Şimdi Ara

veri tabanından büyük veri listeleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde mevcut olan veri tabanında ortalama 25 000 000 (yirmi beş milyon) adet kayıt var. Bu veri tabanında bir şey sorgulama yapıp sonucunu datagridview'e listeleme yapdığımda, arama ve listeleme işi çok uzun sürüyor. Bu işlemi zaman olarak kısaltmak için aklıma listeleme yaparken. Örneğin 1000 000 sonuç bulundu. Bu sonuçları sayfalama mantığı ile göstermek istiyorum. Yani bulunan bir milyon soınuçdan ilk 250 adet kayıtı göster sonra datagridview scroll kaydırdığımızda ikinci 250 kayıt gibi. Bu işlemi vb.net yada c# ile windows uygulaması olarak nasıl yapabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Datepager kullanımına bakmanı öneririm. veya kendi pagerini yazmayı
  • Merhaba arkadaşlar...bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.. SİPARİS_SANAL adlı tablomdaki kayıtların hepsini SİPARİS_ASİL adlı tabloma aktarma istiyorum..netten bulduğum kodu yazdım ama olmuyor ..koddaki yanlışlığı bulamadım...hata da vermiyor..

Kod :

OleDbConnection baglan = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=stock.mdb");
    baglan.Open();
    OleDbCommand ekle = new OleDbCommand("insert into siparis_asil
    (isim,tarih,urunad,isk1,isk2,isk3,isk4,fiyat,adet,ozellik,detay,ambalaj,bfiyat,smiktar,tsiparis,fark,fatura_edilmesi,toplam_borc,siparis_adet,gelen_siparis_adet,siparis_tutari,gelen_toplam_tutar)
    select isim,tarih,urunad,isk1,isk2,isk3,isk4,fiyat,adet,ozellik,detay,ambalaj,bfiyat,smiktar,tsiparis,fark,fatura_edilmesi,toplam_borc,siparis_adet,gelen_siparis_adet,siparis_tutari,gelen_toplam_tutar from siparis_sanal", baglan);
  • yapmaya çalıştıgın şey kolay ama zihniyet çok yanlış. neden siparis_asile yazmaya calısıyorsun onları ? bunu sürekli yapacaksan siparis_sanal tablosuna bir property eklersin isasil diye true veya false olur. bütün tabloyu asil tablosuna taşıyacağına sadece isasilini true yaparsın. sanalsa false yaparsın. ama sen bir sefere mahsus tüm tabloyu aktarmayı düşünüyorsan management studio da database a sağ tıkla tasks altında import export var ordan da yapabilirsin.
  • Bu işlemi sürekli olarak yapacağım...

şimdi işin aslı şu...girilen siparişleri sipariş_sanal tablosuna atacak ... daha sonra verilen siparişler arasından eklenmek ya da çıkarılma istenen varsa yapılacak...en son işlem olarak da; " siparişi onayla " butonuna basılınca sipariş_asil tablosuna gönderecek..sipraişleri görüntüle butonuna tıklayınca da sipariş_asil tablosundaki kayıtlar görüntülenecek...iki tablo arasında aktarımı gerçekleştirdikten sonra da sipariş _sanal tablosunun içini boşaltacağım...mantığım biraz zayıf bu konuda onun için biraz daha yardımcı olmanızı istesem mümkün olurmu acaba ? .. bana söylemiş olduğunuz property işlemini nasıl gerçekleştireceğimi bilmiyorum bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim...
  • isim,tarih,urunad,isk1,isk2,isk3,isk4,fiyat,adet,ozellik,detay,ambalaj vs gibi birde asil_mi gibi bir değişken tanımlayacaksınız bit value olarak . siparişi onaylandığı zaman asil_mi valuesi true olacak. siparişi onaylananları göstermek istediğinde select sorgusuna where asil_mi = true yazacaksın sana sadece asilleri getirecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.