Şimdi Ara

Vestel 42FA8200 Hakkında Yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
1
Favori
21.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ecdeher

tv başarılı ancak maç izlemeyi sevenler için sıkıntı, ben ayar yapamadım belki ondandır ama, top hızlanınca olay karışıyor :)) yoruyor gözleri.
    bir ayarı varmıdır bilen yardımcı olsun lütfen, birde konstrat ayarları rakamlarını paylaşabilen biri varsa sevinirim.

Aha bu işte. Yukarıda bahsettiğim olay buydu. Kardeşimin Philips TV'sinde de aynı durum var. Görüntü sağ sol yaparken sahadaki çimler birbirine giriyor. Tüm ayarları denedik. Çare olmadı. Bu TV'de de öyle ise artık vazgeçtim. 1 ay önce küçük kardeşime LG 42LB652 aldık. Her türlü görüntüde performans 10 numara. Sahadaki çimler dahil. İki TV arasında kaldım ben de. Samsung 40H6290 veya LG 42LB652. İkisi arasında 150 TL fark var.

Teknosadaki personel 42FA8200 alacağım deyince şiddetle karşı çıktı. O para ona verilmez. 42LB652 al. Kafan rahat olsun dedi.

• orhunn O kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Sırf bu görüntü sünmesi meselesinden iyice emin olmak için mağaza mağaza gezip özellikle maç yayınlarına dikkat ediyorum. Sırf görüntünün kesik kesik olmasını engellemek için Hz denen bir olay çıkardılar. Fakat bir çok TV bununla baş edemiyor. Ortanca kardeşim Philips aldı. 42 inc. 100 Hz. Özellikle maçlarda görüntü bayağı sünüyor. Çok belli. Küçük kardeşime LG42LB652V aldık. 500 Hz. Maçlarda sünme görüntüsü hemen hemen yok gibi .Çooook az var. Ama rahatsız edici değil.

Benim LG 32LH2000 var. 2011 yılında almıştım. HD Ready ve 50 Hz. Görüntü sünmesi sıfır diyebilirim.

Hala araştırmadayım. Ama mağazalarda gözlemlediğim şu: Philipslerin geneli sündürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhunn

Evet hocam zaten philips ı pas geçtim kanal geçişleri çok yavaşmış, mağazalarda da deneyemiyoruz kanal geçişini ortak yayın veriyorlar riske girmek istemiyorum :( evdeki tv durduk yere bozuldu rahat rahat araştırma yapmak istiyordum ama olmadı. biraz baktım da bu ürün nasıldır acabahttp://www.teknosa.com/urunler/110015204/lg-47lb652v

Kardeşimde bu modelin 42 inc olanı var. LG'nin smart özellikli giriş seviyesinde yaptığı en iyi TV'lerden bir tanesi. İnce sayılır. HD yayını geçtim, SD yayınlarda bile görüntü kalitesi çok iyi. Kesinlikle alınası bir TV. Artık üretimde olmayan bir model. Elinizi çabuk tutmanız lazım. Bir kaç güne kadar teşhir ürünleri kalacak.

Kanal geçiş hızı 1 buçuk saniye civarında. Wi-Fi bağlanma çok hızlı. 3D performansı gayet tatmin edici. Zaten bu pasif 3D konusunda en iyi markalardan biri LG.

Ben kendi adıma dün epey düşündüm. Ölçtüm, biçtim. Çok zorladığıma karar verdim. Alacağım TV'de smart olmayacak. Wi-Fi olmayacak. Sırf bunlar için fazladan 350-400 TL vermek istemiyorum. Ben de LG 42LB620'de karar kıldım. Hayırlısı bakalım. Notebook var. Tablet pc var. TV'si smart kullanmak istersem Bağlarım bu cihazları TV'ye internetten filmleri o şekilde seyrederim.

• vestelmi alsak n11den
  • rudolfo3639 kullanıcısına yanıt
    lg 42lb652 ile bu 42fa8200 arasındayım.
    n11 kampanyası süper.
    arada 300 tl fark var ama bu 8200 neden bu kadar ucuz.?
    kullananlar memnunmu?
    bu sorular var aklımda.
    çünkü forumda gördüğümle vestel zamanla sapıtıyormuş çat çut sesler falan.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    tamamen haklısınız hocam ama 620 ile 652 arasında tek fark smart değil ki.

