Şimdi Ara

vestel 42vf8022 3d lcd tv birkaç foto ile inceleme yeni fotolar eklendi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
747
Cevap
3
Favori
40.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tulii

Derhal gidip bir vestel bayisinde ikisini yakından göreyim ona göre karar vereyim fark yoksa getir götür uğraşmayayım .Almışken içime sinsin bende çok takıntılıyım sonra kendimi yerim ALLAH hayırlısını nasip etsin

sakın kurulum yaptırma servise, değişim hakkın kayboluyor haberin olsun, hızlıal bu sabah attığım mail:

geçen gün size mesaj attım ve tv nin değişimini istediğimi söyledim, siz beni servise yönlendiriyorsunuz, tv de arıza yok, ben bu tv yi beğenmedim ve aldığıma pişmanım, bu tv nin yayın kalitesi hiç hoşuma gitmiyor, fatura tarihi 22 nisan fakat servis 29 nisanda kurdu, sizde bana 7 günü geçti diyorsunuz, kurulmamış bir televizyon hakkında ben nasıl fikir beyan edebilirim anlamadım, kurulum yapmadan kutuyu açamam ki, ve tv yi değerlendiremem, kurduktan 4 gün sonra sizi aradım ve değişim talep ettim, fakat ne yazıkki siz beni oyaladınız, tv nin DEĞİŞİMİNİ TALEP EDİYORUM TEKRAR

gelen cevap:

Değerli Müşterimiz;

ürünün değişim süresi dolmuştur ve ayrıca kurulum yapılan ürünün değişimi yapılmamaktadır. Bu sebepten talebinize olumsuz cevap verilmiştir.

Saygılarımızla...

• quote:

Orijinalden alıntı: garanti24

quote:

Derhal gidip bir vestel bayisinde ikisini yakından göreyim ona göre karar vereyim fark yoksa getir götür uğraşmayayım .Almışken içime sinsin bende çok takıntılıyım sonra kendimi yerim ALLAH hayırlısını nasip etsin

sakın kurulum yaptırma servise, değişim hakkın kayboluyor haberin olsun, hızlıal bu sabah attığım mail:

geçen gün size mesaj attım ve tv nin değişimini istediğimi söyledim, siz beni servise yönlendiriyorsunuz, tv de arıza yok, ben bu tv yi beğenmedim ve aldığıma pişmanım, bu tv nin yayın kalitesi hiç hoşuma gitmiyor, fatura tarihi 22 nisan fakat servis 29 nisanda kurdu, sizde bana 7 günü geçti diyorsunuz, kurulmamış bir televizyon hakkında ben nasıl fikir beyan edebilirim anlamadım, kurulum yapmadan kutuyu açamam ki, ve tv yi değerlendiremem, kurduktan 4 gün sonra sizi aradım ve değişim talep ettim, fakat ne yazıkki siz beni oyaladınız, tv nin DEĞİŞİMİNİ TALEP EDİYORUM TEKRAR

gelen cevap:

Değerli Müşterimiz;

ürünün değişim süresi dolmuştur ve ayrıca kurulum yapılan ürünün değişimi yapılmamaktadır. Bu sebepten talebinize olumsuz cevap verilmiştir.

Saygılarımızla...

Sabahtan beri değişim talediyle uğraşıyorum bunlar gayri ciddi çalışıyorlar işlerine gelmiyor ama uğraşacağım sizde nette araştırın kanunu inceledim üründen cayma hakkınız var cevap alamazsam ürünü bu yarın iadeye göndereceğim

• quote:

quote:

quote:

gelen cevap:

Değerli Müşterimiz;

Saygılarımızla...

