Arkadaşlar excel de bir maliyet tablosu hazırlamak istiyorum. Tablodaki örneğin C8 hücresinde "Veri Doğrulama" işlemindeki gibi Türkiyedeki Şehirlerin listesi olacak, yani o hücreye basınca herhangi bir şehri seçeceğim. C9 hücresinde de yazacağım formülle direk o şehre gidilip gelindiğinde ne kadar yakıt parası harcarız onun çıkmasını istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Musty61
kullanıcısına yanıt
Tüm şehirleri alt alta yazın.
c8 'e tıklayın ve veri doğrulama'dan liste özelliğini seçin. sonra aralık kısmından şehirlerin olduğu aralığı tarayın. Tamam'a tıkladığınızda hücreye illerin geldiğini görüsünüz.
adresinde veri doğrulama videoları anlatılmış. izlemenizi öneririm.
Ömer BAĞCI vidoport.com
C8 e tıkladığımda Türkiyedeki şehirlerin listesi geliyor ve listelediğim şehirleri seçebiliyorum. Fakat benim istediğim, Örneğin Bursa şehrini seçince ve İstanbuldan Bursaya gidiş geliş toplam 500 km ve aracın km de 0,3 tl yaktığını varsayarsak, C9 hücresinde yazacağım formülle, direk ne kadar para harcandığını görmek istiyorum. Bir bilginiz varmıdır?
Musty61
kullanıcısına yanıt
Burada iller arası seçim yapacaksanız iş uzun. ama örneğin İstanbul merkezli bir çalışma olacaksa daha kolay çözülebilir. yani örneğin İstanbul sabit olmak üzere Bursa'yı seçerseniz İstanbul -Bursa arası kaç km ise o Düşeyara ile gelir.
Örneğini yakında yükleyeceğim.
Ömer BAĞCI vidoport.com
Musty61
kullanıcısına yanıt
mail adresini info@omerbagci.com.tr adresine gönderebilir misiniz. örnek dosyayı size mail atayım.
kardeş hallettim onu. veri doğrulama yağtığım hücre için düşeyara komutu oluşturdum, gayet güzel oldu.