620 nin hz i 100
    usb ve hdmi girişleri az
    652 nin ki 500
    usb ve hdmi girişleri çok.

panel çıkış hz leri ikisinde 100 dür ama özellikle sd kanal yayınlarında çok fark vardır görüntü olarak.

yoksa bende 42 lik 652 parasına 49lb620 alma taraftarıyım,laptobum var onu bağlarım smartla işim olmaz.

düzenleme:eksikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral1840 -- 2 Haziran 2015; 13:10:46 >
  • kral1840 kullanıcısına yanıt
    Elbette 652'nin kalitesi daha yüksek. HDMI bağlantı adedini sorun etmiyorum. Dahili HD uydu alıcısı kendisinde olunca otomatik olarak bir adet HDMI giriş boşta kalıyor. Ben HDMI girişe sadece 3D Blu-ray oynatıcı bağlayacağım. Hz olayı da farklı bir durum. Dünyadaki Tüm TV ekranları en fazla 100 Hz olarak üretilir. Çeşitli yazılımlar sayesinde 200, 300 ,300, 500 Hz.'lere çıkartılırlar. Yani yazılım aldatmacası. İlerde bir yazılım ile bu da yapılır.

Beni asıl endişelendiren konu 100 Hz TV'nin 3D performansı idi. Bimeks'te bir personel 100 Hz TV'lerin 3D filmlerde ara sıra cartladığını, ufak tefek donla olaylarının olduğunu söyledi. Bu beni endişelendirdi. Canımı sıktı. Daha sonra Teknosa'ya gittim. Orada bu işten iyi anlayan bir personel dedi ki: SAÇMALAMIŞ. Öyle şey yok. 100 Hz TV'de görüntü çoook hafif kesik kesik gösterir. Ama bu da 2D görüntüde olur. 3D görüntüde olmaz dedi. Sonra üşenmedi. TV'yi açtı. USB'den 3 boyutlu Madagaskar animasyon filmini oynattı. 3D gözlüklerle baktık. Görüntü şahane idi. 10 numara derinlik vardı ve zerre titreme, kasma olmadı.

Ayrıca bu pasif 3D konusunda en iyisi LG markası. Onu da belirteyim.

Teşekkürler ilginiz için
    Ne diyorsunuz hocam o zaman 49lb620 alınabilir mi?
    Benim 42lb652 yi hz ve hdmi usb girişlerinden dolayı beğenmiştim ama aklımda aynı paraya smartsız 49lb620 de
    1080 p ve bluray filmlerde de sıkıntı çıkarmaz değil mi o zaman bu 100 hz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kral1840

Teşekkürler ilginiz için
    Ne diyorsunuz hocam o zaman 49lb620 alınabilir mi?
    Benim 42lb652 yi hz ve hdmi usb girişlerinden dolayı beğenmiştim ama aklımda aynı paraya smartsız 49lb620 de
    1080 p ve bluray filmlerde de sıkıntı çıkarmaz değil mi o zaman bu 100 hz.

Eğer Play Station gibi veya süratli oyunlar oynanmayacaksa TV yayını veya DVD, veya Blu-ray film seyredilicekse problem olmaz. Özellikle süratli oyunlar için yüksek Hz şart.
    Anladım hocam teşekkürler.

• kral1840 kullanıcısına yanıt
    Vestel Yerli Ve Olduğu İçin Ucuz Dışardan Aldığınız Ürünler Üretildiği Ülkedede Ucuz İthal Olduğu İçin Pahalı Oluyor Başka Markalar!!!
    Verstel Tavsiye Ederim Ülkenize Katkıda Bulunun
  • Arkadaslar ben de bu tv den aldim. Goruntu kalitesi gayet iyi ozellikle hd kanallarda. Fakakat rehberde gezinirken kanalin uzerine geldgimzde kanal oynamaya baslasa ve ozellikle kullanicj arayuzu seffaf olsa guzel olurmus. Kullanici arayuzunu hc sevmedim tum ekrani kapliyor ve seffaf degil arkada ne oynuo goremiosunz dogru suzgun. Bunu degismemiz mumkun mudur bilen biri var mi ?

• Hayatımda bu kadar kullanışsız bir tv görmedim. Görüntü kalitesine lafım yok normal kanalları bile hd kalitesinde gösteriyor nerdeyse. Fakat rehber menüsü falan o kadar kullanışsız ki tv yi sinirden duvara vurasım geliyor. Rehberi açıyorsunuz neredeyse tüm ekranı kaplayan bir menü, kanalların üstüne tek tek geliyorsunuz otomatik oynamıyor üstüne gelip ok tuşuna basmanız gerekiyor, menü tüm ekranı kapladığı için ve şeffaf olmadığı için ne oynadığını bile anlamıyorsunuz. Çıkış tuşuna basıp menüyü kapatıyorsunuz aa bu film varmış diyorsunuz ve beğenmezsenir tekrar menüyü açıp kanalları tekrar arayıp oka basıp çıkışa basıp başka bir kanala bakıyorsunuz tam bir işkence. 30 TL ye aldığım çin malı uydu alıcısının menü stili bile değiştirilebiliyor. Çift ekran özelliği için ikinci bir uydu alcı falan gerekiyor zaten o da tam bir fiyasko. Bu menü stili yüzünden gidip bitop para verip dahili uydu alıcılı tv yi uydu alıcı alıcam. ALACAK ARKADAŞLAR TEKRAR DÜŞÜNSÜN