Sabahtan beri değişim talediyle uğraşıyorum bunlar gayri ciddi çalışıyorlar işlerine gelmiyor ama uğraşacağım sizde nette araştırın kanunu inceledim üründen cayma hakkınız var cevap alamazsam ürünü bu yarın iadeye göndereceğim

http://www.hukuki.net/showthread.php?30006-LCD-TV-iadesi-m%FCmk%FCn-m%FCd%FCr

bu linki okursan işinin çok zor olduğunu söyleyebilirim, ben vazgeçtim artık, bu şekilde kullanacağız yada bozulmasını bekleyeceğiz

• quote:

Orijinalden alıntı: egomencim

@rutan arkadaşım tekrardan hayırlı uğurlu olsun.Oyunlarla ilgili fotoğraf ekleyebilirsen çok iyi olur.Bizde bilgilenmiş oluruz.Birde vga dan bağladığında ekran kartından herhangi bir ayar yapman gerekti mi?Ekran kartı ne kullanıyorsun?Bbiraz anlatırsan sevinirim.Bu arada filmin boyutu ne kadardı?
    @tulii bence kurdurmadan hiçbirşey anlayamazsın iyi diyenin kendine göre iyidir kötü diyenin kendine göre kötüdür benim bildiğim 7 gün cayma hakkın var ama sen yinede biryere danış bu dediğim konusunda bana sorasan tvyi kurdur kendi gözlerinle bir test et.
    @IMFUNNY demek lw4500 de de aynı sorun var yani pop out lardamı yoksa pop inlerdemi çift görüntü oluşuyor
    @garanti24 bence projeksiyon varken 3d olayına bu kadar takılma sonuçta 180*180 perde var tek sorunu çözünürlüğü düşük

Maalesef fotograf şansım yok. Makinenin pili gitti ve henüz alamadım. Evvelki gün nette baktım 60 TL. Aynı pile burda 100 TL dediler. Sinirlenip almadım. Fotografla da pek işim olmadığı için üzerinde durmamıştım. Filmler kısa tanıtım filmleriydi. Örneğin bir tanesi 250 MB' lık Yogi Bear 2010 1080p DUAL 3D-SBS idi. bir diğeri ICE idi ama arasında görüntü olarak çok fark var. Yogi çok daha net ve güzel. Bir de posizyon değiştirdiğimde hiç bozulma olmadı. Bugün Teknosada LG' nin gözlüklerine de baktım. Aynı gözlük.

Oyunlar Starcraft II ve Blades of Time idi. Ekran kartımız ATI Radeon Powercolor HD 4850. Hiç bir ayar yapmadık. Direkt 1900*1200 çözünürlükte açıldı. Üstelik VGA' dan bağlantı yaptığım halde görüntü son derece berrak ve güzeldi. Keşke resimleyebilme şansım olsaydı.

quote:

Orijinalden alıntı: Tulii
    Arkadaşlar bu gün hızlıal sitesine baktım aldığım tv nin aynısının 3D TV 42PF8011 42`` modeli var bu modelle aldığım tv yi değiştirmeye karar verdim çünkü bunda Pixellence FHD var sanırım sizlerdeki modellerde bu özellik yok ne dersiniz değiştireyimmi aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler

Pixellence' in bahsettiğimiz özellikler üzerinde bir etkisi yok. Bence o fiyat farkına değmez. Onunla değişirinceye kadar, yaklaşık 120 TL daha üzerine koyup Led olan Vestel 42PF8219' i almanızı öneririm. Ya da LG LW 5500 alabilirsiniz. Ama bir kez daha söyleyeyim. Bence değmez. Gerçek üç boyut zevkini almak istiyorsanız, alacağınız TV 55' ten aşağı olmamalı... Zevkin fiyatı olmaz... Bizimkisi gariban işi.

Bu arada bir arkadaşımız gözlüksüz üç boyuttan bahsetmiş ama daha henüz oturmuş bir olay yok ve bence o teknolojiyi alabilmemiz için en az üç yıl beklememiz lazım. (En azından uygun fiyat açısından:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rutan -- 4 Mayıs 2012; 21:26:52 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

gelen cevap:

Değerli Müşterimiz;

Saygılarımızla...

http://www.hukuki.net/showthread.php?30006-LCD-TV-iadesi-m%FCmk%FCn-m%FCd%FCr

bu linki okursan işinin çok zor olduğunu söyleyebilirim, ben vazgeçtim artık, bu şekilde kullanacağız yada bozulmasını bekleyeceğiz

