Bildirim
Vestel 42FA8200 Hakkında Yardım (5. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
-
Resimdeki kumanda benim TV'nin kumandası. Vestel 40FA8100 TV kumandası. Ve ışıksız. Ama çok şık bir kumanda. Kullanımı rahat. -
vestelin özellikleri yetenekleri belki tartışılır, kime göre yeterlidir kime göre yetersizdir. ama şahsi kanaatimce müşteri memnuniyeti ilkesi tartışılmaz, yeter ki doğru kişiyle muhatap olun. -
quote:
Orijinalden alıntı: muratxq000082
vestelin özellikleri yetenekleri belki tartışılır, kime göre yeterlidir kime göre yetersizdir. ama şahsi kanaatimce müşteri memnuniyeti ilkesi tartışılmaz, yeter ki doğru kişiyle muhatap olun.
Bu konuda kesinlikle haklısınız. Ürünlerinin arkasında duruyorlar. Yetkili servis ile problem yaşadım. Sıkıntımı gideremediler. Vestel'in kendi merkez servisinden bir personel geldi. Tayyar bey idi ismi. %100 olmasa bile sıkıntımı %70 oranında giderdi diyebilirim. TV'me yeni yazılım yükledi. Ve yazılımın Türkiye'de ilk defa benim TV'me yüklendiğini söyledi. 40FA8100 modellerdeki 3D oynatma sorununu gidermek için çıkarılmış bir yazılım.
Bu arada Tayyar bey Vestel'in 2 farklı markadan panel aldığını söyledi. Biri LG. Diğeri Samsung. Vestel'in kendisinin asla panel üretmediğini söyledi. Sadece içindeki kart ve devreler Vestel teknolojisi imiş.
Mesela 42FA8200 model panel LG. Benim kullandığım panel Samsung imiş. Bunu da bilgi olarak vereyim.
Önemli bir şey daha. Panellerin gerçek hızı 50 Hz. Bunu da Vestel elektronik bölümü söyledi. 8200'ler yazılımla 600 Hz. 8100'ler yazılımla 400 Hz. yapılıyor.muş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 21 Kasım 2015; 11:44:49 >
-
Benim ilk aldığım Televizyon Finlüxtü kutusundan uydu alıcısı bozuk olarak çıktı. Onun yerine regal verdiler bir yıl sonrada onun panelinde dikey çizgi oluştu.Tamir edemediklerini söyleyip ücret iadesi gerçekleşti.1300 tl ye almıştım onu üste 150 tl verip 42fa8200 aldım. Ama kumandası ışıklı olsa fena olmazdı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akgokhan -- 21 Kasım 2015; 12:39:32 > -
arkadaşlar 3 ay önce aldığım bu vestel modelinde sağ ve üst taraflarda hafif siyahlaşma var ( sağ tarafta daha fazla ) baktım fazla ısınma yok ama neden çıktı biliyorum servis çağıracağım. -
quote:
2 yıl süren mücadelenin ardından sorunlu olan 42pf8060 model televizyonumu fa8200 ile değişim yaptılar. ancak ben bir türlü kullanma klavuzunda yazan özelliklere ulaşamıyorum. menüde dlna yı açmayı bile bulamadım. wifi display özelliğinden hiçbir şey anlamadım. pvr zaten yok. bluetooth u bulamadım. değişim olduğu için kapattılar mı bazı özellikleri anlamadım. şuan eski tv mden tek olumlu farkı ışıklı kumandası.
Özelliklerin açık olup olmadigini kumandadan menü 4725 yapip options 3 içinde görebilirsin dlna -hbb-tkgs-pvr-followme gibi özellikler açıkmı degilmi diye bakabilirsin kapali olanlar ektra ayarlarla açılabiliyor istersen pm atarsan yardimci oluruz wifi display her telefonda çalışmıyor malesef
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
quote:
vestelin özellikleri yetenekleri belki tartışılır, kime göre yeterlidir kime göre yetersizdir. ama şahsi kanaatimce müşteri memnuniyeti ilkesi tartışılmaz, yeter ki doğru kişiyle muhatap olun.
Bu konuda kesinlikle haklısınız. Ürünlerinin arkasında duruyorlar. Yetkili servis ile problem yaşadım. Sıkıntımı gideremediler. Vestel'in kendi merkez servisinden bir personel geldi. Tayyar bey idi ismi. %100 olmasa bile sıkıntımı %70 oranında giderdi diyebilirim. TV'me yeni yazılım yükledi. Ve yazılımın Türkiye'de ilk defa benim TV'me yüklendiğini söyledi. 40FA8100 modellerdeki 3D oynatma sorununu gidermek için çıkarılmış bir yazılım.