• essedullah_01 E kullanıcısına yanıt
    İki televizyon da aynı gibi ama 8575 modelde optic digital ses çıkışı olduğu, diğerinde olmadığı belirtilmiş.Ses önemli özellikle ses sistemi olanlar için.Ayrıca vestele para vermem o ayrı!
  • Hocam ben zaten büyük beklentiler için almadım babam lara hediye olarak aldım daha televizyonu görmedim bile ama bizimkiler gayet memnun haftaya tatile gideceğim gidince bir bakarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar. Bende vestel marka tv deneyen biri olarak konuyu okudum ve benimde ilgilenen olursa bir iki tavsiyem olacak. Bende yaklaşık 15 gün önce vestel 40fa8100 aldım. teknosadan indirimli 1.1180 tl ye. İnternetten aldığım için 14 günlük deneme süresini kullandım. Tv nin artıları 40FA8100 de görüntü kalitesi olarak bence fiyatınıda baz alırsak kesinlikle memnun kalırsınız. Görüntü kalitesi lg den farksız diye bilirim. Çünkü tv nin yanında da lg42" vardı 400 herz onunla karşılaştırdım. Maçlarda her iki tv dede arkadaşı birisi sünme oluyor diye bahsetmiş ama bence 2 tivide cam gibi duruyordu.Dahili uydu alıcısı gayet başarılı lg den hız olarak biraz daha iyi diye bilirim. Kanal geçiş olsun falan. Çerçevesi dizaynı gayet güzeldi. Smartı lg den farksız bence gayet başarılı. 3d si ise lg yi tutmaz. gözükler pilli olandan ve bir iki 3d filimde titreme yapıyor ekran. aynı filmi lg de izledim titreme yok. Vestelin diğer ve tv yi geri vermeme neden olan en büyük nedeni ise tv den plastik olan arka kısımlarından çok fazla genleşme yani çat çut sesleri geliyor hem izlerken hemde tv yi kapatınca belli zamanlarda ses geliyor. evde çok sesli izlerseniz fazla rahatsiz etmiyor ama alçak sesle izlediğiniz zaman beni açıkca çok rahatsız etti. Şimdi ise 8200 kolluyorum bende fiyatı biraz daha düşerse yada kampanya olursa alıcam tekrar dan. Teknosada falan gidip baktım onun çerçevesi falan daha sağlma gibi geldi bana yanları 8100 deki gibi plastik değil. parlak metalle daha sağlam yapmışlar sanki. İyi günler iyi bayramlar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tavernaci.25

Hayatımda bu kadar kullanışsız bir tv görmedim. Görüntü kalitesine lafım yok normal kanalları bile hd kalitesinde gösteriyor nerdeyse. Fakat rehber menüsü falan o kadar kullanışsız ki tv yi sinirden duvara vurasım geliyor. Rehberi açıyorsunuz neredeyse tüm ekranı kaplayan bir menü, kanalların üstüne tek tek geliyorsunuz otomatik oynamıyor üstüne gelip ok tuşuna basmanız gerekiyor, menü tüm ekranı kapladığı için ve şeffaf olmadığı için ne oynadığını bile anlamıyorsunuz. Çıkış tuşuna basıp menüyü kapatıyorsunuz aa bu film varmış diyorsunuz ve beğenmezsenir tekrar menüyü açıp kanalları tekrar arayıp oka basıp çıkışa basıp başka bir kanala bakıyorsunuz tam bir işkence. 30 TL ye aldığım çin malı uydu alıcısının menü stili bile değiştirilebiliyor. Çift ekran özelliği için ikinci bir uydu alcı falan gerekiyor zaten o da tam bir fiyasko. Bu menü stili yüzünden gidip bitop para verip dahili uydu alıcılı tv yi uydu alıcı alıcam. ALACAK ARKADAŞLAR TEKRAR DÜŞÜNSÜN

Kanal listesinin tam ekran olmaması gerekir. Ve kanal listesinde ilerleyince, kanalların otomatik değişmesi yada OK tuşuna basıldığında değişmesi seçeneklerden ayarlanabilmesi gerekirdi. Benimde kanal listesinin ekranın tamamını kaplaması hiç hoşuma gitmemişti. Favori listesini ayarlamıştım, favori listesinde kumanda da ki P+ ve P- tuşları düzgün çalışırken, kumandadaki yukarı aşağı tuşları favori listesinde düzgün ilerlemedi. Çözemedim, çokta uzun süre kullanmadım TV'yi, bir ay içinde sattım.