Hızlıal dan mesaj geldi ürünü kargoya verin değişimini yapalım diye bende bunun üzerine forum istanbuldaki vestele carrefourdaki vestele baktım 42VF8022 ikisindede vardı 42PF8011 MODELİ ikisindede yoktu. Pixellence özelliği olan tv lere baktım görüntü hakikatten farklıydı zannediyorum yarın gönderip değiştireceğim ha unutmadan vesteldeki çocuk 3d olarak fazla birşey beklemeyin dedi saturn de lg 3d lere baktım fark göremedim bilemiyorum 3d ye niye takıldım mağazada 3d lere baktı aman aman bayılmadın zaten başımda döndü 2saatlik bir flim nasıl izlenir bilemiyorum neyse ya hayırlısı .gazetede cayma hakkını kullanmayı okumuştum orada sorgusuz sualsiz 7günde iade hakkı ve para iadesi 15 gündede ürünün geri aldırılması yazıyordu umarım sizin durumunuza uyan bir açık bulupta paranızı kurtarırsınız .Ürünü kople iade edeyim dedim ama evdeki ufaklıklar merakla tv nin kurulmasını bekliyorlar

• Ürünü değişime yolladım umarım sorunsuz olur.
  • @rutan bilgiler için teşekkürler keşke fotoğraf koyabilseydin inşallah başka kullanan bir arkadaşımız ekleyebilir bizde fikir sahibi oluruz.Eğer fhd videolar istersen bu konuya bakmanı öneririm.http://forum.donanimhaber.com/m_60440775/tm.htm
    @tulii hayırlısı olsun inşallah memnun kalırsın.
  • quote:

Ürünü değişime yolladım umarım sorunsuz olur.

hayırlı olsun, inşallah daha iyi olur herşey, pixellence etkisini merak ettim,
  • pixellence görüntüyü bariz şekilde temizliyor daha net yapıyor yanlız hd yayınlarda .Vestel bayisinde yanyana iki tv yide gördüm pixllence daha net ve parlaktı .neyse ya sonuçta allah hayırlısını versin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tulii -- 6 Mayıs 2012; 11:12:00 >
  • @Mc_GayveR80 ve egomencim arkadaşlar. gözlükler hakkında ''vasat'' kelimesini kullanırken malzeme kalitesinin ve ergonomi durumunun ''orta'' düzeyde olduğunu kastetmiştim. gözlükleri aktif gözlüklerle karşılaştırmadım. yanlış anlaşılmasın. zira bunların aktif gözlüklerden çok daha kullanışlı olduğu bir gerçek. ancak lg nin de pasif gözlüklerini denemiş biri olarak düşüncem şu ki vestel biraz geliştirmeli bu gözlükleri. gözlüklerin kafamı biraz sıkmasını bir kenara bırakırsak, gözlükteki filmler (camlar demiyorum) çok hassas ve aşırı esnek. ayrıca çok da çabuk çizilebiliyor. benim gibi evinde çocuk olanlar çocuklardan uzak tutsun :) çerçevenin plastik kalitesine ise çok da kötü denilemez. hafifliği ise güzel... ''olumlu şeyler de yazalım ki vestel dava açarsa tutacak dalımız bulunsun'' :))

bu arada bazı arkadaşlar çift görüntüden vs bahsetmişler. bazı videolarda bu sorun var arkadaşlar. ancak kaliteli çekilmiş videolarda bu sorun yok. elimde onlarca 3d video var bu çift görüntü olayını 1-2 tanesinde yaşadım. diğerlerinde yaşamadım. ancak codec sorunları yaşıyorum...dsmartın 3d kanalında verilen yayınlarda da çift görüntü olayına hiç rastlamadım. ancak maç yayınlarında (hızlı görüntülerde) titreme benzeri bir durum var kesinlikle.

ayrıca bir bilgi daha vereyim. dsmartın 3d kanalında verilen maç yayınını teknosada kurulu olan lg marka tv de ve kendi evimdeki tv de ayrı ayrı izleyerek test ettim ve iki tv nin de artı ve eksileri olduğunu gördüm arkadaşlar. vestelin artısı görüntü lg ye göre daha netti. lg de görüntü netliği biraz daha düşüktü. ancak maç yayını olduğu için hızlı görüntülerde lg de titreme vs görülmezken vestelde titreme vardı. yanımda 2 kardeşim ve arkadaşım vardı ve onlar da aynı şeyi söylediler.

