi çıkarlarını düşünerek gelir)
    adamlar buraya gelip asgari ücretle köle gibi çalıştıracaksa ne anladım o işten ?
    yatırımcıyı çekmek için daha ne yapılsın ,Çin gibi köle sistemi olan ülkelerle bu şekilde rekabet etmeyi mi düşünüyorsunuz ?
    devletin vergisini düşünüyorsun ama vatandaşın insanca yaşamasını umursamıyorsun ?
    yani modern köleliği gönüllü kabulleniyorsun (yok öyle demedim falan diyeceksen ,yazdıklarını tekrar oku)

ülkenin asıl sorunu vergi falan değil ,asıl sorun adaletsiz gelir dağılımı
    gerçi artık çoğu ülkede bu sistem var ,zengin gün geçtikçe daha çok zenginleşiyor ,fakir daha fakirleşiyor
    zengini korumak için uğraşılıp ,fakire şükret telkini veriliyor
    zengini kaçırırsan asgari ücreti de bulamazsın gibi sözlerle ,ölümü gösterip sıtmaya razı ediliyor

yeni kuşaktan çok umutluydum ama artık hiç umudum kalmadı ,eskiden bir çok şeye tepki gösterilirdi ,şimdi ise sus otur hainlik etme modası meşhur
    eskiden devletçiliği çok eleştirirdim ,bir kişinin yapacağı işi on kişiye vermişler ,on kişi başaramıyor diye
    şimdi ise on kişinin yapacağı işi bir kişiye veriyorlar ve değişen bir şey yok ,yine işler doğru dürüst yürümüyor ,her yerde her alanda sıkıntı var

neyse biz unumuzu eledik ,eleğimizi astık
    siz memnun olduktan sonra biz uzaktan seyrederiz

• Bazı isletmeler sürekli fiş kesmekle uğraşmaz günlük 1 tane fiş keser muhasebe maliyetlerini düşürmek için , söyle anlatayim, bir bakkal sabah dükkanını acar ve gün boyu 100 tl lik satış yapar ve herkese fiş keseceğine 100 tl lik tek bir fiş keser o yüzden burasıda böyle olabilir direk insanların gunahini almamak gerek
  • Konungariket Sverige kullanıcısına yanıt
    mantıksız
    yani sabahtan beri yaptığı satışların hepsini yazıyor akşamda topluca kesiyor öylemi?
    hayatta öyle birşey olmaz
    benim elime kesip vermedikten sonra kesildiğini nerden bileceğim?
    fiş almamanın vermemenin neden cezası var o zaman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uykuadam

Avm lerin tek sevdiğim yönü müşteriler istemeden kdv fişini vermeleriydi.

Maalesef mado buna uymamış.

Hınca hınç dolu olan bir cumartesi gününde saat 16:00 kadar 21 kişimi gelmiş olabilirmi?

Müşteri İçeride en az 30 kişi var

Hiç sanmıyorum.

maalesef türkiyenin durumu bu işte
    özetliyor
    koskoca zincir kafede herkes ücretini ödemiş arkasına bakmadan gitmiş
    sen almassan o da vermez
    asgari ücretli eline geçmeden vergisi kesiliyor

• Herkesten duyarlılık bekliyorum arkadaşlar.

Bu tür kafe restaurant kasap manav bilgisayarcı ayakkabıcı kim olursa olsun fişimizi isteyelim.

Devlet bu tür vergileri toplayamadığı için .

Kaynağında kesilen akaryakıt sigara tüpgaz vs zam yapıyor.
  • Arkadaşlar bugün ihbarımın sonucu geldi.

İşletme hakkında cezai işlem uygulanmış.

• bunu yazmak istemezdim ama yukarıda tutalım lütfen
  • quote:

Herkesten duyarlılık bekliyorum arkadaşlar.

Bu tür kafe restaurant kasap manav bilgisayarcı ayakkabıcı kim olursa olsun fişimizi isteyelim.

Komik olma, devlet dürüstce vergi toplamak istemiyor çünkü dolaylı vergi işine geliyor. En çok vergi toplanan ülkeyiz ama toplanan vergileri asalak diyanete harcar isen boyle olur. Man adasına kacırırsan boyle olur.
    Dua ette birgün sen daha fazlasını ödemek zorunda kalma :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuémcé

quote:

Herkesten duyarlılık bekliyorum arkadaşlar.

Komik olma, devlet dürüstce vergi toplamak istemiyor çünkü dolaylı vergi işine geliyor. En çok vergi toplanan ülkeyiz ama toplanan vergileri asalak diyanete harcar isen boyle olur. Man adasına kacırırsan boyle olur.
    Dua ette birgün sen daha fazlasını ödemek zorunda kalma :)))

Ben ömrüm boyunca vergimi tam ödeyeceğim zaten

Çünkü maaşlı ücretli çalışanım.

En çok vergi toplanan ülkede değiliz hangi veriye dayanarak yazdın bunu

bununla ilgili resmi belge varsa link ver

Devlet beyana dayalı vergileri tam toplayamıyor çünkü

Fiş fatura yok isteyen yok veren yok
    Bilen yok soran yok

Eğer esnaflarda oturursanız vergi levhasına bakın komik rakamlardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykuadam -- 7 Mart 2018; 11:27:18 >

• Şikayete devam arkadaşlar

Şu fişlere bakabilirmiyiz allah aşkına? Saat ve fiş nolara

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.