Bu arada Tayyar bey Vestel'in 2 farklı markadan panel aldığını söyledi. Biri LG. Diğeri Samsung. Vestel'in kendisinin asla panel üretmediğini söyledi. Sadece içindeki kart ve devreler Vestel teknolojisi imiş.
Mesela 42FA8200 model panel LG. Benim kullandığım panel Samsung imiş. Bunu da bilgi olarak vereyim.
Önemli bir şey daha. Panellerin gerçek hızı 50 Hz. Bunu da Vestel elektronik bölümü söyledi. 8200'ler yazılımla 600 Hz. 8100'ler yazılımla 400 Hz. yapılıyor.muş.
Hocam menu 4725 yapip service menu nün fotosunu paylaşabilirmisin merak ettim neymiş bu ilk size yüklenen yazilim versiyonunu görelim
-
quote:
Orijinalden alıntı: NumberOne77
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
quote:
Hocam menu 4725 yapip service menu nün fotosunu paylaşabilirmisin merak ettim neymiş bu ilk size yüklenen yazilim versiyonunu görelim
Tamam. Olur. Bu akşam çekip yarın buraya yüklerim. Gözümün önünde yükledi. Personel yanında Notebook ile geldi. USB Flash disk çıkardı. Bilgisayardan bir yazılım yükledi. Sonra onu TV'nin USB girişine taktı. TV'yi formatladı önce. Formatlamadan yeni yazılımı almıyormuş. Formatladığına da şahit oldum. Çünkü hiç bir kanal yoktu. Menuler yoktu. TV sadece ekranı çalışan boş bir kutu gibi oldu. Formatladıktan sonra yeni yazılımı yükledi. Menuler de değişti. Önceki menulerin aksine menu görselliği daha hoş oldu. Menu renkleri yeşil oldu.
Bu yazılım 3D video hatalarını minimuma indirmek için yapımış. Bunu da Vestel merkezden bir personel söyledi.
-
Hocam sizde 40fa8100 var yanlış anlamadıysam. Bende yeni tv bakıyorum da. 8200 ile arasında 250 tl gibi bir fiyat var açkçası bu fiyata değer pek birşey göremedim 8200 de. Siz 8100 den genel olarak memnun musunuz? Sıcak havalarda plastiğin genleşmesinden filan sesler geliyor diye yorumlar okumuştum doğru mudur acaba? Tavsiye eder misiniz 8100' ü -
quote:
Orijinalden alıntı: wesile
Hocam sizde 40fa8100 var yanlış anlamadıysam. Bende yeni tv bakıyorum da. 8200 ile arasında 250 tl gibi bir fiyat var açkçası bu fiyata değer pek birşey göremedim 8200 de. Siz 8100 den genel olarak memnun musunuz? Sıcak havalarda plastiğin genleşmesinden filan sesler geliyor diye yorumlar okumuştum doğru mudur acaba? Tavsiye eder misiniz 8100' ü
Merhaba
3D video oynatma performansı hariç, diğer özelliklerinden gayet memnunum. Öncelikle şunu söyleyeyim. Panel Samsung. Vestel Panel konusunda 2 farklı marka ile çalışıyor. LG ve Samsung. 8200 modelde çooook büyük ihtimalle LG panel kullanılıyor. Çünkü tıpkı LG gibi Cinema 3D özelliğini kullanıyor. Pasif 3D.
Benim kullandığım 8100 model ise aktif 3D kullanıyor ve sorunlu. 3D video oynatırken bazı sahnelerde gölgeler oluşuyor. Özellikle IMAX 3D akvaryum görüntüleri rezalet. Hep gölgeli.
Bildiğim bir kaç özelliğini karşılaştırayım. Siz karar verin.
40FA8100 Aktif 3D. 42 FA8200 Pasif 3D
40FA8100 WiFi yok. Yardımcı aparat lazım. 42FA8200 WiFi'li
40FA8100 102 inc. 42FA8200 106 inc.
40FA8100 400 Hz. 42FA8200 600 Hz.
40FA8100 çifte ekran yok. 42FA8200 çifte ekran teknolojili
40FA8100 2 adet gözlükle geliyor. 42FA8200 4 adet 3D ve 2 adet çifte ekran gözlükle geliyor.
40FA8100 Samsung panel. 42FA8200 LG panel.
40FA8100 ara ürün. 42FA8200 liste ürünü.
