Şimdi Ara

Vergi zam oranı belli oldu: MTV ve IMEI kayıt ücreti 2022'de ne kadar olacak? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
0
Favori
18.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
141 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Az olmamış mi yav. Ben enflasyon en az %50 diyordum. Bence iyiyiz buna şükür 36 çıkmış bak... 😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu millet akıllanmaz. Kendi aldığına değil de hep başkasına bakıyor. hep fesat, hep kıskançlık.
    - Diyor ki ben cumartesi çalışıyorum memur da çalışsın.
    + kardeş ona çalışsın diyeceğine kendi özlük hakkının peşine düş. Herkes köle olunca mı mutlu olacaksın ?
    - efendim memurun iş güvencesi var şükretsin %3 'e
    + memur dediğin kitle içinde ben dahil ülkenin lokomotif beyin takımı var. doktoru, hakimi, mühendisi, bürokratı, hocası ... Nasıl bir kafanız var bilmiyorum, memur zannettiğiniz kitle ile uğraşacağınıza özlük haklarınızı çiğneyenlerle uğraşın. Ayet kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın diyor. Ne zaman ki başkasının haklarını da savunmaya başlarız ülke düzelir. Her sene aynı şeyler, memur şöyle aldı, asgari böyle aldı, polis çok aldı, hoca çok aldı. Yahu alsın, vergi affı ile milyonları götürenlere bu kadar sesiniz çıkmıyor.

• Bugün gittim pınar gurme sucuk 38 liradan 44 liraya fırlamış kilosu 144 tl olmuş polonez kilosu 139 lira.

Konserve nohut aldım 8.5 liraydı 13 lira olmuş, bir ürüne 4.5 lira zam gelebiliyor, Almanya 28 yılın en büyük enflasyonunu açıklıyor

yüzde 4.5 sen bir tane nohuta yüzde 50 zam koyuyorsun bu ülke yarra yering.

Paket fındık 100 lira, ulan ben bunu 28 liraya alıyordum daha 4 yıl olmuş..

Bir ürün düşün sen ülkende üretiyorsun hem de top 3 desin ama 4 yılda yüzde üçyüz falan artıyor a.a. artık.

Hala da ekonomiyi savunan hamurcu gerizekalılar var.

• gcb1903 kullanıcısına yanıt

Gss haracına da dur desinler. Bunu yapsa kafadan kaç oy gelir.

Bu arada muazzam imla ve noktalama kullanmışsınız, tebrik ederim.

• Rindaman kullanıcısına yanıt

O da var hocam, GSS denen dayatma gönüllülük esasına döndürülse faydalı bir hizmet olabilecekken (ayda 100 TL'ye tam kapsamlı sağlık sigortası resmen) dayatma, zorla, faizle insanları yıldırdılar. Bir tane muhalefet, daha doğrusu iktidar olabilme ihtimali olan muhalefet çıkıp bunları neden söylemiyor? Yarın iktidar olursa kendi de devam edecek bu düzene demektir. TKP gibileri söylüyor da onların ihtimali yok, bir nevi bekara karı boşamak hesabı.

Burada CHP yapılanması çok, şu yorumları, insanların şikayetlerini duymuyor mu? Gidip üstlerine bildirsin, insanlar Selo salınmış hapis tutulmuş umursamıyor, bu haraç düzenine karşı hamle istiyor desin.

Herkesin şikayetçi olduğu, özellikle en alt gelir grubu olan % 60-70'i ilgilendiren konulara dokunsun muhalefet.

Çiftçiye mazot 2 TL olsun. Gübrenin çuvalı (50 KG) 500 liraya dayandı, gerekirse kamu yatırımı olarak Tarım bakanlığı çiftçiye yetecek kadar gübre fabrikası kursun, yurt dışından ithal edilmesin. Gübre bu ne kadar yüksek teknoloji olabilir?

