Şimdi Ara

Vergiler mi yüksek yoksa PS5 Pro’nun fiyatı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
4.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülke ekonomik darda zevkinde lay lay lomunda eğelencesinde markasında hava atmasında olanı daha fazla yoluyorlar .

Ps5,apple yi parası olan iyi kazanan alıyor zaten garibanı değil satışlar halen ülkede çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Kasım 2024; 15:58:55 >
  • *Bu cihazın parakende satışı 800 Euro..

*Yani tüm vergiler dahil fiyatı..

*Gümrük vergisi, VAT(KDV), gelir vergisi vb. tüm vergiler ve kar marjları dahil 800 Euro

özetle durum çok daha vahim

• eg2077 E kullanıcısına yanıt

Vergilerin yol, su ve elektrik olarak geri dönmesi ve yol, su, elektriğe de para verip hem de vergisini ödüyor olmamız seni niye rahatsız etti?

• Lol. Avrupa'da 800 euro olan konsol zaten vergi dahil fiyat. Niye halihazırda vergili fiyat üzerinden hesaplama yapıyorsunuz. Enayi misiniz? Zaten TR vergileri yetiyor, Avrupa'nın vergisini de ödeyeceğimizi düşünmedin herhalde.

Koskoca DH admininin verdiği örneğe bak. Usta sitenin kalitesi gitgide düşüyor. Nereden buluyorsun bu editörleri? @gun

• eg2077 E kullanıcısına yanıt
    Aç mı kaldın, hakaret mi istiyorsun ?
  • joven kullanıcısına yanıt
    Daha senin maaşı eklemeyi unutmuşlar
  • Tokyo'dan Ps5 Pro 27 bin tl aldım vergi vs. içinde (vergi iadesi geri alma vs. eklemedim daha) bizim ülke üretken değil, tükettiği üründe dahi vergisi ile sömüren bir yapıda kan emici bir yönetim biçimidir... Bu vergilendirme değildir bir ürünü nerdeyse 2x fiyatta satmak saçmalıktır.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Aynen emmi

Ama sorun şu ki hadi bu konsol NEYSA ihtiyaç değil

Abey bu bilgisayar ve telefon vergileri ney?

Araba da günümüzde ihtiyaç yüzde yüz ve üstünde vergi alınıyor en azindan yerli araclarda vergi çok daha düşük olmalıdır

Adam audi a6 istiyorsa istersen yuzde 300 vergi iste

Ama egeaya bineyim isime gideyim ana babami hastaneye gotureyim diyen adamdan vergiyi az al baba nabiyon sen ya

Türkiye vergi sistemi ciddi sorunlu
  • 'Tavukmu yumartadan çıkar yoksa yumurtamı tavuktan'' gibi bir soru olmuş başlıktaki yazı. Neyse kesin cevap şu şekilde kanımca;

Vergilerde yüksek, PS5 Pro da.

• Buna verilecek parayla güzel bir ekran kartı ve işlemci alırsın.

• serdarcenk kullanıcısına yanıt
    boş boş kalemşörlük yapmışsın. cari açığı azaltmak için gerekli bunlar. ps alacak olan bir şekilde yurtdışından getirmeli. sim kart yok bir şey yok. bana arkadaşım getirdi, vergi iadesi de aldık mis gibi. 10.000 tl para vermiştim 2 sene önce. 20bin'di burda.
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

ben olanı yazdım iphone ile ps5 temel ihtiyaç değil su ekmek yiyecek giyecek değil insanlar kirasının derdinde geçiminin derdinde iphonenin derdinde değil, derdinde olanıda yolsunlar bir güzel kasaya hazineye para lazım ülke zorda, şu anki robin hood modlarını biraz seviyorum açıkçası.

iphone yi 200.000 tl bile yapsan %500 vergi ile mağazanın önünde fizana kadar kuyruk olur müstehak böyle gösteriş gördüm crazy lerine, ülke cennet mahallesi modunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Kasım 2024; 17:19:54 >
  • Avrupa fiyatı son satış fiyatı. KDV Vs vergi dahil fiyatı. Haberde ki hesaplama yanlış.

Amerika fiyatı ise vergisiz. Eyalet bazlı vergilendirme var orada ve genelde %6-7. En fazla %9-10 galiba. Yani amerikada 770 dolara alınabiliyor. Avrupada ise şu an dolara çevirirse 862 dolar. Neredeyse 100 dolar daha pahalı. İngiltere de ise durum daha vahim 700 sterlin 907 dolar yapıyor. Ingiltereden getirtmeyi düşünüyordum ama bu fiyatlardan dolayı prodan vaz geçtim.

Son olarak üstüne Ps5 proda bluray sürücü ve dik durma standı dahil değil. Onları da almak istersen 125 dolar daha eklemek lazım. Kısacası her türlü kazık. Bize daha da kazık... 🤦‍♂️

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 7 Kasım 2024; 17:24:49 >
  • 800 avro zaten üzerine kar eklenmiş hali.

yani konsolu 600 €'a ithal ediyorlarsa 1036€ yapıyor, üzerine 200€ kar koy 1250€ yapması lazım ama 1350€'ya satılıyor.

vergi yüksek evet ama buradaki distribtör veya mağaza avrupadan daha çok kazanıyor.

hem de avrupa'da giderler buradan daha fazla.

orada mağaza çalışanı 1500€ alırken burada 500 € bile almıyor.
  • Benim Ps4 pro veya Ps5 im olsa; Ps5 pro almam. 6 yı beklerim.

Şu an konsol olarak f-p bakımından en mantıklı Xbox Series S (1Tb).

50 bin liralık cihaza insan sim kart slotu neden koymaz anlamam; adam belki karavanda ty ye bağlayıp kullanacak.

Mobil internet aracılığıyla grup oyun yapacak; el konsolloru içinde aynı durum geçerli.

Bu sayede sınırsız tarifelere de bahane olur. 

Konsol mu Pc mi ikilemi olan için ise harici kartlı mini pc ler daha mantıklı gibi. Görsellik bakımından konsol, işlevsellik bakımından hen konsol hem pc. Hem salona koyabilirsin , hem odana göze batmaz. At çantana istediğin yere götür; mobilize.

Mesela yahni birkaç örnek.

https://forum.donanimhaber.com/konsola-alternatif-mini-pc-ler--159929194

• Maliyet ve satış fiyatı farkı yani gelirin kârın %25i de devlete gidiyor ,onu da unutmayın.

• Fenomenon kullanıcısına yanıt

Durum herşeyde böyle, bir hamburgeri bile ABD'den falan pahalıya yiyoruz. Bizde restoranda köfte pişiren adam TR asgari ücreti alıyor. Orada dolar/euro alıyor.

Fiyatlar ülkemizde Monaco gibi, maaşlar ise Afrika.

• HAYRET. trt niye pay almamış konsoldan şaşırdım
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam ama yalnız Sinerji'den almazsanız çok yerinde bir hamle yaparsınız. Youtube'da kanıtı var. Tüketici yasasını pek takmayan bir firma olduğuna dair ciddi içerikler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 7 Kasım 2024; 19:19:3 >
  • Hem PS5 Pro pahalı hem vergiler ülkemizde yüksek.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.