kısacası bir arkadaşın da dediği gibi bütçeniz 2000-3000 civarında değilse ve ortalama bir tv izleyicisi iseniz bu tv alınabilir. lg ile arada bariz fark yok. gerek bu tv olsun gerek lg nin alt modelleri olsun sizi tatmin edecektir... ancak bütçenizi artırma şansınız varsa daha üst modellere bakılabilir. daha önce de belirttiğim gibi alacak arkadaşlar bayiiye gidin, test edin, öyle alın.
    sağlıcakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mengele71 -- 7 Mayıs 2012; 14:07:00 >

• @mengele71 yok hocam estağfurullah yanlış anlaşılan birşey yok.Aynen dediğin gibi bazı youtubede bulunan amatör videolarda çift görüntü olşuyor ki bencede bu çekimle alakalı ama bende bazı pop out görüntülerde çift görüntü oluşabiliyor.Codec işini nasıl halletin hocam?Media playerla mı yoksa bi işlemden mi geçirdin.Birde izlediğin videoların media info ile bakarak bilgierini paylaşırsan belki faydası olur.
  • çift görüntü olayı filmle birlikte değişmiyor, çünkü aynı filmleri 3D prpojeksiyonumda izliyorum ve çift görüntü oluşmuyor maalesef, fakat bendeki media player ile bu çift görüntüyü azaltabildiğimi fark ettim, egreat rs6 menüsünde bu işi yapan bir seçenek buldum tesdüfen, orada bunu halledebiliyorum en azından %60 kısmını
  • quote:

çift görüntü olayı filmle birlikte değişmiyor, çünkü aynı filmleri 3D prpojeksiyonumda izliyorum ve çift görüntü oluşmuyor maalesef, fakat bendeki media player ile bu çift görüntüyü azaltabildiğimi fark ettim, egreat rs6 menüsünde bu işi yapan bir seçenek buldum tesdüfen, orada bunu halledebiliyorum en azından %60 kısmını

Merhaba iade işini ne yaptınız ben ürünü iade ettimm şu an sinir harbi içerisindeyim ben böyle saçma sinir bozucu bir firma görmedim yazdığım hiçbir mesaja sağlıklı bilgi alamadım. İki gündür sıfır ürünü açılmamış ürünü titizlikle inceliyoruz diyorlar servise gönderdik diyorlar telefonla ulaşamıyorsunuz ben böyle bir firma görmedim bir daha aklıma gelmez HIZLIAL dan alış veriş yapmak .Sanırım işi uzatacaklar ama peşlerini bırakmayacağım

• @garanti24 sorunu bir nebze çözebilmene sevindim neyle ilgili bir ayar yaptın?Bir de Egreat R6S oynatıcından memnunmusun 3d isolarda nasıl biraz bilgi verebilirsen sevinirim.
    @tulii çoğu firma böyledir satarken demediği kalmaz ama bir iade talebinde bulunsan sanki firmayı batırmışsın gibi tavır alırlar ama sen pes etme hakkını ara umarım güzel osnuca ulaşırsın.
  • quote:

@garanti24 sorunu bir nebze çözebilmene sevindim neyle ilgili bir ayar yaptın?Bir de Egreat R6S oynatıcından memnunmusun 3d isolarda nasıl biraz bilgi verebilirsen sevinirim.
    @tulii çoğu firma böyledir satarken demediği kalmaz ama bir iade talebinde bulunsan sanki firmayı batırmışsın gibi tavır alırlar ama sen pes etme hakkını ara umarım güzel osnuca ulaşırsın.

