Şimdi Ara

Veri Kaynakları (ODBC)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar WinXP'de Denetim Masası=>Yönetimsel Araçlar=>Veri Kaynakları (ODBC) ikonu vardır bilirsiniz.
    Buradaki ODBC Veri Kaynağı Yöneticisi'ne ait 7 adet sekme var, ve orada veritabanı yönetimi araçları var sanırım.
    İşte bunlar hakkında , yani bu ODBC Veri Kaynağı Yöneticisi hakkında detaylı bilgi nereden bulabilirim.
    Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maytas -- 15 Mayıs 2005, 1:31:27 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Veri Kaynaklarına Bağlan: ODBC ile Kolay Erişim

Veri kaynaklarına kolay ve tutarlı bir şekilde bağlanmak ister misin? ODBC (Veri Tabanı Bağlantısı Açık Arayüzü), farklı işletim sistemleri ve veritabanı yönetim sistemleri arasında bağlantı kurarak bunu mümkün kılar.

ODBC Nedir?

ODBC, uygulamaların çeşitli veritabanlarına standartlaştırılmış bir şekilde erişmesini sağlayan bir arabirimdir. Bu, farklı veritabanı sağlayıcılarının ürünlerini kullanırken bile uygulamaların veritabanlarına tutarlı bir şekilde bağlanmasını sağlar.

ODBC'nin Faydaları:

ODBC kullanmak, veri kaynaklarına bağlanma sürecinde birçok fayda sağlar:

• Tutarlılık: ODBC, farklı veritabanlarına erişmek için tutarlı bir arayüz sağlar.
    • Verimlilik: Uygulamalar, veritabanı sağlayıcısının ayrıntılarını bilmeden veritabanlarına bağlanabilir, bu da geliştirme süresini kısaltır.
    • Esneklik: ODBC, farklı işletim sistemleri ve veritabanı yönetim sistemlerini destekleyerek esneklik sağlar.
    • Veri bütünlüğü: ODBC, veritabanları arasında veri bütünlüğünü korur.

ODBC Kullanımı:

ODBC kullanmak için şu adımları izlemelisin:

1. ODBC sürücüsünü yükle.
    2. Veri kaynağını yapılandır.
    3. Uygulamada ODBC bağlantısını kullanarak veritabanına bağlan.

Sonuç:

ODBC, farklı veri kaynaklarına kolay ve tutarlı bir şekilde bağlanmak için güçlü bir araçtır. Veritabanları arasında veri bütünlüğünü korurken uygulamaların verimli bir şekilde geliştirilmesine yardımcı olur. Veri kaynaklarına bağlantı ihtiyaçların için ODBC'yi değerlendirmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orjinalden alıntı: maytas

Arkadaşlar WinXP'de Denetim Masası=>Yönetimsel Araçlar=>Veri Kaynakları (ODBC) ikonu vardır bilirsiniz.
    Buradaki ODBC Veri Kaynağı Yöneticisi'ne ait 7 adet sekme var, ve orada veritabanı yönetimi araçları var sanırım.
    İşte bunlar hakkında , yani bu ODBC Veri Kaynağı Yöneticisi hakkında detaylı bilgi nereden bulabilirim.
    Şimdiden teşekkür ederim.

/>

Windowsun kendi yardımı yeterli deilmi ?
    Ayrıca ODBC driverları hakkında kendi offical sitesinden detaylı bilgi bulabilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: Aspci79

İlgili ekranın ? tıklamak suretiyle verdiği kısa açıklamalardan bahsediyorsanız, yanıtım hayır. Yani bu açıklamalar çok yetersiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: maytas

quote:

Orjinalden alıntı: Aspci79

İlgili ekranın ? tıklamak suretiyle verdiği kısa açıklamalardan bahsediyorsanız, yanıtım hayır. Yani bu açıklamalar çok yetersiz.

http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/odbc/htm/dasdkodbcoverview.asp

• Teşekkür ederim, ama benim ingilizcem maalesef o kadar iyi değil.
  • tam olarak neyi bilmek istiyorsun sölersen hada iyi yardım alabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Veri Kurtarma Programları
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.