Şimdi Ara

Veritabanı oluşturmak için ne lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir veritabanı yapmaya karar verdim. Hiçbir fikrim olmadığı için açtım konuyu. Yardımlarınızı esirgemeyiniz.
    1 Sql heryerde geçiyor en iyisi sql mi?
    2 benim amacım kendime küçük bir film veritabanı oluşturmam için ne gerekiyor.
    3 Hazır api kullanmak istemiyorum. zamanım var kendim herseyi yazabilirim.
    5 Veritabanı görsel şekilde kolay yapabilmem için ne gerekiyor.
    6 Aktör ile Filmleri nasıl ilişkilendirecem.
    7 ilk başta Offline düzenleyebilir miyim
    8 Kapak resim eklemek için başka bir şey mi lazım. Php yasa css.
    8 internete yüklediğim zaman başkalarının içerikleri düzenlemesini nasıl sağlarım.
    10 Bu soruları cevaplayan arkadaş Allah onun yolunu açık etsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Algoritma dersleri ile başlamalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Algoritma dersleri ile başlamalısın.

Hocam biraz açıklayıcı olur musunuz?
    Algoritma derslerine baktığımda Sipariş örnekleri hep var. Nasıl yaratıcı olabilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapman istediğin şeyler, programcılığın epey ileri seviyesinde bilgi, birikim, tecrübe gerektiriyor. İlk sorundan Sql in ne olduğunu bile bilmediğini anlıyoruz. Haliyle, en baştan başlaman gerekli. Onun için Algoritma'dan başlamanı söyledim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla okulda bize önce programlamaya giris dersi(c), sonra object oriented programming dersi (c++) ancak ondan sonra veritabani yonetim sistemleri dersi verdiler ki onu da python ile gösteriyor hoca hala belli yerlerde sikintilar var senin isin uzun kolay gelsin

Saka bir yana C C++ tabiki gerekli degil ancak programlama mantigi ögrenme acisindan insani gelistiriyor muahakkak.

Sana gelirse, dogrudan python & SQL gireyim diyorsan bizim hocanin slaytlari gayet güzel tavsiye ederim; (Database Managament Systems slaytlari)

http://www.slideshare.net/uyar/presentations

Ögrenebilirsen yukarida yazdigin yapmak istedigin her seyi yaparsin sanirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 18 Kasım 2015; 22:06:23 >

• likonalite L kullanıcısına yanıt
    böyle bir işlemde SQL kullanman büyük fayda sağlar. Verilerini XML gibi dosyalarda da tutabilirsin ama hiçbir zaman SQL kadar rahat olmaz. (gerçi SQL dedim hep ama kastetdiğim asıl şey bir veritabanı)

SQLite veritabanı kullanabilirsiniz. Tek dosyadan oluşan bir veritabanıdır ve kolayca her yere taşınabilir. Yok ileride iş büyüyecek, ben bu sistemi başkalarına da açmayı düşünüyorum vs. dersen o zaman MYSQL veritabanı kurman gerekiyor. Kısacası sana bu iş için gerekli olan bütün araçları tek hamlede bilgisayarına kuran ve hazır eden WAMP (http://www.wampserver.com/en/) yazılımını bilgisayarına indir ve kur.

Veritabanını görsel bir şekidle oluşturmak istersen MySQL Workbench (https://www.mysql.com/products/workbench/) adında ücretsiz bir yazılım var. Veritabanında olmasını istediğin tabloları tek bir SQL yazmadan oluşturmanı ve ilişkilendirmeni sağlıyor. Candır canandır

İlişkilendirmeleri 5. maddeye verdiğim cevaptaki "Mysql Workbench" ile yapabilirsin. Tabii ki bundan önnce 1:1, 1:N, N:M gibi veritabanı ilişki türleri nedir, ne işe yararlar ve ne zaman kullanılmalıdırlar internetten döküman okuman lazım öncelikle. Bu konuda bilgi sahibi olduğun zaman:
    - 1 aktör 1'den fazla filmde oynayabilir
    - 1 filmde 1'den fazla aktör oynayabilir
    "O halde Aktör ile Film arasında çoğa-çok yani N:M ilişkisi vardır" şeklinde düşünmeyi ve tablolar arasındaki ilişkileri doğru bir şekilde çıkartmayı öğrenmiş olacaksın.

2. soruna verdiğim cevaptaki WAMP yazılımını bilgisayarına kur. Bu yazılım senin, internetin olmasa dahi offline olarak uygulamanı çalıştırmana ve üzerinde düzenlemeler yapmana imkan sağlar.

Böyle bir uygulama için HTML, CSS, JS, PHP, SQL bilmen ve bunları birlikte kullanabilme becerisine sahip olman gerekir.

8 internete yüklediğim zaman başkalarının içerikleri düzenlemesini nasıl sağlarım.
    Bu biraz ileri seviyeye giriyor. Üyelik, Yetkilendirme vs. gibi işlemleri programlayabiliyor olman lazım. Bence sen bu aşamayı şimdilik düşünme. Bu aşamaya geldiğinde bunu o zaman tekrar düşünürsün ;)

Belli bu konularda tecrüben yok. Yani öğrenecek daha çok şeyin var. Allah sana kolaylıklar ve sabır versin.

• snoppy kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam tavsiyesiniz sayesinde elimden geleni yapacam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: likonalite

Arkadaşlar bir veritabanı yapmaya karar verdim. Hiçbir fikrim olmadığı için açtım konuyu. Yardımlarınızı esirgemeyiniz.
    3 Hazır api kullanmak istemiyorum. zamanım var kendim herseyi yazabilirim.

hocam sql veritabanı sorgu dilidir.SQL'lere ait kullanıcı paneli ile manuel veri girişi yapılabildiği gibi python,java,c#.. gibi dillerle de veritabanınızı oluşturabilirsiniz.
    madem küçük çaplı bir projeniz var access 'i kullanın derim.işinizi hayli hayli görücektir ama ileriye dönük ve geniş çaplı projeler için MySQL,Mongo veya Oracle veritabanı sorgu dillerinden herhangi birine yönelmenizi tavsiye ederim . Hemen hemen hepsi SQL türevidir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.