Şimdi hızlıal.com la ilgili şikayetleri okuyunca dehşete düştüm .O kadar şikayet varki yazdığım mesajlara yazdıklarını görseniz şaşırırsınız ben böyle lakayit firma görmedim telefonla zaten ulaşamıyorsunuz şimdi kendime kızıyorum evime gelmiş televizyonu değişime yolladığım için umarım sorun çıkmaz ama HIZLIAL.COM DAN bir daha bir iğne almam
  • walla arkadaşlar bencede hızlıal denilen firmaya çok dikkat edin bende geçenlerde 4 adet şarz edilebilri varta pil aldım fiyat gerçekten uygundu aradığımda bir üründe hemen sipariş verdim 4 günde de elime ulaştı ama ulaşmaz olaydı piller gelen kutunun içine dağılmış ambalajları yırtılarak açılmış sonrasında zımba ile tutturulmaya çalışılmış oda tutmamış olayın kargodan olmadığı açıktı çünkü hızlıalın güvenlik bandı üzerindeydi neyse aldım pilleri inceledim pilleri kutup başlıkları tamamen çizik içinde yani kullanılmış olduğu aşikar muhtemelen bir müşteriden iade gelen ürünü bana biraz fiyat indirimi yaparak kakalamaya çalıştılar neyse çok uzattım hemen iritbata geçtim pilleri iade gönderim yalnız özellikle para iadesi istemediğimi sipariş vermiş olduğum sıfır pillerimi istediğimi söyledim illa hesabınıza puan yükleyelim diye elli takla attılar dedim önce kullnılmış pil sattığınızdan dolayı bir özür dileyin yok dilemiyorlar pilleri gönderin diyorum stoğumuzda yok diyorlar ne zman gelecek diyorum Allah bilir diyorlar anlayacağınız müşterisine kullanılmış ürünü kakalamaya çalışacak kadar basit ve güvenilmez bir firma..

• quote:

@garanti24 sorunu bir nebze çözebilmene sevindim neyle ilgili bir ayar yaptın?Bir de Egreat R6S oynatıcından memnunmusun 3d isolarda nasıl biraz bilgi verebilirsen sevinirim.

ben çok memnunum egreat rs6'dan çok fazla iso indirmiyorum çünkü çok büyük boyuttalar, bir tane indirdim denemek için fakat değmez iso, 3D ayarlarında bir menü var bende tesadüfen kurcalarken buldum, 0-12 kadar bir seçenek var çok fark ediyor bu ayarı yapınca, oynatmadığı film olmadı şu ana kadar, gerçi bende dark media da var, fakat bunun yarısı etmez, gerçi siz daha ucuz olanlardan da bakabilirsiniz bence, bunu 250 tl'ye aldım forum da da var bu konu

http://forum.donanimhaber.com/m_57985294/mpage_10/f_/key_//tm.htm#58556997 burdan takip edebilirsiniz, dediğim gibi daha ucuzlarıda işinizi görür

• quote:

Orijinalden alıntı: mengele71

egomencim hocamın da dediği gibi düşük çözünürlüklü videolarda piksellenme sorunu görülebilir. ben 42 inçlik modelinde sd yayında ciddi bir piksellenme sıkıntısı yaşamıyorum. ancak özellikle dün akşam ''leyla ile mecnunu'' izlerken çok dikkat çekici olmasa da hafif piksellenmeler fark ettim. ya da bana öyle geldi. emin değilim...
    şunu da eklemek istiyorum ki çok hızlı görüntülerde mesela film sonlarında oyuncu isimlerinin geçişi gibi yazılarda hele de yazılar biraz hızlı akıyorsa okumak ciddi sorun. bariz bir gölgelenme var. öte taraftan da kabul etmek lazım ki 1500 tl ve altında temin edilebilen 42 inç 3d bir tv için bu durum çok da anormal sayılmamalı.

bu arada laptopu tvye bağladım ancak çözünürlük olayını bir türlü ayarlayamadım. çözünürlüğü düşük tuttuğumda masaüstü ekranı olarak kullanabiliyorum. 3d film açıp izlemek istiyorum ancak görüntüleri tam bindiremediği için üst üste binmiş 2 görüntü görüyorum.
    çözünürlüğü 1920ye 1080 yaptığımda da tvde laptopta gördüğüm masaüstü ikonlarım görünmüyor. masaüstü duvar kağıdım gönüyor ancak duvar kağıdının da kenarları görünmüyor. sıkıntı ne olabilir acaba?

