Şimdi Ara

Vestel 32PF9040 Lcd Tv ve Digitürk Kampanyası (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
1
Favori
24.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
     Vestel 32PF9040 Lcd Tv ve Digitürk Kampanyası
  • arkadaşlar aynı tv den var binada 2+1 uydu merkezi sistem var televizyondan dt kolay kurulum seçeresem kanalları izliyorum 4 lü diseqc ile hotbird ve türksatı ekleyince ilk anda izliyorum ama tv yi açıp kapayınca dt kanallar uçuyor mdu ayarlarınıda denedim sinyal var ama kanal bulunmuyor tv de bir yazılım ile bunu yapmamı engelleyen bir durum olabilirmi
  • 3 ay önce Arçelik in DigiTürklü kampanyalarından olan cihazından aldım ve kartla modülü samsung 40C8790 CI+ girişine taktim kanalları arattım bütün kanalları buldu yaklaşık 214 kanal buraya kadar bir sorun yok ama bazı kanalları izlediğimde belli bir süre sonra görüntü gidiyor ekranda (şifreli sinyal) uyarısı çıkıyor. Kanal değiştirdiğimde ise tüm kanallarda (genel arayüz hizmetleri görüntülenemiyor kontrol modülü düzgün çalışıyor) diyor hiç bir kanalı izliyemiyorum. sadece tv kapatıp açtığımda normale dönüyor ama aynı kanallarda hep aynı sorun.. Türkmax, Nat.GeoHD, DiscoveryScıence bu kanallardan bazıları. Sorun neden kaynaklanıyor burada bu cihazları kullanan arkadaşlar vardı onlarda da bu tür sorunlar oldu mu olduysa nasıl çözüldü yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
  • bu konuyla ilgili hiç bir fikir yürüten yok mu?
  • Kardesim bende de ayni modul ve kart var ve Samsung TV'de (PLasma D6900) kullaniyorum!
    Televizyondan ve HD yayinlardan cok memnunum. Sat Tuner'in resim kalitesi de fena degil
    bendeki dreambox'a erisemese bile cok iyi.

Simdi yayinlari seyrederken kesinti olmuyor. Sadece mac falan kayit yaparken belli
    bir süreden sonra ekrana hata kodu geliyor. TV'yi yeni acip kapayinca düzeliyor.
    (Herhalde digitürk kayit yapmayi önleyecek kod yolluyor irdeto2 kart ve CI+ modulle bunu yapabiliyorlar)

Dedigim gibi normal digitürk yayinlari sirasinda bende birden yayin kesilmiyor!
    Sadece kanallari degistirirken yavas calisiyor (kart, modul ve gelen sinyal arasindaki sorgulama uzun sürüyor)
    TV'yi ilk actigimda da (authentifizierung) ilk tanimlama uzun sürüyor beklersen ~1 dakikada yayinlar aciliyor.
    Kanal degistirmeden ayni kanal üzerinde bekleyeceksin.

Sen önce sinyal siddetine / canak ayarina bak sinyaller kuvvetli geliyorsa senin TV'nin
    firmware'ini yenile belki eski firmware ile calistiriyorsun!? Yani yayinlarin durup dururken kesilmemesi
    lazim. Uzaktan kummandanin info tusuna uzun süre basinca ekrana sinyal siddeti cikiyor!!!!

Sonra senin üyeligin hangi kanallari kapsiyor onu ögren bazi kanallara üye degilsen sifreli sinyal mesaji geliyor.
    Abone oldugun kanallari favorilere atarsan sana sifreli sinyal mesaji gelmemeli!!!