• 8200 ü 2 gün önce aldım . samsung dan şaşmam diyerek alışverişe çıktım ve sadece tembellikten vestel aldım. (vestel servis tarafından eve getiriliyor duvara hareketli aparatıda bedava taktılar çocuklar :D) kısa birkaç deneme yaptım. 3d si lazım değildi ama özellik varsa kurcalanacak illaki. bence yeterliydi.lg ile kıyaslamıyorum . semtimin sinemasının 3d si ile kıyaslıyorum ve gayet iyiydi 3d. kanal geçişleri sd kanallarda hızlı hd kanallarda ise 1 saniye gibi bir duraklama var. herhangi bir sorun göremedim. kasa çerçeve eskitilmiş çelik görünümünde cepheler plastik. sağ tarafta biraz ısınma var. (note 4 e benziyor diyebilirim) çift ekran özelliği gayet güzel çalışıyor ama kullanmayacağınızın garantisini veririm. bence gereksiz bir özellik. dlna paylaşım olayında nero verilmiş tv ile . ama ben böyle rezil bir uygulama görmedim. ps3 server ile kurdum sistemi evdeki pc leri medya tarayıcıda görüp film resim müzik sınıfından ne varsa hepsini listeliyor. ps3 server ile altyazı rengi boyutu filan ne varsa ayarlanabiliyor aynı zamanda. (altyazı sarı olmazsa okumakta zorluk çekiyorum) smart tv ise henüz çok kurcalayamadığım bir kısım . ama youtube a ve facebook a bir gözattım. kurulumu yapan arkadaşlar facebooka direkt girilemediğini söylemişlerdi ama çalıştı. mobil modda açıldı ama açıldı. en çok şaşırdığım şey google.com sayfası açılmıyor :D ama internette gezinti yapılıyor google haricinde. tarayıcı üzerinden film izlemem izlettirmem o yüzden denemedim denemem. torrent diye bişii var.wifi yi test etmedim evde telefon tablet haricinde her cihaza kablo götürürüm adettendir. wifiye çokta güvenmiyorum gider gelir ben sinirli bir insanım :D her nekadar pc lerden film vs görüp seyretmiş olsamda usb yi de denemek istedim. ama usb bellekler garip bir şekilde evde kaybolduğundan cep telefonları ile denedim. note2 kesinlikle tınlamıyor tv yi onu söyleyebilirim. discovery 2 mini içindeki media lar açıldı. bu arada ilk film açışınızda altyazı gelmedi diye panik yapmayın altyazı ayarından türkçe ve açık hale getirip medya oynatıcıdan çıkıp tekrar açın. pc mi taşıyıp bağladım witcher3 ve cod ghosts oynadım. her hangi bir aksaklık yaşamadım. witcher3 oynamak gerçekten muhteşemdi bu ekranda :D denediğim filmler 720 ve 1080 p idi hiçbirisini 10 dakikadan uzun açık tutmadım. özellikle her filmden bazı sahnelerin nasıl görüntü vereceğini merak ettim. takdir edersinizki iki kişinin karşılıklı muhabbet ettiği bir filmde 3 d olsa neolur 600 hz olsa ne olur :D toplamda 5-6 saat kurcaladım sadece.denememi istediğiniz unuttuğum yazmadığım bir kısım varsa söylemeniz yeterli .
    en büyük kusuru ki benim için tüm artılarını bastırır. kumanda kol gibi . ayrıca arka ışıklandırması yok akşam karanlıkta 50 kere yanlış tuşa bastım. manisa fabrika da çok kulak çınlattım. (çabuk sinirleniyorum :D) cep uygulaması kumandadan çok daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aquilieri -- 23 Temmuz 2015; 10:39:23 >

