Ben Sony yerinde olsam; elinde distribütör garantili Ps3, 4 ,5 olanlara; eskiyi getir yeni götür kampanyası yaparım. Ya da misal 6 oyunda %50 indirim. Yapar mıyım yaparım; herşey vatandaşa hizmet için. |
Vergiler mi yüksek yoksa PS5 Pro’nun fiyatı mı? (3. sayfa)
-
-
Abd satış fiyatı 700 dolar bunun yüzde 6 sı vergi arkadaşlar yani 658 dolar cihazın kar payı içinde olan satış fiyatı.
23.300 TL den ülkemize giriş yapıyor yani ortalama olarak
Sterlin Euro dolar vs ABD veya Avrupa farklı olabilir ama rakam çok değişmez ortalama olarak 24 bin ülkemizdeki dağıcı lisansı elinde olan firmaya gelir
Verdiği siparişe göre 10 bin 50 bin tane artık ne kadarsa iskontolu bir şekilde bile alma şansı yüksek
50 bin tl nin 24 bini cihazın fiyatı kalan 26 bin vergiler ve buradaki aracı firma karı oluyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İkisi de...
-
Vergiler mi yüksek PS5 Pro mu :) Soruya bak. Saçmalamakta sınırın olmalı
-
Şu verginin vergisinin vergisini almayı bıraksalar konsol aslında 40bin seviyelerine gerileceyecek. Tüm vergiler yüzde 20 ama hepsinin tutarı farklı. Nasıl emcüklendiğimizin görsel kanıtlarından biri yukarıda.
-
Hesaplama baştan aşağı yanlış. Avrupada vergi dahil, bayi karı dahil 800 euroya satılıyor. Tr'de neden 800 eurodan giriş yapıyormuş. Kimse kusura bakmasın bilkom kazığı sonuna kadar yapılmış. Sony çekilmeseydi, 41-42 civarı satılırdı bu cihaz.
-
ABD fiyatına vergi dahil değil. ABD nin sisteminde market alışverişi gibi en basit işlerde bile fiyatlar vergisiz yazılır, kasada vergisi ile beraber ödemesi alınır. Ama avrupa fiyatı (800€) KDV dahil satış fiyatı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cari açığı azaltmak = doların yurtdışına gitmeyip, ülkede tutulması
“Bir şekilde yurtdışından getirmeli” ama dolar dışarı çıkmasın ki cari açık da azalsın ya da olmasın
Bu denklemde kafama takılan tek ve en önemli şey; yurtdışından PS alıp ödemeyi döviz ile yapmadıysanız, nasıl hallettiğinizi buradaki diğer forum üyelerine de anlatırsanız makbule geçer; hem PS sahibi olup hem de dışarıya döviz çıkmamış olacak, buyrun söz sizde :)
Bir de çok matah birşeymiş gibi devlete vergi vermeden yurtdışından ürün almayı övmüşsünüz, yani düz adam olarak diyorsunuz ki ne ihtiyacınız varsa yapabiliyorsanız yurtdışından alın ülkeye vergi ödemeyin, umarım yanlış anlamamışındır!
Edit: ekşide bir bkz. çok hoşuma gider; bkz. entry/nick uyumu :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 7 Kasım 2024; 22:57:38 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu ülkeye az bile ben 61bin demiştim mi ne demiştim tutmadı tüh. Ülkede her boka zam geliyor mobile tarife aynı 100tl pahalı olmuş. 1 yılda. La İnternet bile gelişmiyorsa ne gelişecek bu ülkede? 10gb İnternet neye yeter. İdareli kullanacağız artık.
Savaş çıkana kadar öyle bir fakirlik çekeceğiz ki savaşta zaten dağılacağıx görün de bakın.
nik sana daha fazla uymuş. çünkü ne dediğimi anlamamışsın. neyse tane tane anlatayım belki anlarsın:
-devlet bu tür ürünlere fazla vergi koyuyor ki ithalat azalsın, cari açık düşsün.
-kişisel olarak ben tabii ki cari açığı düşünmeyeceğim, o yüzden yurtdışından bu şekilde getirdim, kişisel olarak da bunu tavsiye ederim herkese. ben bunu yaptığımda tabii ki cari açığı arttırıyorum.
bu kadar basit bir şeyin nesini anlayamıyorsun?
-
700 dolar adamlarda satılacak perakende satış fiyatı. Şu hesaplamayı inatla her seferinde sanki buraya getiren distribütör gidip mağazadan 699 dolar verip alıyor gibi hesaplamanız hayret edilecek bir şey gerçekten. Arkadaş 700 dolar o adamlarda verginin ve satacak kişinin kar payının eklenmiş hali. Bunu amazon 699 dolardan satarak kar ediyor yani kar. Distribütör gidip 700 dolardan almıyor bunu çok daha ucuza alıyor bir anlayın lütfen artık. Yani haber yapıp bunu bile bilememek pes doğrusu ve bunu neredeyse her internet haber sitesi aynı şekilde hesaplıyor.
-
Ya kes sesini. İnsanların hobisi olmasın mı ne boş insansın sen ya
Güzel Algi güzel haber.Bravo akıllıca
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
olmasın insanlar geçim ekmek aş derdinde lay lay lom luk bir halimiz yok şu an, olanda fahiş vergisini ödesin banane parası varki çokki alıyor bedava öpücükle vermiyorlar sonuçta.
şu keltoşun yerinde olsam şu apple ürünlerine bir %100 daha koyarım valla ne açık kapanır ne fakir karnı doyar büyük sevap.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Kasım 2024; 0:50:27 > -
Ithalat yapılacak, ondan vergi alınacak ve açık kapanacak.
Ok
Kısaca 50k fiyatın sebebi: Konsol vergisi + Bilkom'un yüksek kâr payı
Bilkom'un dist olduğunu duyunca olacakları anlamıştım. Zaten adamların dist olma sebebi, PS'in bir rakibi kalmadığı için, yüksek kâr payıyla satabilecek olmalarıydı.
Ekşi'de de, 2000'li yıllardan kalma, Bilkom Vergisi diye bir başlık var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 8 Kasım 2024; 4:55:20 >
Sen hayatımda gördüğüm boş insansın.
Vergiler tabii ki. Akp hükümeti her şeyde olduğu gibi eşşek yüküyle vergi alıyor. Lan bir konsolun fiyatının yarısı vergi mi olurmuş. Konsol beklenenden pahalı çıktı ama bizdeki fiyat uçukluğunu sadece bu pahalılık açıklayamaz.
Adamlar hem benden kat be kat fazla kazanıp hem de her şeyi yarı fiyatından daha ucuza alıyorlar. Bu ülke vatandaşları bütün bunları normal kabul ederek çıldırmadan yaşamlarını sürdürmeye nasıl devam ettiriyorlar bazen anlam veremiyorum.
-
dünyanın %100 mü o küçücük bir azınlık afrikadada doğsan Türkiye cennet gelecekti uzaktan,o afrikadakiler delirmediğine göre sizde delirmeyin zengin mallı mülklü olmak abd,ab dede kolay değil sadece "toy" alım gücü bizden kat kat daha iyi.
her kız zengin koca ister ama bulamaz anneleriniz bulmuşmu varlıklı zengin kocayı hayır, şartlara göre mutlu olmayı yaşamayı öğreneceksiniz artık çok daha beteride olabilirdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Kasım 2024; 2:46:43 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X