Bendeki problem ise: Bazi HD kanallarda resim hizli hareketlerde titriyor mesela TRT HD, NTVSPORHD gibi sende nasil
    belki sinyal siddeti az oldugu icin titreme oluyordur? Digitürk ayni kanalda cok yayin yolladigi icin kapasite acisindan
    zorlaniyorda olabilir!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsungd6900 -- 1 Şubat 2012; 14:25:58 >

• üyeliğimin olduğu kanalların kapanması enteresan.. ve bu gün bir şeyi daha fark ettim yayın giden kanallardan birini açıp internet@tv açtığımda solda ekran görüntü gitmiyor küçük görüntüyle idare ediyorum şimdilik yayında bşr problem olsa sorun devam eder ama bu şekilde görüntü problemsiz gelebiliyorsa başka bir sorun var demek.. tvmin yazılımı güncel internete bağlı olduğu için otomatik güncelliyor kendisi. plug&play yapıp kurulum yaptığımda eksik kanal çıkıyor 154 kanal oluyor bu kanalların içerisinde kapanan kanallar yok elle kayıt diyerek transponder ayarları ile tek tek oynayınca kanal sayısı artıyor 215 kanal geliyor ve problemim devam ediyor bu olay canımı cok sıktı televizyonu mu camdan aşağı atmak üzereyim

• bu gün bir şey daha fark ettim kapanan kanallardan birini kaydetmeye basıp tv mi kapatınca kapalı iken kayıt yapıyor daha sonradan izleye biliyorum ama açıp birebir canlı izlemek istediğimde kapanıyor vede kanal değiştirdiğimde hiç bir kanalı izleyemiyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiiİ -- 4 Şubat 2012; 12:46:09 >
  • Valla benimki sanki daha iyi olmaya basladi. Yani yayinlar daha
    cabuk aciliyor. Saniyorum digitürk sinyalllerle oynuyor. Mesela gecen
    gün GS'in macini hic kesilmeden USB Harddisk'e kaydettim.
    FB-BJK maci ise bir ara kesildi, kesin yine digitürk sinyal yolladi.
    Senin yazdigin seyler bende olmuyor. Yani yayinlar normal kanallarda bende
    kesilmiyor sadece mac sirasinda ufak bir kesilme oluyor acip kapaninca
    her sey normal bir sekilde aciliyor.!!!!

Benim samsung orjinal firmware'i ile ben update yapmaya gerek duymuyorum.

Sadece bazi HD kanallarda titreme var mesela TRT HD hizli hareketlerde titriyor.
    Bazen NTVSPor HD mac sirasinda titriyor. Bu hatanin kimden kaynaklandigini
    neden oldugunu anlamadim? Digitürk bir frekans üzerinden bir sürü HD kanal yolladigi
    icin bir kapasite eksikligi olabilir!? Lig TV HD cok net hic titremiyor!
  • titreme olayları bende olmuyor TRTHD NTV bende cam gibi geçişler de çok hızlı ve akıcı kayıt esnasında hiç sıkıntı yaşamadım hatta yayını kesilen kanalları bile tv kapalı iken kesintisiz kayıt yapıyor ama normal bir şekilde izlerken yayın gidiyor kanal değiştirdiğimde hiç bir kanaldan görüntü alamıyorum tv mi kapatıp açanadek.
  • Arkadaslar 16 martta bu kampanya yeniden baslamis durumda ve herkes gibi bende alacagim bu vesteli yan odaya ve icinden cikan modulu de panasonic 46g20e plasmama takmak istiyorum
    Forumda okudugum kadariyla bunun baska markalarda yapilabildigi, digiturku arayip sordum fakat dediklerine gore baska tv de kullanamiyoruz bu modulu?
    Sizden eger kullanmis oldugunuz modulun ve kartin ozelliklerini alabilrsem panasonici arayip soracagim uyumlu mu diye...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglar_c

Arkadaslar 16 martta bu kampanya yeniden baslamis durumda ve herkes gibi bende alacagim bu vesteli yan odaya ve icinden cikan modulu de panasonic 46g20e plasmama takmak istiyorum
    Forumda okudugum kadariyla bunun baska markalarda yapilabildigi, digiturku arayip sordum fakat dediklerine gore baska tv de kullanamiyoruz bu modulu?
    Sizden eger kullanmis oldugunuz modulun ve kartin ozelliklerini alabilrsem panasonici arayip soracagim uyumlu mu diye...

Kardesim CI+ modul yeri ve icinde sat receiveri olan her TV'de oluyor!
    Bir sey sormana gerek yok eger Panasonic'te CI+ modul takma yeri varsa
    ve TV CI+'u destekliyorsa senin alacagin Vestel ile gelen modul ve kart orda
    aktiv olduktan sonra Panasonic'tede muhakkak calisir!

