Arkadaşlar vergisiz telefonda kafama takılan ama asla cevap bulamadığım bir soru var. Benim anlamadığım bu vergisiz telefon muhabbetinde indirimden faydalanan kişi hattı kullanacak deniyor. Peki bunun takibini nasıl yapacaklar? Yani atıyorum telefonu ben aldım, indirimden faydalanacağım ama telefonda babamın hattı takılı o kullanıyor. Bu durumda vergi indiriminden faydalanılamıyor mu? Bunu nasıl anlayacaklar? birisi aydınlatabilir mi? Hatta telefonu başkası takarsa vergi indiriminden yararlanılamıyor mu? Yararlanamıyorsa nasıl oluyor? |
Vergisiz telefon sorunsalı
-
-
Hat-telefon eşleştirmesi -
Yani kesin olarak telefonu başkasının hattı takılmıyor mu?
-
kimsenin aklına gelmemişti ne akıllısın kardeş sen
-
O iş en kolay kısmı. Klonlu telefonlara 1 numara tanımlanıyor başka numara kullanamıyor, hatta yedek sim alınca o numara bile kullanamıyor.
O sistem yıllardır var.
Telefon alacaksan kargo ücreti vs eklenmesin sorun çıkıyor. -
Sıcak fırsatlar bölümünde ne alaka -
Biri de durup dememiş, bre zeki kardeşim madem bu kadar zekisin forum kurallarını okumadın mı diye...
-
Yani başka hat hiçbir şekilde takılamıyor böyle mi?
-
Hayır, istediğin hattı takabilirsin. Sim girişi bölümüne çelik kapı takmıyorlar.
İnsanlarla dalga geçmek istiyorsan burası sana uygun değil. -
Telefonu kim kullanacaksa onun hattını öğrencinin üzerine taşırsın sorun kalmaz.
-
Sorunsal ne la? -
Ne dalga geçmesi birader? Dalga geçenler sizin sayfanın üyeleri. Ben makul bir soru soruyorum telefon alacağız ve bazı yerlerde okuduğum bilginin doğruluğunu öğrenmeye çalışıyorum. Bazıları diyor ki hat takılabilir sorun olmaz bazıları diyor ki hattın kimin üzerine olduğunu takip edebiliyorlar o yüzden sadece telefonu alacak öğrenci hat takabilir. Bunu öğrenmeye çalışıyorum.
-
Bugüne kadar ben bir kişinin vergi iadesi aldım dediğini görmedim. Kendin kullanmayacaksan bence deneme bile, sıfır sorunsuz alıp 4-5 aydır iade bekliyor millet.
-
kasımda alınan telefon için aralıkta başvurdum marta giriyoruz 3 ay olacak yakında öğrenci olduğumu doğrulamaktan fazlasını yapamadılar. -
Yasa öyle diyor ama uygulamada nasıl oluyor onu bakmadım, alıp kullananlardan dinlemek lazım.
Ben bu işin mümkün olabileceğini, isteseler tek numaraya bile açabileceklerini yazdım.
-
Öyle yaptım vazgeçtim normal telefon aldım uğraşamam şimdi aylarca. Konu kilitlenebilir
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
kimsenin aklına gelmemişti ne akıllısın kardeş sen |
Biri de durup dememiş, bre zeki kardeşim madem bu kadar zekisin forum kurallarını okumadın mı diye... |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X