GSS denen haraç gönüllülük esasına göre olsun. Eğer sigortalanmak isteyen varsa ödesin, yoksa ödenmesin. 2 farklı insanı birden kazanmak bu. İhtiyacı olan, sigortası olmayan ama sağlık hizmetine ihtiyaç duyan insanları da kazanırsın, "benim hastaneyle işim yok, olursa verir 500 lira özele giderim 3 5 senede bir" diyeni de kazanırsın. Resmen vınvın durumu.

Çık açıkla, söz ver, "bunu bunu yapacağız, söz veriyoruz 1 yıl içinde adımları atacağız iktidar olursak" de. AKP oyları eriyor eriyor ama CHP oyları artmıyor. Bu durumda AKP gitse bile yerine yine tıpkı daha önce defalarca olduğu gibi yeni sağ partiler gelecek demektir. Menderes gidince Demirel geldi, Demirel gitti Erbakan geldi, Erbakan gitti yine Demirel geldi, Demirel gitti Özal geldi, Özal gitti Demirel geldi, Demirel gitti Erbakan geldi, Erbakan gitti Erdoğan geldi. Bu böyle gider o zaman.

Ben artık ülkenin kriminal azınlığı için değil büyük çoğunluğu için söz veren iktidar adayları istiyorum. 100 bin KHK'lı için harcadığı çabayı 50 milyon Türk halkı için harcamalılar, bunu göstermeliler ki iktidar olabilsinler. Yoksa AKP oyları % 5'e düşer yerine DEVA gelir % 40 alır, aynı tas aynı hamam devam eder.

• gcb1903 kullanıcısına yanıt

Ya inan ne yazsam boş bu ülke için.

Yazıp yazıp siliyorum, bıktım bu forumda özet geçmekten.

Yüzlerce defa silmişimdir ciddiyim.

• Hiç utanmıyorlarda acaba kime %36 küsür zam yapmışlarda, bu kadar zammı hak görebiliyorlar ? Yazıklar olsun !

• BLasTeaR kullanıcısına yanıt

anlama özürlü müsün?. konun at gözlükleriyle ne alakası var abi cahil twitter ergenleri gibi her yere copy paste yapıyosunuz şunu. Devletin tanımına bi bak önce.. "toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal örgütlü bir ulusun ya da uluslar topluluğunun oluşturduğu tüzel varlık.Devlet siyasal ve kültürel bir birliktir"

Şimdi "sömürücüler de devlet oluyor" ile bu tanımın ne alakası var? bela okuduğun şey devletse bu tanıma göre buna içindeki halk,ulus ilkeleri,bayrağı,kutluk anlayışından beri kutsal olan değerleri vb vb.. hepsi girer. Kötü yönetenin ceremesini bu kutsal kavram çekemez. Ayrıca bir kesim,yüzdesi kac olursa olsun kötü yönetenleri seçti diye de bu kutsala bela okuma özgürlüğü sunmaz.

• deserthawk D kullanıcısına yanıt

Devlet kavramı zamana göre değişmez.hükümet ve yönetim devleti temsil edebilir ama onun kültürel kutsallığını zedeleyemez ve tanımına dahil olamaz.yaşanılan dönem ne olursa olsun veya o dönemdeki insanlar hükümet ile devleti aynı kefeye koysun veya koymasın. Alakası yoktur. üst mesajda tanımı yazdım. bu kavram eski türk devletlerinden beri aynıdır. eski türkçede "atkarma"adıyla kullanılmış şimdi siyasal örgüt diye geçiyor. siyasal örgüt derken de yanlış anlaşılmasın .dönemlik başa geçen siyasal gücün oluşturduğu bir örgüt değil bu tanım.Burada kastedilen o devletin kuruluşunu ve esaslarını oluşturan siyasal örgütlenme. Bu da türk devleti özelinde kutluk dönemi türk hükümdarlarından,selçuklu ve osmanlı'ya ,Türkiye devleti özelinde ise cumhuriyet ve m.k. atatürk'e tekabül eder.. Bilmem anlatabildim mi şimdi okunan belanın kimlere gittiğini..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whowert is back -- 7 Kasım 2021; 3:0:16 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.