Servis gelip önce kursun kartini ve modulü senin Vestel'de aktif yapsinlar kanallar
    acilsin sen sonra gel modul ve kartini Panasonig'e tak seyret, hic bir sey olmaz
    kimseye de bir sey sorma, biz biliyoruz:)

Bak benim TV ismimde yaziyor onda oluyor senin Panasonik'tede yüzdeyüz
    olur, korkma, cekinme!!!!

• ya ben şu CI+ muhabbetini anlamadım. Bu digiturk modullerini kullanabilmen için Tv de DBV-S olması gerekiyormuş. DBV-S yani içinde uydu alıcısı olan Tv olmayınca CI+ yı kullanamıyormussun. Benim tv de DBV-T ve DBV-C var DBV-S yok ama CI+ yuvası var. Eee o zaman CI+ yı nerde ne için kullanacam ben anlamadım vallahi. Bu işi iyi bilen bir arkadaş varsa etraflıca açıklayabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungd6900

quote:

Orijinalden alıntı: caglar_c

Arkadaslar 16 martta bu kampanya yeniden baslamis durumda ve herkes gibi bende alacagim bu vesteli yan odaya ve icinden cikan modulu de panasonic 46g20e plasmama takmak istiyorum

Kardesim CI+ modul yeri ve icinde sat receiveri olan her TV'de oluyor!
    Bir sey sormana gerek yok eger Panasonic'te CI+ modul takma yeri varsa
    ve TV CI+'u destekliyorsa senin alacagin Vestel ile gelen modul ve kart orda
    aktiv olduktan sonra Panasonic'tede muhakkak calisir!

Servis gelip önce kursun kartini ve modulü senin Vestel'de aktif yapsinlar kanallar
    acilsin sen sonra gel modul ve kartini Panasonig'e tak seyret, hic bir sey olmaz
    kimseye de bir sey sorma, biz biliyoruz:)

Bak benim TV ismimde yaziyor onda oluyor senin Panasonik'tede yüzdeyüz
    olur, korkma, cekinme!!!!

konu ölmüş gibi ama inş bir cevap veren olur.
    şimdi kampanya tekrar başladı. yorumları baştan sona okudum bende sizin gibi bu tv yi alıp modülü evdeki 40C650 LCD tv me takıp seyretmeyi düşünüyorum. Okuduğum kadarıyla modül ve kart gelen vestel tv ye gömülü değil bu güzel yani modülü evdeki tv me takabilirim . Sorularım şunlar
    1- benim Tv de ----common interface---- diye bir kart yuvası var CI+ dediğiniz burası oluyor değil mi?
    2- Anlayamadığım ve merak ettiğim diğer konu ise; şimdi digitürk ve verdiği yayınları(Lig Tv şamp paketi, HD üyeliği, Giriş Pak., Keyif paketlerinden 2 tanesi falan) seyretmemiz için gelen vestel tv nin içindeki hd recieveri kullanmıyormuyuz yani sadece kartı çıkarıp benim tv me takarsam bütün kanalları nasıl seyrediyorum. benim reciverim next in 10 sene önce aldığım sd reciever. YOksa tüm kanalları hd seyretmemizi sağlayan kartın kendisi mi yani türksata çevrili olan çanağımı digitürk ün uydusuna çevirip bir kabloyu sd recivere takınca tüm kanallar nasıl hd oluyor. çünkü tivim de çanaktan gelen kabloyu direk takacak giriş yok.
    3- Dolayısıyla benim hd reciever mi almam gerekiyor?
    Yardımlarınız için teşekkürler

• Söz konusu televizyonları satın aldıktan sonra tanımlanan 1 yıllık paket üyeliği sona ermek üzere, yeni teklifler alan oldu mu? Üyelik kendiliğinden mi sona erecek yoksa aynı şartlarda devam edip fatura gönderilmeye mi başlanacak? Aynı şartlarda devam edecekse aboneliği iptal etmek gerekir çünkü paket üyeliğinin ilk aylarında 0 liralık faturalar geliyordu... (84 lira gibi bir ücreti silip 0 lira borcunuz var deniliyordu da gelen zamlardan sonra fiyat değişmiş olabilir, zaten sonraları fatura gönderilmedi bile...)