• aquilieri A kullanıcısına yanıt
    Deneyimlerini paylaştığın için çok sağol kardeş. Yalnız size sormak istediğim bir şey var. Ben de bunu bi alt versiyonu olan 8100 aldım tip olarak özellik olarak pek farkıda yok tu ama tv nin çalışırken ve de kapatıldığında çok fazla plastik genleşme sesi tıkırtı falan gelıyordu o yüzden geri verdim ben 8100 ü. Bunun yanları söylediğin gibi çelikle kaplı bende baktım. 8200 den de öyle sesler geliyormu kasa plastiğinden falan. Ayrıca kaça aldın tv..hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aquilieri

8200 ü 2 gün önce aldım . samsung dan şaşmam diyerek alışverişe çıktım ve sadece tembellikten vestel aldım. (vestel servis tarafından eve getiriliyor duvara hareketli aparatıda bedava taktılar çocuklar :D) kısa birkaç deneme yaptım. 3d si lazım değildi ama özellik varsa kurcalanacak illaki. bence yeterliydi.lg ile kıyaslamıyorum . semtimin sinemasının 3d si ile kıyaslıyorum ve gayet iyiydi 3d. kanal geçişleri sd kanallarda hızlı hd kanallarda ise 1 saniye gibi bir duraklama var. herhangi bir sorun göremedim. kasa çerçeve eskitilmiş çelik görünümünde cepheler plastik. sağ tarafta biraz ısınma var. (note 4 e benziyor diyebilirim) çift ekran özelliği gayet güzel çalışıyor ama kullanmayacağınızın garantisini veririm. bence gereksiz bir özellik. dlna paylaşım olayında nero verilmiş tv ile . ama ben böyle rezil bir uygulama görmedim. ps3 server ile kurdum sistemi evdeki pc leri medya tarayıcıda görüp film resim müzik sınıfından ne varsa hepsini listeliyor. ps3 server ile altyazı rengi boyutu filan ne varsa ayarlanabiliyor aynı zamanda. (altyazı sarı olmazsa okumakta zorluk çekiyorum) smart tv ise henüz çok kurcalayamadığım bir kısım . ama youtube a ve facebook a bir gözattım. kurulumu yapan arkadaşlar facebooka direkt girilemediğini söylemişlerdi ama çalıştı. mobil modda açıldı ama açıldı. en çok şaşırdığım şey google.com sayfası açılmıyor :D ama internette gezinti yapılıyor google haricinde. tarayıcı üzerinden film izlemem izlettirmem o yüzden denemedim denemem. torrent diye bişii var.wifi yi test etmedim evde telefon tablet haricinde her cihaza kablo götürürüm adettendir. wifiye çokta güvenmiyorum gider gelir ben sinirli bir insanım :D her nekadar pc lerden film vs görüp seyretmiş olsamda usb yi de denemek istedim. ama usb bellekler garip bir şekilde evde kaybolduğundan cep telefonları ile denedim. note2 kesinlikle tınlamıyor tv yi onu söyleyebilirim. discovery 2 mini içindeki media lar açıldı. bu arada ilk film açışınızda altyazı gelmedi diye panik yapmayın altyazı ayarından türkçe ve açık hale getirip medya oynatıcıdan çıkıp tekrar açın. pc mi taşıyıp bağladım witcher3 ve cod ghosts oynadım. her hangi bir aksaklık yaşamadım. witcher3 oynamak gerçekten muhteşemdi bu ekranda :D denediğim filmler 720 ve 1080 p idi hiçbirisini 10 dakikadan uzun açık tutmadım. özellikle her filmden bazı sahnelerin nasıl görüntü vereceğini merak ettim. takdir edersinizki iki kişinin karşılıklı muhabbet ettiği bir filmde 3 d olsa neolur 600 hz olsa ne olur :D toplamda 5-6 saat kurcaladım sadece.denememi istediğiniz unuttuğum yazmadığım bir kısım varsa söylemeniz yeterli .
    en büyük kusuru ki benim için tüm artılarını bastırır. kumanda kol gibi . ayrıca arka ışıklandırması yok akşam karanlıkta 50 kere yanlış tuşa bastım. manisa fabrika da çok kulak çınlattım. (çabuk sinirleniyorum :D) cep uygulaması kumandadan çok daha iyi.

Deneyimlerini paylaştığın için çok sağol kardeş. Yalnız size sormak istediğim bir şey var. Ben de bunu bi alt versiyonu olan 8100 aldım tip olarak özellik olarak pek farkıda yok tu ama tv nin çalışırken ve de kapatıldığında çok fazla plastik genleşme sesi tıkırtı falan gelıyordu o yüzden geri verdim ben 8100 ü. Bunun yanları söylediğin gibi çelikle kaplı bende baktım. 8200 den de öyle sesler geliyormu kasa plastiğinden falan. Ayrıca kaça aldın tv..hayırlı olsun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.