Son bir şey daha. TV kapanıp ta yattıktan sonra TV yarım saat çıt çıt diye bazen ses çıkartıyor. Ayrıca bazı üyelerin TV'min sağ üst köşesi ısınıyor şeklinde yaptıkları şikayet bu TV'de yok. Kesinlikle ısınmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 23 Kasım 2015; 14:28:14 >
-
Yorumlarınız için teşekkürler. Hafta sonu incelediğim 42fa8200 ve 42fa7500 de de sağ tarafı ısınmış durumdaydı bu tv yi görüp inceleyememiştim. Biraz daha araştıırayım bakalım.. -
quote:
Orijinalden alıntı: wesile
Yorumlarınız için teşekkürler. Hafta sonu incelediğim 42fa8200 ve 42fa7500 de de sağ tarafı ısınmış durumdaydı bu tv yi görüp inceleyememiştim. Biraz daha araştıırayım bakalım..
Bu TV'yi Teknosa mağazalarında görebilirsiniz. Vestel 8100 modeli önce Teknosa mağazalarına dağıttı. 2 ay sonra kendi mağazalarında da satmaya başladı. Ben Teknosa'dan almıştım. 1.199,00 TL ödedim. 200,00 nakit. 999,00/9=111,00 TL.
3D takıntınız yok ise güzel bir ürün. Full HD için en ideal ekranlar 40 ve 42'dir. Daha büyüğü piksel belli eder. Daha küçüğü pek hoş olmuyor. -
Hocam bende 40fa7100 almayı düşünüyorum öyle 3d felan lasım degil gerçi smart da kullanmam ama başka tv yok sizce vestel 40fa7100 mı yoksa vestel 40fa5050 mi almalıyım ps3 ve film için alıcam hangisini tavsiye edersiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Chosen312
Hocam bende 40fa7100 almayı düşünüyorum öyle 3d felan lasım degil gerçi smart da kullanmam ama başka tv yok sizce vestel 40fa7100 mı yoksa vestel 40fa5050 mi almalıyım ps3 ve film için alıcam hangisini tavsiye edersiniz.
Yanlış hatırlamıyorsam 5050 200 Hz. 7100 400 Hz. Zaten 7100 ile 8100 aynı ürün. Her şeyi aynı. 8100'de fazladan 3D var. Vestel 8 serisinden aşağı modellere 3D koymadığı için buna mecburen 8100 diyor. İşin ilginci daha düne kadar 7100 ve 8100 aynı fiyattaydı. Şimdi 8100 200 TL daha değerlenmiş.
5050'de smart yok. Smart problem değilse alınabilir.
Pardon. PS3 için düşünüyorsanız Hz. hızı yüksek olanı tercih edin. Oyunlarda 200 Hz. hız kesmeyebilir. Görüntü sağa sola hareket ederken çatallaşabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 23 Kasım 2015; 15:07:12 >
-
Anladım hocam ben teknosa yetkilisine sormuştum aynı panel sadece 3d var demişti.Benim kafamı karıştıran panel normalde 50hz yazılım ile 400hz cıkınca ps3 hangi hz de çalışacak?Baya bi inceledim 8100 ile 7100 görüntü kalitesi felan aynı 5050 biraz daha kötü hz den dolayımış.Hocam büyük ihtimal 7100 alıcam .Bu 2 cihazın fiyat bi düşüyor bi yükseliyor bende anlamadım. -
quote:
Orijinalden alıntı: Chosen312
Anladım hocam ben teknosa yetkilisine sormuştum aynı panel sadece 3d var demişti.Benim kafamı karıştıran panel normalde 50hz yazılım ile 400hz cıkınca ps3 hangi hz de çalışacak?Baya bi inceledim 8100 ile 7100 görüntü kalitesi felan aynı 5050 biraz daha kötü hz den dolayımış.Hocam büyük ihtimal 7100 alıcam .Bu 2 cihazın fiyat bi düşüyor bi yükseliyor bende anlamadım.
Valla ben de anlamadım. İki gün fiyatı aynı kalmıyor. 1.299,00 TL ile 1.499,00 TL arasında değişiyor. Vestel'e panel hızı ile ilgili soru sordum. 8100'ün panel hızı 50 Hz imiş. Yazılımla 400 Hz. yapılıyormuş. Buna karşılık 8200 modelin panel hızı da 50 Hz imiş. O da yazılımla 600 Hz yapılıyormuş. 7100'de 8100 ile aynı olduğundan dolayı o da 50 Hz. kesinlikle. -
Bu 7100 ile 8100 arasında 100 tl filan bi fark vardı Sadece 3d farkı varmış 8100 ün. Ben aslında 42fa7500 ü beğenmiştim izlerken. 3d benim içinde önemli değil ama 7500 de dahili wifi ve 600 hz idi. ( Gerçekte 50 hz miş ) Sonra 42fa7500 diğerlerine göre biraz pahalı geldi kafam da iyice karıştı biraz daha bekleyeyim dedim :) -
Aynen öyle hocam bende fıyatları kontrol ediyorum hep degişiyor.Ozaman ps3 de 50hz çalışacak normal tv film izlerken 400 hz oluyor galiba.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X