laptopu tv'ye bağlayıp cözünürlüğü arttırdığında masa üstü ikonlarını göremiyorsan senin pc'nin sağladığı cözünürlük tv için yeterli değildir aynı sekilde ben pc'ye 46''PF9020 model tvmi bağlayıp cözünürlüğü 1920x1080 yaptığımda masa üstü olarak cok rahat bir sekilde tv'yi kullanabiliyorum onun için sorunu Pcde araman daha faydalı olacaktır

• quote:

ben çok memnunum egreat rs6'dan çok fazla iso indirmiyorum çünkü çok büyük boyuttalar, bir tane indirdim denemek için fakat değmez iso, 3D ayarlarında bir menü var bende tesadüfen kurcalarken buldum, 0-12 kadar bir seçenek var çok fark ediyor bu ayarı yapınca, oynatmadığı film olmadı şu ana kadar, gerçi bende dark media da var, fakat bunun yarısı etmez, gerçi siz daha ucuz olanlardan da bakabilirsiniz bence, bunu 250 tl'ye aldım forum da da var bu konu

http://forum.donanimhaber.com/m_57985294/mpage_10/f_/key_//tm.htm#58556997 burdan takip edebilirsiniz, dediğim gibi daha ucuzlarıda işinizi görür

iso ile hsbs arasında çok bir fark yok mu yani?Bence fiyatı uygun elime para geçtiğinde yapacağım ilk işlerden biri bir media player edinmek bu ürün de gayet kullanışlı.

• garanti24 arkadaşım.
    bahsettiğiniz media player ebayda 100-110 dolara kadar bulunabilmekte. ücretsiz kargo da var. ben pek ebaydan anlamam ancak bir arkdaşıma söylüyorum ve o benim için alıyor genelde. aynı markanın r6a modeli nasıldır? bilginiz var mı?

egomencim arkadaşım.
    ilk fırsatta videoların infolarına bakıp yazarım...bu arada ben çift görüntü sorununu çözemedim işi aslı. sadece bir iki videoda oldu ben de fazla uğraşmadım. dediğim gibi ben bunların video-tv uyumsuzluğundan kaynaklandığını düşünmekteyim. bu işlerden benden daha iyi anlayan bir arkadaş çözünürlüklerle alakalı bir durumdan söz etmişti. bazı videoların 1920*1080 değil de 5-10 sütun daha fazla piksele sahip olduğunu (mesela 1940*1080 gibi) ve bu nedenle bazı videolarda tv nin görüntüleri tam olarak üst üste bindiremediğini söylemişti. gerçi garanti24 kullanıcı adlı arkadaş projeksiyondan izlediğini ve projeksiyonda bu sıkıntı olmadığını söylemiş. belki onun projeksiyon cihazı bu desteği verebilirken tv veremiyordur. ayrıca garanti24 arkadaş media player kullanarak bu durumu bir nebze de giderebildiğine göre belki başka yöntemlerle kesin olarak da çözülebilir. bilemiyorum... o yada bu şekilde tüm videolarda bu sorunu yaşamadığımıza göre codec sorunumuzun yanı sıra bir de nur topu gibi ''bazı videolarda çift görüntü'' sorunumuz oldu. hayırlı olsun :))

cryjesus arkadaşım
    laptopun çözünürlüğü desteklememe gibi bir durumu yok. zaten biraz uğraşıp bir iki yerini kurcaladığımda sorunu çözdüm. ancak işin aslı nasıl çözdün diye sorsan anlatamam. çünkü ben de anlamadım nasıl çözdüğümü :) yardımın için teşekkürler...

son olarak ismi şikayetlere konu olan bir siteden bahsetmiş arkadaşlar. o site bana da yamuk yapmıştı. sertfikalı diye sattıkları ürünün sertifikasını göndermedikleri gibi ürünün yanında hediye ettikleri 2. ürün de taahhüt ettiklerinden farklı gönderilmişti. bu süreçte maillerime hiç cevap vermemişler ve telefonda da hep geçiştirmişlerdi. ben de bu ilk ve son alışverişim sonrası o siteyi kara listeme aldım. gerçi bir tanıdığım da bu siteden sürekli sorunsuz alışverişler yaptığını iddia etmekte. sanırım biraz da şans işi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mengele71 -- 9 Mayıs 2012; 14:32:30 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.