• quote:

Orijinalden alıntı: tubytube

Söz konusu televizyonları satın aldıktan sonra tanımlanan 1 yıllık paket üyeliği sona ermek üzere, yeni teklifler alan oldu mu? Üyelik kendiliğinden mi sona erecek yoksa aynı şartlarda devam edip fatura gönderilmeye mi başlanacak? Aynı şartlarda devam edecekse aboneliği iptal etmek gerekir çünkü paket üyeliğinin ilk aylarında 0 liralık faturalar geliyordu... (84 lira gibi bir ücreti silip 0 lira borcunuz var deniliyordu da gelen zamlardan sonra fiyat değişmiş olabilir, zaten sonraları fatura gönderilmedi bile...)

Eylül ayı içinde üyeliğimiz sona ereceğinden diğer seçenekleri değerlendirmek üzere abonelik iptali başvurusunda bulunduk. Fatura dönemi başı yani 3 Eylül 2012 tarihinde iptal ettireceklerini söylediler. Normal receiver'lı üyelik varmış gibi hangi uyduda kullanmaya devam edeceksiniz gibi sorular sordular. Modül ve kartı iade etmek gerekiyor mu dediğimizde kartı geri almalıyız dediler. Zaten modül ve kart televizyon ile birlikte geldiğinden bizim mülkiyetimizde olmuyor mu? Mesela daha önce kendi adıma Next receiver satın almış ve 6 aylık hediye D-Smart üyeliği hakkı kazanmıştım. Modül de kart da gerektiğinde kullanılmak üzere duruyor. Zaten modüllü üyelik satışları da yok ama receiver'lı üyelik sahibiyiz gibi muamele etmemeliler...

En azından bizde durum böyle, hiç kimseden ses seda çıkmayınca paylaşayım dedim...

• Arkadaşlar bu televizyonun kanal listesini nasıl düzenleyeceğim? DT kanallarının yerini değiştirmeme izin vermiyor.
  • Vestelden aldığım tvnin yanında hediye gelen 1 senelik digiturk modüllü Lig TV HD ve kapsamlı üyelik paketi (paket açılmamış, kullanılmamış, aktivasyan başlatılmamış) satılıktır. konuyla ilgilenenler özelden ulaşabilir.
  • Herkese selam!
    Ben bu televizyondan aldım.Henüz dijitürk bağlanmamasına rağmen tüm kanalları dahili uydusu ile izleyebiliyorum.Görüntü kalitesi mükemmel...
    Sorun olarak görürseniz;Tv duvara monte edildikten sonra antene veya skarta müdahele olanağınız neredeyse yok.Ancak duvardan indirdikten sonra ayarlama yapabilirsiniz çünkü monte halde bu aparatlara ulaşım imkanı yok.Dijitürk aboneliğimi başlatmak için önce vestelin kurulum yapmasını bekledim(ki bu 5 gün sürdü).Dijitürk hiç bir şekilde müdahele etmiyor ve topu Vestel'e atıyor.Kurulum yapan arkadaş eutelsat yayınım olmadığı için öncelikle bu yayını almam gerektiğini söyleyerek gitti.Hemen arkasından evimde kurulu olan dijitürk kablosunu çıkartarak bu tvye bağladım ve tekrar aradım.Aktivasyon için tekrar servis gelmesi gerektiğini ve talebimin alındığını söylediler.Şimdi beklemedeyim.Oysa kurulumu dahi yaptım.Yapmaları gereken tek şey TV ile birlikte verilen kartı aktive etmekti.Bildiğim için söylüyorum bu aktivasyon işlemi de bir sinyal göndermekle halloluyor...
    Hesaplama işlemine gelince;Emsal tv fiyatları yaklaşık bu oranlarda.1 yıllık dijitürk üyeliğinin maliyeti hesaplandığında sanırım yanınıza kar kalan kısmı oluyor...
    Evimde bir tv daha olmak kaydıyla 5 parça Vestel ürünü daha var.Ben çok memnunum.Keşke işin içine dijitürk hiç karıştırılmasaydı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.